טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עילאי ומוסרי: גורמה טבעוני מעורר קנאה

טורטליני דלעת ועוגיית אמרטו, ירקות צלויים בקרם קשיו ומרק אבוקדו עם קרוטוני טופו. מי אמר שאוכל טבעוני מסתכם בקינואה ונבטים? שף קובי בכר במתכוני גורמה טבעוניים שקל להכין בבית

תגובות
רק להוסיף קרוטונים. מרק אבוקדו
Pixbilder | Dreamstime.com

יחסו של הקרניבור המצוי לאוכל טבעוני, נע בדרך כלל על הסקאלה שבין חשדנות זהירה ל-"לא בשבילי, תודה". ככה זה כשתדמיתה של תזונה נטולת מרכיבים מהחי קשורה קשר הדוק לנבטוטים וקרובי משפחתם. לשמחת החיות ולצערם של אלו שצורכים אותן לצד פירה או צ'יפס, הטבעונות כאן כדי להישאר. לראייה, יותר ויותר מסעדות שף משיקות תפריט טבעוני שניצב בגאון לצד התפריט המסורתי.

כדי להשלים את המהפך התדמיתי ולשכנע את הלא משוכנעים שאוכל טבעוני הוא הרבה יותר מפסטת קישואים עם קציצות קינואה, יצר שף קובי בכר, ממסעדות רופ טופ וממילא קפה אנד ביסטרו שבמלון "ממילא" בירושלים, המתמחה  בבישול צרפתי, מתכונים טבעוניים שיעמדו בהגדרה "גורמה", ושיקיימו את השילוש הקדוש: טעם, מרקם ועניין בפה.

» הצ'יפס מאמסטרדם נוחת בפלורנטין
» ארוחות הבוקר הכי טובות בתל אביב
» הפינות הטעימות של ירושלים
» יותר מבית ויותר מקפה: קפה דבורה

מרק אבוקדו עם קרוטוני טופו (6 מנות)

מצרכים:

למרק:
500 גרם אבוקדו, קלוף
50 מ"ל מירין (להשיג בסופר ובחנויות המתמחות במצרכים אסיאתיים)
50 מ"ל ליים או לימון
50 מ"ל שמן זית
250 מ"ל מים מינרלים
1 קורט מלח
1 קורט פלפל לבן טחון

לטופו הפריך:
200 גרם טופו טרי, חתוך לקוביות 1X1 ס"מ
10 כפות קמח שמן לטיגון עמוק

להגשה:
מעט שמן זית

הוראות ההכנה:

1. באמצעות בלנדר מוט או בלנדר רגיל, טוחנים את מרכיבי המרק היטב, מתבלים במלח ופלפל ומכניסים למקרר למשך שעה. 
2. עוטפים ומצפים את קוביות הטופו בקמח ומטגנים בשמן עמוק עד לקבלת מרקם פריך וצבע זהוב.
3. מגישים: מוזגים את המרק לקערה רחבה ומפזרים מעל את הטופו. מזלפים מעט שמן זית ואוכלים מיד.

» מתכונים טבעוניים של מסעדת זכאים

ירקות צלויים וקרם קשיו (6 מנות)

מצרכים:

לירקות:
3 גזרים צבעוניים, קלופים וחצויים לאורכם
3 ארטישוקים ירושלמיים, קלופים ופרוסים לעובי 3 ס"מ
2 סלקים, חתוכים לשישיות
2 לפתות, חתוכות לשישיות
1 סלק צהוב, חתוך לשישיות
1 ארטישוק ננסי, חצוי לאורכו 
1 כף שמן זית
3 כפות סילאן
1 קורט מלח
1 קורט פלפל שחור טחון

לקרם קשיו:
200 גרם קשיו טרי
שמן זית
200 גרם גבינת קרם טופו
קורט מלח ים
קורט פלפל שחור, טחון

הוראות ההכנה:

1. מכינים את הירקות הצלויים: מסדרים את הירקות בתבנית אפייה, מתבלים במעט סילאן, שמן זית מלח ופלפל שחור. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30 דקות או עד לקבלת צבע שחום ומרקם רך.
2. קולים את הקשיו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד השחמה,  מעבירים לבלנדר וטוחנים למרקם חלק ביחד עם קרם הטופו, מתבלים במעט שמן זית, מלח ופלפל.
3. מגישים: מושחים על צלחת הגשה שטוחה כף מקרם הקשיו. מסדרים את הירקות על "פס" הקרם ומתבלים במלח ים ובשמן זית.

טורטליני דלעת ועוגיית אמרטו (6 מנות)  

מצרכים:

לבצק הטורטליני:
500 גרם קמח סמולינה דק
150-200 מ"ל מים מינרלים
1/2 כפית מלח
1 חופן עלי מרווה טריים

למילוי דלעת:
400 גרם דלעת נקייה, חתוכה לקוביות
מעט שמן זית
1 קורט מלח
1 קורט פלפל לבן טחון
1 קורט סוכר חום

לעוגיית האמרטי:
200 גרם שקדים מולבנים, טחונים
120 גרם סוכר חום
80 גרם קורנפלור
2 כפיות אבקת אפייה
1 קורט מלח
3 כפות ליקר שקדים
50 מ"ל מים

הוראות ההכנה:

1. מכינים את מילוי הדלעת: מחממים תנור ל-180 מעלות ומתבלים את הדלעת במלח פלפל וסוכר חום. עוטפים היטב בנייר כסף, ואופים במשך 30 דקות. כשהדלעת מוכנה, מפרידים את תוכה מהקליפה ומעבירים לקערת ערבוב. מועכים היטב עד שמתקבל מרקם אחיד.
2. מערבבים במיקסר באמצעות  וו לישה את הקמח והמלח ומוסיפים בהדרגה את המים. ממשיכים לעבד עד לקבלת מרקם אחיד. מוציאים מהמיקסר ולשים במשך 5 דקות נוספות ביד.
3. מחלקים ל-3 חלקים שווים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
4. מכינים את הרביולי: מרדדים את הבצק במכונת פסטה (מתחילים מהמספר העבה ביותר ומגיעים בהדרגה לעובי 2).
5. קורצים את הבצק לעיגולים בקוטר של 6 ס"מ, מניחים כפית ממילוי הדלעת במרכז, מקפלים לחצי ומהדקים היטב בקצוות. מקפלים קיפול נוסף ליצירת צורת הטורטליני.
6. שמים במיקסר את כל מרכיבי העוגיה ומערבבים בעדינות באמצעות וו גיטרה עד לקבלת מרקם אחיד.
7.  יוצרים מהתערובת כדורים קטנים בקוטר 3 ס"מ ומועכים אותם מעט, מסדרים על נייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 במשך 15 דקות או עד לקבלת צבע שחום.
8. מבשלים את הטורטליני במים רותחים במשך דקה או עד שהטורלטליני צפים. מחממים מחבת עם מעט שמן זית, מסננים את הרביולי מהמים ומעבירים למחבת. מתבלים במלח ובעלי מרווה טריים ומקפיצים במשך שתי דקות. מניחים במרכז הצלחת ומגרדים מעל את העוגיה שמשמת כתבלין.

שמלי תורכי וגלידת טחינה

השמלי היא עוגת סולת בלקנית מסורתית, המתובלת בבוטנים או שקדים (6 מנות)

מצרכים:

לעוגה:
750 גרם סולת
150 מ"ל מים
קורט מסטיקה טחון
250  גרם סוכר

לסירופ הסוכר:
500 גרם סוכר
250 מ"ל מים מינרלים 
מיץ מ-1/2 לימון

לגלידת טחינה:
500 גרם חלב שקדים
200 גרם טחינה
30 גרם שמן זית
50 גרם סילאן

לחטיף הבוטנים:
350 גרם סוכר
500 גרם בוטנים, קלופים ולא קלויים

הוראות ההכנה:

1. מכינים את גלידת הטחינה: לחלק זה נדרשת עבודה עם מכונת גלידה ביתית. מעבירים את מרכיבי הגלידה למכונת גלידה  ועובדים לפי הוראות המכונה עד שהגלידה מוכנה.
2. מכינים את חטיף הבוטנים: בסיר גבוה על להבה נמוכה ממיסים את הסוכר עד ליצירת קרמל בצבע חום בהיר. מוסיפים לתוכו את הבוטנים, מערבבים בכף עץ היטב ושופכים על נייר פרגמנט שמונח על משטח עבודה יבש וישר.
3. מניחים מעל הקרמל נייר פרגמנט נוסף ובעזרת מערוך מרדדים לשכבה אחידה כל עוד הקרמל חם (ברגע שהקרמל יתקרר הוא יתקשה ולא ניתן יהיה לשנות את צורתו).
4. בסיר גבוה מחממים על אש בינונית את מרכיבי סירופ הסוכר עד לסף רתיחה ומורידים מהאש. שמים בקערה את כל מרכיבי עוגת הסולת ומערבבים עד שמתקבלת מסה אחידה ודביקה.
5. משמנים תבנית בעלת שוליים גבוהים ושופכים לתוכה את המסה. אופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.
6. כשהעוגה מוכנה מוצאים מהתבנית, חורצים לפי גודל הפרוסות הרצוי ומשקים בסירופ הסוכר עד לספיגה מלאה. ניתן לשמור את העוגה בטמפרטורת החדר למשך מספר ימים.
7. מצלחתים: מניחים על צלחת ריבוע של שמלי הסולת, שוברים פיסות מחטיף הבוטנים הפריך ומניחים לצד גלידת הטחינה.

*#