אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ראש השנה אלטרנטיבי: כשגפילטע פיש וצ'או צ'או נפגשים

גפילטע פיש ויאטנמי במקום דגים מסורתיים, תבשיל קארי במקום מרק עוף וקדאיף במקום קומפוט. מי אמר ששולחן החג חייב להיות מסורתי? פרויקט חגיגי מציע שולחנות חג מיוחדים שמשלבים בין מסורת למטבח עולמי

תגובות

בעולם אידיאלי ונטול עדות, ערב ראש השנה לא היה מחייב את הסועדים להפגש פרונטלית עם גפילטע פיש, דגים חריפים או כל מאכל פיוז'ן אחר שעונה על ההגדרה "מסורתי" ומופיע על שולחן החג יותר משלוש שנים ברציפות. בעולם הקולינרי החגי של בני ישראל, מאכלי חג הם מסורת ברזל קשיחה, שכל חריגה ממנה עלולה להמיט עלינו התמודדות לא פשוטה עם החמות. מכיוון שאמיצים אנחנו, ובעיקר מאמינים בגיוון, ביקשנו ממשה בדישי, שף מסעדת מינה טומיי מרקט, לתת פרשנות משלו לשולחן החג המסורתי ולרענן את המצאי המוכר עם מנות יצירתיות שגם ירגשו את החך וגם לא יעצבנו את שאר בני המשפחה. בתפריט: תבשיל קארי ירוק, סלט תאילנדי חם, גפילטע פיש ויאטנמי, וקדאיף הודי. ראש השנה מעולם לא היה מבושם יותר.

 » ראש השנה 2016 » מתכונים לראש השנה» מתכונים טבעוניים לראש השנה» מתכונים לראש השנה - מרקים» מתכונים לראש השנה - מנות ראשונות» מנות עוף לראש השנה» מתכונים לראש השנה - מנות בשריות» מתכונים לראש השנה - מנות עם דגים» מתכוני עוגות דבש » שנה חדשה ברוח ויאטנמית» עוגות לראש השנה » מתכונים לעוגות דבש » שנה חדשה בהשראה איטלקית

תבשיל קארי ירוק עם פפאיה, כרישה ושעועית ירוקה (5-6 מנות)

מצרכים:1 פפאיה כתומה, קלופה וחתוכה לקוביות1 כרישה (החלק הלבן בלבד), חצויה ופרוסה1 כוס שעועית ירוקה, טרייה

לרוטב הקארי הירוק: 50 מ"ל שמן סויה1 כפית צ'ילי אדום, קצוץ 3 שיני שום, קצוצות40 גרם ג'ינג'ר, קצוץ2 ענפי למון גראס, קצוצים 1.5 כפות אבקת קארי200 מ"ל ציר עוף או מרק עוף מאבקה1/2 ליטר קרם קוקוס1/2 כוס עלי כוסברה1/2 כוס עלי בזיליקום 1/4 כוס עלי נענעקורט מלח

אופן ההכנה:1. מכינים את רוטב הקארי הירוק: מאדים בשמן את הצ'ילי, השום, הג'ינג'ר והלמון גראס במשך 2 דקות. מוסיפים את הקארי ומערבבים היטב. מוסיפים את ציר העוף וקרם הקוקוס ומביאים לרתיחה.  2. חולטים את הכוסברה, הבזיליקום והנענע במים רותחים במשך חצי דקה. מוציאים מהמים בעזרת כף מחוררת ומעבירים למי קרח, מסננים וסוחטים. 3. מעבירים למג'ימיקס עם חצי כוס ממי הבישול וטוחנים היטב. מוסיפים לרוטב את מחית עשבי התיבול, מביאים לרתיחה ומוסיפים מלח. מבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות, מסננים ומניחים בצד.4. מגישים: מחממים 2 מצקות מרוטב הקארי הירוק, מוסיפים את הירקות והפפאיה, מביאים לרתיחה ומגישים.

» תבשיל קארי ירוק עם פפאיה, כרישה ושעועית ירוקה - להדפסת המתכון

חופשה קצרה במזרח. תבשיל קארי ירוק של משה בדישי (צילום: נמרוד סונדרס)

סלט תאילנדי חם ושיפודי סינטה ברוטב תמרים ותמרהינדי (5-6 מנות)

מצרכים:לסלט החם:8 עלי מנגולד, חתוכים לרצועות1 כרישה, קצוצה (משתמשים בחלק הלבן בלבד)1 תפוז, חתוך לפלחים, ללא המעטפת הלבנה1 גמבה, חתוכה לרצועות1 קישואים צהובים ללא ליבה, חתוכים לרצועות2 כפות רוטב סויה1 כף רוטב צ'ילי מתוקחופן עלי כוסברהחופן עלי בזיליקוםחופן עלי נענע

לשיפודי הסינטה:150 גרם סינטה, חתוכה לקוביות בגודל 2x2 ס"מקורט מלח קורט פלפל שחור, גרוסמעט שמן לצלייה3 שיפודי במבוק קטנים

לרוטב תמרהינדי ותמרים:1/4 כוס תמרים ללא גלעין2 כפות רוטב תמרהינדי1 כף רוטב סויה1 כפית שמן שומשום1/2 פלפל צ'ילי אדום2 שיני שום1 כף ג'ינג'ר, קצוץ3/4 כוס שמן סויה

אופן ההכנה:1. מכינים את הסלט החם: מחממים 4 כפות שמן סויה במחבת לחום גבוה. מקפיצים את הכרישה כחצי דקה, מוסיפים את הגמבה, הקישוא והמנגולד. מקפיצים דקה נוספת.2. מוסיפים את הכוסברה, הבזיליקום והנענע ומקפיצים דקה נוספת. מכניסים את התפוז ומעבירים מיד לצלחת הגשה.3. מתבלים את הבשר במלח בפלפל ומשפדים את קוביות הבשר על השיפודונים.  מחממים מחבת פסים לחום גבוה, משמנים קלות ומוסיפים את הבשר. 4. צולים עד מידת הצלייה הרצויה. כדי לצלות עד רמת מדיום, יש להשאיר את השיפודים על המחבת תוך כדי הפיכה מפעם לפעם, במשך 4-5 דקות. מניחים בצד.5. מכינים את רוטב התמרהינדי: טוחנים בבלנדר או במג'ימיקס את כל החומרים מלבד השמן, מוסיפים את השמן בזילוף איטי וטוחנים עד קבלת מסה אחידה. 6. מגישים: מסדרים את השיפודים על הסלט החם, מזלפים מעט מהרוטב ומגישים מיד.

» סלט תאילנדי חם ושיפודי סינטה, תמרים ותמרהינדי - להדפסת המתכון

קר אך לוהט. סלט תאילנדי ושיפודי סינטה של משה בדישי (צילום: נמרוד סונדרס)

גפילטע פיש ויאטנמי, אטריות שעועית ומטבל צ'או צ'או (5-6 מנות)

מצרכים:1 חבילת אטריות שעועית, חלוטות במים חמים 2 דקות או עד ריכוך 10 עלי חסה גדולים

לרוטב הצ'או צ'או:6 כפות רוטב דגים2 כפות נענע, קצוצה1 כפית בוטנים, קצוציםמיץ מ-1/2 לימון1 כפית סוכר1/2 כוס רוטב פלפל צ'או צ'או/ חלפניו

לגפילטע פיש הויאטנמי:500 גרם דג לבן (בורי או מושט) 1 ביצה1 כף קורנפלורקורט מלח1 כף ג'ינג'ר קצוץ1/4 כוס מים 3 כפות רוטב דגים2 כפות שמן צ'ילי1/2 כוס עלי כוסברה1/2 כוס עלי פטרוזיליה2 שיני שום

אופן ההכנה:1. טוחנים את כל מצרכי הגפילטע פיש במג'ימיקס, טועמים ומתקנים תיבול. 2. צרים מהתערובת כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג ומשטחים. צולים במשך שתי דקות מכל צד על מחבת גריל שחוממה מראש לחום גבוה.3. מערבבים את כל חומרי הרוטב. ומגישים: מסדרים בכל צלחת עלי חסה, רוטב צ'או צ'או וחופן אטריות שעועית קרות, מניחים בתוך העלים את האטריות, הגפילטע פיש ורוטב הצ'או צ'או ומגישים מיד.

» גפילטע פיש ויאטנמי, ומטבל צ'או צ'או - להדפסת המתכון

היי סבתא, וסליחה על הדגים. גפילטע פיש ויאטנמי (צילום: נמרוד סונדרס)

קינוח: קדאיף הודי, תפוח עץ בדבש, גודה מסאלה (8 מנות)מצרכים:1 חבילה קדאיף הודי (להשיג בחנויות מזרח רחוק) או ½ ק"ג קדאיף רגיל6 תפוחי עץ אדומים, קלופים ללא ליבה, חתוכים לשישיות1/2 כוס דבש1.5 כוסות מים2 כפות מי ורדיםמיץ מ-1 לימון4 עלי טרגוןשמן לטיגון עמוק3 כפות קמח מעורבבות היטב עם 1/4 כוס מים ("דבק קמח") 

לגודה מסאלה:1 כפית ציפורן טחון1 כפית קינמון טחון1/2 כפית מוסקט טחון1 כפית הל טחון1/2 כפית כוכב אניס טחון

הוראות ההכנה:1. בסיר קטן מחממים מים, דבש, טרגון, מי ורדים, ומיץ לימון עד לרתיחה קלה.2. מוסיפים את התפוחים לסיר ומנמיכים לחום בינוני. מבשלים את התפוחים במשך 15-20 דקות עד שהם מזהיבים ורכים אך לא מתפרקים. מכבים את האש ושומרים את התפוחים בסירופ. לא זורקים את הסירופ.3. מחממים שמן בסיר עמוק, מפרידים את הקדאיף באצבעות כך שלא יהיו "קשרים" בשערות הקדאיף.4. פותחים את הקדאיף על שולחן. מניחים 2 שישיות של תפוח עץ על הקדאיף ומגלגלים. לקראת סוף הגלגול, מורחים את האטריות עם מעט "דבק קמח", מסיימים לגלגל ומהדקים.5. מטגנים את הקדאיף בשמן עמוק עד להזהבה.6. מוציאים את הקדאיף לנייר סופג ומתבלים בתערובת הגודה מסאלה ובמעט מהסירופ. כדאי להגיש עם גלידה או סורבה.

» קדאיף הודי, תפוח עץ בדבש, גודה מסאלה - להדפסת המתכון

יגרום לכם להתפלל לקרישנה. קדאיף הודי של משה בדישי (צילום: נמרוד סונדרס)

*#