${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים לראש השנה 2018: מנות עוף

ישראלים ידועים בחיבתם העזה למנות עוף, ולכן מנות דוגמת חזה עוף ברוטב סילאן, כבדי עוף ביין ורול פרגית עם ערמונים, הם רק חלק מהמתכונים שיזכו להצלחה מסחררת בשולחן החג

תגובות
אין כמו עוף לחג
dreamstime

לקראת ראש השנה, הציפור הלאומית לובשת מגוון טעמים חגיגיים, במנות דוגמת כבדי עוף ביין, עופיונים ממולאים או חזה עוף ברוטב סילאן. לכם רק נותר לרכז את המצרכים ולגשת לעבודה. 

» ראש השנה – כל האירועים, המתכונים וההמלצות לחג
» מתכונים לראש השנה – לכל המתכונים לחג
» איפה קונים אוכל מוכן לראש השנה
» לא צריך לבשל: ערב ראש השנה במסעדות
» מה עושים עם הילדים בראש השנה?
» טיולים לראש השנה

עוף עם פירות מיובשים על קוסקוס באדיבות רות אוליבר

מצרכים: 12 שוקי עוף, 6 בצלים אדומים קטנים, 18 תפוחי אדמה ננסיים, 12 תאנים מיובשות, 24 שזיפים מיובשים ומגולענים ו- 24 משמשים מיובשים

למרינדה: 1/3 כוס שמן, 2 כפות דבש, 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק, 3 כפות קטשופ חריף, 1/2 כוס רוטב סויה, 5 שיני שום קצוצות, 2 כפות שומשום, 1/2 כפית כמון, 1 כפית זרעי כוסברה, 1 כף אבקת מרק בצל, מלח ופלפל, 1 חבילת קוסקוס בגודל בינוני ו-100 גרם שקדים פרוסים. 

אופן ההכנה: 1. מערבבים את חומרי המרינדה בקערה גדולה. מוסיפים שוקיים, בצלים, תפוחי אדמה ופירות מיובשים. מערבבים ומכסים. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות, אך עדיף עד שש שעות.

2. מסדרים את השוקיים, תפוחי האדמה, הבצלים והפירות המיובשים בתבנית אפייה גדולה בשכבה אחידה ויוצקים מעל את המרינדה. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.

3. צולים למשך 20 דקות, מסירים את הכיסוי וצולים עוד כ-30 דקות עד שהעוף שחום ומבריק. מדי פעם יוצקים מהנוזלים על העוף.

4. בסמוך לסיום צליית העוף, מכינים את הקוסקוס לפני הוראות היצרן.

5. מחממים מחבת ללא שמן על להבה בינונית, וקולים את השקדים למשך כדקה, עד שהם מזהיבים.

6. מפזרים על העוף שקדים קלויים ומגישים לצד ערימת הקוסקוס.

ללקק את האצבעות
dreamstime

רול פרגית במילוי פרג, ערמונים ופירות יבשים באדיבות שף אסף מישקובסקי, קראון פלזה סיטי סנטר

מצרכים: 2 כרעיים עוף נקי מעצמות, 50 גרם פרג, 3 יחידות משמש, 3 יחידות שזיף מיובש ומגולען, 1 בצל קצוץ לקוביות, 100 גרם ערמונים קלויים חצויים, קורט מלח וקורט פלפל שחור גרוס, שמן זית, קורט קינמון טחון, 1 כף סוכר

אופן ההכנה:1. מחממים 2-3 כפות שמן זית במחבת. כאשר השמן חם מכניסים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שמתקבל צבע זהוב.

2. מוסיפים את הפירות יבשים, הפרג, הערמונים, המלח, הפלפל, הקינמון והסוכר. מבשלים למשך כ-4-5 דקות תוך כדי ערבוב, ולהניח לקירור.

3. מניחים את פרגית העוף על גבי נייר כסף כשהחלק עם העור כלפי מטה. בוזקים מעט מלח ופלפל שחור גרוס ושמים על החלק העליון של הפרגית ממלית הפרג והפירות יבשים.

4. מגלגלים את הפרגית עם המילוי בצורה של גליל. עוטפים בנייר כסף וסוגרים מהצדדים לצורת סוכרייה.

5. מכניסים לתנור בחום של 190 מעלות למשך כ-30 דקות. לאחר מכן, מקררים ומסירים את נייר הכסף.

6. מורחים את רול הפרגית במעט שמן זית ופפריקה ומחזירים לתנור לעוד כ-10 דקות.

7. מגישים כאשר הרול פרוס למדליונים או חצוי באלכסון.

עופיון בתבלינים מתוקים באדיבות השף אורן ירושלמי 

מצרכים ל-8 מנות: 4 יחידת עופיון (לבן נקי מנוצות, שלם ולא קרוע), 2 ראש שום טרי חצוי, 10 ענפי טימין טריים וירוקים, 8 תפוחי עץ ירוק קלופים ונקיים מליבה חתוכים לארבע, 16 תמרים לחים קלופים ומגולענים, 20 ערמונים קלופים, 500 מ"ל סיידר תפוחים, 5 כפות דבש, 2 מקל קינמון, 2 כוכבי אליס, 1/4 כוס קלבדוס (קוניאק תפוחים), שמן זית, מלח ים ופלפל שחור גרוס.  

אופן ההכנה: 1. מניחים את העופיון על קרש חיתוך, וממליחים ומפלפלים את העופיון מבחוץ ומבפנים. מניחים בתוך העוף חצי ראש שום ו-5 ענפי תימין.

2. מניחים בקערה את התפוחים עם העופיון, מוסיפים תמרים לחים, ערמונים, שום ותימין.

3. מחממים תנור לחום של 190-180 מעלות.

4. בינתיים מחממים בתוך סיר קטן סיידר תפוחים, דבש, קלבדוס, מקל קינמון וכוכב אניס. מביאים את הכל לרתיחה, מורידים מהאש, מקררים היטב, יוצקים את תכולת הסיר על הקערה עם שאר המוצרים.

5. מפזרים מעט מלח, פלפל ושמן זית. מערבבים הכל היטב, מניחים בתוך תבנית קרמית או תבנית רגילה.

6. מכניסים את התבנית מכוסה בנייר אפייה ונייר כסף לתנור למשך 30 דקות. לאחר 30 דקות מורידים את הכיסוי, מעלים את חום התנור ל-200 מעלות ומחזירים את התבנית לעוד 10 דקות להשחמה.

עוף בבצלים עם שזיפים ודבש שף איציק אביר

מצרכים (ל-4 מנות): 6 רבעי עוף טרי, 1/2 כוס שמן, 500 גרם בצלים פרוסים דק, 1 כף דבש, מלח ופלפל שחור, 2 כפיות פפריקה מתוקה,1/2 כפית פפריקה חריפה, 250 גרם שזיפים יבשים ו-100 גרם רסק עגבניות. 

תהליך ההכנה:1. מחממים בסיר רחב וכבד את השמן מטגנים את רבעי העוף משני הצדדים עד הזהבה.

2. מוציאים את העוף ומוסיפים לסיר את הבצלים. מטגנים עד שיזהיבו תוך בחישה מידי פעם. מוסיפים את הדבש ומטגנים למשך שלוש דקות.

3. מחזירים את העוף לסיר ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה. מוסיפים את השזיפים היבשים.

4. מערבבים את רסק העגבניות עם שתי כוסות מים, יוצקים לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש קטנה כשעה וחצי.

5. מסירים את מכסה הסיר ומעבירים לתנור שחומם לחום גבוה (200 מעלות). אופים עד להשחמה למשך 20-30 דקות.

מתכוני עוף נוספים:

המתכון הכי טוב לעוף בתנור
חזה עוף אפוי על פרוסות תפודים
סופריטו עוף בסלרי
עוף צלוי מושלם
תבשיל עוף כמו של מאמא גרוזינית
עוף מטוגן כמו של KFC, רק אפוי וטעים יותר

מסאחן עופיון אורגני
עופיונים ממולאים על מצע פילאף

*#