אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כמו באמריקה: המבורגר באפלו חדש בתל אביב

אחרי שהפיקו אינספור גרסאות מושחתות להמבורגר, החבר'ה של טראק דה לוקס אימצו את הבאפלו. עכשיו הם מזמינים אתכם לחסום עורקים

תגובות

קרניבורים שימו לב: אחרי כמה וכמה המבורגרים מושחתים שידעה תל אביב, ושמורכבים מבשר בקר ו/או טלה, ינחת בעיר, החל מיום שני הקרוב, המבורגר מבאפלו. בטראק דה לוקס, המזללה האמריקאית שבכיכר דיזנגוף, יגישו לכם את ה-BuffBurger - קציצה עסיסית במשקל 250 גרם, שעשויה בשר באפלו טרי. הבשר, כך טוענים בטראק דה לוקס, נחשב בריא במיוחד, ומתאפיין בטעם "בשרי" עמוק וחזק  יותר משל בקר. "מכיוון שאנחנו לא מגישים בשר קפוא או מעובד אלא רק טרי, לא יכולנו להגיש מנה כזאת עד לאחרונה", אומרים הבעלים. "עכשיו גילינו את ההזדמנות להשיג באפלו מגידול מקומי, מחוות הבאפלו בדרום הארץ. הבשר הטרי מגיע אלינו בנתחים גדולים, מפורק, וממנו אנחנו מכינים את ההמבורגרים. אין אספקה טריה שלו מכיוון שהגידול בארץ הוא בהיקפים קטנים ולכן לא תמיד יש את המנה במסעדה והיא מופיעה בתפריט הספיישלים".» המסעדה האתיופית שתכבוש את ניו יורק» המדריך למסעדות הבשר הטובות בשרון» היום בו שף יורם ניצן נולד מחדש. ראיון» שבע המנות הכי מצננות בתל אביבבארצות הברית הבאפלו הוא חומר גלם ותיק במסעדות, כשהמוכרת שבהן היא רשת "Ted's Montana Grill" (בבעלותו של איל התקשורת טד טרנר), הפועלת ב-16 מדינות ומתמחה בהתקנת מאכלים מבשר הבאפלו (ביזון). לאחר שכמעט ונכחד, מגודלים עדרי הבאפלו היום בחוות במרכז ודרום ארצות הברית. בישראל מגדלים אותו בחווה במושב ביצרון שבמישור החוף הדרומי, מה שאפשר לחברה של הטראק להגשים חלום ישן. "בגלל שאוכל הרחוב האמריקאי הוא עולם ומלואו", הם מסבירים, "אנחנו שואבים את ההשראה שלנו מהרבה מאוד מקומות וסגנונות של מנות. במקרה הזה מדובר במנה שאפשר לפגוש ברחבי ארצות הברית, שם היא תפסה מעין הייפ של ממש בשנים האחרונות".טעם בשרי עמוק וחזק. הבאפבורגר (צילום: רז ברכה)ה-Buffburger של הטראק מוגש בלחמניית בריוש, עם (תחזיקו חזק - ) דמי גלאס, חלפיניו, ביצת עין, מח עצם ורוטב ברביקיו תוצרת בית. בצד תקבלו פה צ'יפס פריך, חתוך ביד. כל הטוב (והכולסטרול) הזה יהיה שלכם עבור 88 שקלים. "תהליך ההכנה דומה לזה של שאר ההמבורגרים במסעדה", הם מוסיפים. "הנתחים הטריים עוברים טחינה גסה ידנית, צליה (לדרגת מדיום בלבד, שהיא הדרגה שמצאנו כמתאימה ביותר לסוג הבשר הזה) ומוגשים בלחמניית בריוש טריה ורכה עם עם בצל מושחם ודמי גלאס (ציר בקר מצומצם) שמעשיר את המנה בטעם נוסף בלי להאפיל על טעמי הבשר המקוריים". ההמבורגר החדש יוגש במסעדה במסגרת ערבי Burgers & Hotdogs. וכך, אם לא יבוא לכם טוב הבאפלו, תוכלו לבחור בין השאר בין צ'ילי דוג צ'וריסו עם תבשיל שעועית, שמנת חמוצה, צ'דר וחלפיניו (42 שקלים), נקניקיה לבנה יפנית עם מיונז דאשי, נענע, בזיליקום, בצל ירוק ושבבי בוניטו (41 שקלים), גאודה טימין הולנדייז וריבת בייקון (44 שקלים), המבורגר פריז עם תבשיל מח עצם, עגבניות קונפי, אורוגולה וציר בקר (69 שקלים) וכן מק & צ'יז בורגר המורכב מקומות של בורגר מועשר בשומן אווז, דיפ פרייד מק אנד צ'יז וגבינת צ'דר, עם תרד וחלפיניו (71 שקלים). לאכול ולקבוע תור לצנתור.» טראק דה לוקס -  בן עמי 13, תל אביב, החל מרביעי, ה-14.9

*#