${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שוקולד, מנטה, מסטיק: מתכוני שוקולד ביזאריים

פיצה מתוקה עם מגוון סוגי שוקולדים, קרם ברולה עם טוויסט אלוהי, וגם: טעמתם כבר פרגית ברוטב שוקולד מקסיקני? המתכונים שיטלטלו את חייהם של חסידי השוקולד

תגובות

אומרים שהעולם מתחלק לשני סוגים של אנשים, כאלה שמתחרעים על מלוח, וכאלה שמזילים ריר ממתוק. לא מעט זוגות סיימו את דרכם המשותפת בגלל הסוגיה הזאת, ויש הסבורים שגם השבר הסורי-אפריקאי מקורו במשבר האמון שבין אנשי המתוק למלוח. גשר אחד מחבר בין שני אלה, עליו אין עוררין, והוא מעל לכל טעם - שוקולד. לכבוד השאיפה המתמדת לשלום עולמי, והרצון העמוק להראות את האור לאותם זוגות חשוכי פתרון, קבלו את מתכוני השוקולד הכי ביזאריים שתוכלו למצוא, כאלה שישפכו אור חדש על הממתק הנחשק, ויספקו את שני הצדדים - חובבי המתוק וגם חובבי המלוח. מתי אכלתם בפעם האחרונה טונה על מצע שוקולד לבן? השוקולד לעולם לא ישוב להיות מה שהיה פעם, לגזור ולשמור.» הקינוחים הכי מושחתים בסביבה» הצ'יפס האמסטרדמי עושה עלייה» מסלול המאנצ'יז המושלם» הקינוחים הכי מושחתים בעיר

מצרכים:50 גרם צימוקים שחורים25 גרם שקדים25 גרם בוטנים50 גרם נאצ'וס תירס10 גרם שומשום50 גרם פלפל אנצ'ו יבש או פלפל מתוק יבש ללא גרעינים200 גרם בננות, חתוכות לשלוש200 גרם תפוח עץ צהוב, חתוך לקוביות כולל הגרעינים30 גרם סוכר חום1 כפית מלח1 כפית אבקת קינמון70 גרם שוקולד מריר800 מ"ל מים100 מ"ל שמן

אופן הכנה:1. מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את קוביות תפוח העץ ומטגנים עד להזהבה.2. מוסיפים את הפלפל היבש, מטגנים במשך חמש דקות.3. מוסיפים את הנאצ'וס והצימוקים, מטגנים במשך חמש דקות ומערבבים כל הזמן.4. במחבת טפלון נפרדת קולים את השקדים, בוטנים והשומשום על להבה גבוהה במשך ארבע דקות.5. מוסיפים את הקלויים לסיר, מוסיפים סוכר חום, מלח וקינמון. ממתינים חמש דקות ומוסיפים את הבננות. מערבבים היטב על מנת שהבננות לא ידבקו לתחתית הסיר.6. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך שעה.7. מרוקנים את תכולת הסיר לתוך בלנדר, טוחנים את התערובת כשהיא חמה, ומעבירים דרך מסננת עד שמתקבל מרקם חלק וקרמי.8. מוסיפים את השוקולד, ממתינים חמש דקות ומערבבים היטב.9. מגישים את רוטב המולה, מומלץ מעל פרגית בגריל לצד אורז מקסיקני.

מצרכים:350 גרם טונה, פרוס לרצועות עבות1/2 כוס קינואה אדומה, מבושלת במים1 צרור רוקט1/2 כוס שמן זית1 קורט מלח1 קורט פלפל שחור, גרוס2 כפות חומץ בלסמי לבן100 גרם שוקולד לבן50 מ"ל מיץ לימון או יוזו100 מ"ל תה למון גראס קר1 כף עירית קצוצה

אופן ההכנה:1. צורבים את הטונה במחבת למשך כמה שניות בכל צד. מקררים ופורסים לרצועות בעובי של סנטימטר.2. מכינים את הויניגרט על ידי טחינת הרוקט, שמן הזית, החומץ ומעט מלח במעבד מזון, עד לקבלת מרקם חלק וסמיך.3. מכינים את הרוטב על ידי ערבוב השוקולד, היוזו, התה, מעט מלח ופלפל בבאן מארי, עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה.4. מצננים את תערובת הרוטב ומוסיפים את העירית הקצוצה. 4. את הקינואה המבושלת מניחים על מגבת עד לייבוש מלא, ומטגנים אותה בשמן עמוק למשך מספר שניות.5. יוצקים את הרוטב בתחתית צלחת ההגשה, מסדרים את רצועות הטונה מעל ובוזקים מעט מלח.6. יוצקים מהוויניגרט על הצלחת ועל פרוסות הטונה, ומניחים על כל פרוסה כפית שטוחה של קינואה פריכה.

הצד האסייתי של השוקולד. טונה על מצע שוקולד לבן (צילום: חיים יוסף)

מצרכים:

לבצק:700 גרם קמח לבן20 גרם שמרים400 מ"ל מים100 גרם סוכר40 מ"ל שמן

לפיצה: 100 גרם שברי שוקולד לבן1 כף פירות יער1 כף גדושה של בצק פריך1 כף אבקת סוכר

אופן הכנת הבצק:1. מערבבים במערבל את כל המרכיבים ביחד עד לקבלת תערובת אחידה, מחכים כשעה עד שהבצק יתפח.2. מחלקים את הבצק בהתאם לגודל הפיצה שתרצו להכין, ומגלגלים את חתיכות הבצק לצורת כדור.3. משטיחים את הכדור לצורה עגולה ודקה ואופים בתנור במשך 15 דקות, עד שהבצק מזהיב.

אופן הכנת הפיצה:1. מוציאים את בסיס הפיצה מהתנור.2. מפזרים את אבקת הסוכר על מגש נירוסטה, ומניחים מעל את בסיס הפיצה.3. חותכים את בסיס הפיצה לארבע חתיכות, ומפזרים מעל את שברי השוקולד, פירות היער והבצק הפריך, ומגישים.

מצרכים:10 כלים בקוטר 10 ס"מ, מותאמים לאפייה200 גרם שוקולד מריר250 גרם חמאה5 ביצים, שלמות5 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים300 גרם סוכר100 גרם קמח500 מ"ל שמנת מתוקה 42%1 כף וניל אמיתי

אופן הכנה:1. ממסים את השוקולד המריר בבאן מארי.2. בקערה נפרדת שוברים את הביצים, מוסיפים את חמשת החלמונים ו-100 גרם סוכר ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.3. מוסיפים לקערה את השוקולד המומס בהדרגה ותוך כדי ערבוב.4. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת לחמש תבניות.5. מכניסים את תבניות השוקולד לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך ארבע דקות.6. מכינים את קרם הברולה: שמים את השמנת והוניל בסיר ומבשלים עד לרתיחה.7. בקערה נפרדת שמים את החלבונים ו-200 גרם סוכר, מערבבים היטב. מוסיפים לקערה את תכולת הסיר ומערבבים.8. מניחים את חמש התבניות האישיות הנותרות מעל תבנית גדולה עם מים בתחתית.9. אופים בתנור שחומם מראש ל-80 מעלות למשך שעה.10. מקפיאים את תבניות הברולה במשך ארבע שעות, עד שמתייצב.11. מחלצים את גנאש השוקולד לתוך צלחת הגשה, מניחים מעליו את הברולה, מפזרים מעט סוכר חום מעל ושורפים עם מבער.

פשוט וטעים. פריים ברולה של פריים (צילום: יח"צ)

*#