טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לאכול, לצלם, לאהוב: האלכימאי של הכרוביות

הוא מבין את יסודות הכימיה של הקובה, מתרגש לקראת ניסוי מאתגר במטבח, ועל אף היותו פודיסט מתקדם לא מתבייש לפרסם מתכון מסורתי למוקפץ - המדור שמוריד את הפילטרים מהאכלנים שעושים את האינסטגרם

תגובות

באינסטגרם: oztelem    שם: עֹז תלםגיל: 29.5מגורים: הרצליה

הבו לו קושיות. הוא ניזון מהן. עז תלם >> (צילום: רוני פרל)» הסודות המתוקים של רחלי קרוט» פודיסטים, עוגיות אבטיח כבר טעמתם?» הצ'יפס האמסטרדמי עושה עלייה» מסלול המאנצ'יז המושלם» הקינוחים הכי מושחתים בעירבמה אתה עוסק כשאתה לא מעלה תמונות לאינסטגרם? אני הבעלים של אתר האוכל The Kitchen Coach, שבו אני מסביר למה ואיך מתכונים עובדים, את ההיסטוריה, התרבות וכל מה שמעבר למצרכים ואופן הכנה. באתר אני נכנס לעומק ומפרסם מדריכים להכנת מנות כיפיות וטעימות, מפירה וקצפת ועד מוקפץ וקובה סלק (של סבתא שלי כמובן). בנוסף אני כותב על אוכל ומפתח מתכונים לאתרים ומגזינים כמו וואלה, את גורמה וגם לחברות מסחריות.  

למה התחלת לפרסם באינסטגרם?יש היום המון רשתות חברתיות, ולכל אחת יש את האופי והתנהגות שלה. פייסבוק זה מקום של מילים, יוטיוב של סרטונים, ובאינסטגרם יש מקום לכל אחד לשתף בצד הוויז'ואלי של החיים שלו. אני חי אוכל, אז דרך האינסטגרם אני משתף בניסויים שאני עורך במטבח ובחוויות שמרגשות אותי.אתה באמת לא צריך להתנצל על זה >>

לפעמים יוצא לי איזה מאפה מתוק :) על הסט של את גורמה. משתזף ????

A photo posted by Oz Telem (@oztelem) on Jun 8, 2016 at 1:51am PDT

כך צברתי הרבה עוקבים:הפרופיל שלי נכנס להילוך בחודשים האחרונים, אחרי ששאלתי ולמדתי מדמויות חזקות בעולם הזה (פירגונים לגל בן זאב, תמר גוז'נסקי, רחלי קרוט ואפרת ליכטנשטט היפות והאמיצות). קודם כל צריך למצוא את המקום בבית עם האור הכי יפה ולצלם בצורה מעניינת. דבר שני שאני מקפיד עליו, וזה נכון לכל אורך הפעילות שלי במדיה החברתית ובחיים עצמם, זה להגיב לכל שאלה שעולה: בקשות למתכון, קושיות כמו "מה אפשר לשים במקום" וכו'. כל היופי בעולם הווירטואלי הוא שאין מחסומים כמו שיש בצפייה בתוכנית טלוויזיה או בקריאת עיתון, וחשוב לי להיות כמה שיותר נגיש. 

הטבות שמגיעות בעקבות מספר גדול של עוקבים:האמת שהטבות מאינסטגרם כבר היו לי לפני כן בתור עיתונאי אוכל, פינוקים במסעדות וכו'. אני מקבל הצעות לפרסום פוסטים בתשלום ואני בורר אותן בקפידה.

המקומות שבהם אתה הכי אוהב לאכול בארץ:המסעדות שראביכ ועזבה בראמה וחוות צוק בתל אביב.

תמונה אחת שצילמת ואתה הכי אוהב:לחלוטין סטייק כרובית עם צ'ימיצ'ורי. הרעיון לעשות סטייק מירק, כלומר להתייחס לכרובית כמו בשר ולצרוב אותה במחבת ברזל יצוק, כמו שהייתי עושה עם אנטריקוט, התבשל אצלי בראש זמן רב. באופן כללי הדבר שהכי מרגש אותי באוכל זה ירקות. רוב התמונות שאני מעלה מציגות ירק בקונפיגורציה כזו או אחרת.  לוחש לכרוביות ולפעמים הן לוחשות לו חזרה >>

המנה הטבעונית הכי טובה שיצרתי: סטייק מכרובית מאודה עם צ'ימיצורי קצוץ ביד עם פטרוזיליה ופפריקה מעושנת. בקרוב בוואלה! :)

A photo posted by Oz Telem (@oztelem) on May 6, 2016 at 12:24am PDT

|

פילטרים - בעד או נגד: נגד, לדעתי הם לא עוזרים לאוכל להראות יותר מגרה. אני בהחלט נעזר בעריכת התמונות של האינסטגרם ללישוטים עדינים לפני שאני מפרסם.

אוכל שאתה אוהב במיוחד אבל לא מצטלם יפה:טבית! יש קשר הפוך בין כמה שהחמין העיראקי טעים, ובין איך שהוא מצטלם. בגלל זה פעם אחרונה שהכנתי אותו עשיתי סרטון. גם קובה מאתגרת לצילום, אבל איתה הסתדרתי. מסעדה שחוזרת אצלך הכי הרבה פעמים בפיד:אין כזו. אני בעיקר מבשל בבית. הרבה פעמים במסעדות אני מעדיף פשוט לאכול ולא לצלם, במיוחד אם מדובר בשעת ערב ואני יודע שאין למנה את תנאי התאורה בשביל שתיראה כמו שהיא יכולה להיראות.   קונפיגורציה של ירקות איט איז >>

טעימה מהגליל או: מציאות משוק עכו ???? שקדים ירוקים, פאקוס טרי, שזיף ירוק וחמוץ אבל לא מדי, ועלי גפן טריים ויפים. ד"ש ל @ines_yanai

A photo posted by Oz Telem (@oztelem) on Apr 7, 2016 at 7:37am PDT

מסעדה בארץ שלא תחזור אליה לעולם:לפני כמה שנים הייתה לי חוויה נוראית בקפה לונדון במרינה בהרצליה, לדעתי המקום כבר נסגר. כנראה לא רק לי היה רע שם.

פרגן לאינסטגרמר עם פיד שאתה אוהב במיוחד:ענת לובל (טעימונת) המוכשרת (גילוי נאות: היא הסטייליסטית במדור שלי באת גורמה), ודור ונגר, טבח במסעדת מונא שמעלה מנות יפות ואוכל שנראה ממש טוב.

מסעדה שאתה שומר לעצמך ולא חושף באינסטגרם או בבלוג:אם טעים לי אני משתף ומפרגן. אין סודות. בסופ"ש ישבתי עם החברה ב-gojo מסעדה אתיופית ממש טעימה ברחובות והרגשתי שיותר אנשים צריכים לדעת עליה. צלח גם את אתגר הקובה >>

בדרך כלל אני יצירתי אבל הפעם הגזמתי :)) #מלצר_יש_לי_כרובית_בקובה

A photo posted by Oz Telem (@oztelem) on Jul 10, 2016 at 4:58am PDT

 הדבר הכי מוזר שאכלת אי פעם:אין לי בעיה עם חלקי פנים, לשון ועוד חלקים נידחים, אבל פעם אחת טעמתי ריאות ומאוד לא התחברתי.  שאיפות לעתיד בתחום הקולינריה:הרשימה ארוכה. קודם כל להמשיך לעשות מה שאני אוהב ונהנה ממנו, ולהשתפר בכל כתבה ומדריך שאני כותב ותוכן שאני יוצר. אם כתוצאה מהעבודה הקשה (והמהנה!) יפתחו לי דלתות להוצאת ספר או תוכנית בישול משלי מחוץ לגבולות המחשב , ארגיש מבורך.

*#