נפילת סוכר: הקינוחים הכי מושחתים בתל אביב

מילקשייק עם כל הממתקים שתוכלו לדמיין או אוראו נמס מבפנים ומטוגן מבחוץ - המדריך שיקח אתכם למסע בין כל הפנטזיות המתוקות שלכם, ויהפוך אותן למציאות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל

כשהייתם קטנים וחגגתם יום הולדת, תמיד היה ילד אחד שביקש שיעשו לו פיתה עם שוקולד במקום אחת עם חומוס ומלפפון חמוץ. הילד הזה זכה לבוז ותויג כנודניק, אבל היום אתם גדולים ויכולים להודות שהוא צדק וראה את האור הרבה לפניכם. למה? כי בזמן שכולכם אכלתם חומוס ומלפפון חמוץ הוא אכל פאקינג שוקולד בלי להתחשב במוסכמות חברתיות. ילד מלך. בפעם הבאה שאתם חוגגים ומחפשים מקום שפתוח עד מאוחר, שוקלים אם להזמין פיצה, ללכת לאכול נאצ'וס או לקנות ביסלי בפיצוצייה, תזכרו שיש אופציה בכיוון אחר לגמרי. לא בריאה, לא עיקרית, אבל כן מספקת הרבה יותר. המדריך השלם למאנצ'יז המתוקים הכי מושחתים שמחכים לכם בחוץ, תפסו את כולם.» הצ'יפס מאמסטרדם נוחת בפלורנטין» ארוחות הבוקר הכי טובות בתל אביב» בית הקפה התאילנדי הראשון בעיר» הפינות הטעימות של ירושליםטאקרייה: אוראו מטוגן טוב, זה קינוח ממש דבילי. כל כך דבילי עד שממש אפשר לדמיין את הישיבה של מנהלי המקסיקנית הכיפית כשהם ניסו לחשוב על תכנית. כולם הציעו מנות מקסיקניות מסורתיות או מורכבות לקינוח, מסורבה ליים ועד צ'ורוס, עד שמישהו פשוט אמר "אחי, למה שלא נזרוק אוריאו לבלילה ואז לצ'יפסר" וכולם השתתקו לרגע והבינו שלפעמים עדיף קונספט כיפי ופשוט עד טמטום כדי להוציא את המאנץ' המושלם (19 שקלים). אוראו בציפוי פריך, נמס מבפנים, עם קצפת לא מתוקה מדי. מאנץ' מפחיד כי הוא גורם לך לחשוב "אוקיי, אני לגמרי יכול להכין כזה בבית כל הזמן". אבל אחרי כמה נסיונות התברר שהביצוע של הטאקרייה עדיף.טאקרייה - לבונטין 28, תל אביבהאוראו מעולם לא היה כה סקסי. אוראו מטוגן בטאקריה (צילום: יולי בר)

שייק אאוט: מילקשייק כפי שמירי רגב זוכרת היטב, באחת הסצנות הטובות ב"ספרות זולה" מזמינה מיה את וינסנט (ג'ון טרבולטה) למילקשייק ב-5 דולר, סכום היסטרי בשנות ה-90 בארץ המילקשייקים. אחרי טעימה אחת מהמילקשייק הגבות שלו מתכווצות והוא פולט "God damn that's a fucking good milkshake". המילקשייקיה המדוברת בפלורנטין תגרום לכם להרגיש בדיוק כמו ג'ון טרבולטה, מינוס הסיינטולוגיה. השוס הכי גדול של המקום הוא האפשרות לערבב במילקשייק כל חטיף שאתם מכירים, מקיט קאט עד ממרח מרשמלו (25 שקלים לכוס קטנה עם ממתק אחד, 6 שקלים לכל ממתק נוסף). אני לא חובב גדול של מתוק אז לקחתי "רק" חבילת שוקולד מריר וקינדר בואנו מריר בתוך המילקשייק, כי באמת לא מומלץ להגזים פה עם המתוק, הוא חזק מכם. זה היה Fucking good milkshake.שייק אאוט - ויטל 2, תל אביבפאקינג גוד מילקשייק. שייקאאוט (צילום: נדב יהלומי)

סנטה קתרינה: בסבוסה בסבוסה היא אתגר לא פשוט להמון קונדיטורים ושפים. מדובר בעוגת סולת שתהליך ההכנה שלה נלקח מעולם האלכימאות. דהיינו, אם טעיתם באחד השלבים, הפקתם עופרת כבדה ונוראית. מצד שני, אם עשיתם הכל נכון, יש לכם ביד זהב טהור, מתוק ומתאים מאוד לגלידה בצד. החבר'ה בסנטה קתרינה יודעים להפיק זהב וגם לתת כבוד לעוגה עצמה: נתח לא קטן, אבל לא עצום, של עוגת סולת חפה מקישוטים, עם גלידת מי ורדים חלבית ולא הרבה מעבר (28 שקלים). לא מתוק מדי, לא הופך את הקיבה לעופרת ולא מגיע עם תובנות מטופשות כמו ב"אלכימאי".סנטה קתרינה - הר סיני 2, תל אביבבסבוסה די בסבוסה די. סנטה קתרינה (צילום: אורן ברזילי)

ממתקי מוטראן: בקלאווה לממתקי מוטראן, אחד הסמלים הקולינריים הכי גדולים של נצרת, יש שני סניפים ביפו. אחד ותיק יותר ברחוב יפת, לא רחוק מכיכר חג' כחיל. השני, שנפתח ממש לא מזמן, משכיח מהמבקרים כל זיכרון לחנות ממתקים ערביים "אותנטית" ומצדיק כמה דקות הליכה מהשוק. אנחנו מדברים פה על מקדש מתוקים מפואר עם נברשות, מיזוג שגורם לך להרגיש באלסקה, שייקים (עם טוויסט מקומי של רוזטה), ערימות ענק של נוגטים, חלביצה וממתקים ארוזים לקחת, וכמובן כנאפה. אבל גולת הכותרת היא הבקלאוות: ערימות ענק מסודרות של ממתקים מרהיבים, יפים לא פחות מכל מקרון, ולא פחות צבעוניים. יותר טעים? יותר סוכר? כן להכל.ממתקי מוטראן - שדרות ירושלים 84, יפוכן להכל, כן כן כן. ממתקי מוטראן (צילום: עדן מוטראן)צ'אנגוס: טרס לצ'ס המזללה המקסיקנית החביבה והקטנה על שדרות וושינגטון היא אחלה של מקום לשבת, לאכול, להזיע מהחריף וללכת. איכשהו יצא שישבנו שם בשעת צהריים שהמיסה את הצבע מהקירות של הבתים, אלוהים ישמור, למה העיר הזאת כל כך גרועה? למה הכל נורא תמיד? אין הרבה דברים שיכולים להתמודד יותר טוב עם שאלות כאלה מאשר קינוח, והטרס לצ'ס (25 שקלים) טמן בחובו הפתעה מדהימה. העוגה הזאת, שצפה בשלולית של רוטב חלבי הייתה קרה. קרה. עוגה קרה בחום, זה כמו גלידה שלא נמסה. זה היה כל כך מתאים עד ששקלנו להזמין עוד כמה כאלה רק כדי לתפור אותם לבגד-קינוח קריר ואכיל שיכול להלחם בשרב, אבל היינו מרוצים מדי בשביל לזוז.צ'אנגוס - שדרות וושינגטון 25, תל אביבהקינוח שעונה על כל השאלות. טרס לצ'ס בצ'אנגוס (צילום: אורן ברזילי)

אייסברג: טבעונית אלטימטיבית מצד אחד, קינוח ה"טבעונית אולטימטיבית" (49 שקלים) של גלידריית אייסברג מהווה אחלה של אופציה, בז'אנר שבדרך כלל מציע לטבעונים רק סורבה. מצד שני, הוא קצת נראה כמו תוצאה של התערבות כלשהי. על כלי פיירקס מגיעה עוגיית שוקולד צ'יפס חמה בגודל של פיצה אישית, עליה נערמים שלושה סוגי סורבה, יחד עם פירות לבחירתכם. אני הלכתי על פירות יער וטרגון, קמפארי אשכוליות וקרם "חלב" ושקדים מלוחים. נאמר זאת כך: זה קינוח לשלישייה, שלישייה רעבה ואמיצה. אני באתי לבד ונראיתי למשקיפים מהצד כמו הסצנה המפורסמת מ"צ'ארלי וחצי", רק עם סורבה במקום ביצים. סבבה.אייסברג - אבן גבירול 24, תל אביבהמוסרית שתפסה אותי. טבעונית אולטימטיבית (צילום: גלידות אייסברג)

קרמרי דה ל'אקלר: אקלר יש הרבה דברים מבאסים פוטנציאלית באקלרייה/גלידרייה המדוברת בקינג ג'ורג': המוני אדם מסביב, קהל שלא יודע או רוצה לעמוד בתורים וגם דלפק בגובה הראש, שמחייב אותך לדבר בצעקות עם המוכרים, שבעצמם שחוקים מהיקף העבודה. מצד שני, היקף העבודה מוצדק: מדובר במקום שלוקח כל טרנד מ-30 השנה האחרונות (פחזניות, מאפינס, קוקילידה, אקלרים, מקרונים), מכניס לתוכן דבר על זמני כמו גלידה, ומזלף מעל רטבים שיוצאים משפופרות בתקרה, שככל הנראה מחוברות לגן עדן. לבסוף מפזרים סוכריות/ קוקוס/ אגוזים/ פנינים מעל הכל. לקחנו אקלר עם גלידת אספרסו ורוטב טירמיסו בניסיון ליצור טירמיסו. יצרנו טעים (18 שקלים).קרמרי דה ל'אקלר - קינג ג'ורג' 53, תל אביבאושר בתוך מאפה. קרמרי דה ל'אקלר (צילום: תומר לוי)

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ