${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לאכול, לצלם, לאהוב: הפודי עם המסעדה הביתית

למרות שלא הפך את חלום הקולינריה למקצוע ונשאר בתחום השיווק, רונן שמש ממש לא מתכוון להפסיק להאכיל אנשים במסעדה הביתית - הכירו את האכלנים שעושים את האינסטגרם

תגובות

באינסטגרם: ronenshemesh

שם: שמש רונן

גיל: 51

מגורים: הרצליה

במה אתה עוסק כשאתה לא מעלה תמונות לאינסטגרם?בעל חברת ייעוץ בתחום השיווק והאסטרטגיה, ושותף בחברת "פתרונות סולאריים" שעוסקת בתחום הסולארי.

» בית הקפה התאילנדי של ניטן תאי» הצ'יפס מאמסטרדם מגיע לתל אביב» העיתונאית שלא חוששת לחשוף סודות» בראנצ'ים מומלצים בצפון

ים של אהבה >>

A photo posted by @ronenshemesh on Jan 5, 2015 at 9:02am PST

למה התחלת לפרסם באינסטגרם?עד לפני שלוש שנים בכלל לא היה לי חשבון באף רשת חברתית. התחלתי להתעניין באינסטגרם ברגע ששמעתי שהחברה נרכשה על ידי פייסבוק. המהלך מאוד עניין אותי מבחינה עסקית ורציתי לדעת למה המדיה הזאת סוחפת את כולם. הבת שלי פתחה לי חשבון באינסטגרם, והיות שאני מבשל ואופה כתחביב, התחלתי להעלות תמונות של האוכל שאני מכין.

כך צברתי עוקבים:אני מעלה ומשתף בעיקר תמונות של אוכל שאני מבשל או אוכל במסעדות בארץ ובחו"ל. לא הייתי מודע בכלל לקיומו של המונח "פודיז", אבל מהר מאוד התברר שאני משתייך לקבוצה גדולה של אנשים שאוכל הוא חלק מרכזי בחייהם. בישלתי יחד עם עוד שלושה בשלנים באירוע הקולינרי SoFo, שייזמו שלושה צעירים (גילגול, שרה ליברמן ואריאל קדם). האירוע זכה לסיקור תקשורתי, מה שסייע לצבור לא מעט עוקבים חדשים.

הטבות שמגיעות בעקבות מספר גדול של עוקבים: ההטבה הגדולה ביותר היא שזכיתי להכיר אנשים שהפכו לחברים טובים עם תחומי עניין דומים. שפים פירגנו למנה שבישלתי ואפילו קיבלתי הצעות לשיתופי פעולה בתחום המזון.

פילטרים - בעד או נגד: אני מפלטר בעיקר לטובת שיפור החדות.

פודי אמיתי יודע איך לתפוס קרונאט >>

A photo posted by @ronenshemesh on Apr 5, 2016 at 6:34am PDT

המקומות שבהם אתה הכי אוהב לאכול בארץ:אני מאוד אוהב לאכול בהוטל מונטיפיורי. כשמתחשק לי אוכל קליל, אני לא מוותר על סלט פומלה בנאם. אני אוהב את הבשר במיט מרקט ולהתפנק עם מנות חדשות של תומר אגאי על הבר של סנטה קתרינה.

מסעדה בארץ שלא תחזור אליה לעולם:לא מכיר כזאת.

אוכל שאתה אוהב במיוחד אבל לא מצטלם יפה:תבשילים מצטלמים פחות טוב, אבל גם עם סוג כזה של אוכל כדאי פשוט לצלם הרבה תמונות עד שמצליחים להוציא תמונה מספיק טובה - ואז מתחילים לאכול כשהכל כבר קר.

תמונה שצילמת ואתה הכי אוהב:מאוד אוהב את צילומי ההמבורגר שאני מכין, הם תמיד נראים מאוד מושחתים. הצילום שאני הכי אוהב הוא של מנת סלמון טרי שנכבש במלח וסוכר, נחתך לקוביות ומונח בתוך רוטב סויה, יוזו וצ'ילי עם קוויאר ושמיר.

כשהמסעדה נמצאת בבית, אפשר לוותר על הטיפ >>

A photo posted by @ronenshemesh on Mar 10, 2016 at 5:05am PST

מסעדה שחוזרת אצלך הכי הרבה פעמים בפיד:shemesh kitchen - המסעדה הפרטית שלי.

פרגן לאינסטגרמר שאתה אוהב במיוחד:רוית שם טוב, או בשמה הגרגרני ravrav80 היא בעלת הבלוג "כוכבית רוית". הכרתי אותה דרך אינסטגרם ופגשתי אותה לראשונה ב-SoFo. מאז הפכנו לחברים טובים וחלקנו ים ארוחות משותפות אצלי, אצל חברינו הגרגרנים ובמסעדות ברחבי העיר.

מסעדה שאתה שומר לעצמך ולא חושף:אין כזאת. אני מאוד אוהב את מסעדת אלמרסא של השף עלי מוסא בעכו. מוגש בה אוכל פשוט ולא פלצני, הכי טרי שיש ובמחירים שפויים.

הדבר הכי מוזר שאכלת אי פעם:אכלתי בשר אנטילופה בדרום אפריקה - בשר ציד שהיה טעים מאוד ודומה במרקמו לבקר. יש כאלה שטוענים שהוא אפילו כשר.

חבר טוב הוא חבר שנותן יד >>

A photo posted by @ronenshemesh on Nov 14, 2015 at 5:15am PST

שאיפות לעתיד בתחום הקולינריה:בעבר רציתי להיכנס לתחום המסעדנות וכמה פעמים הייתי במרחק פסיעה מכך. שף שהוא חבר טוב אמר לי שאני לא מספיק מיליונר כדי להיכנס לתחום ולצאת ממנו רק עשיר. לכן החלטתי להמשיך ולעסוק בתחום הניהול ולהישאר בצד של הלקוח. אני רוצה להמשיך להתמקצע ולהשתפר בתחום הבישול והאירוח, ולהמשיך לבשל באירועים פרטיים כשמבקשים ממני.

*#