טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הבראנץ' של חצי שירה: כדורי סביח ומיני עג'ות

זוכרים את הסביח שאתם ממש אוהבים אבל מעדיפים לא לאכול כי אחרי זה חייבים לתפוס תנומה? שירה וסרמן הצליחה להמציא את הסביח מחדש בצורה קוקטית וילדותית, שאפשר לנשנש ישירות מהצלחת מינוס הפיתה המשמינה. בראנץ' עיראקי יוצא לדרך. הכינו את החצילים

תגובות

אחרי המסע הווירטואלי לאיטליה, החלטתי לעבור יבשה אל עבר מחוזות חמים ומתובלים יותר. אחרי חיפוש השראה בסיפורים מהעבר, התוצאה הגיעה מכיוון לא צפוי והתוצאה היא בראנץ' מחווה לתקופה בה בן זוגי דאז חשף אותי לאוכל עיראקי, שעד אותו רגע היה לי זר. מאז שהכרתי את המטבח המגוון הזה, מידי שישי חיכיתי  לכל המטעמים שסבתו הכינה על פי המסורת, ובעיקר לסביח של שישי בערב וכמובן ללביבת העג׳ה המפורסמת של שבת בבוקר, שמגדירות מחדש את המונח "עונג שבת". האוכל העיראקי מיוחד ושונה מהרבה מטבחים, והוא שופע בכל הדברים שאני הכי אוהבת: רכות של חציל, חריפות של בצל, טעם מיוחד של עמבה, הרבה חמוצים וכמובן פיתות חמימות שכיף למלא בכל מה שטעים.» הבראנצ'ים הטובים בשרון» איפה נמצא החומוס הכי טוב בצפון?» ארוחות בוקר מומלצות בתל אביבמאז אותו מפגש, שנים חיפשתי את אותה גבינה מפורסמת שהסבתא הבשלנית הייתה קונה על משקל במקום סודי בשוק. בשונה מכל הגבינות שהכרתי, העיראקית הייתה אמנם קשה, אך ברגע שהתחממה מעט הגיבה בהימתחות כיפית כמו גבינה צהובה, אבל טעמה נותר מלוח ומדהים. אז התחיל הרומן. היום כבר אפשר להשיג את הגבינה העיראקית כמעט בכל דוכן בשוק ואפילו בחלק מהסופרים, אבל כדי להפוך את הבראנץ' העיראקי לזמין ונגיש הרבה יותר, בלביבות העג׳ה שלי השתמשתי בחמד 5%, שזו אחת הגבינות המופלאות בעיני. היא גם מלוחה מספיק, גם מותכת בקלות וגם לא עתירה מידי בשומן.בשונה מהעג'ה המסורתית הטוויסט כאן מגיע בדמות המנגולד, שמשום מה לא מקבל את הכבוד הראוי לו על אף טעמו המופלא והאופן שבו הוא מגיב מצוין לכל סוגי הטיפול: טיגון, מילוי, אפייה ובישול ארוך. מבטיחה לכם שתתמכרו לגירסה הזאת, שהיא גם בריאה, גם משביעה, גם הולכת נהדר על צלחת עם ירקות וקצת טחינה וגם הופכת למנה מופלאה בתוך פיתה עם טחינה ובצל ירוק.

את הסביח, סמל מובהק של המטבח העיראקי, אפשר להגיש בכל מיני צורות וטוויסטים, כולל הגרסה המפורקת על צלחת, שאפשר למצוא בהמון מקומות. לכבוד הבראנץ׳ העיראקי בחרתי בכדורי סביח עם טחינת סלק, מנה נהדרת בפני עצמה, שגם חוסכת את הצורך בפיתה וגם מקבלת שידרוג ויזואלי משמעותי כשהיא מוגשת קוקטית וחמודה על צלחת, כשמעליה טחינת סלק סגולה.

לביבת עג׳ה עם מנגולד (2 מנות)

מצרכים:3 ביצים1.5 כוסות מנגולד, שטוף וקצוץ דק, בלי החלק הלבן הקשה70 גרם גבינת חמד 5% או 16%, מגוררתקורט פלפל שחור טחוןמעט מאוד מלח (כי הגבינה מלוחה מספיק)מעט שמן או תרסיס שמן לטיגון

הוראות הכנה:

1. בקערה עמוקה מקציפים בעזרת מזלג את הביצים עד לחיבור החלמון והחלבון וקבלת מרקם אוורירי.2. מפוררים את הגבינה בידיים ומוסיפים לביצים, מערבבים בעדינות ומוסיפים את שאר המרכיבים מלבד השמן.3. מחממים מחבת בינונית, מרססים או מזלפים מעט שמן ומוסיפים את הבלילה. מטגנים היטב משני הצדדים עד להשחמה ואוכלים את הלביבה חמה חמה, ישר כשהיא יוצאת מהמחבת.

מסורת עם טוויסט. לביבת ע'גה (צילום: שירה וסרמן)

כדורי סביח בטחינת סלק (4 כדורים)

מצרכים:3 חצילים, קלופים ופרוסים לאורך (כל פרוסה בעובי 1 ס״מ)3 ביצים קשות, מגוררות1/2 בצל סגול, קצוץ דק1 כפית סומקספריי שמן או מעט שמן זית להברשה

לטחינה הסגולה:1/2 כוס טחינה גולמית5 כפות מים קרים לדילולמעט מיץ לימון1/2 שן שום, כתושה1/2 סלק טרי, מגורר דק או טחון בבלנדרקורט פלפל שחור גרוס

לגלגול הכדורים:4 חתיכות של ניילון נצמד בגודל דף נייר

הוראות הכנה:הטחינה:מערבבים היטב את מרכיבי הטחינה עד לקבלת מרקם הומוגני.לכדורי סביח:1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את פרוסות החצילים על נייר אפייה, מרססים מעט ספריי שמן או מברישים במעט שמן זית. אופים בחום במצב טורבו למשך חצי שעה עד להשחמה. מוציאים ומצננים את הפרוסות בטמפרטורת החדר. מערבבים את הבצל והסומק2. להכנת הכדורים: על כל יריעת ניילון נצמד מניחים 3 פרוסות חציל.מעליהן שמים כף ביצה קשה מגורדת, כפית בצל וסומק, כפית טחינה ומעט פלפל גרוס. מקפלים ומעגלים את פרוסות החציל הממולאות לצורת כדור, מהדקים באמצעות הניילון  ועוטפים לצורת כדור. מעבירים למקרר את עיגולי הסביח העטופים בניילון נצמד למשך שעה.6. בתום הקירור נפטרים מהניילון הנצמד, מעבירים לצלחת ומזלפים מעל כל כדור מעט מטחינת הסלק שנותרה. מגישים לצד ירקות טריים.אחריהם לא תצטרכו לתפוס תנומה. כדורי סביח (צילום: שירה וסרמן)

*#