אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

די לאומלט: ארוחות בוקר מפתיעות בשרון

דגים כבושים על לחם משמרי פרא, סעודה מהתקופה הוויקטוריאנית וארוחת גבינות בלב מטע אבוקדו - אזור השרון הוא הרבה יותר מבוקר על טהרת חביתה וממרחים. תנו לנו להפתיע אתכם עם מקומות שוברי שגרה

תגובות
ממלכה קסומה של מאפים. ארוחת בוקר של ברדו
באדיבות מסעדת ברד

שלושה מכל שישה אנשים נוהגים לייחס לאזור השרון נמנום קולינרי. אין בו המון פתיחות-סגירות או ריבוי מסעדות שף, ואם מורידים את הרצליה פיתוח מהרשימה, נשארים במקרה הטוב עם מספר חד ספרתי. בתי קפה רשתיים, כאלו המציעים ארוחות בוקר ומנות הומוגניות, יש המון, אבל מי יכול לספק קרייבינג של בוקר מתפנק במיוחד באמצעות אומלט ושלושה מאזטים, שאחד מהם הוא גבינה בולגרית? הפתרון לחיפוש וגם לאיתור באזור השרון טמון ביתרון המקומי: אימוץ הטרנד העולמי farm to table המתבסס על חומרי גלם מקומיים ועל האופי האזורי, כך שאם תחקרו קצת מפה לאוזן ותיפטרו מהרגלים ישנים, תגלו שלצד מוסדות קולינריים ותיקים דוגמת אנג'לינה בהוד השרון, עדנה ברמת השרון ומקום בלב ברעננה  - יש כמה אפשרויות מפתיעות החורגות מנוהל "ארוחת בוקר ישראלית". 

» ארוחות הבוקר הטובות בתל אביב
» מסעדות הבשר הטובות בשרון

» ארוחות הבוקר המומלצות בירושלים
» המדריך לבתי הקפה השווים בתל אביב

גבינות בוטיק באווירה פסטורלית: חנן הגבן

בלב מטע אבוקדו במושב חרות נמצאת המגבנה של חנן סופר, המוכר לכולם בשם "חנן הגבן". במהלך השבוע מייצר סופר גבינות שונות מחלב בקר, עזים וכבשים, ובימי שישי כשמזג האוויר ידידותי, הוא פורש במטע האבוקדו שלו שולחנות וכיסאות ומגיש ארוחות בוקר מקוריות, טריות ובעיקר טעימות. לצד הגבינות שלו - סנט מור, צפתית, לבנה, קממבר, גאודה, טום ועוד, מגיש הגבן סלט קפרזה, סלט יווני שמוגש כאן עם צפתית מלוחה, וירקות גינה עונתיים, בהם האבוקדו המצוין. להרגעת תאוות הפחמימות יש סלסלת לחמי שאור שנאפים במקום עם שחר ולצידה יוגורט טרי עם גרנולה ביתית, דבש ופירות, לבבות ארטישוק בשמן זית ולימון, ממרח עגבניות מיובשות, חמאה, דבש, ריבה, זיתים, וגם מיץ מפירות הדר הנקטפים במקום מהעצים הסמוכים.

אם אין לכם משהו טוב לעשות אחר כך, אפשר ללכת על בקבוק יין, לבהות קצת בכל הטבע מסביב ולשקוע לסופ"ש בקצב איטי. חלק מהטעמים תוכלו לקחת הביתה ולרכוש בחנות גבינות, שמן זית, יין, ממרחים, דבש, אנטיפסטי, שימורי דגים, בירה, לחמים, זיתים, ריבות ועוד, חלקם מעשה ידיו של חנן, חלקם מיצרני בוטיק בסביבה.

כמה: היות שארוחות הבוקר מודולריות, אין מחיר קבוע, וכל סועד וסועדת מרכיבים לעצמם את הסעודה בהתאם להעדפה. מחירים לדוגמה: סלט קפרזה או יווני - 40 שקלים, מגש גבינות זוגי במשקל 300 גרם - 60 שקלים, צלחת זוגית של ירקות גינה - 30 שקלים, חצי כיכר של לחם שאור - 12 שקלים, מוזלי - 20 שקלים, בירות בוטיק - 25 שקלים.
מתי: האירוח אפשרי בהזמנה מראש.

חנן הגבן - דרך המייסדים, מושב חרות

גבינות מצוינות וירקות מהשדה. חנן הגבן
שירן כרמל

גן עדן לחובבי פחמימות: ברָדו

אין כמו ריח של לחם טרי שזה עתה יצא מהתנור. בברדו, מאפיה שהיא גם בית קפה, הניחוח הממכר הוא הדבר הראשון שפוגשים כשמתקרבים לדלת, ולמעשה כבר כשיוצאים מהאוטו בחניה. בפנים מגלים ממלכה קסומה של מאפים, לחמים, עוגות ועוגיות בכל סגנון וטעם - מלחם שיפון כבד עם אגוזים ועד לחם איטלקי קליל עם חמוציות. החלק השני של המתחם הנעים הוא בית קפה חלבי וכשר, המגיש ארוחות בוקר מוצלחות ומקוריות.

לצד האופציה המסורתית והשקשוקות, יש מנה שתשמח את חובבי הז'אנר - ארוחת בוקר אטלנטית. כפי שמרמז השם, את השולחן ממלאים דגים מעושנים וכבושים, בהם מטיאס, פלמידה בשמן, סלמון וטונה מעושנים, סלט איקרה ועוד, לצד ביצים, גבינות, ירקות וכמובן לחם טרי שמתפצפץ בין השיניים. עכשיו דמיינו את כל האטלנטיות הזו עמוסה על לחם שאור משמרי פרא, הנאפה בתנור לבנים מיוחד הניצב במקום, והנה לכם תוכניות לשישי הקרוב.

כמה: 63 שקלים ליחיד ו-114 שקלים לזוג.
מתי: ראשון-חמישי בין השעות 17:00-7:30, שישי 14:00-7:30. המקום כשר.

ברדו - הבונים 12, אזור התעשייה, פולג נתניה

הבופה שאינו נגמר: קמליה

במתחם תחנת דלק מזרחית לקיבוץ ניר אליהו, במיקום לא כל כך צפוי לקולינריה נעימה, נמצאת קמליה. על אף המרחק מאזורים אורבניים, היא נחשבת לשכונתית ותיקה והפכה עם השנים לאבן שואבת לתושבי הסביבה, בראשם תושבי כפר סבא, כוכב יאיר וקיבוץ ניר אליהו השכן. בשנים האחרונות גם הקרבה לכביש 6 עשתה את שלה ובמקום נערכות פגישות עבודה ענייניות לצד מפגשים משפחתיים של אמצע הדרך. באמצע השבוע מגישים כאן מנות בוקר קלאסיות קבועות דוגמת קרוק מאדאם, בוקר יווני, בוקר נורווגי, מיני שקשוקות, בוקר בריאות, אגס בנדיקט, ואיך לא, גם ישראלית טיפוסית.

בימי שישי מתמלא המקום בקהל אוהדים די קבוע ששומר אמונים לבופה העשיר, המורכב משני שולחנות בצורת ר' עם מפות לבנות כמו בבית, ועליהם קערות ומגשים עם גבינות, סלטים, פשטידות, מאפים, דגים מעושנים, נקניקים, לחמים, ממרחים, זיתים, ביצים, שקשוקות וגם קינוחים. חובבי הסלטים יוכלו להתפנק על שילובים מקוריים שהומצאו במקום, דוגמת סלט של לימונים, פלפלים חריפים, עשבי תבלין וזיתים בשמן זית; כרובית בטחינה מעודנת או כזה המבוסס על חצילים, פלפלים ושאר ירקות ומתובל ביד עדינה.

כמה: 74 שקלים לסועד.
מתי: בופה הבוקר מוגש בימי שישי בין השעות 12:15-7:30, ארוחות הבוקר מוגשות בימי חול עד 12:30.

קמליה - כביש כפר סבא-כוכב יאיר, מזרחית לקיבוץ ניר אליהו

בופה עשיר ואווירה משפחתית. קמליה
עידן זרקו

בזכות האווירה הוויקטוריאנית: הגלריה של אלמוג

כשתיכנסו לגלריה של אלמוג במושב נוה ימין, הדבר הראשון שתעשו הוא לשפשף את העיניים כדי לוודא שאתם לא נמצאים באנגליה של 1860. הגלריה רחבת הידיים היא מקום קסום מלא בפריטי קיטש בסגנון ויקטוריאני. דמיינו את ההיפך המוחלט ממינימליזם ותקבלו כמה חללים המובילים זה אל זה כמבוך ועמוסים בשכיות חמדה, שאת כולן אפשר לרכוש הביתה. בין שטיחים, תמונות, סרוויסים, ואזות, בובות וגובלנים, תיתקלו בכריות, בובות פורצלן וחרסינה, פרחים מיובשים, מנורות ועוד ועוד מלוא העין.

במרכז הגלריה שהקימה אלמוג רוקח לפני 13 שנה, ניצב מזנון הבופה העשיר, אולי מהעשירים שתראו בבית קפה או במסעדה שאינה מלון, והוא חוויה צבעונית וססגונית לא פחות מהחפצים המקיפים אותו. תמצאו בו בין היתר סלטים, ממרחים, מגוון אנטיפסטי, גבינות, עלי גפן ממולאים, תבשילים דוגמת אורז בר, מיני מאפים - מפשטידת מנגולד ועד קיש בטטה, וגם עמדת קינוחים מושקעת. גם לטבעונים יש כאן מבחר רחב של אופציות, כך שאף אחד מהסועדים לא ייצא מקופח. היתרון הגדול בגלריה של אלמוג הוא שהבופה פעיל בכל ימות השבוע למעט שבת, ולא רק בשישי כמקובל במחוזותינו. 

כמה: 99 שקלים לסועד באמצע השבוע, 120 שקלים לסועד בשישי.
מתי: ראשון-שישי בין השעות: 9:00-15:00. האירוח אפשרי בהזמנה מראש.

הגלריה של אלמוג -  הגפן 3, מושב נווה ימין

צבעוני וססגוני. בופה בגלריה של אלמוג
באדיבות המקום

טבעונות מענגת: טבעל'ה

במקום הזעיר הזה ניצבים רק כמה שולחנות ודלפקי ישיבה, והוא לא בדיוק בית קפה במובן הקלאסי של המילה, אבל אם מגיעים אליו עם ראש פתוח, מגלים אופציה מעולה ומגוונת לטבעונים, חצי-טבעונים ושוחרי בריאות באשר הם. טבעל'ה היא רשת של מזון בריא וטבעוני, והסניף הכפר סבאי שלה קיים למעלה מארבע שנים. מטבע הדברים יש לו קהל לקוחות יציב ואף גדול, שיודע שהכ-ל פה עומד בתקנים המחמירים של עמותת "ויגן פרנדלי".

ארוחת הבוקר כמעט תמיד מהווה מכשול לטבעונים בגלל הביצים ומוצרי החלב שבבסיסה, אך בטבעל'ה עוקפים את המהמורה בקלילות: לארוחת הבוקר אפשר להזמין לחם עם כמה וכמה ממרחים מצוינים, בראשם לבנה שקדים מופלאה וקרם בצל קלוי מתקתק. לצידם גם טחינת סלק או טחינה ירוקה, פסטו, אבוקדו, סלט ירקות עשיר, סלט פירות ומיץ טבעי המופק כמובן במקום. אם אתם יותר בכיוון של ארוחת בוקר מתוקה, לכו על קערת אסאי ותרוויחו בוסט של אנרגיה מתקתקה. מדובר בקערת פירות טריים גדולה למדי, המכוסה בקרם אסאי בצבע סגול עמוק ומעוטרת בגרנולה ביתית, אגוזים ומיני תוספות דוגמת טחינה גולמית, קקאו או פירות יער. אפשר גם לפתוח את הבוקר בשייק-על, הכולל מגוון מזונות-על כמו צ'יה, ספירולינה, גוג'י ברי, ג'ינג'ר ואחרים.

כמה: ארוחת בוקר - 48 שקלים, קערת אסאי - 39-29 שקלים, מוזלי - 35-27 שקל, מיצים ושייקים - 35-10 שקלים.
מתי: ראשון-שישי לאורך כל שעות הפעילות. 

טבעל'ה - ויצמן 54, כפר סבא

מזונות בריאים ומזינים. מוזלי בטבעל'ה
עידן גור

בוקר בביסטרו של המושב: גוז' ודניאל

הביסטרו הכפרי שבמושב בני ציון הוקם בשנת 2011, ומאז הספיק להפוך לאחד מהמוסדות הקולינריים הבולטים והמוכרים של אזור השרון. השף שניר אנג סלע, שעומד בראש המטבח בארבע שנים האחרונות, הגיע למקום אחרי שפיקד על מסעדת בלו היל בניו יורק. השף הביא איתו קצת מהסגנון המודרני של העיר הגדולה, ושילב אותו בתפריט קלאסי, נעים ולא מתחכם יתר על המידה. תמצאו בו מנות מגוונות בחומרי גלם טריים ומקומיים, שחלקם אף גדלים בגינת המסעדה.

הסביבה הירוקה והאווירה הכפרית הן רק חלק מהסיבות לפתוח כאן היום - בשעות הבוקר יקבל את פניכם בופה צבעוני של סלטים ותוספות, בהם קינואה עם עשבי תיבול ומלפפון; סלט אורז בר ואגוזי מלך; חציל קלוי עם צ׳ילי וכוסברה; תפוח אדמה עם איולי תפוז ורוקט; הרינג עם בצל סגול ועוד שפע של סלטים. תוכלו ללכת רק על ההיצע של הבופה וליהנות ממנו ללא הגבלה, או להוסיף כמה שקלים ולקבל גם ביצים לפי בחירתכם. אם אתם פחות בקטע של למלא לעצמכם את הצלחת, תמצאו בתפריט הבוקר גם מנות של ממש, כמו שקשוקה פיקנטית עם ירקות טריים; מוזלי עם גרנולה תוצרת בית; פוקצ׳ה על הגריל עם גבינת עיזים ועשבים מהגינה ; וכריך BLT קלאסי לצד ביצת עין.

כמה: שולחן ארוחת הבוקר של גוז׳ ודניאל ללא ביצים - 68 שקלים, עם ביצים - 78 שקלים.
מתי: הבופה ותפריט הבוקר מוגש בימים ראשון-שישי בין השעות 9:00-11:45 (ללא שבת).

גוז' ודניאל - אנשי בראשית (ליד מגדל המים), מושב בני ציון

מנות לשולחן או בופה ללא הגבלה. גוז' ודניאל
טל ציפורן

צעירה ומעוצבת: תל יצחק

בכניסה לקיבוץ תל יצחק נפתחה לפני מספר חודשים מסעדה מושקעת שנושאת בגאון את שם הקיבוץ. המקום כולו עוצב בהשראת אסם, מה שמקנה לחווית הישיבה אווירה משפחתית חמה, שמתחזקת בזכות נוף החצר הירוקה שנשקפת לעיני הסועדים. התפריט שמציעים במקום רחב ונוח -  מה שהופך את המסעדה ליעד שיכול להתאים למגוון קהלים ואירועים: ארוחת ערב משפחתית, פגישה עסקית בצהריים או דייט מלווה בכוס יין על הבר.

אחרי כמה שבועות של הסתגלות החליטו במסעדה להרחיב את שעות הפעילות ולפתוח את שעריה גם בבקרים. החל מ-8:30 תפגשו במקום תפריט עם נבחרת מנות מצומצמת אך בטוחה, כשבמרכזה בופה עשיר שמוגש במרכז החלל מדי יום -  סלטים משתנים, דגים כבושים, גבינות ומאפים מתוקים מוצעים לסועדים ללא הגבלה, כולל שתיה חמה לבחירה וכוס מיץ טבעי. גם כאן תקבלו את האפשרות ליהנות מהבופה בלבד או להגדיל את הדיל ולקבל גם שתי ביצים לבחירתכם. מנות נוספות בתפריט הבוקר (שלא כוללות את הבופה): שקשוקה טבעונית של תרד ופטריות עם פולנטה, סלט ירקות ופוקצ'ה; שבלול בצק עלים במילוי פטה כבשים וריקוטה, לצד משקה איראן; וצלחת של דגים כבושים עם סלט תפוחי אדמה, שמנת של פעם וכוסית וודקה.

כמה: בופה ללא הגבלה - 72 שקלים, כולל ביצים - 85 שקלים. שאר מנות הבוקר - 64-85 שקלים.
מתי: כל השבוע (כולל שישי שבת) בין השעות 8:30-12:00.

תל יצחק  - בכניסה לקיבוץ תל יצחק

פינוק על הבוקר. שקשוקה בתל יצחק
באדיבות יח"צ

עוד כמה ששווה להכיר

קופינאס
המסעדה היפה במושב צור משה היא למעשה בית אוכל בסגנון ים תיכוני שנע בין הבלקן לאיטליה, שדוגל  בשימוש בחומרי גלם מקומיים טריים מהיישובים הסמוכים. לארוחת בוקר כאן יש שני מסלולים - בופה נאה או מנות מהתפריט שיוצאות מהקופסה הישראלית הסטנדרטית, דוגמת אומלט צ'יפוטלה פטריות או סלמון ואספרגוס ועוד. גם את הקלאסיקה שהיא בעצם ארוחת בוקר ישראלית והבופה, אפשר לשדרג עם פפרוני, חזה אווז ואנשובי לאנשי ההארד קור.

קופינאס - לכל הפרטים

גם ארוחת הבוקר הישראלית חורגת מהמוכר. קופינאס
בן יוסטר

ריחות וטעמים
שוק האיכרים הממוקם באזור המוסכים של רמת השרון, ממש מעבר לפינה של מסעדת עדנה, מתפקד גם על תקן מסעדת שוק המציעה ארוחות בוקר טריות ועונתיות. בניגוד לשווקים החדשים והבוטיקיים שצצו בעיקר באזורי יוקרה בתל אביב, פה מדובר בשוק איכרים אותנטי. תנובת השוק מרכיבה את רוב תפריט הבופה המוגש במקום, והוא משתנה לפרקים וכולל לרוב ממרחים, לחמים, מאפים, סלטים, גרנולה, שייקים, מיצים וכל מה שצריך בארוחת בוקר טובה וטרייה.

שוק ריחות וטעמים - החרש 8, רמת השרון

קפה לואיז
נכון שאמרנו שרשתות הן מחוץ לתחום, אבל יוצאת מהכלל הזה היא רשת קפה לואיז, ובייחוד הסניף בקניון דרורים, הסמוך למחלף בני דרור. מדובר במקום שכונתי, נעים ומזמין, שמציע תפריט מגוון לכל חך והעדפה. אחת ההברקות האחרונות שם היא לבנה קשיו במרקם מעודן, זה לצד שתי קלאסיקות שלא נס ליחן - ממרח שום אגדי וממרח ארטישוק וצלפים היסטרי.

קפה לואיז - לכל הפרטים

אוכל נעים ומזמין. קפה לואיז
שרית גופן
*#