טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חגיגות השוקולד 2014: החטיפים שתפחדו לטעום

בזמן שהרוב המוחלט חוגג את יום השוקולד הבינלאומי עם טראפלס, פרלינים ועוגות שוקולד חמות, אחרים בוחרים לאתגר את בלוטות הטעם עם חמוצים, בשר וחרקים שמצופים במתוק המוכר והממכר. לאמיצים בלבד

תגובות

בשביעי ליולי העולם חוגג את לכבוד יום השוקולד הבינלאומי ובמערכת עכבר העיר מגוונים ומציינים את המאורע עם אוסף של שבעה ממתקים ביזאריים שאף אחד לא ישמח לקבל. חשבתם שצ'יפס שוקולדי הוא לא דבר שגרתי? תמשיכו לקרוא.

שילובי טעמים מנוגדים כמו מלוח ומתוק הם דבר מוכר שמזמן הפך לקונצנזוס בקרב חובבי המתוקים: בייגלה מצופים שוקולד, קאפקייקס שוקולדים עם קרם חמאת בוטנים ואיך אפשר בלי הקרמל המלוח משנה החיים. אלא שיש דברים כמו המלפפוננים החמוצים שמצופים בשוקולד, שמוכיחים שהחיים הם רק קרייבינג הריון אחד גדול.  אידיאלי להריוניות. חמוצים בשוקולד (צילום: http://food.allwomenstalk.com/)

קנדה קיבלה את השם שלה אחרי שמגלי ארצות דוברי ספרדית איבדו עניין בחלק הצפוני והקר של היבשת וסימנו את המפות כ-aca nada (או כאן אין כלום), ובאמת, עושה רושם שקנדה הגיעה לתודעה בעיקר בזכות החיקויים המופרכים מסדרת הקאלט סאות'פארק. עכשיו מולדת המייפל מנסה לעשות זאת שוב עם אלקר שוקולד חצוי ובתוכו נקניקיה צלויה עם קצפת ופצפוצים, שמפלג את האומה לשניים - חובבי הקלאסיקה המתוקה ובעלי קיבה עמידה במיוחד.

ליום ההולדת הבא? אקלר נקניקיה ושוקולד (צילום: http://www.dailymail.co.uk/)

קיטקט בטעמים אחד החטיפים הנמכרים בעולם מקבל אינספור גיוונים בארץ השמש העולה, שתושביה לא מסתפקים בשוקולד השגרתי. כך נולדו להם קיטקטים בטעמי אבטיח מלוח, תירס צלוי, תפוחי אדמה אפויים, וואסאבי ושוקולד לבן עם גאודה. להרפתקנים בלבד.

תחליף לבולגרית. קיטקט אבטיח מלוח (צילום: http://diply.com/)

הם קטנים, שוקולדיים ומתפצפצים בפה. לא מדובר בבמבות ממולאות בנוגט אלא בצרצרים, חגבים ושאר מזיקים שלא זרים לקיבתם של עמי המזרח הרחוק, גם כשמכוונים לסיום מתוק לארוחה.

קריספי ומתוק. צרצרים (צילום: http://diversefoods-devo.blogspot.co.il/)

טיגון עמוק הוא ככל הנראה צורת הבישול האהובה על האמריקאים, ששום דבר לעולם אינו מוגזם מדי עבורם. טבילת חטיפי שוקולד בבלילה בצקית הוא בסך הכל הצעד המתבקש אחרי פיצה מטוגנת, המבורגר בדונאט וקרואסון בשמן עמוק. רק אל תספרו קלוריות.    

שיגעון מתיקות. שוקולד בטיגון עמוק (צילום: www.kitchendaily.com)

פטריות השיטאקי בעלות טעם האוממי המודגש הופכות לטראפלס ממכרים במיוחד בציפוי שוקולד מריר עם 70 אחוזי מוצקי קקאו. הפרלין המיוחד מביא ליצרן המון גאווה במיוחד לאור העובדה שהשוקולד בו הוא משתמש מספק פרנסה הוגנת לחקלאי הקקאו.

שוקולד אוממי. פטריות שוקולדיות (צילום: www.travelandleisure.com)

בתוך הרשימה נותר מקום אחד לתוצרת ישראלית שמסבה לנו רק גאווה. 55 שנים אחרי שהושק בישראל, מסטיק הבזוקה עשה את דרכו לתוך שוקולד הפרה המוכר. התוצאה היא ללא ספק אחד המוצרים המבלבלים שיצאו תחת המותג עלית - מצד אחד שוקולד לבן ומצד שני מסטיק לא לעיס, בקיצור -  לחובבי הז'אנר בלבד.

כשקומיקס ופרה נפגשים. שוקולד בזוקה (צילום: יח"צ)

*#