יום האהבה 2019: איפה אוכלים בוולנטיינס דיי? - אוכל - הארץ

יום האהבה 2019: איפה אוכלים בוולנטיינס דיי?

יום האהבה הוא תירוץ מעולה להתחבר אל הקיטש שכולנו שומרים בבטן, ולפנות מקום לאוכל טוב שיראה לחצי השני כמה אנחנו באמת מוכנים להשקיע - המדריך המלא לארוחות וולנטיינס ברחבי הארץ

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
אקלרים שונים של יקב תשבי לכבוד הוולנטיינ'ס דיי (במילויים שונים כמו פירות, מרמלדות ושוקולד ולרונה)
עכבר העיר

אירועי וולנטיינס 2019 במסעדות מתעדכנים מדי יום. מומלץ להמשיך לעקוב

היתרון בלתמרן בין שני לוחות שנה הוא שאפשר ליהנות מכל החגים והאירועים השווים. אז נכון שלנו יש את ט"ו באב, אבל הוולנטיינס שקורה בכל שנה ב-14 בפברואר הוא עוד סיבה נהדרת להפגין גילויי אהבה דביקים בפומבי, ולתחזק את הזוגיות עם קצת אוכל טוב ואלכוהול שיסיר עכבות. לכבוד ערב הקיטש הבינלאומי מצחצחות המסעדות את כלי הכסף, ממלאות את החללים בבלונים ובפרחים ומגישות ארוחות צבועות בפילטר ורדרד (שגם יצטלם מעולה לסטורי). יש לציין שבניגוד לרב האירועים המבוקשים, שמתאפיינים בארוחות יוקרתיות ומחירים שנתפסים לרב כמופרזים - הרבה מהמסעדות בחרו הפעם לספק מגוון נוח של אפשרויות, ולהשאיר לסועדים את הבחירה בין ארוחת טעימות של ממש לערב קליל עם מנות מהתפריט. זה הזמן לשריין שולחן במקום האהוב עליכם ולקחת את החצי השני לבילוי רומנטי שיספק כמה שעות טובות של גיבוש זוגי. מומלץ להזמין מקומות מראש בכל המסעדות.

» המסעדות הכי רומנטיות בתל אביב
» מסעדות רומנטיות ברחבי הארץ
» הופעות לוולנטיינס דיי 2019
» למדור האוכל של הארץ
» המסעדות הכשרות הטובות בתל אביב

תל אביב

יאקימונו
היפנית המהודרת של שדרות רוטשילד שפועלת כבר למעלה מחצי יובל, תציע לכבוד חג האהבה הלועזי מתפריט הטעימות החדש של המקום, שכולל נבחרת מהפנטת של מנות יפניות קלאסיות, מבוססת על המסורת והקולינריה של יפן, כמו גם תפריט יינות ומשקאות יפניים חדש שכולל למשל, קוקטיילים ורודים על בסיס תזקיק שוצ'ו מושרה בהיביסקוס וגרנדין, סאקה מעונן, וודקה, ג'ינג'ר וחמוציות. בין המנות בארוחת הטעימות: מנת סונומונו - מבחר סלטים קטנים: מחמצים יפניים, אצות ומלפפונים, אצות היזיקי עם רצועות אינארי ונבטים ופרוסות צנון מוחמץ; נאסו האשמי, מנה חדשה, מבוססת קוביות חציל ברוטב מיסו מיוחד; מבחר סושי חגיגי, סשימי וטמפורה; מאגורו פפר - פרוסות טונה צרובה ומפולפלת ברוטב סויה וג'ינג'ר; ג'אגימו מאנג'ו, מנה חדשה נוספת, באן יפני עשוי מחית תפוח אדמה וממולא פירה שרימפס; ובלק קוד, מנת הדגל של יאקימונו, דג קוד שחור המושרה במרינדת מיסו לצד אטריות שעועית.
איפה:יאקימונו רוטשילד - לכל הפרטים
מתי: יום חמישי, 14 בפברואר החל מ-19:00
כמה: 190 שקלים לסועד בארוחת הטעימות

פלטת סושי ביאקימונו
מאוהבים עם סושי ויין. יאקימונוצילום: מיטל סלומון

טשרניחובסקי 6
בביסטרו הפורטוגלי-ים-תיכוני "טשרניחובסקי 6" של השף איל מרמלשטיין יחגגו את ערב האהבה הלועזי עם תפריט רומנטי, מוזיקת רקע ותפאורה מתאימה (המסעדה תקושט בפרחים) וקוקטייל סנגריה לבנה שיוגש במתנה. בין המנות בתפריט המיוחד: דג ים צרוב עם סלט אבוקדו, קרם בזיליקום והדרים (58 שקלים); קלמרי צרוב, מוגש על קרם חצילים ויוגורט עם עגבניות שרי (54 שקלים); סלט ברולה עיזים, עלים ירוקים, פרי עונה, אגוזי פקאן ווינגרט שקדים (48 שקלים); מולים ביין מדירה  (48 שקלים); בשר בקר בבישול ארוך ביין אדום (92 שקלים); בין הקינוחים: סמיפרדו פיסטוקים; טארט שוקולד בלגי וקצפת; קרמה לאטה לוונדר ותותים (42 שקלים) ועוד.
איפה: טשרניחובסקי 6- לכל הפרטים
מתי: יום חמישי, 14 בפברואר, החל משעה 19:00
כמה: משתנה לפי מנות

סמיפרדו פיסטוקים עם דובדבני אמרנה בביסטרו טשרניחובסקי 6
סמיפרדו פיסטוקים ודובדבני אמרנה, טשרניחובסקי 6צילום: אנטולי מיכאלו

משק ברזילי
במסעדת משק ברזילי הצמחו-טבעונית מציעים לזוגות האוהבים קינוח זוגי מלא שוקולד, נוגט, שקדים ("ואהבה") וכן קוקטיילים מיוחדים לכבוד המאורע, מבוססים על פרחי היביסקוס מיובשים ומוגשים מתנה לכל מי שייכנס בדלת כאפריטיף פתיחה. הקינוח (45 שקלים או 70 שקלים, יחד עם צמד צ'ייסרים של פורט או גראפה) והקוקטיילים יוגשו לצד התפריט הקבוע של המסעדה. 
איפה: משק ברזילי - לכל הפרטים
מתי: יום חמישי, ה-14 בפברואר
כמה: משתנה לפי מנות

קינוח ולנטיין מבוסס שוקולד, נוגט ותותי שדה במשק ברזילי
קינוח שוקולדי עם נוגט ותותי שדה, משק ברזיליצילום: אנטולי מיכאלו

דאבל סטנדרט
בבר הקוקטיילים "דאבל סטנדרט" ברחוב דיזנגוף יערכו לכבוד חג האהבה הלועזי סדנת הכנת קוקטיילים זוגית. כל סדנה תהא בת כשעה וחצי והיא מעין צוהר לעולם המיקסולוגיה. בסדנה, מעבר ליישום ולהתנסות חווייתית, יתקיים שיח עיוני על תור הזהב של הקוקטיילים, תקופת היובש וטרנדיים עולמיים עדכניים כמו משקאות בעצימות נמוכה ("Low Abv") ועוד. כל זוג ישתתף בסדנה של הכנת משקאות עדכניים וקלאסיים שאפשר להכין בבית מחומרים ביתיים, דוגמת "בזיל סמאש", "קלובר קלאב", "נגרוני", "אולד פאשן", ועוד. 
איפה:דאבל סטנדרט - לכל הפרטים
מתי: יום שישי, 15 בפברואר, במתכונת של שלושה סבבים: 11:00, 13:00 ו-15:00, מספר המשתתפים מוגבל ל-6 זוגות. 
כמה: 450 שקלים לזוג, כולל כיבוד קל  

דאבל סטנדרט קוקטייל פרינסס ליאה
צילום: חיים יוסף

דלאל
במסעדת דלאל שבשכונת נווה צדק יחגגו את הוולנטיינס בערב רומנטי, עם המון "בלינג". לצד תפריט הערב הקבוע, יצרו במקום תפריט ספיישלים קלאסי ולצידו נבחרת שמפניות ויינות בבקבוקי מיני. בין המנות המיוחדות לערב האהבה: דגים קטנים מטוגנים עם תפודים חריפים ורוטב חריף בצד; שקדי עגל צרובים עם קרם כרובית; ריזוטו שחור עם פירות ים; ונתח סינטה עם פירה תפוח אדמה קלאסי ובצלי שאלוט קונפי. בין הבקבוקים שמגיעים לכבוד הערב בגרסת מיני: שמפנייה מואט ושנדו ברוט או רוזה; שאבלי דומיין פורי; רוזה שאטו מיראבל ורוזה שאטו דה לומראד.
איפה:דלאל - לכל הפרטים
מתי: יום חמישי, 14 בפברואר, סרוויס ערב
כמה: משתנה לפי המנות 

בקבוקי שמפנייה ויין מוקטנים לב"דלאל"
חגיגה של קלאסיקה עם יין ושמפנייה, דלאלצילום: עידו איז'ק

הקומה ה-11
במסעדת הקומה ה-11, אשר ממוקמת כפי שמרמז שמה בקומה ה-11 של מגדלי עזריאלי בתל אביב, בנה השף קובי אביטן תפריט שבבסיסו חיבור בין טעמים מודרניים למסורתיים ומורכב ממנה ראשונה, עיקרית, קינוח וקוקטייל זוגי ב-460 שקלים לזוג. בין המנות הראשונות לבחירה: סלט עלים, שלל פטריות בתחמיץ וסינטה צרובה או קרודו דג ים וגספצ'יו מלפפון. המנות העיקריות: סטייק סלמון בנוסח אסייתי בליווי ירקות בטמפורה; או פילה בקר וריזוטו פטריות בציר בקר; ולקינוח, פחזניות "אהבה" במילוי גלידת וניל, תותים ומרנג. לצד הללו, יוגש קוקטייל זוגי של בזיל סמאש עם תות. 
איפה: הקומה ה-11 - לכל הפרטים
מתי: יום חמישי, 14בפברואר
כמה: 460 שקלים לזוג

פילה בקר במסעדת "הקומה ה-11"
פילה בקר, מסעדת הקומה ה-11צילום: אלון שאול

מלון דריסקו
ב-13 ו-14 בפברואר, יקיימו במלון הבוטיק "דריסקו" שממוקם במושבה האמריקאית על גבול יפו תל אביב, שתי ארוחות מיוחדות לכבוד הוולנטיינס, שאת התפריט להן בנה השף תומר טל בהשראת טקסטים מספרה של ענת לב אדלר "כותבת מוחקת אהבה". אחת מגיבורות הספר היא ננה ג'ולייט שהמטבח הצבעוני שלה הוא, לפי הספר, המרחב המבוקש בבית בו מתרחשות השיחות "האמיתיות". בהתאמה, וכמו במלון דריסקו עצמו, יש איזה עירוב של ישן מול חדש והתפריט הוא כזה שהמנות בו מתחקות אחר שורשיה העירקיים של ננה ג'ולייט שעברו מעין שימור או תרגום מודרני. בנוסף, בתחילת הערבים יארח המלון את לב אדלר לשיחה והרצאה על תשוקה וזוגיות, שם היא תשפוך אור על חלק מהשאלות המורכבות שמעסיקות את כולנו במסע אמצע החיים. בין המנות בתפריט: טרין תמנון פרוס דק, "פלאפל" משעועית מש, חומוס וחוביזה, קרם שעועית לבנה ווינגרט לימון כבוש; טרטר דג ים עם לאבנה, עדשים שחורות, זעתר טרי, בצל, סומאק וכוסברה על ברוסקטת בייגלה שומשום חם; קובה סלק צמחונית; קלמארי צרובים בתערובת תבלינים וקרם פרש; ולקינוח, פרנץ' טוסט מבריוש עם ריבת תותים (של ננה ג'ולייט) וגלידת חלב. 
איפה: מלון דריסקו - אוארבך 6, יפו
מתי: ימים רביעי וחמישי, 13-14 בפברואר. קוקטייל פתיחה: 19:30; ההרצאה תחל בשעה 20:00 והארוחה בשעה 21:00
כמה: 390 שקלים לאדם, עבור הארוחה וההרצאה

ברוסקטה טרטר דג ים , לאבנה, עדשים שחורות, זעתר טרי, בצל סומאק וכוסברה
טרטר דג ים עם לאבנה, עדשים שחורות, זעתר טרי, בצל, סומאק, הר קטן של כוסברה ובייגלה שומשום חםצילום: איליה מלניקוב

416
מסעדת השף הטבעונית ובר הקוקטיילים "416" משיקים לכבוד יום האהבה הבינלאומי תפריט חד-פעמי בן שמונה מנות זוגיות לחלוקה, בהשראה צרפתית וכן קוקטיילים במהדורה מוגבלת וברקע - מוזיקה ותפאורה מתאימה. בתפריט המיוחד תמצאו מנות כמו קרפצ'יו סלקים צבעוניים צלויים עם חרדל משמשים, קוביות אבוקדו, תפוז דם ופיסטוקים קלויים; פלטת גבינות אגוזים, קרוסטיני, חמאת כמהין, ג'לי יין ואשכול ענבים; שיפודי פטריות יער עם קרם שום קונפי ומגדל ירקות צלויים ודסקיות פולנטה; או נתח הסטייק הטבעוני המפורסם של המקום, בגרסת הומאז' לקלאסיקה הצרפתית, של סטייק וטוגנים, מוגש עם צ'יפס דק, קטשופ חריף, איולי ארטישוק וחרדל גרגירים. לקינוח: מוס שוקולד מריר עם פטל טרי, קולי פירות יער, אגוז מוסקט וטוויל זהב; מילפיי עם גנאש שוקולד לבן וקציפת קוקוס, גרידת לימון, מיקרו בזיליקום ואבקת תות; ולקוקטייל: פינק ליידי, קוקטייל מבוסס שלושה סוגי רום, ליקר 43 עשבוני, שמנת במבה אדומה וסירופ תות ומיצוי פרחי יסמין וקציפת קוקוס ואגוזי לוז; או קוקטייל "התפוז המכני" (בלעז) מבוסס ג'ין מושרה בהדרים, ליקר קומקוואט, קירסאו, לימון, סירופ תפוז עם גזר וכורכום, בישום מי זהר, קציפת לואיזה וביטרס. 
איפה: 416 - לכל הפרטים
מתי: יום חמישי, 14 בפברואר. הארוחה נפרסת על שעתיים בשני סבבים: סבב ראשון - 19:00, 19:15 ו-19:30; סבב שני - 21:00, 21:15, 21:30. 
כמה: 270 שקלים לסועד

קלמטה
במסעדת קלמטה, הממוקמת במבנה אבן היסטורי בכיכר קדומים שביפו העתיקה ומשקיפה אל נוף חופי הים, יצר שף המסעדה אבי כהן תפריט רומנטי בגוון יווני אותנטי. בין המנות המיוחדות שיוצעו לצד התפריט הרגיל: סשימי טונה צרובה, מלפפונים כבושים ויוגורט יווני (52 שקלים); פפרדלה ראגו בקר ברוטב עגבניות ופרמזן (82 שקלים); שרימפס קריסטל בגריל עם קוביות תפוחי אדמה צרובות ואיולי (מחיר 42 שקלים ל-100 גרם) ולקינוח, טארט תפוחים ביתי עם קרם שקדים וגלידת וניל (42 שקלים)
איפה: קלמטה - לכל הפרטים
מתי: יום חמישי, 14 בפברואר
כמה: משתנה לפי מנות

הנוף של מסעדת קלמטה
אין הרבה מסעדות עם חלון כזהצילום: דניאל לילה

מרכז נע לגעת
במרכז "נא לגעת", מקום מפגש בין חירשים, עיוורים וחירשים-עיוורים עם הקהל הרחב, מציעים חוויה היא לא קולינרית גרידא, אלא בעלת ערך מוסף, חברתי וייחודי בדמות פעילות זוגית ולא שגרתית לכבוד הוולנטיין: סדנת סיפור על אהבה ושוקולד בחושך. הזוגות המשתתפים בסדנה יטעמו שוקולדים אקזוטיים מסוגים שונים וילגמו יין אדום המותאם לחוויה - הכל בחושך מוחלט. הבסיס לסדנה נשען על התפיסה לפיה טעימת שוקולד (ואוכל בכלל) בחשיכה, מעצימה את החוויה, בתיווך חושי הטעם והריח ככה שהטעמים חזקים ובולטים באופן יוצא דופן. בנוסף, מלווים את הסדנה מדריכים עיוורים ולקויי ראייה ובין טעימות ללגימות צפויה שיחה עם שוקולטיירית הבית של מרכז 'נא לגעת' על הקשר בין שוקולד, ארוטיקה, מיניות ואהבה. בקיצור, דרך אחרת, ערכית ומיוחדת לחגוג את יום ולנטיין.
איפה:מרכז נא לגעת - לכל הפרטים
מתי: יום רביעי, 13 בפברואר, 21:30
כמה: 350 שקלים לזוג

פטיפורים משוקולד במרכז נא לגעת
שוקולד בחשיכה, פטיפורים במרכז "נא לגעת"צילום: כפיר זיו

TYO
לכבוד הוולנטיינ'ס דיי, החליטו במסעדת TYO, היפנית שעל מטבחה מנצח מאסטר סושי יאמה סאן, לבנות תפריט ספיישלים שיוגש במהלך מה שמכונה "שבוע האהבה", החל מיום ראשון ה-10 בפברואר ועד יום שבת ה-16 בפברואר. בתפריט תמצאו מנות דוגמת סלט קלמרי עם אבוקדו וגבינת פרמזן (58 שקלים); קוקטייל טונה וסלמון – טונה, סלמון ואבוקדו חתוכים לקוביות ומוגשים עם גבינת שמנת, סויה ווואסאבי (69 שקלים); דניס מטוגן בשמן עמוק עם ירקות טריים ומוגש עם רוטב פונזו ומיונז טרטר (138 שקלים); או קומבינציית וולנטיין – טונה וסלמון סשימי, חצי ספייסי טונה, חצי לימון סלמון, חצי טורו סלמון, וצמד ניגירי פורגוארה (310 שקלים)
איפה:TYO - לכל הפרטים
מתי: יום ראשון ה-10 בפברואר ועד יום שבת ה-16 בפברואר, החל מהשעה 19:00
כמה: משתנה לפי מנות 

מזקקת מילק אנד האני
לכבוד יום האהבה הלועזי, מזקקת מילק אנד האני (M&H) מציעה סדנת קוקטיילים רומנטית. במסגרת הסדנה, ייערך סיור להכרת תהליך ייצור הוויסקי במזקקה, כולל טעימות ממוצרי המזקקה, עליהם יבססו המשתתפים את הקוקטיילים שיכינו. לאחר הסיור (כחצי שעה), יעברו המשתתפים למרכז המבקרים, שם ישקשקו קוקטיילים בסדנה שתכלול הצצה אל עולם המיקסולוגיה וטעימה ממנו. בנוסף, כל המשתתפים ישתמשו בערכת מיקסולוגים שתכלול שייקר, מסננות, חומרי גלם ועוד, ויכינו שלושה קוקטיילים על בסיס תזקיקי המזקקה. אורך סדנת הכנת הקוקטיילים כשעה וחצי. בנוסף, אם תבקשו יפה ואתם מחובבי הז'אנר, אולי אף ירשו לכם לטעום במקום את היאנג סינגל מאלט שהשיקה המזקקה בשיתוף עם להקת המטאל אורפנד לנד. שתי ציפורים במכה, מה שנקרא. 
איפה:מזקקת מילק אנד האני - לכל הפרטים
מתי: יום חמישי, 14 בפברואר, שעה 19:30 
כמה: 150 שקלים למשתתף/ת

קוקטיילים מבוססי ויסקי במזקקת מילק אנד האני, ברקע תזקיק ואננסים
לכבוד חג האהבה: סדנת הכנת קוקטיילים במזקקת מילק אנד האניצילום: אתיאל ציון

מלון רוטשילד
במלון הרומנטי בתל אבי יחגגו יום אהבה שכולל ארוחת ערב זוגית רומנטית בביסטרו המלון, עם תפריט צרפתי-ים-תיכוני שבנה השף עידו רוזן ובו מנות מאפשרות חלוקה בין בני הזוג להעצמת החוויה הקולינרית המשותפת. לאלו אפשר לשדך גם יין ממגוון יינות הבוטיק הישראלים שמוצעים בביסטרו. בתום הארוחה, קינוח הדגל של הביסטרו ("Foreplay") ייתן את אקודם הסיום. בין המנות הראשונות המיוחדות שנבנו ליום האהבה: קרפצ'יו תמנון עם זרעי עגבנייה, שאלוטס, צ'ילי ומיקרו כוסברה (54 שקלים); קרפצ'יו דג ים עם פלחי תפוזים, טפנד זיתים, צ'ילי וכוסברה (62 שקלים); וטורטליני שאלוטס במילוי שאלוטס וכרישה ברוטב יין פורט (64 שקלים); בעיקריות: שורטריבס טלה, נתח שורטריבס ללא עצם, קרם תירס, וסלטון עלים (94 שקלים); וקנלוני ברווז,  שוק ברווז קונפי, בצל מקורמל, רוטב בשמל ופרמזן (110 שקלים). 
איפה: מלון רוטשילד - שדרות רוטשילד 96 תל אביב
מתי: יום חמישי, 14 בפברואר
כמה: החל מ-150 שקלים לסועד

דון קמילו
במסעדת "דון קמילו", ממוקמת במלון The Jaffa ביפו, בנה השף רועי ענתבי ארוחה רומנטית שתתחיל עם מגש קרודו, הדרך האיטלקית להגיש דגים נאים וטריים, כולל צמד אוייסטרים טריים ושתי וריאציות של קרודו: הראשונה היא נתחי טונה טרייה עם קרם חציל, וינגרט חציל עם שמן זית, צ'ילי, מלח וחומץ יין אדום; ואילו השנייה היא נתחי אינטיאס טרי, צ'ילי ירוק, פלפל ורוד קצוץ, פילטים של פומלה מפורקת, גבינת המאירי ווינגרט הדרים (118 שקלים למגש זוגי). בנוסף, יוגשו בערב האהבה גם קוקטייל מיוחד בשם "strawberry love", קוקטייל מבוסס וודקה וניל, תותי שדה, ליים, מרטיני יבש ותמצית אגבה קינמון (48 שקלים); וקינוח שיצרה השף קונדיטורית טל הניג - קרם בוואריה, ריוויון ווניל עם גרניטת ליצ'י, תה פטל, טוויל תפוז ופטל מיובש (46 שקלים). 
איפה: מסעדת דון קמילו במלון The Jaffa, לואי פסטר 2, יפו
כמה: משתנה לפי מנות

קרודו דגים, אויסטרים וקוקטייל מבוסס ודק ותותים בדון קמילו
רומנטיקה וקרודו, דון קמילוצילום: אפיק גבאי

קפה אנסטסיה
חגיגות האהבה בקפה אנסטסיה הטבעוני-טבעונאי נותנות, כיאה למהות המקום, דגש מיוחד למזונות-על אבל יכללו גם הילולה, בדמות קוקטיילים מיוחדים וקינוחים חדשים. בין המשקאות החדשים שיושקו ניתן למצוא למשל, משקה בשם "סופר קולדה", מבוסס רום, חלב קוקוס, אננס, ספירולינה כחולה ומייפל (46 שקלים). בנוסף, תמצאו כאן מעין בייליס (אייריש קרים) טבעוני, מבוסס ג'יימסון, פיוניר, אשווגנדה, וניל, חלב קוקוס, סוכר קוקוס, קצף חלב סויה ושבבי קקאו (46 שקלים). בין הקינוחים החדשים: וניל אוכמניות כחולות, קינוח שבבסיסו קראסט קשיו ותמרים ומעליו שכבות שיש של קרם וניל לימוני ואוכמניות כחולות (39 שקלים); וקוקילידה טבעוני ממכר, מבוסס מיני עוגיות מאגוזים ופירות יבשים במילוי גלידת וניל תוצרת בית וחמאת אגוזי לוז (41 שקלים).
איפה: קפה אנסטסיה- לכל הפרטים
מתי: יום חמישי, 14 בפברואר
כמה: משתנה לפי המנות והמשקאות

קינוח וניל ואוכמניות כחולות באנסטסיה
קינוח וניל ואוכמניות כחולות, אנסטסיהצילום: אור קפלן

טייגר לילי
במסעדות התאילנדיות "טייגר לילי", במתחם שרונה מרקט ובשכונת רמת החייל, יחגגו את הוולנטיינס דיי עם קוקטייל של אהבה שנקרא "Red Passion" ומבוסס על טקילה, גרנדין, ליים, טריפל סק ופירות יער (48 שקלים) וכן עם קינוח רומנטי ושמפניה צרפתית. בבסיס הקינוח שבנוי משכבות, למי שתוהים, סלט תותים עם בזיליקום, ג'ינג'ר, סוכר דקלים, מרטיני רוסו, קרם מרנג, מרנג שוקולד, רוטב פסיפלורה, קרם פטיסייר, טוויל תותים ומקרון (46 שקלים); והשמפנייה היא Ayala איכותית ביותר, בלאן דה בלאן, מיוצרת מ-100% ענבי שרדונה (60 שקלים לכוס). מלבד לאלכוהול והקינוח, ישודכו לערב גם מוזיקה ואווירה רומנטית.
איפה: טייגר לילי -לכל הפרטים; טייגר לילי שרונה מרקט - לכל הפרטים
מתי: יום חמישי, 14 בפברואר, החל מהשעה 18:00
כמה: משתנה לפי מנות

קינוח בטייגר לילי לוולנטיינ'ס, מבוסס על סלט תותים עם בזיליקום, ג'ינג'ר, סוכר דקלים, מרטיני רוסו, קרם מרנג, מרנג שוקולד, רוטב פסיפלורה, קרם פטיסייר, טוויל תותים ומקרון
קינוח שכבות בטייגר לילי: סלט תותים עם בזיליקום וג'ינג'ר, מרטיני רוסו, קרם מרנג ומרנג שוקולד, רוטב פסיפלורה, קרם פטיסייר, טוויל תותים ומקרון מעל הכלצילום: יניר גרין

206 דגים
מסעדת 206 דגים הוותיקה בשכונת צהלה מציעה שבוע שכולו אוכל ואהבה. לצד התפריט הקבוע, מציעים כאן ארוחה מיוחדת, במרכזה דגים ופירות ים, שבנה שף המקום, איציק הראל, שכוללת מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח מיוחד לוולנטיין ב-159 שקלים לאדם, כולל כוס יין הבית או קאווה על חשבון הבית. בין המנות שנוספו לתפריט לכבוד המאורע אפשר למצוא למשל, כדורי בלופין טונה עם צלפים ואיולי זעפרן; או "קינוח אוהבים", אצבעות שוקולד עם פרלינה, קרם פיסטוק ופירות יער.
איפה:206 דגים - לכל הפרטים
מתי: החל מיום חמישי, 14 בפברואר ועד יום רביעי, 20 בפברואר. החל מ-17:00 
כמה: 159 שקלים לארוחת ולנטיינס או משתנה לפי מנות

206 דגים
הזדמנות לפתוח שולחן (ואת הלב). 206 דגיםצילום: אפיק גבאי

ויסקי בר מוזיאון
בוויסקי בר מוזיאון במתחם שרונה, יחגגו את הוולנטיין באווירה רומנטית, כאשר את פני הזוגות יקבלו בכניסה עם ורד במתנה. לצד התפריט הרגיל, יוגשו מספר מנות ספיישל רומנטיות, בהן פילה בקר עם כבד אווז בזיגוג וויסקי עם תפודים ננסיים (154 שקלים); קוקטייל שמשדך בורבון, ורמוט אדום וקמפרי (48 שקלים); וקינוח שנולד לכבוד הערב המיוחד: לב זהב שמתחתיו מתחבאים מוס קרמל ומוס אספרסו שוקולד עם קציפת אספרסו, בראוניז וקרם ג'אנדויה (48 שקלים). להשלמת האווירה, יתנגנו ברקע שירי אהבה ברוח הוולנטיינס. בנוסף, יוכלו האורחים ליהנות בתום הארוחה מסיור מודרך במנהרה הטמפלרית הסמוכה למקום.
איפה:ויסקי בר מוזיאון - לכל הפרטים
מתי: יום חמישי, 14 בפברואר 
כמה: משתנה לפי מנות

קינוח לב זהב שמתחתיו מתחבא מוס קרמל ומוס אספרסו שוקולד המוגשים עם קציפת אספרסו, בראוניז וקרם ג'אנדויה
קינוח לב זהב, שוקולד ומוס קרמל ואספרסו לכבוד הוולנטיינ'ס, וויסקי בר מוזיאוןצילום: נעה עינת

הולה
מסעדת הולה שעל מטבחה מופקד השף ויקטור גלוגר, חוגגת את הוולנטיינס עם ארוחה מיוחדת, מבוססת על תפריט שהורכב במיוחד לרגל המאורע. בתפריט: אויסטרים (32 שקלים ליחידה); צמד כוסות קאווה רוזה (בתוספת 42 שקלים); ביס שרימפס על הפלנצ'ה עם סלט שורשים, פפאיה ירוקה ואיולי יוזו (57 שקלים); מנה שמתכנה "שני משוגעים" והיא למעשה צמד המבורגרים, הראשון עם בצל מטוגן, עגבנייה צלויה ורוטב פלפלת ואילו השני הוא צ'יזבורגר עם גבינת צ'דר, איולי שום וירקות, מוגש עם "פרינגלס הום מייד" ואיולי עגבניות שרי (82 שקלים); אנטריקוט על עצם לזוג עם תפוחוני אדמה מהמדורה, רוטב קברנה סוביניון, בצלי שאלוט ושיני שום קונפי (48 שקלים ל-100 גרם) ולקינוח, מקרון ענק עם פירות אדומים.
איפה:הולה - לכל הפרטים
מתי: יום חמישי, 14 בפברואר
כמה: משתנה לפי מנות

אריא
במסעדת אריא (Aria) של השף גיא גמזו חוגגים את הוולנטיין עם מנות מיוחדות ואווירה תואמת, כשעל השולחנות בחלל המסעדה יוצבו זרי פרחים בגווני אדום ולבן, להשלמת הרומנטיקה. תמצאו כאן בערב האהבה קראק פאי שוקולד מושחת (שוולנטיינ'ס הוא רק תירוץ לכלותו) עם גלידת גראהם קרקר (48 שקלים). בנוסף, יציעו כאן בערב גם קוקטייל בשם Goddess – ג׳ין טנקרי, סירופ פטל וניל ביתי, לימון, חלבון ואבקת פירות יער (62 שקלים).
איפה:אריא - לכל הפרטים
מתי: יום חמישי, 14 בפברואר
כמה: משתנה לפי מנות

קראק פאי עם שוקולד וגלידת גראהם קרקר במסעדת אריא
ולנטיין הוא רק תירוץ, קראק פאי שוקולד וגלידת גראהם קרקר ב"אריא"צילום: גיא גמזו

פומו
במסעדת פומו האיטלקית ברמת החייל יחגגו את הוולנטיינ'ס דיי עם מבחר מנות מיוחדות שיוגשו לצד התפריט הקבוע של המסעדה, וכן עם תפריט אלכוהול שכולל וקוקטיילים. בין המנות: ברוסקטת דג ים עם עגבניות מגורדות, סלט אבוקדו, שאלוט וצלפים (62 שקלים); חזה ברווז על ריזוטו דלעת עם אורגנו ואפונה (92 שקלים); בין הקוקטיילים: איטליאן פיץ' – קוקטייל שמורכב מסוביניון בלאן, אפרול, סירופ אפרסק וניל, ליים ופרוסקו (48 שקלים).
איפה:פומו - לכל הפרטים
מתי: יום חמישי, 14 בפברואר. סבב ראשון יחל בשעה 19:00; סבב שני יחל ב-22:00
כמה: משתנה לפי מנות; מינימום הזמנה לאדם: 150 שקלים

קוקטייל מיוחד ליום האהבה במסעדת "פומו"
קוקטיילים ומנות מיוחדות באווירה איטלקית משוחררת, פומוצילום: אנטולי מיכאלו

מרכז

סזאר
סזאר, הבראסרי הוותיק בפארק המדע ברחובות ממשיך את המסורת הרומנטית ובערב ולנטיין יקושט בבלונים, צוות המלצרים יחלק ורדים בכניסה והסועדים יוזמנו לחלוק מנות מיוחדות וזוגיות לצד קוקטייל אפרודיזיאק שמשלב תותים, פסיפלורה ועלי כותרת וכמובן, קינוחים רומנטיים. בתפריט המנות הזוגיות שניתן לחלוק: פריים ריב במשקל 900 גרם; מגש פירות ים ובו שרימפס, סרטנים כחולים, קלמארי וצדפות; אינטיאס שלם בטאבון ובאטר צ׳יפס.
איפה:סזאר - לכל הפרטים
מתי: יום חמישי, 14 בפברואר. סבב ראשון יחל בשעה 19:00
כמה: משתנה לפי מנות

סביצ'ה סלמון ומנגו עם ג'ינג'ר ולמון גראס בסזאר
סביצ'ה סלמון ומנגו עם ג'ינג'ר ולמון גראס, סזארצילום: מיטל סולומון

נינה ביאנקה
בביסטרו הים תיכוני יחגגו את יום האהבה הבינלאומי באווירה רומנטית שכוללות מנות מיוחדות שיוגשו לצד התפריט הקיים ומופע של ההרכב Honey& Moon וכמובן, כוסיות אלכוהול כדבק חברתי. בין המנות המיוחדות לערב: רביולי סלק במילוי ריקוטה ואגסים עם אגוזי לוז ובלסמי מצומצם (65 שקלים); חציל קלוי על האש עם טחינה גולמית ודובדבני אמרנה, בולגרית, שקדים ושומשום (43 שקלים); סלט אנדיב סגול עם תפוחי עץ, אגוזי מלך, רוקט ווינגרט דבש (57 שקלים); ולקינוח, לב של פחזנית – קרם ליצ'י ומסקרפונה עם שוקולד לבן, פטל טרי תותים ואוכמניות. 
איפה:  נינה ביאנקה - בוסי סנט ג'ורג 9, מתחם ביל"ו
מתי: יום חמישי, 14 בפברואר. בין השעות: 19:00-00:00
כמה: משתנה לפי מנות

דלי אסיאתי
דלי אסיאתי מהוד השרון תעזור לכם לתחזק אהבה עם קצת חיזוק מווסאבי וסויה. בערב הוולנטיינס תוכלו לבחור בין המנות מהתפריט הרגיל של המקום, לבין ספיישל של קומבינציית סושי זוגית שכוללת ספיישלים של סושי שכוללים ניגירי דניס, טטאקי טונה רול וספייסי סלמון, לחמניות באן מאודות, סלט פפאיה תאילנדית, קינוח של באן מטוגן עם גלידת וניל ותותים ובקבוק סאקה מבעבע. 
איפה:דלי אסיאתי - לכל הפרטים
מתי: יום חמישי, 14 בפברואר, סרוויס ערב
כמה: 249 שקלים לקומבינציה זוגית או משתנה לפי מנות

סושי של מסעדת דלי אסיאתי
צילום: אנטולי מיכאלו

קופינאס
במסעדת קופינאס שבמושב צור משה יציינו את הוולנטיין עם תפריט ספיישלים מהמטבח האיטלקי הים תיכוני. בין המנות המיוחדות שבנה השף ירון שנבל לכבוד יום האהבה: פוקצת קרצ'ופי קפרזה עם קרם ארטישוק, גבינת מוצרלה, עגבניות שרי, פרמזן ועלי בזיליקום (44 שקלים); מדליוני פילה בקר עם פטריות פורטובלו, שימאג'י, שמפניון ופרחי אספרגוס קריספיים ברוטב מעודן של יין לבן וחרדל דיז'ון (135 שקלים); מנה ים תיכונית ובה אטריות לינגוויני, פיסות סלמון, בצל, עגבניות שרי, חמאה, אפונה, שמנת, ציר ירקות, תרד, גבינת פרמזן ועלי מיקרו אפונה (72 שקלים); לצד התפריט החגיגי יוגשו גם קוקטיילים מיוחדים וביניהם פינק מליבו – קוקטייל מבוסס וודקה, ליקר מליבו, מחית פירות יער וסאוור; פאשנאטה – שמו של קוקטייל קאריבי מבוסס טקילה, מחית מנגו, פסיפלורה וסאוור; וכן קוקטיילים קלאסיים כסנגריה חמה. לקינוח, תחתם הארוחה עם ביס מתוק שנושא את השם "החיים שלנו תותים" – קינוח ספיישל ובו שכבות קרם וניל עם שערות קדאיף פריכות, טוויל שקדים, קרמל  ותותים טריים (41 שקלים). 
איפה:קופינאס - לכל הפרטים
מתי: יום חמישי, 14 בפברואר, סרוויס ערב
כמה: משתנה לפי מנות

קוקטייל "פינק מליבו" בקופינאס
תפאורה רומנטית, תפריט איטלקי ים תיכוני וקוקטיילים, וולנטיינ'ס בקופינאסצילום: יח"צ

שגב אקספרס
במסעדותיו של השף שגה משה, "שגב אקספרס" בראשון לציון ו"שגב אקספרס" רמת החייל, יציעו לכבוד יום האהבה הבינלאומי תפריט ספיישלים שיצטרף לתפריט הקיים, רק עבור ערב זה, לצד מנות עם מרכיבים שנועדו לעורר תשוקה וקוקטייל מרגריטה קפואה בשם "Sea of Love" על בסיס טקילה, מחית אננס, תותים ומעט מלח. בין המנות בתפריט המיוחד: ברוסקטה רוסטביף פילה בקר עם איולי צמחי תבלין, רוקט בלאדי וחמוצים ביתיים (65 שקלים); טונה אדומה צרובה על קרם בטטה, אבוקדו, בצל פריך וסלט עלים (65 שקלים); פטה כבד אווז ברוטב דובדבני אמרנה, בריוש קלוי, אנדיב סגול ובצלי פנינה מקורמלים (72 שקלים); "סוכריות" פסטה בעבודת יד ובמילוי גבינות עם רוטב חמאת מרווה (89 שקלים); לברק בגריל עם בטטות צלויות ברוטב חלב קוקוס (135 שקלים); ופילה בקר עם מח עצם, קרם תפוחי אדמה ברוטב ציר בקר ויין אדום וירקות חורף (159 שקלים). 
איפה: שגב אקספרס ראשון לציון- לכל הפרטים; שגב אקספרס רמת החייל - לכל הפרטים
מתי: יום חמישי, 14 בפברואר
כמה: משתנה לפי מנות

אנגוס
בערב הוולנטיינ'ס, יקבלו האורחים בשלוש מסעדות אנגוס בקבוק יין במתנה, למזמינים מנה ראשונה ושני סטייקים מהתפריט. בנוסף, יוצעו נתחים מיוחדים וסטייקים מעדרים מובחרים בהרי הגליל, דוגמת סינטה או אנטריקוט, פילה, ניו יורק קאט, טומהוק, פורטר האוס ועוד. בין המנות הראשונות בערב תמצאו למשל, כנפיים, נקניקיות צ'וריסו טלה,  סלט פנצ'נלה, עראיס, חציל קלוי ועוד.בנוסף, לחובבי האינסטגרם בוודאי ישמחו לקרוא כי מי שיצלמו את הארוחה ויעלו לאינסטגרם או לפייסבוק בתיוג המקום,יקבלו גם קינוח רומנטי במתנה. 
איפה: אנגוס- לכל הפרטים; אנגוס צומת מגדל - לכל הפרטים; אנגוס כפר סבא - מתחם G, כפר סבא
מתי: יום חמישי, 14 בפברואר
כמה: משתנה לפי מנות

פלטת בשרים של סילבסטר באנגוס
פלטת בשרים באנגוסצילום: סטודיו המטבחון

טאיה
במסעדת טאיה האסיאתית שבקדימה יציינו את יום האהבה דרך תפאורה רומנטית, תאורה רכה ותפריט מיוחד שבנה השף ירון שנבל, שיפגיש בין מנות דגל ממטבחים אסיאתים מגוונים, דוגמת התאילנדי, הוויאטנמי, היפני והאינדונזי, לבין טוויסט אישי, תוך שימוש בחומרי גלם טריים ומקומיים. התפריט המיוחד לערב יכלול מנות כמו טרטר סלמון עם קרם אבוקדו, בצל סגול, שומשום שחור וכוסברה פריכה (52 שקלים); wok with me – מנת ווק ובה אטריות מוקפצות עם פטריות שיטאקי, פטריות שמפיניון ופטריות יער, קארי ירוק, סויה, ג'ינג'ר וכוסברה, וביצה עלומה מעל (63 שקלים); מנת יאם תאילנדית עם קלמרי, שרימפס טמפורה, סויה, צ'ילי, ג'ינג'ר וקרמל דקלים (89 שקלים) ועוד. את הערב ילוו קוקטיילים צבעוניים דוגמת Red Passion, קוקטייל מבוסס יין אדום, וודקה וניל, תפוז, דבש, נענע וקינמון; קיר רויאל – קוקטייל קלאסי של קרם דה קסיס ומבעבע. לקינוח, יציעו בערב האהבה דואט של תות ומרשמלו – מוס וניל, תותים טריים, מרנג מתפצח ומרשמלו שרוף; או לחלופין, קינוח מושחת, מבוסס מוס וניל ושוקולד, שברי מרנג , תותים טריים, שוקולד חם, טוויל שקדים וטוויל פטל. 
איפה:טאיה - לכל הפרטים
מתי: יום חמישי, 14 בפברואר
כמה: משתנה לפי מנות

צפון

איסקנדר
באיסקנדר הכשרה למהדרין מציעים לכם לקחת את החצי השני ולהגיע לארוחת ערב עניינית לאור נרות על גדות נהר הירדן. את הארוחה תפתחו עם לוואש - מאפה מסורתי מהמטבח הטורקי שיגיע לצד מבחר סלטים, אחריו תמשיכו לפלטת פלטת בשרים זוגית במשקל 850 גרם, הכוללת צלעות טלה, נתח קצבים, פרגיות ואנטריקוט - מלווים בירקות קלויים ורוטב צ'ימיצ'ורי. הדיל הזוגי כולל גם שתי כוסות יין וגלידת וניל-תאנים ביתית שתוגש לסועדים בתום הערב.
איפה:איסקנדר - לכל הפרטים
מתי: יום חמישי, 14 בפברואר, סרוויס ערב (כניסה אחרונה ב-21:30)
כמה: 300 שקלים לזוג

פלטת בשרים במסעדת איסקנדר
יין ובשר על גדות הירדן. איסקנדרצילום: עדי פרץ

יקב תשבי
לכבוד חג האוהבים הלועזי, החליטו להשיק ביקב תשבי קולקצייה ייחודית של אקלרים בעבודת יד. את תפריט האקלרים המיוחד אפשר יהיה להשיג במשך שלושה ימים בלבד - ביום שלפני, במהלך ולמחרת יום האהבה הלועזי (13-15 בפברואר) כמהדורה מוגבלת, ביקב ובמסעדה בזכרון יעקב. על האקלרים הייחודיים עמלו צמד הקונדיטוריות מאיה דידי אליהו ותמר לוי, יחד הן יצרו אקלרים שכל אחד מהם ממולא בקרם שונה ומשובץ שלל פירות מסוכרים, מרמלדות, שוקולד ולרונה, פרחי מאכל ועוד. ששת הטעמים שיוצעו בוויטרינות למשך הוולנטיין: אקלר תות ליים במילוי קרם קוקוס עם מרמלדת ליים ומרמלדת תות; אקלר ג'נדויה במילוי קרם פרלינה (שוקולד אגוזי לוז) של ולרונה ומקושט במטבעות שוקולד; אקלר מנג'רי הדרים; אקלר במילוי קרם שוקולד יוזו ומרמלדת יוזו וג'ינג'ר; ואקלר קרמו שוקולד חלב עם טופי קרמל ופסיפלורה.
איפה: יקב תשבי - לכל הפרטים
מתי: 13-15 בפברואר
כמה: 25 שקלים לאקלר

אקלרים מסוגים שונים עם פירות (תות, תפוז ודובדבן), שוקולד וקרמים
האקלרים של יקב תשביצילום: דני גולן

יקב כישור
ביקב כישור שממוקם בכפר כישורית שמשלב בין האהבה ליין ותרומה לחברה (תוך שיבוץ אנשים עם צרכים מיוחדים בתהליך) עורכים ערב רומנטי שכולל המון יין (ויין חם), מרקים והופעה חיה של צוק בן עיון, מתוך אלבום הבכורה שלו "משהו משתנה ביקום". אחרי ההופעה, הערך ימשיך עם מוזיקה רומנטית ברקע שתלווה בהרבה יין עד סוף הערב. הרשמה בטלפון 04-9085198
איפה: יקב כישור בקיבוץ כישורית
מתי: יום חמישי, 14 בפברואר, החל מהשעה 20:00
כמה: 100 שקלים

יקב כישור
יקב כישורצילום: אנטולי מיכאלו

לוקנדה
במסעדת לוקנדה, שממוקמת במלון רמדה בנצרת ועל מטבחה אמון השף הנצרתי אליאס מטר, יחגגו את חג האוהבים עם מגוון מנות מיוחדות לכבוד הערב דוגמת קרפצ'יו שרימפס קריסטל טרי עם שמן אדום מעושן בפפריקה ספרדית (68 שקלים); פילה לברק עם סוכריות פולנטה, עגבניות שמש איטלקיות, פטריות בחמאה, לימון וזעפרן (98 שקלים) ועוד. בנוסף, יוצע גם תפריט קוקטיילים מיוחד שיכלול למשל, קוקטייל וולנטין מבוסס וודקה, מחית פירות אדומים טריים, יין מבעבע והרבה קרח כתוש (42 שקלים).
איפה: לוקנדה - דרך הציונות 29, מתחם מלון רמדה, נצרת
מתי: יום חמישי, 14 בפברואר
כמה: משתנה לפי מנות

קוקטייל ולנטיין במלון לוקנדה, מבוסס על וודקה, מחית פירות אדומים טריים ומבעבע במסעדת לוקנדה
קוקטייל ולנטיין מבוסס וודקה, מחית פירות אדומים טריים ויין מבעבע במסעדת "לוקנדה"צילום: אפיק גבאי

דרום

אברטו
מסעדת "אברטו" שבגדרה, אותה מוביל השף אסף שטרן, תציין את הוולנטיין עם מגוון מנות מיוחדות שיוגשו במסעדה. בין המנות: ממולאים של ים, קלמארי ממולא בבורגול ועשבים עם טורטליני שרימפס, קרם תירס ורוטב מרנייר (139 שקלים); סשימי בסגול, רביולי סלק ממולא בגבינת עזים ואגוזים עם קרם סלק, לדר תפוחי עץ וצנון יפני (71 שקלים); "איטלקייה מאוהבת", מנה שבבסיסה פוקצ'ה דקה ומאורכת עם שייטל פרוס, מח עצם, שום קונפי, בזיליקום, גרדת לימון ובלסמיקו (69 שקלים); בייבי לברק שלם עם מחבת פונדו גבינות, סלקים צלויים, גבינה כחולה וקראמבל קדאיף (145 שקלים); "הקצב המאוהב", נתח קצבים עם כרוב סגול צלוי ביין, גזרים אורגניים, קרם פורציני ורוטב ציידים מציר בקר וצלפים (129 שקלים) ועוד. 
איפה:אברטו - לכל הפרטים
מתי: יום חמישי, 14 בפברואר
כמה: משתנה לפי מנות

ונלטיין במסעדת אברטו: רביולי ושמפנייה רוזה עם תותים
רביולי ושמפנייה רוזה, ולנטיין במסעדת אברטו בגדרהצילום: אנטולי מיכאלו

פרדיסו
במסעדה האיטלקית השוכנת אל מול ימה של אשקלון, מציעים לכבוד יום האהבה הלועזי תפריט טעימות זוגי מארץ המגף אותו ירכיב שף יגאל מולנר. בתפריט תמצאו מנות ראשונות דוגמת בוראטה לה מילאנו עם אורוגולה, עגבניות תמר ופרי העונה; אנטיפסטי כרוב שרוף, זוקיני, קולרבי, גזרים ולאבנה שחור; מלנזנה טרטר חציל עם סלסה עגבניות ירוקות, קרם פחם חציל; פטריות פורטבלו, שמפניון, שימאג'י, חמאה שרופה, שום, מרלו וכמהין על ברוסקטה פרזמולו; סלט סיזר קרדיני ובו חסה רומית, תפודי מדורה, סלמון מפורק, ביצה רכה ובזיליקום; ובין העיקריות: רביולי די מאיס, רביולי מבוסס תירס, פולנטה, קרם פרש וקראמבל עשבים; פיצה ספינאצ'י ומעליה בשמל, תרד, צ'ילי, ביצה עלומה ו"מה שהביא הדייג" ולסיומת מתוקה, טרמיסו וסופלה. הארוחה תוגש עם שתי כוסות יין.
איפה: פרדיסו - רחבעם זאבי 13, אשקלון
מתי: יום חמישי, 14 בפברואר, החל מהשעה 18:00
כמה: 350 שקלים לזוג

כפרה
במסעדת כפרה שממוקמת בבית אבן ציורי בעיר העתיקה של באר שבע יגישו לכבוד הוולנטיין מנות מיוחדות שיצר במיוחד לערב זה השף יוסי נחמן. בין המנות הראשונות המיוחדות לערב: כבד אווז צרוב בחמאה מזוקקת עם דובדבני אמרנה וקרם ארטישוק ופרמזן (75 שקלים); קוקי סאן ז'אק עם קרם גזר צבעוני ולימון, קוניאק וביסק עם אפונת שלג (68 שקלים); בוראטה וגספצ'ו עגבניות שרי צבעוניות, בזיליקום, ערק וקראמבל סלרי (69 שקלים). במנות העיקריות: מנה עיקרית זוגית "שאטובריו" זוגי, או ה"לב" של פילה הבקר, צרוב בגריל עם בצלי שאלוט וכבד אווז (320 שקלים); טיבון טלה, סינטה ופילה של טלה מקומי על העצם, עם פירה, טפנד זיתים וציר טלה וחמאה (158 שקלים); "בייבי" דג ים, 500 גרם של "מה שיעלה בחכה", מקומח, מטוגן ומוגש עם רוטב קרמל חריף וליים (159 שקלים).
איפה:כפרה - לכל הפרטים
מתי: יום חמישי, 14 בפברואר
כמה: משתנה לפי מנות

מנת קוקי סאן ז'אק במסעדת "כפרה"
קוקי סאן ז'אק, קרם גזר ואפונה, מנת ספיישל לחג האהבה הלועזי במסעדת "כפרה"צילום: יוסי נחמן

כרמים
לכבוד יום האהבה הלועזי, בנה שף סהר רפאל מנות מיוחדות שיתבססו על גישת "מהחווה לשולחן" ("farm to table") בה הוא דוגל - כל חומרי הגלם במסעדה מגיעים מהמשק בבעלות בעלי המסעדה או מספקים מקומיים. בין המנות המיוחדות בוולנטיינס: סקלופיני ריזוטו, פרוסות דקיקות של סקאלופ עם ריזוטו איטלקי, פטריות מורל, שמן זית ביתי, אבקת מנטה וקרם כבד אווז (72 שקלים); פילה מוסר ים מושרה במרינדה מבושמת, צרוב על פלנצ'ה ומוגש עם פירה רובשון, מיץ סלקים ועלי אורגנו פריכים (125 שקלים); סינטה של פרה "שמנה" מרמת הגולן במשקל 350 גרם, צרובה בגריל ונפרסת לארבע פרוסות, מוגשת עם ירקות חורף, קולי פלפלים וציר מרוכז עם ענפי רוזמרין (155 שקלים). 
איפה: כרמים- לכל הפרטים
מתי: יום חמישי, 14 בפברואר
כמה: משתנה לפי מנות

פילה מוסר ים מושרה במרינדה מבושמת צרוב בפלנצ'ה לעור פריך עם פירה רובשון מיץ סלקים ארומטי עלי אורגנו פריכים
ולנטיין באווירת החווה (והים) אל השולחן, פילה מוסר ים במסעדת כרמיםצילום: אנטולי מיכאלו

ירושלים

בראסרי עין כרם
במסעדת הבראסרי עין כרם, אשר טובלת בנופה הפסטורלי של עין כרם, יפנקו את הזוגות שיגיעו למסעדה בשובר מתנה על סך 200 שקלים לסלסלת הפיקניק שמגישה המסעדה לזוגות שרוצים לרדת לטיול רומנטי בוואדי, אותו יוכלו לממש בחגיגה הבאה שלהם, מותנה לזוג שיאכל ב-500 שקלים ומעלה בוולנטיין, למימוש בימי ראשון-שישי ובהזמנה מראש. בערב החג עצמו במסעדה, תגיש השפית לירז שדה מנות מהתפריט הקיים בנוסף לספיישלים מיוחדים בגזרת הקינוחים. בין האחרונות: קטאייף לבנוני במילוי מסקרפונה, פיסטוק ועשבים (52 שקלים); ספיישל פבלובה עם קולי תותי שדה או פירות יער, מרנג, קרם מסקרפונה ופירורי עוגיות (42 שקלים), ועוד. לצד כל זה, ייפתחו בקבוקי שמפניה על עמדת הבר, הממוקמת בגג הצופה לנוף הוואדי הנפרש. 
איפה: בראסרי עין כרם - לכל הפרטים
מתי: יום חמישי, 14 בפברואר
כמה: משתנה לפי מנות

פבלובה פירות יער בבראסרי עין כרם
פבלובה עם פירות יער בבראסרי עין כרםצילום: אפיק גבאי

מלון ממילא
במלון היוקרה הירושלמי ממילא נערכים לכבוד חג האוהבים עם מגוון הצעות ובהן גם חבילות לינה או ספא. בנוסף, יציע המלון למבקריו תפריטים מיוחדים לחג האוהבים שיוגשו במסעדות המלון. במסעדת "הפי פיש" שבמלון יוגשו מנות ספיישל לאוהבים החוגגים פרי יצרתו של השף קובי בכר ובהן למשל, מנת פטריות יער צרובות, ביצה עלומה ולחם גריל (62 שקלים); טליאטלה לבנה, חמאת מרווה ריקוטה ופרמזן (72 שקלים); ניוקי תפוח אדמה, פטריות יער, ערמונים ועשבי תיבול (88 שקלים); לוקוס צלוי בתנור אבן עם רביולי גבינת עזים בחמאת קינואה שחורה (168 שקלים) ועוד. בנוסף, במסעדת הרופטופ של המלון יוגשו מנות ספיישל אחרות, אף הן פרי יצרתו של השף קובי בכר, בהן למשל טרטר דג ים, גספאצ'ו עגבניות תמר, זיתי טאסוס, כרוב שחור פריך ועלה זהב (72 שקלים); כבד אווז צלוי, סלט תפוחי גרנד סמית וקינואה אדומה, ציר ברווז ולחם קלוי (92 שקלים); פילה בקר עם דלעת בסו-וויד, אנדיב מקורמל פטריות יער צרובות וקרם קשיו (212 שקלים); או פריים ריב שיושן 21 ימים ונצלה בגריל פחמים, צ'ימיצ'ורי, אגס קונפי וטוגנים (360 שקלים) ואחרות. זאת ואף עוד, גם במירור בר, בר הקוקטיילים של המלון, יוגשו ספיישלים לאוהבים ומנות דוגמת לחמניית עגל עם נקניקיות קטנות צלויות, כרוב כבוש בצל מטוגן, איולי חרדל וטוגנים (58 ש'לים); "מסבחה" עם נתחי פרגית צרובים, קרם חומוס ופיתה ביתית מהטאבון (58 שקלים); עראייס, פיתה ממולאת בבשר טלה צרובה בגריל עם סלט עגבניות חריף וטחינה (62 שקלים) ועוד. 
איפה: מלון ממילא - לכל הפרטים
מתי: יום חמישי, 14 בפברואר
כמה: משתנה לפי מנות וחבילות

מקרונים ורודים במלון ממילא
אהבה ירושלמית בבית מלון, ממילאצילום: בן יוסטר

אדום
במסעדת 'אדום' הירושלמית ירחיבו את התפריט הקיים במספר מנות ספיישל, על טהרת המטבח הירושלמי, לכבוד האוהבים שיגיעו לחגוג בבירה. השפים מוטי דוד ויותם כהן בנו מנות מיוחדות לכבוד המאורע ובהן קובה נייה לוקוס עם סלק, עלי חזרת, יוגורט ועשבי תיבול (75 שקלים); רביולי זנב שור, דמי גלאס וירקות שורש (67 שקלים); נתח שאטובריאן, פטריות יער ביין אדום על פירה מזלג (89 שקלים); דג ברמונדי שלם בקראסט מלח, תפוחי אדמה מאודים, עירית וחמאה (155 שקלים); קדירת ירקות שורש ופטריות בסטאוט, חרדל והל (75 שקלים); קערת פירות ים עם שמנת, שום, ציר דגים, מרווה, ניוקי ויין לבן (128 שקלים); ולקינוח, מוס שוקולד לבן עם קולי תות, גלייז סלק וקראמבל אגוזי לוז (45 שקלים). בנוסף, יירקח קוקטייל מיוחד, על בסיס וודקה, קצפת מסקרפונה, תותים, ליקר תותים, פירות יער ושטרויזל תות (47 שקלים).
איפה:אדום - לכל הפרטים
מתי: יום חמישי, 14 בפברואר
כמה: משתנה לפי מנות

מחבת פירות ים עם שרימפס, קלמרי ומולים במסעדת "אדום" בירושלים
מחבת פירות ים ורומנטיקה ירושלמית, מסעדת אדוםצילום: דניאל לילה

תגובות