טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הבראנץ' של חצי שירה: פריטטת פסטה וביצה בקן

"חצי שירה" תמיד אהבה אוכל איכותי. אחרי שגרה בשלוש יבשות, השתלמה באיטליה ופיתחה יחסים צמודים עם המטבח הצרפתי, היא מסתערת על האתגר הבא - מדור בראנץ' מופחת רגשות אשמה. והפעם ברוח איטליה: פריטטה מפסטה וביצה בקן עם טוויסט

תגובות

האהבה לאוכל ולמטבח הושפעה משנות ילדותי בחו״ל. גדלתי בשלוש יבשות: בפריז הכרתי מקרוב את תבשילי הקדירה המדהימים, המאפים, העוגות וכמובן השוקולדים שאני כה אוהבת. בוושינגטון, בירה קולינרית מרשימה לא פחות, הכרתי מטבחים מכל העולם - בעיקר בגלל ריבוי הדיפלומטים שחיים בה ושהשפיעו משמעותית על הקולינריה המקומית. בישראל לקחתי את כל הידע, חיברתי אותו לאוכל המקומי ולמדתי לערבב בין מצרכים ולמזג טעמים, כדי לתת ניחוח נוסף לכל מאכל שאני מכינה.

אוכל פשוט, איכותי וטעים תמיד היה חלק מחיי הקולינריים, במיוחד אם הוא זמין ונגיש, כזה שלא צריכים לנסוע לשלושה סופרים בממוצע כדי לאסוף את המצרכים להכנתו. בהתאם לאג'נדה זו למדתי עם השנים להכין מנות המורכבות מכמה שפחות מצרכים, בלי לפגוע בטעם או בהצלחת המתכון. אז מה הסוד לאוכל הפשוט שלי? מצד אחד הוא משלב בעיקר טעמים ים תיכוניים: שמן זית משובח, חומץ טוב, קטניות, דגים טריים, ירקות. למעשה, כל הדברים שכולנו היינו רוצים לאכול כל יום. מצד שני: הוא לא דל וסגפני, אלא מלא צבעים ומרקמים, מעודד פינוק ויכול אפילו להתאים לאירוח בלתי מחייב או דרינק עם חברים.

» הבראנצ'ים הטובים בשרון» איפה נמצא החומוס הכי טוב בצפון?» ארוחות בוקר מומלצות בתל אביב

כשגרים בחו״ל, הבראנץ' הוא חלק אינטגרלי מסוף השבוע. הוא מורכב גם מ״אוכל של בוקר״ כמו ביצים, גבינות, ירקות אך משלב מרכיבים שבהחלט אפשר לאכול בכל שעות היממה. בישראל, בצד הנאמנות האדוקה לארוחת הבוקר המסורתית, הבראנץ' - סוג של פשרה בין הבוקר לצהריים - הופך לבן בית קבוע גם במטבחים הפרטיים ולא רק במסעדות ובבתי קפה שחורטים על תפריטיהם "בראנץ' מפנק". כדי שגם אתם תישבו בקסמה של הארוחה הלא מחייבת, שתתאים בכיף לילדים, אבל בשינוי אדרת או קהל יעד תלך מצוין עם דרינק אלכוהולי בצד - בכל מדור אציע את הגרסה שלי לבראנץ׳ מיוחד. והפעם  אדפטציה איטלקית לשתי מנות שיעשו לכם את השבת: פריטטת פסטה (כן, פסטה) וגבינות עם עשבי תיבול, וביצה בקן עם טוויסט.

פריטטת פסטה (2 מנות)

מצרכים:2 כוסות פסטת פנה או פוזילי, מבושלת לדרגת אל דנטה1/2 חבילת גבינת ריקוטה 5% לא מלוחה2 כפות פרמזן איכותי, מגורר3 ביצים2 עגבניות, קצוצות לקוביות קטנות2 כפות בזיליקום קצוץ1/2 כפית טימין טרי, קצוץמלח ופלפל גרוס לפי הטעםמעט שמן או חמאה לשימון התבניתלהגשה:מעט שמנת חמוצהמעט גילופי פרמזן

הוראות הכנה:1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה את כל חומרי הפריטטה ומעבירים לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ, ששומנה במעט שמן או חמאה.2. אופים במשך 25 דקות או עד שהפריטטה שחומה. מגישים עם גילופי פרמזן ומעט שמנת חמוצה.

גם בוקר, גם צהריים. פריטטת פסטה (צילום: שירה וסרמן)

ביצה פיצתית בקן (1 מנה)

מצרכים:3/4 ג'בטה טרייה (חתיכה באורך 6 ס"מ)1 ביצה1 כפית אורגנו טרי3 פרוסות מוצרלה או 7 כדורי בייבי מוצרלהמלח ופלפל לפי הטעם

להגשה:עלים ירוקים שמן זיתמעט ממרח עגבניות מיובשותמעט גילופי פרמזן 

אופן ההכנה:1. מחממים תנור ל-220 מעלות במצב טורבו.2. בעזרת קורצן עוגיות גדול יוצרים צורה בצד האחורי (השטוח) של חתיחת הג׳בטה. מרוקנים מעט מהחלק הפנימי אך משאירים את התחתית שלמה. בחור שנוצר ממלאים מוצרלה ותבלינים.3. שוברים לתוך כוס ביצה וממקמים אותה על המוצרלה בשלמותה. נזהרים לא לשבור את החלמון. מתבלים במלח ופלפל ואופים כ-25 דקות עד שהביצה עשויה. מגישים עם סלט ירוק, מעט ממרח עגבניות מיובשות וגילופי פרמזן בצדדים.

קל ופשוט להכין עם ילדים, ומומלץ גם כמחווה טעימה לבן/בת הזוג (צילום: שירה וסרמן)

» שירה וסרמן, ״חצי שירה״, היא מנחת סדנאות בישול והרזיה

*#