טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אשקלון על המפה: המקומות הטעימים בעיר

הרבה בשר, מתוקים יצירתיים ואוכל איטלקי ביתי - אשקלון מציעה לא מעט אפשרויות טעימות במחירים שלא קורעים את הכיס. כשהכל מגובה בנוף מהפנט לים התיכון, הנסיעה דרומה הופכת כדאית במיוחד

תגובות

אשקלון שהייתה תחת מתקפת טילים במהלך מבצע "צוק איתן", חטפה מכה רצינית בשנה שעברה. גם תחום התיירות והאוכל ספג פגיעה לא קטנה, ומקומות רבים נאלצו לסגור את דלתותיהם. באופן משמח, בשנה שחלפה אשקלון עשתה מאמצים רבים כדי להחזיר את התיירים ולספק את תושביה. העיר מציעה לא מעט אלטרנטיבות קולינריות שוות למרכז, ומוכיחה שתושבי הדרום יכולים לחסוך כסף על דלק ועדיין לאכול כמו שצריך. 

» אירועים באשקלון - כל הפרטים» אורי שביט פותחת מסעדה חדשה» ארוחות בוקר מומלצות בתל אביב

גאטוס

מסעדת גאטוס האשקלונית נוסדה ב-91', ומגישה מאז אוכל איטלקי חלבי. המקום האינטימי, הממוקם במרכז נפתלי שבלב העיר, מציע תפריט כשר ומגוון במיוחד ומנות נדיבות, בלשון המעטה. "הימים של צוק איתן היו קשים מאוד עבורנו", מספר אבי חלפון, שמנהל את העסק המשפחתי יחד עם שני אחיו ב-12 השנים האחרונות. "הלקוחות לא הגיעו, העובדים פחדו לבוא - זו הייתה תקופה לא פשוטה. היום תודה לאל הכל בסדר. הלקוחות מגיעים מכל רחבי הארץ". האחים לבית משפחת חלפון מנהלים ביחד את המסעדה - אבי אחראי על הסלטים וגולן וחן אחראים על הבצקים והפסטות. "אומנם אני לא מגיע מתחום האוכל", מוסיף גולן, "אבל גאטוס היא סיפור הצלחה בגלל שאנחנו מקפידים על השירות ונותנים את הנשמה". במקום מתקיימים אירועים פרטיים מצומצמים ויש גם שירות משלוחים. אם כל זה לא מספיק, תוכלו אפילו להזמין את האחים לבשל לכם באירועים גדולים במסגרת שירותי הקייטרינג שלהם.

מה אוכלים: בגאטוס תמצאו את כל המאכלים האיטלקיים הפופולריים, על בסיס כל הרטבים המוכרים. התפריט כולל כמאה מנות - כולן מוכנות מדי יום. בשעות הבוקר מגישים מנות ישראליות דווקא, בהן שקשוקות שונות (57-62) וביצים עם סלט ומטבלים (54 שקלים). בצהריים מוגשת עסקית, ובה מנות דוגמת חצילים ממולאים בגבינת פטה עם רוטב עגבניות או פסטו (39 שקלים); סלט קפרזה (37 שקלים); סלט אנטיפסטי (39-51 שקלים) ופטוצ'יני, ניוקי, רביולי או טורטליני עם רטבים. הרשימה ארוכה במיוחד וכוללת רוטב נפוליטנה קלאסי (49 שקלים); אמטריצ'אנה (52 שקלים); פונגי אל בורו (50 שקלים); אלפרדו הקלאסי (52 שקלים) וסלמון מעושן, יין לבן, שמנת ופרמז'ן (59 שקלים). יש גם לזניה וקלצונה (54 שקלים למנה) ואינספור סוגי פיצות (34-76 שקלים). בגזרת הקינוחים תמצאו פאי נוטלה, טירמיסו, שלל עוגות גבינה (32 שקלים) ועוד ועוד. בקיצור, אפשר טרמפ לאשקלון? 

גאטוס - הגבורה 10, אשקלון       

עסק משפחתי. פסטה במסעדת גאטוס (צילום: אבי חלפון) 

לינדה

לינדה היא מסעדת ביסטרו קלאסית, הממוקמת במרחק הליכה מהים, לא רחוק מאחד המלונות המוכרים - מה שהופך אותה ליעד מבוקש לתיירים. על התפריט אמון שף צעיר בשם איתן שרייבר, שמכין מגוון מנות יצירתיות עם תוצרת טרייה מהים.

מה אוכלים: בין מנות הפתיחה תמצאו סביצ'ה ים תיכוני ברוטב יוגורט-נענע-תפוז (46 שקלים); ריזוטו פטריות בגריל (45 שקלים) וקפרזה ארטישוק (42 שקלים). בכל מה שנוגע לעיקריות, מגישים במקום מנות איטלקיות כמו ראגו בולונז (62 שקלים) וניוקי בזיליקום עם בייבי ארטישוק, פטריות על הגריל, פלפלים קלויים ושמנת (62 שקלים), לצד מנה טבעונית של אורז וירקות מוקפצים ברוטב סויה וקארי אדום עם חלב קוקוס ובוטנים (55 שקלים). בגזרת הדגים תמצאו פילה דניס על פסטה קרועה עם מנגולד, פטריות, ארטישוק ושרי ברוטב לימוני עדין (62-98 שקלים) ופילה סלמון צלוי ברוטב שמנת, תפוז, ויין על ריזוטו פטריות (96 שקלים). בלינדה לא שוכחים את הילדים ומציעים להם מנות קטנות, דוגמת שניצל וצ'יפס (38 שקלים); פסטה ברוטב שמנת/עגבניות (38 שקלים) ומיני בורגרים (42 שקלים). לא נלך הביתה בלי קינוח - מילפיי ברולה (44 שקלים); עוגת גבינה אפויה ברוטב טופי, בננות מקורמלות וגלידת וניל (44 שקלים); פאדג' שוקולד (39 שקלים) או קראמבל תפוחים (39 שקלים).

לינדה - אבא אחימאיר 5, אשקלון

במרחק יריקה מחוף ימה הקסום של אשקלון תמצאו את ויסטה. כמו שמרמז שמה של המסעדה, תמצאו כאן נוף למרינה בשפע. במסעדה שפתחה את שעריה לפני כשלוש שנים, ניתן לשבת בחלל הפנימי או במרפסת הרחבה של המסעדה שמשקיפה לכחול הגדול. המסעדה היא גלגול חדש למסעדת הדגים, שהייתה בבעלותו של אביו של עמי חכמון, בעלי מסעדת ויסטה. "אבי בנה את המקום בשנת 1975", מספר עמי. "ב-2002 המסעדה נסגרה, ונשארה כך במשך עשור. אני המשכתי בתחום המסעדנות, ואחרי הרבה שנים כזכיין של רשתות בתי קפה, החלטתי לפתוח מקום עצמאי. חיפושי הלוקיישן האידיאלי, החזירו אותי אל המקום שבו הכל התחיל". התפריט במקום כולל הכל מהכל - מעין תפריט פיוז'ן כשר עם טעימות מצרפת ומאסיה, כשהכל ספוג באווירה ים תיכונית. בקיץ הבא צפויה להיחנך כאן קומה חדשה, שתשמש כלופט לאירועים.

מה אוכלים: בהצצה זריזה בתפריט, אפשר להבין שכאן יודעים את העבודה. כבר בגזרת הראשונות תמצאו מנות בשרניות, דוגמת "נשנוש אנטריקוט" - נתחי אנטריקוט מוקפצים עם פורטבלו, בצל ירוק בקרם סויה וג'ינג'ר (49 שקלים); פטה כבד עוף עם שברי פיסטוק, קרוסיני, וריבת עגבניות שרי (34 שקלים) וסיגר מרוקאי ממולא בבשר עגל, עם ירקות שורש וטימין ברוטב יין פורט ופירות יבשים (39 שקלים). אם יש סיכוי שתשארו רעבים, תוכלו להמשיך עם פילה עגל וכבד אווז עם אנדיב מקורמל וקונפי בצלצלי שאלוט בציר עגל ופורט (149 שקלים); צלעות טלה בגריל עם שומר וקרם ירקות שורש לבנים (119 שקלים) ולברק שלם עם שעועית ירוקה וזוקיני צהוב (94 שקלים). המסעדה כשרה ולכן בקינוחים לא תמצאו שמנת או חמאה, אבל תוכלו לסיים את הארוחה עם צ'ורוס בציפוי סוכר קינמון עם רוטב חלבה-מייפל וכדור סורבה (29 שקלים) או טוויל פנקוטה שמורכב מביסקוויט שקדים עם שכבות פנקוטה וסמיפרדו, ברוטב פירות יער (39 שקלים).

ויסטה - חוף דלילה, אשקלון

המקום בו הכל התחיל. קינוח במסעדת ויסטה (צילום: אדי ישראל)

נלסון

לפני כשנה צץ ברחוב כצנלסון בעיר בית אוכל קטן שנושא את שמו של הרחוב בגאווה. "הנלסון הוא קצת יותר מבית קפה, לא בדיוק מסעדה, ולא לגמרי בר", מספרים הבעלים. כשהרחוב הומה אנשים במהלך היום, תוכלו להירגע כאן עם כוס קפה וארוחת בוקר גדולה, ועם רדת החשכה המקום משנה את פניו והופך לבר אנטימי, שמציע בילוי רומנטי. התפרי בנלסון כשר, כשאת הפסטות מכינים במקום וכל ההכנות נעשות מחדש מדי בוקר.

מה אוכלים: לפתיחה הארוחה מוגשות ברבוניות בעשבי תיבול על סלט חמוץ של קינואה ועדשים (34 שקלים); מטבעות גבינת עיזים בציפוי פריך (37 שקלים); קרפצ'יו דג ים (53 שקלים) וריזוטו פטריות יער בחמאה ויין לבן (46 שקלים). בין המנות העיקריות תמצאו פוזילי סלמון תוצרת בית ברוטב שמנת ויין לבן (64 שקלים); רביולי טבעוני עם תרד, מנגולד וכרישה ברוטב יין לבן ופטריות (56 שקלים); פילה לברק בצזיקי עם רטטוי (79 שקלים) ומוסר ים ברוטב עגבניות ופלפלים (89 שקלים). בנלסון ידאגו לכם גם לקינוח: עוגת שכבות שוקולד וטופי עם גנאש שוקולד וכדור סורבה; פרפה חלבה טבעוני ועוגת גבינה אפויה (39 שקלים). תפריט הבוקר מוגש עד השעות המאוחרות של הצהריים, וכולל קישים, סלטים, כריכים וביצים בצורות עשייה שונות.

נלסון - כצנלסון 13, אשקלון

נושא את שם הרחוב בגאווה. פסטה בנלסון (צילום: תומר בורמד)

K2

K2 היא הכתובת לארוחות בשריות באשקלון. במקום תמצאו תפריט כשר שכולל נתחים שעוברים טיפול קפדני, לצד המבורגרים קלאסיים ואפילו מנות דגים קלילות. לכל הטוב הזה מתלווה יין טוב והמון אלכוהול מתפריט מגוון. המקום מרווח מאוד ומשרה אווירה נינוחה - בעיקר אם התמקמתם בכיסא שפונה אל עבר הים. בגזרת האוכל - מלבד ארוחות עסקיות - חושבים גם על הילדים,עם מנות מותאמות לקטנים שמעדיפים פסטה ושניצל. ב-K2 יש אפשרות לחגוג אירועים גדולים והמסעדה אפילו מבטיחה להתאים את התפריט לטעם הסועדים.

מה אוכלים: התפריט מחולק לראשונות ועיקריות, המדורגות לפי מחירים קבועים. בין מנות הפתיחה שמתומחרות ב-35 שקלים, תמצאו כרובית בטמפורה; חציל שרוף על פוקאצ'ה עם טחינה וסלט עגבניות עם פלפל חריף, כוסברה, שום ובצל סגול. בתפריט הראשונות מוגשות פרוסות סינטה כבושה עם פלפל קלוי וברוסקטות; כבדי עוף על הגריל מזוגגים בריבת בצל עם קורנישים ולחם שיפון ואצבעות סלמון בטמפורה (45 שקלים), וכריכים דוגמת סנדוויץ' צ'וריסוס ספרדי וסנדוויץ' אנטריקוט על הפלנצ'ה (55 שקלים). העיקריות מתחלקות למנות פסטה (65 שקלים), טאג'ין (75 שקלים) ונתחים עם תוספות שונות. אם תהיתם איך הקינוחים במסעדה הכשרה, תשמחו לגלות מבחר גדול ובו עוגת שוקולד פאדג' חמה; מוס טופי על תחתית בראוניז עם ממתק קוקוס ובציפוי טופי וגנאש שוקולד מריר; פאי שוקולד בלגי וקרם אגוזים וקראמבל תפוחים (36 שקלים), שישאירו לכם טעם מתוק בפה.

K2 - רחבעם זאבי 4, אשקלון

ג'ט לק

מי שטוען שאי אפשר לאכול גלידה בחורף - פשוט לא יודע על מה הוא מדבר. הקינוח הקפוא מתאים לכל עונה, לכל מזג אוויר ולכל מצב רוח. את זה, עידו ומורג כנפי, בעלי הגלידרייה ג'ט לק, יודעים היטב. הזוג הגיע לאשקלון מאזור המרכז רגע לפני "צוק איתן": "אנחנו בכלל לא מגיעים מהתחום", מספר עידו. "אנחנו עוסקים בפרסום באינטרנט, עצמאיים שעובדים מהבית, ויום אחד פשוט נמאס לנו והחלטנו לפתוח מקום. הרגשנו שבאשקלון אין אף גלידריה טובה מספיק, וחשבנו שאנחנו יכולים להביא משהו חדש לעיר. פיתחנו מתכונים טובים, עשינו שיווק טוב וממש בקרוב ייפתחו לג'ט לק עוד סניפים בזכיינות". בג'ט לק לוקחים את האושר שנקרא גלידה, צעד אחד קדימה עם שירות משלוחים שמביא את הטעמים כל הדרך לספה בביתכם. הגלידרייה פתוחה גם בסופי שבוע, אז מתקיימים בה מופעי במה פתוחה. בג'ט לק לא מקפחים אף אחד, כך שגם הטבעונים, הרגישים לגלוטן והנמנעים מסוכר יוכלו למצוא בג'ט לק מזור.

מה אוכלים: גלידות במבחר עצום של טעמים. מלבד הווניל הקלאסי והשוקולד הבלגי המצוין, תמצאו כאן גם גלידת הרשיז, גלידת קינדר וקינדר בואנו, גלידת מילקה, גבינת מסקרפונה עם פירות יער, פיסטוק סיציליאני, לוטוס, וטעמים משוגעים כמו גלידת הקנדי קראש, שבבסיסה גלידת אגוזי לוז עם ציפוי עוגיות, סוכריות ושלל ממתקים. לאחרונה הצטרפה למשפחה גלידה חדשה ומפתיעה במיוחד - גלידת עבמבר המבוססת על עוגיית השקדים הטריפוליטאית (12 שקלים למנה קטנה, 18 שקלים לבינונית, ו-23 שקלים לגדולה). כאן תמצאו גם במקום פרוזן יוגורט; יוגורט עם תוספות (18-22 שקלים); וופל בלגי עם גלידה (35 שקלים); קוקי ג'ט - שתי עוגיות ובאמצע גלידה (18 שקלים); צ'ורוס (35 שקלים); סופלה (35 שקלים); פנקייק (35 שקלים) ומילקשייק (25 שקלים).

ג'ט לק - רחבעם זאבי 4, אשקלון

מבחר עצום של טעמים. ג'ט לק (צילום: אדי ישראל)

*#