חם בבטן: מתכונים חריפים לימים קרירים

קארי קמבודי, חריימה לוהט או צ'אנה מסאלה פיקנטי שיציף את הבית בריחות משכרים - המתכונים שיחממו את הבית כשבחוץ מעונן וחורפי

עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עכבר העיר

החורף השנה הגיעה במלוא הדרו ותפארתו, הגשם נותן בראש, השמיים צבועים אפור והתחושה האופפת את כולם משלבת רצון לנחמה עם עצלות חורפית מצויה. נכון, אפשר לפרוש למיטה ולהכריז על כניעה לקור, אבל כדאי הרבה יותר לשנס מתניים ולבחור באופציה הבריאה והמחממת: הכנת מזונות בריאים ומזינים שעושים לגוף ולנפש קצת נחת, ומחזקים את המערכת החיסונית עם קצת חריף שפותח את הנשימה. אז הכנסו למטבח, הפשילו שרוולים, ותנו לניחוחות להפשיר אתכם ולהפוך את החורף הזה להרבה יותר טעים.

חריימה טריפוליטאי פיקנטי של מסעדת גואטה

מצרכים:

2 דגי דניס נקיים מקשקשים 
5 שיני שום כתושות
3 כפות פפריקה חריפה
מלח (לפי הטעם) 
2 כפות רסק עגבניות
2 לימונים
כמון טחון לתיבול (לפי המידה הרצויה)

להגשה -

לימונים כבושים וחלה טרייה

אופן ההכנה:

1. ממליחים את הדגים היטב. מערבבים את השום הכתוש עם מלח ופפריקה חריפה.
2. מכניסים את השום והתבלינים לסיר עם רסק עגבניות וכוס מים ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך חמש דקות, מוסיפים את הדג ומבשלים שתי דקות נוספות.
3. מוסיפים שתי כוסות מים ומביאים לרתיחה נוספת. מנמיכים את האש וסוחטים את הלימונים פנימה.
4. מתבלים בכמון ומלח לפי הטעם ומבשלים כשבע דקות נוספות. מגישים עם לימון כבוש וחלה.

צ'אנה מסאלה (גרגירי חומוס ברוטב מסאלה פיקנטי) של מסעדת אינדירה

מצרכים: 

1 כוס חומוס, מושרה למשך לילה במים
1 בצל קצוץ
1 עגבניה קצוצה
1 פלפל צ'ילי ירוק פרוס
2 שיני שום כתושות
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר  
2-3 עלי דפנה
1 כפית צ'ילי אדום
1/5 כפית כורכום 
1 כפית זרעי כוסברה 
1 כפית גראם מסאלה 

לתערובת גראם מסאלה ביתית - 

2 יח' פלפל שחור טחון
1 יח' ציפורן טחון
2 יח' קינמון טחון
1 יח' הל טחון
1 יח' זרעי כמון טחונים
1 יח' עלי דפנה כתושים
1/2 יח' זרעי כוסברה טחונים
1 שקיק תה
3 כפות שמן צמחי
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה: 
1. מבשלים את החומוס במים יחד עם התיון, עד לריכוך (עלי התה נועדו לצבוע את החומוס). מסירים את התיון ומסננים.
2. טוחנים יחד בצל, עגבניה, צ'ילי ירוק, ג'ינג'ר ושום לכדי ממרח חלק.
3. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את עלי הדפנה כ-30 שניות. מוסיפים את ממרח העגבניות והבצל ומטגנים עד להזהבה. 
4. מוסיפים אבקת צ'ילי אדום, כורכום, זרעי הכוסברה, תערובת גראם מסאלה וממשיכים לטגן. 
5. מוסיפים מים, כך שתתקבל תערובת סמיכה ומביאים לרתיחה. 
6. מוסיפים את החומוס שבושל, מערבבים, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים על אש בינונית למשך 10 דקות. 

סומלא קארי קמבודי של זוזוברה

מצרכים:

למרינדה - 

2 כפות רוטב סויה
2  כפות סוכר דקלים
2 כפות נאם פלא
500 גרם ירכי עוף ללא עצמות, חתוכות לנתחים
500 גרם אטריות תרד ירוקות מבושלות
2 שרימפס טריים מקולפים
25 גרם נצרי במבוק פרוסים
6 גבעולי בצל ירוק חתוכים למקטעים של 3 ס"מ
​חופן עלי בזיליקום ירוק עלי
חופן עלי בזיליקום סגול
חופן בוטנים, קלויים וכתושים 

לרוטב- 

12 יחידות צ'ילי ירוק טרי
4 בצלצלי שאלוט פרוסים
8 שיני שום קצוצות
1 שורש ג'ינג'ר בינוני פרוס
6 שורשי כוסברה (להשיג בחנויות אסיאתיות)
2 גבעולי עשב לימון פרוסים
12 עלי כפיר ליים קצוצים
1 גרדת קליפת תפוז, ללא השכבה הלבנה
1 כפית זרעי כוסברה, קלויים וכתושים
1/4 כפית זרעי כמון, קלויים וכתושים
2 כפות ממרח/רסק שרימפס (להשיג בחנויות אסיאתיות)
75 מ"ל שמן קוקוס
300 מ"ל קרם קוקוס 
3 חבילות כוסברה טרייה, חלוטה במי מלח
4 פלפלים ירוקים קלויים וקלופים, קצוצים
150 גרם סוכר קוקוס
אופציונאלי - יין אורז או ציר עוף

אופן הכנה:

1. מערבבים את חומרי המרינדה ומניחים לעוף לשרות בתוכם למשך 48-24 שעות. בקערה נפרדת עם מעט מהמרינדה, משרים את השרימפס ל-24 שעות. 
2. מרסקים בבלנדר את מרכיבי הרוטב עד לקבלת נוזל סמיך. במידת הצורך מדללים בציר עוף או ביין אורז.
3. בווק חם מאוד עם מעט שמן מטגנים את העוף כ-4 דקות. מוסיפים נצרי במבוק, בצל ירוק, אטריות ו-300 מ"ל מהרוטב. מטגנים תוך ערבוב עד שהרוטב נספג. מוסיפים כמה עלי בזיליקום ירוק וסגול. 
4. מוציאים את השרימפס מההשרייה וצורבים במחבת ל-2-3 דקות.
5. מרכיבים את המנה: במרכז צלחת גדולה או קערה עורמים אטריות, בשר וירקות. מוסיפים בוטנים כתושים ומעטרים בעלי בזיליקום.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ