${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חם בבטן: מתכונים חריפים לימים קרירים

קארי קמבודי, חריימה לוהט או צ'אנה מסאלה פיקנטי שיציף את הבית בריחות משכרים - המתכונים שיחממו את הבית כשבחוץ מעונן וחורפי

תגובות

מצרכים:2 דגי דניס, נקיים מקשקשים 5 שיני שום, כתושות 3 כפות פפריקה חריפה מלח לפי הטעם 2 כפות רסק עגבניות 2 לימונים כמון טחון לתיבול (לפי המידה הרצויה)להגשה: לימונים כבושים וחלה טרייה אופן ההכנה:1. ממליחים את הדגים היטב. מערבבים את השום הכתוש עם מלח ופפריקה חריפה. 2. מכניסים את השום והתבלינים לסיר עם רסק עגבניות וכוס מים ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך חמש דקות, מוסיפים את הדג ומבשלים שתי דקות נוספות. 3. מוסיפים שתי כוסות מים ומביאים לרתיחה נוספת. מנמיכים את האש וסוחטים את הלימונים פנימה. 4. מתבלים בכמון ומלח לפי הטעם ומבשלים כשבע דקות נוספות. מגישים עם לימון כבוש וחלה. חריימה טריפוליטאי פיקנטי - לגרסת הדפסהחריף חריף, טעים טעים. חריימה (אילוסטרציה: © Fanfo | Dreamstime.com - Hraime- Libyan Prepared Fish Photo )צ'אנה מסאלה (גרגירי חומוס ברוטב מסאלה פיקנטי) באדיבות מסעדת אינדירהמצרכים: 1 כוס חומוס, מושרה למשך לילה במים1. בצל, קצוץ1 עגבניה, קצוצה1 פלפל צ'ילי ירוק, פרוס2 שיני שום, כתושות1 כפית ג'ינג'ר טרי, מגורר  2-3 עלי דפנה1 כפית צ'ילי אדום1.5 כפית כורכום 1 כפית זרעי כוסברה 1 כפית גראם מסאלה לתערובת גראם מסאלה ביתית: 2 יח' פלפל שחור טחון1 יח' ציפורן טחון2 יח' קינמון טחון1 יח' הל טחון1 יח' זרעי כמון טחונים1 יח' עלי דפנה כתושים1/2 יח' זרעי כוסברה טחונים1 שקיק תה3 כפות שמן צמחימלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה: 1. מבשלים את החומוס במים יחד עם התיון, עד לריכוך (עלי התה נועדו לצבוע את החומוס). מסירים את התיון ומסננים.2. טוחנים יחד בצל, עגבניה, צ'ילי ירוק, ג'ינג'ר ושום לכדי ממרח חלק.3. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את עלי הדפנה כ-30 שניות. מוסיפים את ממרח העגבניות והבצל ומטגנים עד להזהבה. 4. מוסיפים אבקת צ'ילי אדום, כורכום, זרעי הכוסברה, תערובת גראם מסאלה וממשיכים לטגן. 5. מוסיפים מים, כך שתתקבל תערובת סמיכה ומביאים לרתיחה. 6. מוסיפים את החומוס שבושל, מערבבים, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים על אש בינונית למשך 10 דקות. צ'אנה מסאלה - לגרסת הדפסהפתחו חלונות ותנו לשכנים לקנא. צ'אנה מסאלה (צילום: בועז לביא)

סומלא קארי קמבודי באדיבות זוזוברהמצרכים: למרינדה2 כפות רוטב סויה2  כפות סוכר דקלים2 כפות נאם פלא500 גרם ירכי עוף ללא עצמות, חתוכות לנתחים500 גרם אטריות תרד ירוקות מבושלות2 שרימפס טריים מקולפים 25 גרם נצרי במבוק, פרוסים6 גבעולי בצל ירוק חתוכים למקטעים של 3 ס"מ חופן עלי בזיליקום ירוק עלי, חופן בזיליקום סגול חופן בוטנים, קלויים וכתושים

לרוטב12 יחידות צ'ילי ירוק טרי4 בצלצלי שאלוטס, פרוסים8 שיני שום, קצוצות1 שורש ג'ינג'ר בינוני, פרוס6 שורשי כוסברה (להשיג בחנויות אסיאתיות)2 גבעולי עשב לימון, פרוסים12 עלי כפיר ליים, קצוצים1 גרדת קליפת תפוז, ללא השכבה הלבנה1 כפית זרעי כוסברה, קלויים וכתושים1/4 כפית זרעי כמון, קלויים וכתושים2 כפות ממרח / רסק שרימפס (להשיג בחנויות אסיאתיות)75 מ"ל שמן קוקוס300 מ"ל קרם קוקוס 3 חבילות כוסברה טרייה, חלוטה במי מלח4 פלפלים ירוקים קלויים וקלופים, קצוצים150 גרם סוכר קוקוס

אופציונאלי:יין אורז או ציר עוף

אופן הכנה:1. מערבבים את חומרי המרינדה ומניחים לעוף לשרות בתוכם למשך 48-24 שעות. בקערה נפרדת עם מעט מהמרינדה, משרים את השרימפס ל-24 שעות. 2. מרסקים בבלנדר את מרכיבי הרוטב עד לקבלת נוזל סמיך. במידת הצורך מדללים בציר עוף או ביין אורז.3. בווק חם מאוד עם מעט שמן מטגנים את העוף כ-4 דקות. מוסיפים נצרי במבוק, בצל ירוק, אטריות ו-300 מ"ל מהרוטב. מטגנים תוך ערבוב עד שהרוטב נספג. מוסיפים כמה עלי בזיליקום ירוק וסגול. 4. מוציאים את השרימפס מהשרייה וצורבים במחבת ל-2-3 דקות.5. מרכיבים את המנה: במרכז צלחת גדולה או קערה עורמים אטריות, בשר וירקות. מוסיפים בוטנים כתושים ומעטרים בעלי בזיליקום.

ההשקעה משתלמת, באחריות. סומלא קארי קמבודי (צילום: גילה שוסטר)

*#