${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מימינו: הנוף של חיפה, הטעמים של טביליסי

מנות גדולות ואותנטיות, טעמים מסורתיים ומחירים שלא קורעים את הכיס - המסעדה הגיאורגית בחיפה נפתחה לפני חודש וכבר הצליחה לייצר סביבה באזז. וזה מבלי להזכיר את הטבחית המוכשרת

תגובות

כששלושה אנשים שאין ביניהם קשר אומרים לך באותו היום שאתה חייב, אבל חייב, ללכת לאכול באיזשהו מקום - כנראה שהיקום רוצה שתגיע לשם. ואני, מה שהיקום אומר לי לעשות אני עושה. השבוע, כאשר היקום קרא לי “לך לך מביתך החמים אל המסעדה הגיאורגית בארלוזרוב” הוא דיבר בקול צח וברור, ושמחה גדולה שמחתי על ששמעתי בקולו (שמיעה סלקטיבית יש לי ביחס אליו. כשהוא אומר שאני צריך להוריד דחוף 30 קילו זה לא נקלט).יש לי מעין הנחה מוקדמת לגבי מטבחים מקומיים - אני סבור שכל מטבח שכוסברה מהווה בו מרכיב מרכזי הוא מטבח משובח. תנו דעתכם - התאילנדים, המקסיקנים, הגיאורגים, ההודים ובמידה פחותה אך עדיין ניכרת המרוקאים והתימנים - כולם אוהבי כוסברה מושבעים. לגיאורגים יש דגשים משלהם והמטבח שלהם הרבה פחות חריף כמובן מהתאילנדי ומהמקסיקני, אבל יש בו עליצות, צבעוניות ועושר מרכיבים דומה (וגם חיבה עזה לשעועית). אילו רק היו משתמשים בפחות שמיר הייתי קובע את ביתי בטביליסי. אבל בהיעדר וילה בטביליסי, יצאתי לבחון את האלטרנטיבה ההדרית. מימינו, שזהו שמה של המסעדה האמורה, היא קצת אקס טריטוריאלית - במרומי רחוב ארלוזרוב, בין קיוסק לבתי מגורים. יש בזה משהו נחמד – שצריך לבוא אליה במיוחד לאו דווקא תוך שוטטות במסדה, נגיד. והיא גם לא דומה פיזית בדבר לשאר מוסדות האזור. וכי מי היה רוצה לאכול במסעדה גיאורגית שנראית כמו בית קפה טרנדי?»מסעדות בצפון הארץ - לרשימה לחצו כאןלא עוד בית קפה טרנדי. מסעדת מימינוהבעלים מתגאים במה שהם חוללו במקום, שקודם נראה “זוועה” לדבריהם. כולו ספון עץ עם שולחנות גדולים ונאים ועם כיסאות נוחים, ועל השולחנות, הידד, מאפרות עץ. לא, לא תחתיות בירה מקופלות מקרטון, אלא מאפרות, עם בדלים בתוכן. שני תפריטים הונחו על שולחננו בלי הרבה גינונים – תפריטים רבי עמודים, כתובים בעברית, באנגלית וברוסית. שמות המנות - חלקם מוכרים קלושות, חלקם זרים - ולידם מספרים גדולים ומספרים קטנים. לוקח זמן מה למתקשים כמוני לפענח שהמספר הקטן הוא המחיר והמספר הגדול הוא משקל המנה בגרמים. כך למשל ליד הקובדרי, המוגדר כ”מאפה ממולא בנתחי בשר עגל ותבלינים”, מופיעים המספרים 39/380 (אגב, כל המחירים שפויים, ולמעט הבשרים המובחרים על האש אין מנות שעולות יותר מ־50 שקל).» מסעדות מומלצות בדרך לחרמוןבשלב מסוים של עיון בתפריט התחלתי קצת לפקפק בתזת המשקל לנוכח מנות כמו חצ’פורי אג’רולי (39/500). מה 500, מה? חצי קילו של מאפה עם גבינות? אבל כשהמנה הזו הגיעה אחר כבוד לשולחן נוכחתי שמה שמוגדר כ”סירת בצק עם תערובת חמישה סוגי גבינות וביצת עין” היא לא סירה כלל כי אם אוניית משא. וניחא המשקל, אבל הטעם. “אלף טעמים” נהגו המבקרים בבית סבתי לשבח את בישוליה. על ביצת העין התנוססה קוביית חמאה ששייטה על פני החלמון שניגר על הגבינות הלוהטות. כמה עצום ככה טעים. אלף טעמים.אלף טעמים. חשלמה - מסעדת מימינובזה אחר זה עלו על השולחן עוד ועוד אוניות משא גדולות מימדים אבל מדלגות על החיך. סקציית הבצקים של מימינו היא מפוארת, וקשה יהיה למצות אותה בפחות מחמישה ביקורים. הזמנו גם חצ’פורי מיגראולי – בצק עגול ממולא בתערובת גבינות עם שכבת גבינה מעל - מאפה בעל בצק מתפצפץ שהגבינות בו משודכות אלה לאלה במלאכת מחשבת קולינרית. כדי לא להותיר יותר מדי לדמיון הזמנו הביתה את הקובדרי, המאפה שהצית את דמיוננו קודם, ואת הבדריג’אני שהוא מאפה ממולא בתבשיל של חצילים, גבינות וביצה קשה.הקינוח זה בשביל הצ’צ’ה

מימינו - ארלוזורוב 85, חיפה

*#