טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דרום לוהט: מסעדות מומלצות באילת

חוויה יפנית אותנטית, המבורגרים מצויינים לילדים, גורמה איטלקי קלאסי וכן, גם נוסטלגיה מוקרמת - אם אתם מתכננים לנפוש באילת בקרוב, גם הבטן צריכה להיות מרוצה. קבלו את מדריך המסעדות לחופשה דרומית כהלכתה

תגובות

יש שיגידו שאילת היא הלאס וגאס של המזרח התיכון. בניגוד לעיר שמרכזת את בתי הקזינו הגדולים בעולם, בה מיטב השפים הקימו מסעדות עטורות שבחים, באילת יש עדיין לאן לשאוף. כשחושבים על אילת בהקשר קולינרי קופצות מיד לראש מלכודות תיירים עם מנות מוקרמות להחריד ויקרות להפתיע. איפה שלא תזרקו פרגית, תמצאו שיפודיה, השתלטות תאגידית של מותגי אוכל מוכרים וכן, גם לא מעט מקומות בהן הבשמל הוא עדיין המילה האחרונה. » עכבר אילת - לכל האירועים, הדילים והאטרקציות בעיר» איפה תאכלו עם הקרובים מחו"ל?» הגלידות הטעימות של הקיץ» המסעדה החדשה של אנשי המסגר 5

אפשר לבכות על זה ואפשר להסתכל על חצי הכוס המלאה, כי באילת של 2016 כבר אפשר להבחין בשינוי. לצד מסעדות ותיקות שעושות אוכל טוב ולא יומרני, תמצאו שפים ומסעדנים שעובדים קשה כדי לשבור את הסטיגמה. אז מי אמר שאין איפה לאכול באילת?

טוקיו פינת אילת: יאקימונו

חלוצת המסעדות היפניות בארץ חזרה לאילת עם תפריט כשר, אך כזה שאינו נופל במאום מזה התל אביבי או הירושלמי. שירות מצטיין וחומרי גלם טריים ומשובחים הם לא עניין של מה בכך באילת. יאקימונו מציעה תפריט רחב, החורג מגבולות הסושי והרולים בלבד וכולל גם סלטים, דים סאם ואפילו בשר.

מה אוכלים: קודם כל תבקשו להתחלק במנות, אחר כך תתפעלו מהעיצוב של כל מנה ובסוף תתענגו על הטעם. לא כדאי לפספס סלט קאיסו - אצות ומלפפונים ברוטב סונומונו (28 שקלים); סלט היזיקי חמים של אצות היזיקי (32 שקלים) וגיו שומאי אגה - כיסוני בקר מטוגנים (55 שקלים).  

ממוצע לסועד: כ-160 שקלים לארוחה מלאה.

יאקימונו - טיילת רויאל ביץ', אילת

זאת לא דקורציה, זו מנה. יאקימונו (צילום: רותם מימון)

האלטרנטיבה המשפחתית: ללו

בתחילת הדרך מסעדת ללו היתה בר שהגיש כמה מנות קטנות ליד האלכוהול, אבל ב-72', כששמן של המנות יצא לפניהן, החליטו הבעלים כוכבה וללו להקים מסעדה שתתמחה בבישולים מרוקאיים, אותם למדה כוכבה בהרי האטלס. עם השנים המושכות עברו לבן מוטי, ששמר על המתכונים המקוריים ועל המוטו - אוכל ביתי, חם ובמנות גדולות. פלא שבשעות הצהריים עמוס פה?

מה אוכלים: עוד לפני שמזמינים משהו נוחתים על השולחן לחם לבן טרי וריחני ופנכות סלטים. אי אפשר לפספס את הררי הקוסקוס שיוצאים לשולחנות מסביב עם שלל תוספות: בשר ראש נפלא ונימוח, קציצות, פולים וירקות, דגים ובשר. מלבד קוסקוס אפשר למצוא פה גם תבשילים דוגמת מוח עגל בשום ופפריקה, סלמון ממולא, ממולאים, כבד עוף ושניצלים.

ממוצע לסועד: 50-60 שקלים סוגרים פה יופי של ארוחה.

מסעדת ללו - החורב 259, אילתכמו אצל אמא. מסעדת ללו (צילום: רותם מימון)

תאוות בשרים: ברזיל הקטנה

המסעדה פועלת משנת 2000 רחוק מכל ההמולה של אזור המלונות. כיאה למקום שמתמחה באוכל ברזילאי, הבשר כאן מקבל את כל תשומת הלב. הקונספט הוא 'שורסקו ברזילאי' או בעברית - אכול כפי יכולתך. אל דאגה, אם כמויות הבשר האלו נראות לכם מוגזמות, אפשר ללכת גם על התפריט הרגיל ולבחור מתוכו מנות.

מה אוכלים: אם בחרתם את "השיפוד הרץ", כדאי שתבואו על קיבה ריקה. לפתיחת הארוחה תקבלו סלט ירקות, תפוחי אדמה ופז'ואדה, ואחריהם מגיע המון בשר: אנטריקוט, צ'וריסוס, פרגיות, לבבות ומה לא. אם דווקא התפריט הרגיל עשה עליכם יותר רושם, תוכלו לטעום קרפצ'ו עשוי כהלכה, נתחי פיקאניה וראמפסטייק, סינטה, שקדי עגל ונתחים על העצם. רק תזכרו להשאיר מקום לקינוח.

ממוצע לסועד: כ-150 שקלים שכוללים ה-מון אוכל.

ברזיל הקטנה - אילות 3, אילתאובריגדו. ברזיל הקטנה (צילום: רותם מימון)

הפינה המיתולוגית: המחבוא של אדי

אחת המסעדות הוותיקות והמיתולוגיות של אילת מספקת את ההזדמנות הטובה ביותר להתחכך בתיירים אמיתיים. אדי חץ, יליד ניו יורק, בנה את המחבוא שלו בספק בקתה ספק צריף גדול בלב שכונה א' של אילת 79'. אחרי שהסתובב בסיני ובסביבה, חץ יצר תפריט שנע על הקו הצרפתי הקלאסי. כיום אדי נמצא פחות במקום ואת המטבח מנהל בנו אשלי, אך רוח הסבנטיז השמחות עדיין מנשבת במקום.

מה אוכלים: התפריט לא השתנה הרבה מאז נפתחה המסעדה, כך שאפשר למצוא פה מנות שהספקנו לשכוח, דוגמת פילה דיז'ון אפוי עם סוכר חום, חרדל ושום (95 שקלים); פילה הוואי עם רוטב ברנדי ואננס (95 שקלים); קוקטייל פירות ים בשמנת (97 שקלים); שניצל בנוסח קורדון בלו ממולא בבייקון וגבינות (75 שקלים) וספגטי מרינרה (45 שקלים). צחוק צחוק - אבל באמת מאוד טעים פה.

ממוצע לסועד: 130 שקלים.

המחבוא של אדי - האלמוגים 68 אילתקלאסיקה במחבוא. המחבוא של אדי (צילום: רותם מימון)

ההמבורגרים הכי טובים בעיר: ברביס

כל עיר שמכבדת את עצמה צריכה שיהיה בה לפחות איזה דיינר אחד, וברביס מתפקד על התקן הזה כבר עשור. המקום התחיל את דרכו כהמבורגריה קטנה במרכז התיירות בעיר, אך בעקבות דרישת הקהל נדד והתרחב עד שהפך לדיינר האילתי הראשון. כיאה למקום אמריקאי קלאסי, הווליום פה גבוה, המנות ענקיות ולא יהססו להציע לכם שתייה בבאקט.

מה אוכלים: המבורגרים מגיעים בשלל צורות, תוספות וגדלים, בהם המבורגר ים תיכוני עם מוצרלה, זיתים ואורגנו (61 שקלים), או המבורגר אנטיפסטי ממולא בגבינת עזים (62 שקלים). מלבדם תמצאו פה פילי צ'יז סטייק (72 שקלים), שרימפס וקלמרי מוקפצים (85 שקלים), שניצל וינאי (72 שקלים), טבעות בצל (26/38 שקלים) וכריך רובן עם גבינת צ'דר (65 שקלים).

ממוצע לסועד: כ-80 שקלים

ברביס - תרשיש 19, אילתאמריקה. ברביס (צילום: רותם מימון)

איטלקית למתחילים: אנג'לינה

אנג'לינה היא מסעדה איטלקית כשרה בטיילת המלך שלמה שכל תפקידה הוא להסעיד משפחות שלמות עם מנות גדולות ולא יקרות. אין פה תחכום קולינרי, אין פה רומנטיקה והעיצוב מזכיר מזללת מזון מהיר, אבל כשאתם בחופשה משפחתית באילת - פה לא יקרעו לכם את הכיס.

מה לאכול: מתחילים עם הפוקצ'ות שנאפות במקום ומפזרות ריח מדהים לכל עבר (14 שקלים), ממשיכים עם אנטיפסטי (36/46 שקלים) וסלט קפרזה (46 שקלים), ועוברים לעיקריות, דוגמת פיצה פונגי עם פטריות קלויות ומוצרלה (46 שקלים), פנה ספינוצ'ה עם רוטב שמנת, שום ותרד (49 שקלים) ורביולי ארבע גבינות (54 שקלים)

ממוצע לסועד: 80 שקלים.

מסעדת אנג'לינה - טיילת המלך שלמה, אילתמהיר ואיטלקי. אנג'לינה אילת (צילום: רותם מימון)

איטלקית למתקדמים: לה קוצ'ינה

ברחבי אילת מסתתרות לא מעט מסעדות איטלקיות, אבל לה קוצ'ינה היא הבולטת שבהן. המסעדה שנפתחה לפני 19 שנה, מעוצבת כבית איטלקי עם פאטיו, חצר, מטבח, סלון ומרפסת, כשבכל אחד מהם אפשר ליהנות מאווירה שונה. התפריט, כאמור, הוא איטלקי קלאסי ושם דגש גדול על מנות מאזור טוסקנה עם התמחות בפיצות ובפסטות.

מה אוכלים: את הארוחה כדאי לפתוח עם מנת האנטיפסטי, הכוללת מלון עם פרושוטו, ירקות עונתיים צלויים, מוצרלה ולחם הבית (86 שקלים). בין העיקריות תמצאו פיצה מלנזנה (54 שקלים) או פפרוני (62 שקלים); ריגטוני פימונטזה ברוטב שמנת וציר בקר (108 שקלים) ופילטו גורגונזולה - מדליוני פילה בקר ברוטב גורגונזולה (138 שקלים)

ממוצע לסועד: 130 שקלים.

לה קוצ'ינה - טיילת רויאל ביץ', אילתמאמה מיה. לה קוצ'ינה (צילום: רותם מימון)

אסיה נוסח אילת: ג'ינג'ר

הגרסה האילתית לרשת מסעדות הג'ירף הכניסה את הסושי לחייהם של המקומיים. המסעדה מציעה תפריט פיוז'ן אסיאתי לכולם. בצהריים יושבות כאן משפחות מול תפריטים שלא נגמרים ובערב לובש המקום אווירה של בר תוסס והומה בליינים רעבים.

מה אוכלים: כנפי עוף ברוטב אסיאתי (34/44 שקלים); מנה של ארבע יחידות גיוזה, ממולאות בעוף (36 שקלים); סלט עוף ויאטנמי עם מלפפונים ואטריות שעועית (52 שקלים); אטריות ביצים עם בקר ופטריות שיטאקה (68 שקלים) ויקיטורי שרימפס מאודים בסאקה ושום (98 שקלים) מתפריט הספיישלים.

ממוצע לסועד: כ-120 שקלים.

ג'ינג'ר - יותם מספר 3, אילת

הכי קרובה לים: המפלט האחרון

המפלט האחרון הוא עוד אחד מהמוסדות המיתולוגיים של אילת, שהפכו ברבות השנים לתחנת חובה לכל מי שרוצה לאכול מחוץ למלונות העיר. המקום החל את דרכו בשארם א-שייח, ועם פינוי סיני התמקם בחוף אלמוג. לטוב ולרע, עדיין תוכלו למצוא כאן המון שמנת. הרמה במקום נשמרת כבר שנים רבות, כך שחובבי הנוסטלגיה תמיד ימצאו בסיפון המסעדה בית חם.

מה אוכלים: תמצאו פה כמה מנות דגל שאף ביקור אינו שלם בלעדיהן: מולים ברוטב שום ושמנת, סלט פירות ים במיונית, ג'מבו שרימפס על גחלים, לובסטר מוקרם, מרק סרטנים וכמובן - סוללה מרשימה של דגים בגריל עם חמאה ושום.

ממוצע לסועד: 150 שקלים.

עם צמיחת המתחמים באילת ומרכזי הקניות, אפשר היום למצוא את כל הרשתות המובילות בארץ: מוזס, ג'ירף, אגאדיר, בורגרים, קפה קפה, ארומה, ג'פניקה, אווזי, שיפודי התקווה, לנדוור, גלידות אלדו, פיצה האט וכדומה.

בהכנת הכתבה השתתף רותם מימון

*#