חמים מבפנים: מתכוני ממולאים למזג אוויר חורפי

קישואים ממולאים עם פירות יבשים, שוקי עוף ממולאות בבשר בקר טחון, לבבות ארטישוק ממולאים בקרם בטטה ולחם במילוי פטריות מפנק - המאכלים שיהפכו כל יום סגרירי לחמים וטעים

עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עכבר העיר

נראה שהחורף כאן כדי להישאר לפחות לזמן הקרוב. הוא מלווה בגשם, ברוחות קרות ובאפרוריות שגורמת לנו לרצות להתחפר בפוך. אחרי שגרבנו גרבי צמר וחיממנו כוס שוקו, הגיע הזמן לחשוב על ארוחת הצהריים. הבשלנים של אתר יאמי חולקים איתנו ארבעה מתכונים של ממולאים מיוחדים, החל מהגרסה הבשרית ועד לגרסה הטבעונית, כולם בטעמים חורפיים ומנחמים. הערב אולי תעדיפו להישאר בבית ולהעמיד סירים.

» 20 מתכוני מרקים שיחממו לכם את החורף
» במיוחד לחורף: מתכוני מרקים
» שלושה מרקים הודיים קלאסיים

לבבות ארטישוק במילוי קרם בטטה של גל פיינגולד, אתר יאמי

המנה הזו הגיעה משולחן החג של אמו של בן זוגי. ראיתי אותה וישר נדלקתי. היא קלילה, טעימה ומחממת את הבטן. בטטות הן אחד ממוצרי הגלם האהובים עלי גם במרקם וגם בצבע, וכאן ראיתי דרך להגיש אותן בביס. גנבתי את הרעיון, הוספתי קצת טעמים משלי, ומאז זו מנה שנמצאת כמעט תמיד על השולחן בביתי.

מצרכים ל-10 יחידות:

10 יחידות לבבות ארטישוק קפוא
2 בטטות גדולות
קורט מלח
3 כפות שמן זית
קמצוץ ג'ינג'ר
ענף רוזמרין טרי, מופרד לעלים הקטנים
1 כפית שטוחה של שום כתוש
1 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מפשירים את לביבות הארטישוק כחצי שעה לפני תחילת ההכנה.

2. שוטפים היטב את הבטטות ואופים אותן בקליפתן על נייר אפייה למשך 45-60 דקות, עד שהן רכות ואפילו מעט חרוכות.

3. בסיום האפייה מוצאים את הבטטות, מסירים את הקליפה ומועכים באמצעות מועך פירה עד לקבלת מחית חלקה.

4. מוסיפים את שמן הזית, הג׳ינג'ר, הרוזמרין והשום, ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.

5. ממלאים שקית סנדוויצ'ים רגילה בקרם הבטטה, גוזרים את הפינה כך שתהפוך למזלף. מזליפים אל לבבות הארטישוק את קרם הבטטה, בוזקים מעט פלפל גרוס מעל כל אחד ומכניסים לתנור לכ-25 דקות.

מחשי חילו (קישואים ממולאים) של לינדה, אתר יאמי

מצרכים ל-6 מנות:

6 קישואים עגולים
חצי כוס אורז לבן עגול (עדיף ריזוטו)
300 גרם בשר טחון
6-8 שזיפים יבשים בלי גרעינים
6-8 משמשים יבשים
מעט שמן קנולה
כ-3 כפות סילאן איכותי ללא סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם
קורט קינמון

אופן הכנה:

1. מרוקנים בזהירות את הקישואים מליבתם ומקפידים לשמור עליהם שלמים ויפים.

2. לאחר הריקון משרים את הקישואים במים עם מלח לחצי שעה על מנת שיתרככו מעט. בתום ההשריה שוטפים את הקישואים מהמים המלוחים.

3. מערבבים את הבשר עם האורז והתבלינים וממלאים את הקישואים עד חציים. מסדרים אותם בסיר עם מעט שמן.

4. מטגנים את הקישואים למשך 10 דקות על אש בינונית, ולאחר מכן מוסיפים מים בגובה הקישואים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל למשך 45 דקות, עד שהקישוא מתרכך והמילוי מתבשל ומתחיל לתפוח. אם הקישואים לא התבשלו מספיק - הופכים אותם לצד השני.

5. מוסיפים את הסילאן וכ-15 דקות לאחר מכן מוסיפים את הפירות היבשים. טועמים, מתקנים תיבול ומורידים מהאש.

שוקי עוף ממולאות בבשר בקר של ניסים כהן, אתר יאמי 

מצרכים ל-6 מנות:

6 שוקי עוף בינוניות (ללא העצם ומפולטות)
6 קוקוטים (מגשיות אלומיניום קטנות עגולות בקוטר של כ-8 ס"מ בערך)

למילוי:

300 גרם בשר בקר, טחון
3 פטריות שמפניון, קצוצות דק
1 בצל, קצוץ דק
חופן פטרוזיליה, קצוצה
מלח פלפל
פפריקה

למרינדה:

מעט שמן זית
מלח
פפריקה מתוקה
כמון
פלפל שחור (קורט מכל תבלין)

אופן ההכנה:

1. אם לא מצאתם שוקים מפולטות, אפשר לעשות זאת בעצמכם: בעזרת סכין עם להב דק וחד חותכים מסביב לעצם הגלויה של השוק על מנת להפריד אותה מן הבשר. ממשיכים לחתוך מסביב עד שמגלים את כל העצם, ולאחר מכן מקלפים את הבשר מן העצם עם העור וחותכים את החיבור לעצם. לבסוף הופכים בחזרה את השוק ומקבלים שוק נקיה מעצם.

2. מערבבים את כל חומרי המילוי עד ליצירת מסה הומוגנית וממלאים את העוף במלית (במקום העצם).

3. מערבבים את כל חומרי המרינדה היטב.3. מניחים כל שוק בקוקוט נפרד ועליו מורחים את חומרי המרינדה.

4. מניחים את הקוקוטים במגש,וממלאים אותו במים עד מחצית מגובהו. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך חצי שעה.

ניתן להגיש בתוך הקוקוט או להוציא ולהגיש על צלחת עם תוספת של תפוחי אדמה או אורז.

לחם כפרי ממולא פטריות של טלי כהן ארזי, אתר יאמי

מצרכים:

1 כיכר לחם שחור כפרי עגול
50 גרם חמאה
1 כף שמן זית
2 שיני שום, קצוצות
2 בצלים גדולים, פרוסים
2-3 גבעולי טימין (רק העלים)
1 סלסלה פטריות שמפיניון טריות, חתוכות לרבעים
3 פטריות חורש גדולות, חתוכות לקוביות גדולות (ללא הרגליים)
מלח ופלפל טחון טרי
1 מכל שמנת מתוקה 15%
2 ביצים
6 כפות גבינת פרמזן, מגוררת
1/2 כוס פירורי לחם

אופן ההכנה:

1. חותכים את השליש העליון מכיכר הלחם ומרוקנים אותה מהחלק הרך. חשוב להשאיר דפנות בעובי 2 ס"מ.

2. מחממים שמן זית וחמאה במחבת גדולה. מטגנים את השום, הבצל והטימין עד שהבצל מתחיל להזהיב קלות. מוסיפים את שני סוגי הפטריות, מלח ופלפל, ומטגנים על אש גבוהה כ-5 דקות תוך ערבוב. מורידים מהאש ומקררים מעט.

3. מוסיפים למחבת את השמנת, ביצים וחצי מכמות הפרמזן, ומערבבים.

4. ממלאים את הלחם המרוקן בתערובת, מפזרים מעל פירורי לחם ואת שארית הגבינה.

5. אופים למשך חצי שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

6. להגשת המנה, יש לפרוס את הלחם בזהירות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ