כמו אצל סבתא: מתכונים לשבת חורפית ביתית

חורשט סבזי פרסי, בקיילה טוניסאי ואמפנדס דרום אמריקאי - כל יום הוא זמן מצוין לאוכל ביתי מחמם, אך כשבחוץ גשום וקר ,זהו תירוץ מצוין להתכנס במטבח ולרקוח תבשילים לכל המשפחה

עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
צלחת טשולנט משוק האוכל של דיזנגוף סנטר
חם ואוהב. מנת טשולנט צילום: עדן פרג'
עכבר העיר

בעונה שבה הסוודרים מכסים כל צמיג פוטנציאלי, הרשו לעצמכם להפסיק לספור קלוריות ולהתענג על המאכלים המנחמים ביותר. גם אם לא שפר מזלכם להיוולד לסבתא שמעמידה אינספור סירים מהבילים על הפתילייה לקראת שבת, אין סיבה שתוותרו על ארוחה ביתית עשירה. שוק האוכל של דיזנגוף סנטר מספק מתכונים ביתיים, מהבילים וריחניים מסביב לגלובוס, שאפשר לחלוק עם כל המשפחה ולהפוך באמצעותם סוף שבוע קריר - לנעים, מנחם וחם. 

» 20 מתכוני מרקים שיחממו לכם את החורף
» מרקים מפנקים שישאירו אתכם בבית 
» מתכוני ממולאים שיעשו לכם את היום
» איך תכינו פנקייק בקלי קלות?

אמפנדס באדיבות דוכן האמפנדס

מצרכים:

לבצק:

1 ק"ג קמח
250 גרם מחמאה או חמאה מומסת
600 מ"ל מים פושרים
1 כף מלח
1 ביצה

למילוי חצילים:

4 חצילים
500 גרם גבינת פטה
2 כוסות עגבניות מרוסקות
1 כוס בצל מטוגן
1 כפית פלפל שחור
2 כפיות מלח
2 כפיות סוכר

למילוי בשר:

500 גרם בשר בקר טחון גס
4 בצלים גדולים
1 כוס זיתים ירוקים מגולענים וחתוכים
3 ביצים קשות, חתוכות לקוביות
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 כפית כמון1
כף פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס
2 כפות רסק עגבניות

אופן ההכנה:

מילוי החצילים:

חותכים את החצילים לקוביות קטנות (ללא הקליפה) ומניחים בתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה. מוסיפים לחצילים מלח, פלפל, סוכר ו-3 כפות שמן זית. אופים בתנור בחומם מראש ל-180 מעלות במשך רבע שעה, עד שהחצילים מזהיבים. מסננים את החצילים במקרר כרבע שעה, מוסיפים את הבצל המטוגן ואת העגבניות המרוסקות. חשוב לשים לב שכל המרכיבים מצוננים או בטמפרטורת החדר. חותכים את הפטה לקוביות ומוסיפים למלית.

מילוי הבשר:

קוצצים את הבצלים ומטגנים אותם במעט שמן עד הזהבה. מוסיפים למחבת את הבשר הטחון, מערבבים וממשיכים לטגן על אש בינונית כ-10 דקות. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לערבב. מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות. מצננים את המילוי ומוסיפים את הזיתים הפרוסים והביצים הקשות.

האמפנדס:

1. מכינים את הבצק: שמים בקערה גדולה את הקמח והמרגרינה המומסת, מערבבים ולשים עד לקבלת מרקם חולי.

2. מוסיפים את המלח ואת המים הפושרים בהדרגה עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד. מכסים ונותנים לבצק לתפוח חצי שעה.

3. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 60 גרם, מרדדים כל כדור באמצעות מערוך לצורת עיגול שטוח.

4. ממלאים את עיגול הבצק במילוי הרצוי וסוגרים בצביטה. אפשר ליצור בקצוות דוגמת פסים באמצעות מזלג.

5. מברישים בביצה טרופה, מכניסים תנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-25 דקות.

קרוקט אסיאתי באדיבות הדוכן האסיאתי

מצרכים:

לקרוקטים:

1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים, מבושלים ומעוכים
6 בצלים, חתוכים לקוביות קטנות
100 גרם חמאה
150 גרם קמח
1/2 כוס חלב
מלח ופלפל
שמן לטיגון

לציפוי מטוגן:

4 ביצים
2 כוסות קמח
1 חבילה פנקו

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצלים עם כף שמן עד הזהבה. מוסיפים את הבצל למחית תפוחי האדמה ומתבלים במלח ובפלפל שחור.

2. ממסים את החמאה במחבת ומוסיפים תוך כדי ערבוב 150 גרם קמח. ממשיכים לערבב ומוסיפים גם את החלב. מערבבים היטב ובמהירות כדי שלא יווצרו גושים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

3. מערבבים את מחית תפוחי האדמה עם הרביכה לצירת המלית, משטחים בתבנית ומקררים לפחות ארבע שעות במקרר.

4. מכינים שלוש קערות נפרדות לציפוי עם ביצים טרופות, קמח ופנקו. יוצרים מהמלית כדורים, טובלים כל כדור בקמח ובביצה ולבסוף בפירורי הלחם.

5. מטגנים בשמן עמוק עד לקבלת גוון זהוב.

חמין צמחוני ללא גלוטן באדיבות הדוכן של גולדי ועדי

מצרכים:

1 כוס גרגרי חומוס
1 כוס שעועית לבנה
1 כוס שעועית אדומה
1 כוס אורז מלא
2 בטטות בינוניות
3 גזרים
2 בצלים
5 שיני שום
1 שורש סלרי
1 שורש כוסברה
1 שורש פטרוזיליה
2 תמרים ללא גלעין
1 כף כוסברה יבשה
1 כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. משרים את החומוס ואת השעועית לפחות 12 שעות לפני ההכנה.

2. שוטפים היטב את האורז המלא, חותכים את הבטטה והגזר לרבעים ומקלפים ופורסים דק את השורשים.

3. מקלפים את השום ואת הבצל ומשאירים אותם בשלמותם.

4. מסדרים את כל המרכיבים בסיר. בסיר נפרד מחממים ליטר מים ומוסיפים לתוכם את התבלינים והתמרים. לאחר הרתיחה טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך.

5. שופכים את המים המתובלים לסיר החמין ומוסיפים מים עד לכיסוי מלא של הירקות.

6. מבשלים את החמין על אש גבוהה בסיר מכוסה עד לרתיחה מלאה. מורידים מהאש, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות וכעבור שלוש שעות מנמיכים את התנור ל-120 מעלות. משאירים את הסיר לפחות 10 שעות נוספות בתנור לאפייה איטית מאוד.

*אפשר להוסיף תפוחי אדמה, פפריקה חריפה וביצים קשות.

בקיילה באדיבות הדוכן התוניסאי

מצרכים:

2 חבילות תרד או מנגולד
1 כוס שעועית (אין צורך להשרות במים)
1/2 צרור כוסברה, קצוצה
500 גרם בשר בקר חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
2 עגבניות, חתוכות לקוביות
מלח ופלפל
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. שוטפים במים את השעועית ואת עלי התרד ומייבשים. אם משתמשים במנגולד, מסירים את החלק הלבן ושומרים את הירוקים בלבד. קוצצים את העלים לרצועות.

2. מטגנים את העלים במחבת עם מעט שמן ומעבירים לסיר גדול. מוסיפים את קוביות הבשר, העגבניות והשעועית.

3. מכסים את המרכיבים במים ומבשלים כשעתיים, עד שהשעועית מוכנה לאכילה. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה את המלח והפלפל. אין להוסיף את המלח לפני בישול השעועית היות שהוא מונע את התרככותה.

4. מניחים לבשר להמשיך להתבשל עד שהוא רך לגמרי, מסירים מהאש ומגישים.

חורשט סבזי באדיבות הדוכן הפרסי

מצרכים:

1 צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
1 צרור ענפי חילבה ירוקים (שמבלילה)
1 צרור טרה (עלי פרסה)
חצי צרור שמיר
חצי צרור נענע
חצי צרור סלרי
250 גרם שעועית אדומה או לוביה
7 יחידות לימון פרסי
3 בצלים
1 ק"ג בשר שריר, חתוך לקוביות של 2 ס"מ
מלח ופלפל
1 כף אבקת מרק עוף
2 כפות מיץ לימון - לא חובה

אופן ההכנה:

1. משרים את השעועית במשך 12 שעות ומבשלים עד לריכוך.

2. קוצצים את הפטרוזיליה, הכוסברה, השמבלילה, הטרה, השמיר, הנענע והסלרי. מטגנים את הירוקים עד שהם משנים את צבעם והופכים כהים יותר. קוצצים בצל לקוביות קטנות ומטגנים עד ריכוך בסיר נפרד. מוסיפים את הבשר לסיר וצורבים עד שהוא משחים.

3. מוסיפים את הירק המבושל לבשר ומערבבים היטב. מוזגים 2-2.5 ליטר מים לסיר ומביאים לרתיחה. כשהשעועית מוכנה מסננים אותה מהנוזלים ומוסיפים לבשר.

4. מחוררים ארבעה לימונים פרסיים ומוסיפים גם אותם לבשר. את שלוש הלימונים הנותרים חותכים לחתיכות גסות ומוסיפים לסיר.

5. מתבלים במלח, פלפל, אבקת מרק עוף ומיץ לימון. מבשלים עם מכסה על אש נמוכה במשך כשעתיים. מגישים לצד אורז לבן.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ