אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כמו אצל סבתא: מתכונים לשבת חורפית ביתית

חורשט סבזי פרסי, בקיילה טוניסאי ואמפנדס דרום אמריקאי - כל יום הוא זמן מצוין לאוכל ביתי מחמם, אך כשבחוץ גשום וקר ,זהו תירוץ מצוין להתכנס במטבח ולרקוח תבשילים לכל המשפחה

תגובות

בעונה שבה הסוודרים מכסים כל צמיג פוטנציאלי, הרשו לעצמכם להפסיק לספור קלוריות ולהתענג על המאכלים המנחמים ביותר. גם אם לא שפר מזלכם להיוולד לסבתא שמעמידה אינספור סירים מהבילים על הפתילייה לקראת שבת, אין סיבה שתוותרו על ארוחה ביתית עשירה. שוק האוכל של דיזנגוף סנטר מספק מתכונים ביתיים, מהבילים וריחניים מסביב לגלובוס, שאפשר לחלוק עם כל המשפחה ולהפוך באמצעותם סוף שבוע קריר - לנעים, מנחם וחם. 

» 20 מתכוני מרקים שיחממו לכם את החורף» מרקים מפנקים שישאירו אתכם בבית » מתכוני ממולאים שיעשו לכם את היום» איך תכינו פנקייק בקלי קלות?

מצרכים:

לבצק:1 ק"ג קמח250 גרם מרגרינה, מומסת600 מ"ל מים פושרים 1 כף מלח1 ביצה

למילוי חצילים:4 חצילים500 גרם גבינת פטה2 כוסות עגבניות, מרוסקות1 כוס בצל, מטוגן1 כפית פלפל שחור2 כפיות מלח2 כפיות סוכר

למילוי בשר:500 גרם בשר בקר טחון גס4 בצלים גדולים1 כוס זיתים ירוקים מגולענים וחתוכים3 ביצים קשות, חתוכות לקוביות1 כפית מלח1 כפית סוכר1 כפית כמון1 כף פפריקה מתוקה1 כפית פלפל שחור 1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס2 כפות רסק עגבניות

אופן ההכנה:

מילוי החצילים: חותכים את החצילים לקוביות קטנות (ללא הקליפה) ומניחים בתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה. מוסיפים לחצילים מלח, פלפל, סוכר ו-3 כפות שמן זית. אופים בתנור בחומם מראש ל-180 מעלות במשך רבע שעה, עד שהחצילים מזהיבים. מסננים את החצילים במקרר כרבע שעה, מוסיפים את הבצל המטוגן ואת העגבניות המרוסקות. חשוב לשים לב שכל המרכיבים מצוננים או בטמפרטורת החדר. חותכים את הפטה לקוביות ומוסיפים למלית.

מילוי הבשר: קוצצים את הבצלים ומטגנים אותם במעט שמן עד הזהבה. מוסיפים למחבת את הבשר הטחון, מערבבים וממשיכים לטגן על אש בינונית כ-10 דקות. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לערבב. מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות. מצננים את המילוי ומוסיפים את הזיתים הפרוסים והביצים הקשות.

האמפנדס:1. מכינים את הבצק: שמים בקערה גדולה את הקמח והמרגרינה המומסת, מערבבים ולשים עד לקבלת מרקם חולי. 2. מוסיפים את המלח ואת המים הפושרים בהדרגה עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד. מכסים ונותנים לבצק לתפוח חצי שעה.3. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 60 גרם, מרדדים כל כדור באמצעות מערוך לצורת עיגול שטוח.4. ממלאים את עיגול הבצק במילוי הרצוי וסוגרים בצביטה. אפשר ליצור בקצוות דוגמת פסים באמצעות מזלג. 5. מברישים בביצה טרופה, מכניסים תנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-25 דקות.

נשנוש ארגנטינאי לפני האוכל. אמפנדס (צילום: שירן כרמל)

מצרכים:

לקרוקטים:1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים, מבושלים ומעוכים6 בצלים, חתוכים לקוביות קטנות100 גרם חמאה150 גרם קמח1/2 כוס חלבמלח ופלפלשמן לטיגון

לציפוי מטוגן:4 ביצים2 כוסות קמח1 חבילה פנקו

אופן ההכנה:1. מטגנים את הבצלים עם כף שמן עד הזהבה. מוסיפים את הבצל למחית תפוחי האדמה ומתבלים במלח ובפלפל שחור. 2. ממסים את החמאה במחבת ומוסיפים תוך כדי ערבוב 150 גרם קמח. ממשיכים לערבב ומוסיפים גם את החלב. מערבבים היטב ובמהירות כדי שלא יווצרו גושים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.3. מערבבים את מחית תפוחי האדמה עם הרביכה לצירת המלית, משטחים בתבנית ומקררים לפחות ארבע שעות במקרר.4. מכינים שלוש קערות נפרדות לציפוי עם ביצים טרופות, קמח ופנקו. יוצרים מהמלית כדורים, טובלים כל כדור בקמח ובביצה ולבסוף בפירורי הלחם.5. מטגנים בשמן עמוק עד לקבלת גוון זהוב.

הפחמימה הכי טעימה. קרוקט מהדוכן האסיאתי (צילום: שירן כרמל)

מצרכים:1 כוס גרגרי חומוס1 כוס שעועית לבנה1 כוס שעועית אדומה1 כוס אורז מלא2 בטטות בינוניות3 גזרים2 בצלים5 שיני שום1 שורש סלרי1 שורש כוסברה1 שורש פטרוזיליה2 תמרים ללא גלעין1 כף כוסברה יבשה1 כף פפריקה מתוקהמלח ופלפל

אופן ההכנה:1. משרים את החומוס ואת השעועית לפחות 12 שעות לפני ההכנה.2. שוטפים היטב את האורז המלא, חותכים את הבטטה והגזר לרבעים ומקלפים ופורסים דק את השורשים.3. מקלפים את השום ואת הבצל ומשאירים אותם בשלמותם.4. מסדרים את כל המרכיבים בסיר. בסיר נפרד מחממים ליטר מים ומוסיפים לתוכם את התבלינים והתמרים. לאחר הרתיחה טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך.5. שופכים את המים המתובלים לסיר החמין ומוסיפים מים עד לכיסוי מלא של הירקות.6. מבשלים את החמין על אש גבוהה בסיר מכוסה עד לרתיחה מלאה. מורידים מהאש, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות וכעבור שלוש שעות מנמיכים את התנור ל-120 מעלות. משאירים את הסיר לפחות 10 שעות נוספות בתנור לאפייה איטית מאוד. *אפשר להוסיף תפוחי אדמה, פפריקה חריפה וביצים קשות.

לכל המשפחה. חמין צמחוני (צילום: שירן כרמל)

מצרכים:2 חבילות תרד או מנגולד1 כוס שעועית (אין צורך להשרות במים)1/2 צרור כוסברה, קצוצה500 גרם בשר בקר חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ2 עגבניות, חתוכות לקוביותמלח ופלפלשמן לטיגון

אופן ההכנה:1. שוטפים במים את השעועית ואת עלי התרד ומייבשים. אם משתמשים במנגולד, מסירים את החלק הלבן ושומרים את הירוקים בלבד. קוצצים את העלים לרצועות.2. מטגנים את העלים במחבת עם מעט שמן ומעבירים לסיר גדול. מוסיפים את קוביות הבשר, העגבניות והשעועית.3. מכסים את המרכיבים במים ומבשלים כשעתיים, עד שהשעועית מוכנה לאכילה. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה את המלח והפלפל. אין להוסיף את המלח לפני בישול השעועית היות שהוא מונע את התרככותה.4. מניחים לבשר להמשיך להתבשל עד שהוא רך לגמרי, מסירים מהאש ומגישים.

תבשיל תוניסאי עשיר. בקיילה (צילום: שירן כרמל)

מצרכים:1 צרור פטרוזיליה1 צרור כוסברה1 צרור ענפי חילבה ירוקים (שמבלילה)1 צרור טרה (עלי פרסה)1/2 צרור שמיר1/2 צרור נענע1/2 צרור סלרי 250 גרם שעועית אדומה או לוביה7 יחידות לימון פרסי 3 בצלים1 ק"ג בשר שריר, חתוך לקוביות של 2 ס"ממלח ופלפל1 כף אבקת מרק עוף2 כפות מיץ לימון - לא חובה

אופן ההכנה:1. משרים את השעועית במשך 12 שעות ומבשלים עד לריכוך.2. קוצצים את הפטרוזיליה, הכוסברה, השמבלילה, הטרה, השמיר, הנענע והסלרי. מטגנים את הירוקים עד שהם משנים את צבעם והופכים כהים יותר. קוצצים בצל לקוביות קטנות ומטגנים עד ריכוך בסיר נפרד. מוסיפים את הבשר לסיר וצורבים עד שהוא משחים.3. מוסיפים את הירק המבושל לבשר ומערבבים היטב. מוזגים 2-2.5 ליטר מים לסיר ומביאים לרתיחה. כשהשעועית מוכנה מסננים אותה מהנוזלים ומוסיפים לבשר.4. מחוררים ארבעה לימונים פרסיים ומוסיפים גם אותם לבשר. את שלוש הלימונים הנותרים חותכים לחתיכות גסות ומוסיפים לסיר.5. מתבלים במלח, פלפל, אבקת מרק עוף ומיץ לימון. מבשלים עם מכסה על אש נמוכה במשך כשעתיים. מגישים לצד אורז לבן.

לאירועים חגיגיים בבית. חורשט סבזי (צילום: שירן כרמל)

*#