${m.global.stripData.hideElement}

 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ט"ו בשבט: עוגת פירות יבשים של אורן בקר

ט"ו בשבט הוא הזדמנות להכין דברי מתיקה עם פירות יבשים, מתוקים וצבעוניים. השף קונדיטור אורן בקר מציע מתכון לעוגה נהדרת שאפשר להכין גם בגרסה למבוגרים בלבד

תגובות
מתוקה וקלילה. עוגת פירות יבשים
\ Manyakotic | Dreamstime.com

ט"ו בשבט הוא בעיניי חגיגה יוצאת דופן לאופים באשר הם. עוד מימי הגן אני זוכר את עצמי מכין עוגות בחושות וכדורי שוקולד בהמון סגנונות וצבעים, לצד עוגות עם פירות יבשים והמון פירורי ביסקוויט טחונים עם טעם של פעם. תמיד הייתי זה שמרכז את כל ילדי הגן ודואג שכולם יעבדו, יגלגלו, יתלכלכו וירגישו את חדוות האפייה. ט"ו בשבט והקישור לפירות יבשים והפיצוחים על שלל גווניהם, טעמיהם והצבעים המרהיבים, מסמל בעיניי את היופי שבאמנות האפייה, מעוגיות דרך טארטים ועד מוסים מרשימים.

» ט"ו בשבט 2018 - המדריך המלא לחג
» מתכונים חגיגיים לסדר ט"ו בשבט 
» מה עושים עם הילדים בט"ו שבט?
» טיולי ט"ו בשבט ברחבי הארץ
» עוגת פירות יבשים של אורן בקר

אחד המקומות האהובים עליי והמקום הראשון שאגיע אליו בזמן החופשי שלי הוא שוק מחנה יהודה המדהים שבירושלים. עם הכניסה למתחם מקבל את פניי עולם מופלא של צבעים, טעמים, ריחות משכרים, דוכני חלבה עוצרי נשימה, תבלינים נפלאים, פירות יבשים על כל סוגיהם ועוד. כל אלה מרוכזים יחד במקום כל כך אותנטי שנותן לי תחושה של חגיגת אפייה - כולם קונים בשוק המון פיצוחים ופירות יבשים, נכנסים למטבח ומתחילים לאפות.

אם אתם כבר מתחילים לאפות עם פירות יבשים, אני ממליץ לצרף את הילדים. כשאני מעביר סדנאות אפייה לילדים, אני נוכח לגלות בכל פעם מחדש עד כמה כיף לשתף אותם ועד כמה הם נהנים לקחת חלק בחוויה הצבעונית. יתרון נוסף באפייה משותפת הוא שאתם מחליטים אילו חומרי גלם ייכנסו לעוגות שלכם. אין שום בעיה לאפות עוגות ועוגיות ללא גלוטן, ללא סוכר או טבעוניות, רק מחליפים את חומרי הגלם באלה שמתאימים לכם.

לכבוד ט"ו בשבט, ראש השנה לאילנות, הכנתי מתכון לעוגה בחושה ועשירה הכוללת מרציפן ופירות יבשים מושרים בסירופ סוכר. אם תרצו להפוך את העוגה ל"מבוגרים בלבד", ניתן להמיר את סירופ הסוכר ברום.

קייק פירות יבשים ומרציפן

מצרכים:
180 גרם חמאה
300 גרם סוכר
50 גרם מרציפן גולמי
כפית תמצית וניל
4 ביצים
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1/2 גביע שמנת חמוצה
2 כפות שזיפים שחורים מגולענים
2 כפות משמשים מיובשים
2 כפות צימוקים כהים  או בהירים
2  כפות לדר חתוך לקוביות
1/4 כוס סירופ סוכר או 1/4 כוס ברנדי או רום כהה

אופן ההכנה:
1. חותכים את כל הפירות היבשים לקוביות קטנות, ומשרים בקערה עם סירופ סוכר כחצי שעה.
2. במיקסר עם וו גיטרה, מקרימים חמאה, סוכר ומרציפן ומערבבים למשך 4 דקות, עד לקבלת מרקם אוורירי ורך. מוסיפים תמצית וניל וממשיכים לערבב. לאחר מכן מוסיפים את הביצים ומערבבים עוד 3 דקות.
3. מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים עוד מספר דקות עד שהפירות היבשים נבלעים בתערובת עצמה.
4. מחלקים את המסה לתבניות אינגליש קייק או לתבניות קאפקייקס וממלאים כשלושת רבעי הגובה (העוגה תתפח).
5. מחממים תנור ל-160 מעלות ואופים כחצי שעה או עד שהעוגה מקבלת גוון זהוב ויפה. מצננים בטמפרטורת החדר.
6. לאחר האפייה ניתן לקשט את העוגות עם אגוזים, פיסטוקים, פירות יבשים קצוצים או לבזוק אבקת סוכר.

אפשר לקשט בדברים שאוהבים. עוגת פירות יבשים
\ Andrii Kobryn | Dreamstime.com
*#