טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

רשת ההמבורגרים שמנסה לכבוש את הצפון

סינטה בר המוכרת מחיפה פתחה לאחרונה סניף כשר בקרית אתא. התפריט חודש ובמטבח הוצב טאבון איטלקי שמוציא מנות ייחודיות למקום. לדברי הבעלים, למרות שהמסעדה נמצאת בקניון, התחושה היא כמו ברחוב לונדוני שוקק חיים

תגובות

תיאור העסק: “סינטה בר אקספרס היא מסעדת המבורגרים איכותיים מאוד, שיש בה גם מנות יותר קלילות על בסיס פוקאצ’ה ולחמניות, לצד סלטים”, מסביר אלי שחרית, אחד משלושת הבעלים של רשת המסעדות סינטה בר. “לסניף החדש בקריות, שהוא סניף כשר, הבאנו את כל הידע שצברנו במשך השנים. הבאנו אליו את הציוד המתקדם ביותר ושילבנו בו טאבון איטלקי שמוציא חלק גדול מהתפריט שלנו ושלא קיים בסניפים האחרים, כמו חציל מהטבון, ברוסקטות כבד עוף ופוקאצ’ה שנאפית במקום. יש מגוון של מנות עיקריות שיוצאות מהטבון על בסיס פוקאצ’ה - רגו עגל, שווארמה, שווארמה טבעונית, פוקאצ’ה ירוקה ופוקאצ’ה צרפתית. יש לנו שמונה סוגים שונים של המבורגרים עד 400 גרם וסלט קינואה. הסניף הזה גם מוציא משלוחים ומתקיימים אצלנו אירועים, אבל הקונספט הוא מיוחד מאוד, כי המסעדה אמנם ממוקמת בתוך קניון אבל העיצוב מעניק תחושה של ישיבה במסעדה שנמצאת ברחוב בלונדון”.

» סיור קולינרי ברחבי חיפה» איפה מבלים בחיפה? - כל הפרטים » מה נרי ליבנה חשבה על מסעדת אדורה ביסטרו?

חלוקת עבודה: “אני המנהל העסקי של כל הרשת. שני השותפים האחרים, רם לסרי ורמי דנש, הם שני השפים של הרשת, ואחד מהם תמיד נמצא בסניף בקריות. ביחד איתם ישנם ארבעה אנשי מטבח נוספים. במסעדה יש גם טלפן שמקבל הזמנות, מנהל מסעדה ושלושה מלצרים”.

מזון מהיר, כשר ואיכותי. המבורגרים בסינטה בר (צילום: ישראל אלפסה)

איך הכל התחיל: “פתחנו את הסניף בקריות בפברואר 2014. המקום הזה נולד מתוך צורך. היה לנו ביקוש חזק למסעדה כשרה מצד לקוחות רבים שאוהבים את המסעדות שלנו בחיפה וגם מצד חברות שעובדות איתנו באופן שוטף לקיום אירועים עם עובדים שומרי כשרות. חיפשנו את המקום האולטימטיבי לסניף כשר, ובדיוק קניון שער הצפון נפתח. זה מקום מעולה גם מבחינת הכשרות וגם בתור כניסה לקריות”.

השנה הראשונה: “לעבור לתפריט כשר היה אתגר עבורנו. לסרי ודנש עברו סוג של השתלמות ברבנות בקרית אתא. הם הרכיבו את התפריט מחדש וגם נוצרו שיתופי פעולה עם ספקים חדשים מכיוון שבסניפים האחרים שלנו אנחנו לא עובדים עם בשר קפוא. כמו כל עסק, השנה הראשונה היתה קשה מאוד. בתקופה הזאת אנחנו נשענים הרבה על מועדון הלקוחות של הרשת שחברים בו 6,500 אנשים, וחלק מהאתגר הוא להביא אותם לסניף חדש”.

השנה הקרובה: “האתגר שלי הוא שהסניף החדש יהיה המוביל בקריות ובצפון בתחום ההמבורגרים והמזון המהיר הכשר והאיכותי”.

בעוד עשר שנים: “להיות עם אשתי ועם הילדים בהוואי. כרגע אנחנו עסוקים בעשייה. עד אז אלוהים גדול”.

לקום עם חיוך. השותפים רם לסרי, אלי שחרית ורמי דנש (צילום: ישראל אלפסה)

אם לא מסעדנות אז: “כנראה הייתי עורך דין שמתמחה בעסקים ובכלכלה”.

עצמאי או שכיר: “אני לא יודע מה זה להיות שכיר. אני עצמאי לאורך כל הדרך”.

הכי כיף: “לקום בכל בוקר עם חיוך ולעשות את מה שאוהבים”.

הכי קשה: "מסעדנות היא תחום רגיש, ולכן צריך להיות עם היד על הדופק כל הזמן ולשים לב לשינויים ולחידושים".

טיפ לעצמאי המתחיל: “בכל תחום שהוא צריך ללמוד טוב מאוד את השטח לפני שפותחים עסק ולעבוד לפי הסטנדרטים הגבוהים ביותר”.

המחירון: מנה ראשונה של פוקאצ'ה ומטבלים עולה 18 שקלים וההמבורגר הכי יקר 68 שקלים.

*#