טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פותחים בקרוב: המסעדות החדשות שאתם חייבים להכיר

מנות תאילנדיות מהשף של המלך, אוכל יפני-פרואני שמגיע לשמח את יפו והברקה חדשה בנינוח איטלקי מקבוצת "בנדיקט" - אלו המסעדות שיעשו לכם את החורף הקרוב

תגובות

שנה מלאת פעילות עברה על סצנת הקולינריה בארץ. מלבד פתיחות מתוקשרות כמו זו של מסעדת סזרינה, שנפתחה בקיסריה ומסעדות צנועות אך לא פחות מסקרנות כמו בועזו היפנית של בועז צעירי, אזור השרון התחדש בכמות מסעדות שלא הייתה מביישת חודש ממוצע בתל אביב וחיפה הפכה למובילה בתחום. בצד הפחות נעים של התעשייה נסגרו המון מקומות ותיקים וגם כאלה שלא שרדו יותר מחודשים ספורים. רגע לפני שהשנה נגמרת, קבלו הצצה למקומות החדשים שצפויים להיפתח ממש בקרוב ולעשות לכולנו נעים בבטן.

האוכל היפני-פרואני ממטבח הניקיי עושה עלייה לארץ. השילוב המעניין בין שתי התרבויות נולד מהגירה של יפנים לפרו במאה ה-19, והתפשט בכל רחבי העולם בסניפים השונים של מסעדות נובו הפופולריות. בישראל לא צפוי להפתח סניף בקרוב, אך הודות ליורם פרץ, בעלי לימה ניפו, בקרוב נוכל להתוודע למגוון מנות של דגים טריים עם טאץ' פרואני. על המטבח במסעדה החדשה אמון השף כריס גולדינג, שהכיר את פרץ במהלך עבודה משותפת בנובו הלונדונית. על אף שטרם הוחלט על תאריך פתיחה למקום, קיבוץ הגלויות הזה ימוקם בשוק הפשפשים ביפו, ובגזרת התפריט תמצאו כאן מנות כמו רול עם סביצ'ה לובסטר, סשימי סלמון במיסו מנגו ופרוסות בקר ברוטב וואפו ומיונז כמהין.סשימי סלמון שישמח את יפו. לימה ניפו (צילום: dreamstime)

לימה ניפו - רבי תנחום 6, יפו

מסעדת אדורה הוותיקה שנפתחה לפני כעשור, עוררה הדים עם ההודעה על עזיבתו של השף אבי ביטון לטובת פסטה פיורי ביקום. את ביטון צפוי להחליף השף אלי שטיין, שעבד בעבר עם השף יובל בן נריה במסעדות הרברט סמואל וטאיזו ולאחרונה אף ניהל את המטבח של טוטו בהנהגתו של השף ירון שלו. הבחירה בשטיין גרמה להרמת גבה קלה בסצנת הקולינריה הישראלית מפאת גילו הצעיר, אך עושה רושם שדורון נחמן הבעלים של אדורה, מרגיש שהימר כאן על הסוס הנכון. 

שטיין יכנס לא רק לעמדת השף במסעדה אלא גם יהפוך לאחד מבעליה, ביחד עם שותפה חדשה נוספת - המסעדנית נעמה פיין. המקום צפוי להיפתח באמצע חודש נובמבר לאחר שעבר שיפוץ מקיף, והתפריט צפוי גם הוא להתחדש, ולהציג טכניקות בישול קלאסיות תוך שימוש בחומרי גלם מיעדים אקזוטיים מרחבי העולם.

אדורה - בן יהודה 226, תל אביב

איך היא תיראה בגלגולה החדש? אדורה בימי אבי ביטון (צילום: שרית גופן)

לא חסרות מסעדות איטלקיות ברחבי הארץ, אך במסעדת טיטו איטליאנו לוקחים את האוכל האהוב ועמוס הפחמימות צעד אחד קדימה. מגשי הפיצות עדיין יעופו באוויר, אך ההיילייט יוקדש דווקא לאווירה המשפחתית במקום. הקונספט החדש מציע מנות חלוקה גדולות שמגיעות אל מרכז השולחן ומבטיחות לספק את כל הסועדים מגדול ועד קטן. לא עוד שלוש חתיכות רביולי בצלחת - בטיטו תקבלו סיר עמוס פסטה למרכז השולחן, קערת סלט לשרינג ועוגה שלמה למרכז השולחן. האווירה צפויה להיות חמה ואת השאריות שלא תספיקו לאכול, תוכלו לקחת הביתה באריזת טייק אווי.

מאחורי מסעדת טיטו עומדת קבוצת בנדיקט (רשת בנדיקט, ויקי כריסטינה, ברד סטורי). חברי הקבוצה החליטו לבחור הפעם לוקיישן פחות שגרתי, ויפתחו את מסעדת טיטו דווקא ברחוב פחות סואן בגבעתיים השכנה. במסעדה 200 מקומות ישיבה ובמקום יפעל גם שירות משלוחים. בתפריט תמצאו שלל מנות אמריקאיות-איטלקיות, דוגמת ספגטי מיטבולס, צ'יקן פרמז'ן, מלנזנה ופיצה מילנזה, מפסטה ורטבים תוצרת בית.

פסטה שמחברת בין אמריקה לאיטליה. ספגטי בטיטו איטלינו (צילום: באדיבות המקום)

טיטו איטליאנו - שמעון בן צבי 14, גבעתיים

משמעות השם ניטן תאי הוא אגדה תאילנדית, מה שככל הנראה ישקף את הלך הרוח במסעדה שצפויה להפתח. נעמי הורוביץ, הבעלים, שמתחזקת גם את ספא sheva, הקפידה על עיצוב יוקרתי בהשראת מסעותיה בתאילנד. במסעדה החדשה מבטיחים ליצור שירות מלכותי, כשלכל שולחן יוצמד מלצר אישי, יוצגו מופעי תרבות אותנטיים ועוד הפתעות. גם האוכל ישמור על קו מלכותי, שפחות מזוהה עם האוכל העממי שלמדנו להכיר מתאילנד. את המטבח ינהל השף של מלך תאילנד, שנבחר על ידי הורוביץ עצמה ויגיע לישראל בשבועות הקרובים, רגע לפני פתיחת המסעדה בסוף השנה.

ניטן תאי - הארבעה 21, תל אביב

היישר מארמון המלף. ניטן תאי (צילום: יח"צ)

*#