טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חשיפה לצפון: מסעדות מומלצות בדרך לחרמון

ממסעדות שף ותיקות, דרך אוכל ערבי-גלילי ועד לממתקים אותנטיים - 11 מקומות מומלצים לכל המשפחה בדרך ליעד הכי חורפי בישראל

תגובות
אותנטי ויצירתי גם יחד. בראנץ' באל באבור
בועז לביא

דקה לפני שנשכח שהיה כאן חורף, כדאי לבקר במקום היחיד שיכול לגרום לנו להרגיש באירופה - החרמון. מלבד החלקה על ניילונים, אוכל הוא עוד סיבה מצוינת להעפיל לצפון הרחוק. לא משנה מאיפה יוצאים, הנסיעה לחרמון ארוכה וסביר להניח שבשלב כלשהו הבטן תיתן את אותותיה. למזלכם, הצפון מציע שפע של אופציות קולינריות מעניינות שמתאימות לכל כיס - הנה כמה מקומות מומלצים שישמחו לארח ולחמם אתכם בדרך להר המושלג.

» אתר החרמון - לפרטים ושעות פעילות
» למדור האוכל של הארץ
» אטרקציות מומלצות בדרך לחרמון

טיפ למקצוענים: סעו יום לפני, טיילו בגליל ובגולן, כי למה לבזבז חצי יום בפקקים ובנסיעה טרוטת עיניים בארבע בבוקר? הרווחתם טיול, הגעתם ראשונים לחרמון ונהניתם מכל העולמות. ועכשיו לשאלה החשובה באמת - מה אוכלים?

מסלול ראשון - לנוסעים מהמרכז דרך כביש 6

המסלול: כביש 6 > עין תות > צומת ישי > צומת המוביל > גולני > קדרים > עמיעד > ראש פינה > צומת מחניים > צומת השריון > אודם > מג'דל ש'מס.

תחנות עצירה מומלצות:

איסקנדר
על גדות נהר הירדן, סמוך לאתר הרפטינג בראש פינה, פועלת מסעדת איסקנדר הכשרה למהדרין. חוץ מעיצוב פסטורלי נעים וחלונות גדולים שמחברים בין חוץ לפנים - תמצאו תפריט שמתרכז בעיקר בבשרים וגריל, עם נגיעות והשראה מהמטבח הטורקי האותנטי. הקרבה למתחם האטרקציות של רפטינג נהר הירדן יצר באופן טבעי מבחר מנות ברוח משפחתית - מבלי לוותר על גיוון ואפשרויות עם קצת אופי. כך למשל אגף הראשונות ובו ולוואש - מאפה טורקי היישר מהטאבון, מלווה במבחר סלטי הבית (14 לסועד); לחמעג'ון עם בשר טלה, פטרוזיליה ועגבניות פיקנטיות (34 שקלים); ושמונה יחידות של מיני מרגז צלויות על הגריל ומוגשות עם עלי חסה טריים (28 שקלים). תחת העיקריות תפגשו קבב איסקנדר המוגש על מאפה ולוואש דקיק עם טחינה (72 שקלים); 300 גרם של נתח קצבים עם ירקות קלויים ורוטב צימיצורי (128 שקלים) ודג פורל טרי במעטפת עלי גפן (82 שקלים). בתפריט גם מבחר מנות ילדים, מנה טבעונית, מרקים ועוד.
איסקנדר - אתר רפטינג נהר הירדן ראש פינה 

מסעדת בשרים עם ניחוח טורקי. אסקנדר
עדי פרץ

שירי ביסטרו
אחת המסעדות המוכרות והוותיקות בראש פינה היא שירי ביסטרו, שפועלת במתחם "פינה בראש" (יש גם שיקראו לה כך) משנת 1995. המקום פתוח כל יום החל מ- 08:30, כך שניתן ליהנות ממבחר מנות מגוונות בכל שעה. בבוקר תוכלו לפגוש אפשרויות קלאסיות נעימות לכל המשפחה כמו מגש בוקר עם דגים מעושנים, ממרחים וגבינות (55 שקלים); אומלטים במילויים לבחירה (15 שקלים) ומוזלי מגרנולה ביתית (45 שקלים). בתפריט הצהריים והערב אפשר למצוא מגש גבינות ממחלבת גדיא (55 שקלים); אספרגוס ברוטב שמנת עם פורטבלו וערמונים (55 שקלים) וכמובן ארוחת טעימות זוגית שכוללת מגוון של מנות מוקטנות מהתפריט כמו קרפצ'יו סלק, לביבות בטטה, סלט עדשים, חזה עוף ממולא, מדליוני פילה וקינוח משתנה לבחירה (270 שקלים לזוג).

שירי ביסטרו - החלוצים 8, ראש פינה

עוצרים לקפה ומאפה. נדב קינוחים
שלי פלדמן

נדב קינוחים
בשביל קפה טוב ומאפה עוד יותר מוצלח כדאי לעצור בנדב קינוחים ברמת ישי. תל אביבים ותיקים ודאי זוכרים את השם מהקונדיטוריה ששכנה בעיר, אבל כיום מדובר כבר בהיכל קינוחים של ממש. מלבד מאפים מעולים בוויטרינה היפה, מציעים בנדב קינוחים לרעבים במצב מתקדם ארוחות בוקר מוצלחות. אסור לפספס את הלחמים העשירים שהמקום מציע כמו לחם שיפון על כל סוגיו, פרג ואגוזים, בזיליקום וזיתים ועוד רבים נוספים (20-24 שקלים) וכמובן את הרביולי שוקולד המפורסם (48 שקלים).
נדב קינוחים - אזור התעשייה, רמת ישי

תנורין צפון
אם התיאבון יעורר בכם חשק לפתוח שולחן עשיר ונדיב, תוכלו להגיע לתנורין צפון ולפגוש תפריט רחב, ידידותי ולא מתחכם במיוחד (במובן הטוב). המקום מציע מטבח ערבי מהיר ועדכני, שעושה שימוש בחומרי גלם מקומיים, דוגמת בשר שמגיע ממגדלים בגליל והרבה עשבי תיבול שמקנים תחושה רעננה וטריה. התפריט, ברוח הגלילית, כולל שישברק טלה ביוגורט עיזים וסלסת עגבניות (49 שקלים); סמבוסק במילוי גבינה ערבית, עלי זעתר וירקות (38 שקלים); טיבון טלה מקומי (90 שקלים); קבב זחלה או קבב ענתבלי (70 שקלים) וקינוח של מלבי עם רוטב פירות יבשים (28 שקלים). כמו כן מציע המקום גם אפשרויות צמחוניות וטבעוניות כמו עולש בלדי מבושל, מג'דרה בסגנון מסורתי ועוד.
תנורין - צומת כ"ח 

ממתקי אבו ג'בל
אם כבר מג'דל שמס - כדאי להמתיק במשהו את הפקק. זאת התחנה לכל חובבי המתוקים האותנטיים, ובכלל, מדובר באחת הממתקיות הטובות בארץ. כדאי להתחיל עם כנאפה, שכאן היא לא פחות ממעולה. כמובן שאי אפשר בלי לשתות סחלב לצד הבקלאוות שופעות הפיסטוקים, אבל למתקדמים זו הזדמנות טובה לטעום את העוואמה המצוין ולקחת כמה איתכם להמשך הטיול או הביתה.
ממתקי אבו ג'בל - צומת החרמון, מול מלון נרקיס, מג'דל שאמס

מסלול שני - לנוסעים מכביש החוף

המסלול: כביש החוף > מחלף קיסריה> ואדי ערה> צומת הסרגל> כביש התענכים> צומת צמח> יהודיה> קצרין> נמרוד> מג'דל שמס.

תחנות עצירה מומלצות:

מנות עונתיות. פאת'ה עם שומן כבש מטוגן וצנוברים
אנטולי מיכאלו

אל באבור
לתחנת החובה בוואדי ערה קמו הרבה חקיינים ברחבי הארץ, לכן כדאי לעצור כאן ולראות מאיפה התחיל הכל. חוסאם עבאס מפליא ליצור כאן כמעט שני עשורים אוכל ערבי-גלילי מסורתי מבלי לוותר על יצירתיות - מה שהפך את המקום לאחד המוסדות המוכרים והמומלצים ביותר באזור. עבאס מקפיד לשמור על רלוונטיות ולרענן את התפריט לאורך השנה - כך גם עשה בתחילת החורף הנוכחי עם שלל מנות חדשות עשירות בצמחי בר וירקות עונתיים. כך למשל מרק מלוחיה המבושל בציר כבש (30 שקלים); מרק מג'רוש - מרק מעדשים עם שומר בר (25 שקלים); פאת'ה - גרגירי חומוס מבושלים עם חומוס טחון, לימון, שמן זית ושום עם שומן כבש מטוגן וצנוברים (70 שקלים); ושרימפס על הפלאנצ'ה עם מלוחייה או עם עקוב (110 שקלים). לאחרונה אף השיקו כאן בראנץ' חגיגי בימי שישי ושבת שכולל פתיחים, שתי ראשונות לכל סועד ועיקרית לבחירה (70 שקלים לסועד - מינימום הזמנה לשני סועדים ומעלה).
אל באבור - כביש 65, וואדי ערה, אום אל פאחם/ אל באבור - בניין כוכב יקנעם עילית

קימל בגלבוע
מסעדת האם התל אביבית של שאול בן אדרת אמנם הספיקה לסגור את שעריה, אבל אחותה הצעירה יותר בגרסה הצפונית הירוקה עדיין חיה ובועטת. קימל בגלבוע משקיפה אל אחד הנופים הכי יפים בארץ - עמק יזרעאל, כך שאם הגעתם ביום שמשי כדאי להתיישב במרפסת היפה שבחוץ ולתת לאווירה השלווה לחדור לגוף ולנפש. התפריט הכפרי מציג שפע של מנות ונבחרת של חומרי גלם איכותיים שמותקנים ביד יציבה ומקצועית. תוכלו להתחיל עם סלט קיסר - חסות פריכות, רוטב קיסר, חזה עוף ב-SOUS-VIDE, קרוטונים, צלפים ופרמז'ן (58 שקלים); סלט סלק טרי עם ויניגרט בלסמי ורימונים, צנוברים, שזיפים וגבינת סנט מור (48 שקלים); להמשיך לשקשוקת תרד עם שמנת, ביצים, גבינת קשקבל וכמהין (51 שקלים); ולהתפנק עם עיקרית של מדליוני פילה בקר לצד מח עצם ובצל מקורמל על פירה (139 שקלים). בימי חול, בין השעות 12:00-17:00, מגישים כאן ארוחה עסקית שכוללת לחם, ראשונה ועיקרית לבחירה - בשני טווחי מחיר: 88 שקלים או 99 שקלים.
קימל בגלבוע - אתר סקי כביש התענכים, דרך נוף הגלבוע, בין בית שאן לעפולה

אלגנטית ומקצועית. מסעדת 1910
רמי שלוש

1910
תשכחו מכובעי טמבל, ערימות חציר ושאר קלישאות קיבוצניקיות. מסעדת 1910 בניהולו של השף עודד שוורצברד, מביאה מטבח איטלקי-ים תיכוני לקיבוץ דגניה א' והסביבה, יחד עם תרבות יין שעושה כבוד לתוצרת ישראלית לצד איטלקית. השילוב בא לידי ביטוי גם במטבח שמציע מנות כמו ניוקי ישראלי ממולא בשר, קציפת איולי, כרובית וסלק צלוי, פלפל צו'מה, זעתר ופלפל חריף (56 שקלים) פסטה פפרדלה עם כבדי עוף, תרד, שמפיניון ופורטובלו, קרם פורצ'יני וציר בקר (63 שקלים); פילה דג ים בקרם לבאנה מתובל, ריזוטו אפונה ירוקה, קרם תרד וערמונים (69 שקלים) קלמרי על פלנצ'ה עם קרם טחינה שחורה וירקות בגריל (29/49 שקלים) ומגוון מנות של פיצות שמוכנות במקום. בכניסה למקום ישנה רחבת דשא גדולה בה הילדים יכולים להתרוצץ ללא דאגה.
1910 - דגניה א'

קדרת המכשפה והחלבן
ככל שמצפינים יותר הנוף נעשה יפה יותר והאוכל מחמם יותר. במקום הזה ביישוב נמרוד יש שילוב מצוין בין נוף החרמון, בקתת עץ, עיצוב יוצא דופן ואוכל הכי חורפי שאפשר לדמיין - הקדרות. מלבד זה אפשר למצוא פה מנות דוגמת רביולי ריקוטה עם מחית עגבניות מיובשות ופסטו (66 שקלים) וחזה אווז צרוב עם רוטב יין בתוספת תפוח אדמה, כרובית ואפונת גינה אפויים בתנור (125 שקלים), אבל אם אתם כבר כאן מומלץ להתרכז בקדרות, בהן אוסובוקו עגל מבושל בציר עגל וצמחי תבלין מהגינה, תפוחי אדמה ופלפל אדום קלוי (123 שקלים), קדרת שרימפס ברוטב שמנת, ג'ינג'ר וליים בתוספת פטוצ'יני ופרמז'ן (95 שקלים) קדרת נקניקיות עגל תוצרת המקום מבושלות בציר, עם כרוב כבוש ופירה (88 שקלים) ועוד. טיפ קטן: ניתן לרכוש פה גם גבינות עיזים ממגוון מחלבות ברמת הגולן, כדי שהטעם הצפוני ילווה אתכם גם בימים שאחרי הטיול.
קדרת המכשפה והחלבן - נמרוד, רמת הגולן

בשרים איכותיים ואווירה רומנטית. מושבוצ
רותם מימון

מושבוצ
עוד מוסד מוכר באזור היא מסעדת מושבוצ במושב רמות שזכתה בנוף מרהיב של הרי הגליל, רמת הגולן והכנרת שמשתקפים מהחלון הגדול, ויחד עם עיצוב העץ, אפשר לומר שיש פה גוון יותר רומנטי מאשר משפחתי. בתפריט מומלץ להתעכב על קרפצ'יו שייטל עם פלחי פרי ושקדים קלויים (48 שקלים); להתחמם עם קדרת הבקר שמבושלת יום שלם (98 שקלים); והמתקדמים יכולים להתמודד עם המבורגר אנטריקוט ופאפאס צ'יפס (72 שקלים). בנוסף המקום מפעיל קצבייה של ממש בתוך המסעדה עצמה, כך שהסועד יכול להגיע לארוחה ולשוב הביתה עם נתח טרי של בשר. הקצבייה מציעה גם משלוחים לכל הסביבה.
מושבוצ - מושב רמות, רמת הגולן

מסלול שלישי - לנוסעים מכיוון חיפה

המסלול: חיפה > צומת יגור > מחלף סומך > צומת אחיהוד > כביש עכו-צפת > כרמיאל > קדרים > עמיעד > ראש פינה > צומת מחניים > צומת השריון > אודם > מג'דל שמס

תחנות עצירה מומלצות:

עין כמונים
שמה של החווה הקטנטנה יצא כבר מזמן למרחקים, ואם אתם במצב רוח לאירוח כפרי במוד רגוע ושקט עם הילדים - זאת בדיוק הכתובת. גולת הכותרת היא כמובן גבינות העזים של המחלבה, שניתן לאכול במקום או לקחת כצידה לדרך. אם מחליטים לשבת, המקום מציע מאז ומתמיד את הקונספט המשכנע - אכול כפי יכולתך, במחיר של 97 שקלים לאדם. במסגרת הדיל, תוכלו לטעום שלל גבינות, יוגורטים, מזטים שונים ומתחלפים, סלטים, קינוח וגם לקבל יין ולימונדה ללא הגבלה. לילדים תשלמו 65 שקלים ותקבלו בנוסף לארוחה גם פיצה. 
עין כמונים - בין צומת קדרים לחנניה, קדרים

*#