סילבסטר 2020: כל האירועים במסעדות

ארוחות יוקרתיות, אווירה חגיגית, קינוחים מושחתים ופתיחת שמפניה בחצות - המסעדות סוגרות את השנה האזרחית וכולנו נהנים מהמון אוכל טוב - כל הדרכים הטעימות לפתוח את השנה החדשה

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
חגיגת סילבסטר במשק ברזילי: שמפנייה, קממבר טבעונית אפויה, מרק בצל פרובינציאל, סלקים אפויים ועוד
חגיגית סילבסטר במשק ברזיליצילום: אנטולי מיכאלו
עכבר העיר

השנה האזרחית באה לקיצה, ואיתה מגיע ערב הסילבסטר שרבים מסביב לעולם מצפים לו. אז נכון שאין לנו טיימס סקוור צבעוני וקונפטי בכל פינת רחוב, אבל כל סיבה שגורמת לנו לשמוח עם אוכל טוב ואלכוהול (כל אחד בסדר העדיפויות שלו) מקובלת. בשביל מסעדות רבות ברחבי הארץ מדובר בהזדמנות למפגן יכולות, שבאות לידי ביטוי בתפריטים מפתים, ארוחות מפונפנות, דרינקים משכרים ובעיקר אווירה מחשמלת. אם יתחשק לכם לספוג קצת מהגלאם - הנה כל הארוחות המיוחדות שמחכות לכם במסעדות לפי אזורים ברחבי הארץ.

רשימת הדילים המלאה לסילבסטר 2020 תמשיך להתעדכן עד ערב השנה החדשה - מומלץ להמשיך לעקוב לחדשות נוספות. 

» כל הפתרונות להנגאובר
» מסיבות סילבסטר 2020
» מופעי סטנד אפ בסילבסטר
» כל ההופעות בסילבסטר
» מה עושים היום - המדריך המלא

קזינו סן רמו
השפית נועה לוי תארח את השף נדב מלין והמלקט יתיר שדה לערב של סלואו פוד. בארוחה יבשלו מנות שונות בשיטות בישול עתיקות, שמתבססות על גידולים מקומיים, בקר ממרעה הגולן של "חי בריא", עשבי בר וירקות מותססים. בתפריט המיוחד אפשר למצוא נקניקיות חלקי פנים עם פריקה, חרדל בר ושוקרוט כרוב אדום; טרטר עם חלמון כבוש מביצה אורגנית; נתח קצבים על הפלאנצ'ה עם תפוח אדמה; פריטו מיסטו מח עם סלסה ורדה ועוד. 
איפה: קזינו סן רמו - לכל הפרטים
מתי: החל מ-19:00
כמה: מחירי המנות ינועו בטווח שבין 50-110 שקלים.

פילה דג ומולים בטשרניחובסקי 6, ברקע שתי כוסות יין לבן
ארוחה פורטוגלית חגיגית והופעת ג'אז, פילה דג ומולים בטשרניחובסקי 6צילום: דן פרץ

סר עבדול
הבר הקולינרי של יוצאת מאסטר שף, ליאור אוחיון, יחגוג את הסילבסטר עם ארוחה ומסיבה במתחם נור הסמוך. כל סועד יקבל שתי מנות פתיחה, עיקרית לבחירה עם דג או בשר; קינוח לבחירה ומשקה. בין המנות: סלט לולי, סביצ'ה מקושט, סלט ברווז, ופילה בקר עם קרם ארטישוק ירושלמי וגראטן תפוחי אדמה. 
איפה: סר עבדול - פנחס בן יאיר 4, תל אביב
מתי: סבב ראשון, מ-19:30; סבב שני, מ-22:00.
כמה: 350 שקלים לארוחה בסבב ראשון וכניסה למסיבה, 400 שקלים לארוחה בסבב שני וכניסה למסיבה. 

יאקימונו
אם כבר ערב נוצץ על עקבים, אז לא פחות מנשף חגיגי. ביאקימונו מציינים את כניסת השנה החדשה עם הרכב מוזיקלי והמון סאקה. תוכלו להזמין מהתפריט במינימום לסועד, או לבחור במסלול הטעימות הזוגי שכולל את מנות הדגל של המסעדה, בהן דגים נאים על אטריות שעועית; דים סאם מגוונים; פרוסות טונה מפולפלת עם פרוסות לימון ברוטב סויה וג'ינג'ר; וקולקציית סושי ססגונית. בין העיקריות לבחירה: בלק קוד ברוטב מיסו, קלמרי ושרימפס ברוטב חמאה וסלרי; ופירות ים מוגשים לצד ירקות. 
איפה: יאקימונו - לכל הפרטים
מתי: סבב ראשון - 19:00-21:30, סבב שני - 22:00 והלאה
כמה: מינימום לסבב ראשון - 260 שקלים לסועד; מינימום לסבב שני - 380 שקלים לסועד; תפריט זוגי, הכולל מנות ראשונות, 2 מנות עיקריות וקינוח לבחירה - 760 שקלים.

סלט סשימי ביאקימונו
חגיגת סושי וסשימי בסילבסטר, יאקימונוצילום: מיטל סלומון

קורדרו
במסעדה שבמרכז סוזן דלל מציעים תפריט בר ללא הגבלה וכוס שמפניה שתימזג לסועדים בחצות. התפריט כולל מנת פרפה כבדי אווז ועוף עם טוסטונים, חמאה וצ'אטני פירות; טרין פירות ים וסלמון עם קרם לימון; מולים פיקנטיים עם אניס, קרם שומר וירקות שורש; טלה בגריל; קדירת פירות ים ברוטב ציר דגים; ומבחר גבינות.
איפה: קורדרו – יחיאלי 6, תל אביב
מתי: החל מ-21:00
כמה: 450 שקלים לסועד ו-700 שקלים לסועד מתפריט בר ללא הגבלה.

TYO
המסעדה היפנית מציינת את ערב הסילבסטר במשכנה החדש בנווה צדק עם תפריט מיוחד. בין מנות הפתיחה ניתן למצוא סשימי מיקס של סלמון וטונה; וסלט אצות ים עם פטריות שיטאקה ואבוקדו. בין המנות הראשונות מוגשים סביצ'ה המאצ'י קוויאר בלוגה עם שמן כמהין, צ'ילי ויוזו; בשר ואגיו על הגריל עם כבד אווז קצוץ על חציל יפני ברוטב מיסו; ואורז עטוף בטונה אדומה עם כבד אווז וטוביקו שחור. בעיקריות: מיקס פירות ים ברוטב חמאה ושום; פילה בקר פרוס עם כבד אווז במירין עם פירה תפוח אדמה ובטטה; וחצי לובסטר טרי עם ירקות בטמפורה וקציפת יוזו. ניתן לשדרג את ארוחת הערב לתפריט פרימיום שכולל גם כוס שמפניית בולינג'ה ומנת טונה-פואגרה. 
איפה: TYO - לכל הפרטים
מתי: סבב ראשון, 19:00-22:00; סבב שני, 22:00-2:00.
כמה: 290 שקלים לסועד בסבב ראשון ו-380 שקלים לסועד תפריט פרימיום; 480 שקלים לסועד בסבב שני ו-550 שקלים לסועד בתפריט פרימיום. 

חזה אווז בדלאל
אווירה פריזאית, דלאלצילום: יהונתן בן חיים

דלאל
במסעדת דלאל חותמים את השנה באווירה פריזאית. השף גולן גורפינקל יצר תפריט בהשראת ביסטרו פריזאי, ובו אויסטר ג'ילארדו על קרח עם ויניגרט חומץ פטל; שקדי עגל עם קרם סלק, תפוחי אדמה וציר עגל; קוקי סן ז'אק בחמאת מרווה ושמפניה עם קרם כרובית; פילה לוקוס עם תרד; וחזה ברווז עם קרם בטטה וערמונים קלויים ברוטב יין אדום. בסוף הארוחה יוגש קינוח זוגי של עוגת גבינה עם קרם פרש ותותים. בנוסף, זוג אחד יזכה לחתום את הערב עם כרטיסי טיסה לפריז, שיוגרלו בין המזמינים ממנות הספיישל. 
איפה: דלאל - לכל הפרטים
מתי: לאורך הערב, החל מ-18:00
כמה: משתנה לפי מנות

פופינה
השף אוראל קמחי יגיש ארוחת טעימות חגיגית בת שש מנות בערב השנה החדשה, לצד קוקטיילים מיוחדים ושמפנייה. בתפריט: קרם ברולה כבד אווז עם קציפת פורצ'יני וכמהין ובריוש; קרפצ'ו טונה ובר ים עם קרם ארטישוק ירושלמי, קוויאר שחור וצ'יפס ארטישוק; פילה עגל עם ערמונים ומח עצם, אפונה וקרם גזר לבן ודייקון; מוס פסיפלורה ופטל לקינוח, וכן טארט שוקולד עם קרם קסיס וקרם ערמונים.  
איפה: פופינה - לכל הפרטים
מתי: סבב ראשון, החל מ-18:30; סבב שני, מ-21:30.
כמה: 370 שקלים לסועד בסבב ראשון; 410 שקלים לסועד בסבב שני.

ללה
במאפייה החדשה של המסעדנית לילי בן שלום בשוק הכרמל יציינו את סוף השנה במסיבה גיאורגית. הערב יפתח עם מאפי חצ'פורי במילויי גבינה ובמילויים טבעוניים, אצ'רולי, חינקלי ושלל קינוחים מתוקים. על המוזיקה מופקדת משפחת אלייב, שתלווה את הסעודה בקצב מקפיץ. בהמשך יעלה לתקלט דיג'יי, שישאר על העמדה עד השעות הקטנות.
איפה: ללה - חיים חבשוש 42, תל אביב
מתי: החל מ-20:00
כמה: מינימום 180 שקלים לסועד בבחירה חופשית מהתפריט. 

מאפים במסעדת ללה
חמארה גיאורגית. מאפים בללהצילום: אפיק גבאי

אריא
לכבוד הסילבסטר מציעה המסעדה בניצוחו של השף גיא גמזו מנות מיוחדות שיוגשו לצד התפריט הקבוע, ובהן פלאטו רויאל - צלחת של 4 אויסטרים, 4 שרימפס חלוטים, 4 צדפות תהר וצבת לובסטר חלוט (180 שקלים); ורביולי בעבודת יד במילוי לובסטר עטוף מנגולד עם קציפת ארטישוק ירושלמי (105 שקלים). לצד האוכל יוגש תפריט קוקטיילים על בסיס וודקה ושמפניה.
איפה: אריא - לכל הפרטים
מתי: לאורך הערב
כמה: מחירים משתנים

מסעדת סר עבדול
ארוחה ומסיבה, סר עבדולצילום: אמיר מנחם

נומי
השף יורם ניצן יצר תפריט טעימות לכבוד חגיגות הסילבסטר של מלון דיוויד אינטרקונטיננטל. בין המנות יוגשו סשימי סלמון באפר בצלים; קפוצ'ינו שורשים לבנים וקצף אורוגולה; סינטה צרובה על סטייק דלעת עם קארי ירוק; ברווז צלוי על בריוש עם צ'אטני פירות יבשים; אנילוטי תירס כרישה, סלרי ברוטב עגבניות תמר מעושנות; צלע ושוק טלה בבישול ארוך עם פירה תפוחי אדמה ומנגולד. לקינוח יוגש מוס טונקה ושוקולד לבן עם קרמו פטל, דובדבני אמרנה ורוטב פיסטוקים. בחצות הסועדים יקבלו כוס קאווה. 
איפה: נומי - קאופמן 12, תל אביב
מתי: לאורך הערב
כמה: 310 שקלים לסועד. 

פסטה בקוואטרו
ארוחה איטלקית נוסח אביב משה, קוואטרוצילום: גיל חכון ודניאל עמית

טייגר לילי
המסעדה התאילנדית תחגוג את השנה האזרחית עם ארוחה מלאה, הכוללת קוקטייל פתיחה על בסיס עראק ולמון גראס, 6 מנות, תוספת סטיקי רייס וקינוח. בין המנות הראשונות יוגשו לסועדים סלט פפאיה, מנת שרימפס עם פטריות אנוקי ברוטב דגים, ומרק טום יאם לחלוקה עם פירות ים, עוף או טופו. לעיקריות יוגשו אטריות פאד סאן יאי עם ביצה ועוף או שרימפס, ומנת קארי לבחירה בין מאסאמן בקר או דג עם תפוחי אדמה וקשיו קלוי, ובין מנת גאנג קיוואן עם עוף או שרימפס, חצילים ירוקים ובזיליקום. לקינוח תוגש מנת בננה לוטי עם סורבה קוקוס וגלידת בוטנים.
איפה: טייגר לילי – הברזל 32; קלמן מגן 3, תל אביב.
מתי: לאורך היום.
כמה: 160 שקלים לסועד.

סטייק בל'אנטריקוט
סילבסטר כשר ושמח, ל'אנטריקוטצילום: חיים יוסף

טשרניחובסקי 6
בביסטרו טשרניחובסקי 6 של השף איל מרמלשטיין וזוגתו דליה, האמונה על הקינוחים של המקום, יחגגו את השנה האזרחית החדשה עם הופעת ג'אז בהשתתפות אלי מגן (קונטראבס) ועדי רנרט (קלידים), לצד ארוחה חגיגית. בקנה אחד עם מהות המקום, בו שמים דגש על המטבחים הים תיכוני והאיברי-פורטוגלי ותשומת לב ליין (פורטוגלי בפרט), ארוחת ערב השנה החדשה תכלול מאלו ומאלו, עם מבוססת על מנה ראשונה ועיקרית לבחירה, מגש קינוחים זוגי וכוס שמפניה בעלות 325 שקלים לסועד. בין המנות הראשונות: טונה צרובה, קרם אבוקדו, ויניגרט מהמזרח; שורשים חמים, עלים ירוקים וריקוטה אפויה בתבלינים; פולנטה רכה, תבשיל ארטישוקים ותרד; מרק ערמונים וארטישוק ירושלמי. בין המנות העיקריות: שוק אווז קונפי, פורט ופירה תפוחי אדמה; תבשיל טלה, לימונים, תפוח אדמה פריך; דג ים שלם אפוי בתנור ביין לבן, עגבניות שרי וירקות עונתיים ועוד.
איפה: טשרניחובסקי 6 - לכל הפרטים
מתי: החל מהשעה 21:00. בין השעות 18:45-20:45 תתאפשר הזמנה של מנות מתוך תפריט הסילבסטר שיתומחרו בנפרד
כמה: 325 שקלים לסועד לארוחת סילבסטר המלאה והופעת ג'אז

שצ'ופק
פותחים את 2020. שצ'ופקצילום: עדי לוי

שיינע
השף אסף גבאי יצר ערב בסימן ים-יבשה במסעדת שיינע. תפריט הטעימות כולל תשע מנות המבוססות על בשר, דגים ופירות ים. בתחילת הארוחה יוקבלו הסועדים לחם אגוזים וצימוקים של האופה ערן שרויטמן עם איולי כמהין. בהמשך יוגשו ביסק סרטנים, סשימי ילו טייל, קוקטייל שרימפס קריסטל עם תותים ואנדיב, ניוקי כתום עם בשר סרטנים כחולים וגבינה כחולה, מנת פילה בקר עם לנגוסטין ורוטב פלפלת ועוד. לבסוף יוגש מגש קינוחים זוגי. 
איפה: שיינע - נחלת בנימין 59, תל אביב.
מתי: לאורך הערב.
כמה: 300 שקלים לסועד.

ל'אנטריקוט
תל אביב היא כנראה המקום היחיד בו המילה 'סילבסטר' עולה יחד עם המילה 'כשרות'. מסעדת ל'אנטריקוט מציינת את תחילת השנה האזרחית עם תפריט מיוחד וכשר שיוגש במהלך ערב זה בלבד. בין המנות שיוגשו אפשר למצוא קרוסטיני רוסטביף עם עגבניות לחות ובצל עם רוטב בלסמי; מנת מיקס בשר עם פילה בקר, סטייק אנטריקוט ופרגיות.
איפה: ל'אנטריקוט - לכל הפרטים
מתי: לאורך הערב
כמה: מחירים משתנים. 

מסה
במסעדת מסה יציינו את השנה האזרחית בערב חגיגי עם הופעה חיה וקוקטיילים שנרקחו בהשראת בשמים. בתפריט המיוחד שיוגש אפשר למצוא אויסטרים עם ויניגרט סויה ויוזו; בר ים צלוי בקראסט פנקו עם טורטליני במילוי פרמזן; פאייה פירות ים עם סקאלופס, ג'מבו שרימפס ומולים; טרטר טונה עם גספצ'ו מלפפון וגריסיני שומשום; וטורנדו רוסיני בקרם אספרסו עם ציר בקר ופולי קקאו. השף קונדיטורית של המסעדה, עדי סיברובר, יצרה קינוח תותים חגיגי עם מוס שוקולד לבן וג'לי פטל, תות ובזיליקום.
איפה: מסה – לכל הפרטים
מתי: סבב ראשון, מ-19:00; סבב שני מ-22:30
כמה: 375 שקלים מינימום לסועד בסבב הראשון; 450 שקלים מינימום בסבב השני.

באנה
המסעדה הטבעונית חוגגת את השנה החדשה עם ארוחה המבוססת על מוצרים מהצומח, קטניות ואגוזים. בארוחה יוגשו 8 מנות וקוקטייל פתיחה אישי. בתפריט של הערב ניתן למצוא ברוסקטה כוסמין עם חמאת קקאו, אבוקדו, אשכולית אדומה וטרגון; מרק גזרים צבעוניים; סלק שרוף בקרם אגוזי מקדמיה, רימונים ושמיר; ניוקי עם פטריות וערמונים; אספרגוס צרוב עם פטריות שימג'י ושום קונפי ופאי שוקולד לקינוח. 
איפה: באנה - נחמני 36, תל אביב
מתי: לאורך הערב.
כמה: 190 שקלים לסועד.

קיטו קאטו
חגיגה יפנית, קיטו קאטוצילום: דרור עינב

קיטו קאטו
האיזקייה היפנית החדשה מציע תפריט מיוחד לערב הסילבסטר. כל סועד יקבל מנת פתיחה עם יחידה אחת של פוטומאקי טמגו וקנפיו, ויחידה אחת של פוטומאקי סלמון, אבוקדו וטמגו; מנה ראשונה לבחירה, עיקרית לבחירה וקינוח זוגי לבחירה. בין המנות אפשר למצוא אוסקה טונה; סלט יובה אישי וטטאקי בקר. בגזרת הקינוחים מוגשים קינוח שוקולד עם קרם מיסו אדום ודקואז אגוזי לוז; וקרם יוזו עם פיסטוק ומסקרפונה ברוטב תותים ודובדבנים.
איפה: קיטו קאטו - דיזנגוף 64, תל אביב
מתי: סבב ראשון, 18:00-20:00; סבב שני, 20:00-22:00; סבב שלישי, 22:00-אחרון הלקוחות.
כמה: 200 שקלים לסועד בסבב ראשון או שני, 270 שקלים לסועד בסבב שלישי. 

הוטל דה וויל
אחרי שיצר תפריט חדש ל"ארצי", מגיע השף של המסעדות המיתולוגיות "פסטיס" ו"רוקח 73" להתארח בבר האוכל הצרפתי. התפריט שנוצר לערב השנה החדשה כולל מנה ראשונה, ביניים ועיקרית לבחירה, וכן קינוח זוגי. מנות כמו טרטר סלמון עם שומר, קולורבי ועירית; מרק אבוקדו לימוני קר עם קוויאר סלמון; נתח סינטה על הפלנצ'ה עם ג'מבו שרימפס ורוטב ציר סרטנים. לאורך הערב שמפניות ויינות צרפתיים ימזגו בכוסות.
איפה: הוטל דה ויל - דיזנגוף 230, תל אביב
מתי: סבב ראשון, עד 20:30; סבב שני, החל מ-20:30.
כמה: 220 שקלים לסועד בסבב ראשון, 320 שקלים לסועד בסבב שני.

קוואטרו
במסעדה האיטלקית של השף אביב משה חוגגים סילבסטר עם המון יין מבעבע ותפריט קוקטיילים מיוחד. לאורך הערב ניתן יהיה לבחור מנות ראשונות ועיקריות יצירתיות שנוצרו במיוחד לחגיגה. בתפריט הראשונות: פסטייה כבד אווז עם קרם אמרנה ואגסים, קרם חלווה וסוכריות תפוחים; טרטר טונה עם קרם משמש וסורבה חרדל; ושקדי עגל עם טורטליני שום שחור וקרם דלעת צלויה. בין העיקריות אפשר לטעום טורנדו רוסיני - פילה עגל עם כבד אווז, עם קרם כמהין; לוקוס עם רביולי מטבוחה וחמאת כורכום; וצלעות טלה עם סיגר שווארמה ופירה ארטישוק ירושלמי. בסוף הערב יוגשו קינוחים מיוחדים ודז'סטיף. 
איפה: קוואטרו - לכל הפרטים
מתי: סבב ראשון, מ-19:00; סבב שני מ-21:00
כמה: 295 שקלים לסועד בסבב ראשון, 385 שקלים לסועד בסבב שני.

דגים 206
מסעדת 206 דגים מציעה מנות מיוחדות לחגיגות השנה האזרחית, לצד מגוון יינות ישראליים. בתפריט, שבמרכזו דגים ופירות ים, ניתן למצוא סלט פפאיה ירוקה עם סשימי סלמון (69 שקלים); פסטה מדיו דיונונים עם שום קונפי, עגבניות מיובשות וקלמארי סגול (118 שקלים); מוסר בקארי ירוק וחצילים תאילנדים (149 שקלים); שרימפס ומולים בקארי אדום וחלב קוקוס מוגש עם אורז לבן מאודה (129 שקלים). בסוף הארוחה יוגש קינוח מפתיע, ובחצות תימזג לסועדים שמפניה.
איפה: דגים 206 - לכל הפרטים
מתי: החל מ-18:00
כמה: מחירים משתנים

שצ'ופק
שנת 2020 תפתח במסעדת שצ'ופק עם תפריט זוגי מיוחד שכולל שתי מנות ראשונות לבחירה, שתי מנות עיקריות, עשרה סלטים, שתי כוסות יין, שתייה חמה וקינוח. בין המנות שיוגשו בערב זה: סביצ'ה דג ים; שרימפס וקלמרי ברוטב שמנת, חמאה ושום; פילה דניס ופילה לוקוס. 
איפה: שצ'ופק - לכל הפרטים
מתי: לאורך הערב
כמה: 319 שקלים לזוג. 

פנטסטיק
בערב הסילבסטר יוגש במסעדה ובחדר התה תפריט מיוחד של שלוש מנות לבחירה. בין המנות יוגשו פולנטה מתירס גילי וחלב שקדים, עם פטריית יער; מוסר קונפי עם ניוקי ברוטב חמאה ולימון; וכרוב בלאדי צלוי בציר ירקות עם קציפת שקדים וקונפי שום שחור.
איפה: פנטסטיק - צידון 1, תל אביב
מתי: סבב ראשון, עד 24:20; סבב שני, החל מ-24:20.
כמה: מינימום של 150 שקלים לסועד בסבב הראשון; ומינימום של 280 שקלים לסועד בסבב השני.

דיינינגס
השנה החדשה תפתח בדיינינגס עם שמפניה וארוחת שש מנות בהשראה יפנית. כל סועד יקבל פתיח של אדממה עם מלח צ'ילי, ואויסטר עם קוויאר. במסגרת התפריט ניתן לבחור מנה אחת מכל קטגוריה. בין המנות: בלו פין טונה עם סויה ואצות נורי; סלט לובסטר בטמפורה עם פסייסי מיונז; צלעות שורטריב בבישול איטי עם רוטב מיסו; חציל ברוטב מיסו ושומשום; ונגירי. בגזרת הקינוחים מוצעים פונדנט שוקולד עם גלידת וניל או מוצ'י בשלושה טעמים. בסיום הארוחה יוגש כוס יין קינוח יפני.
איפה: דיינינגס – לכל הפרטים
מתי: החל מ-18:00.
כמה: 485 שקלים לסועד.

מנה בסרפינה
תפריט חגיגי ומוזיקה, סרפינהצילום: אמיר מנחם

סרפינה
הסניף המקומי החדש של המסעדה האיטלקית מניו יורק פותח את השנה החדשה לצלילי הסט של דיג'יי LADY L ועם תפריט חגיגי. למנת פתיחה תוגש פוקאצ'ה עם קרם חצילים ופטה לצד קאווה. מנה ראשונה ניתן יהיה לבחור מתוך היצע של שלוש: קרודו טונה אדומה עם תפוז דם וקמפרי; ויטלו טונטו או סלט עלים עם אגסים ביין וגבינת עיזים. בין מנות הביניים לבחירה יוצע ניוקי ברוטב פסטו או ספגטי קרבונרה עם בייקון טלה. לעיקרית, אפשר לבחור מנה אחת מתוך ארבע, בהן פילה בקר עם פולנטה ורוטב סלק; ופסטה שחורה עם סקאלופ, תמנון ושרימפס בציר סרטנים. בגזרת הקינוחים מוגשות מנות זוגיות, כמו עוגת שוקולד או פאי מרנג לימון. 
איפה: סרפינה - איינשטיין 10, תל אביב. 
מתי: סבב ראשון, 19:00-22:00; סבב שני, 22:00-1:00.
כמה: 280 שקלים לסועד בסבב ראשון, 350 שקלים לסועד בסבב שני. המחירים לא כוללים שתייה קרה, חמה, יין או אלכוהול. 

Pomo
במסעדה שברמת החייל חוגגים עם מבחר מנות מיוחדות לערב השנה החדשה, שיוגשו לצד המנות הקבועות. מתוך תפריט הספיישל ניתן לבחור ברביולו אפונה וקוקי סן ז'אק בציר סרטנים וחמאה (88 שקלים); טרטר בקר ומח עצם עם  בצלי שאלוט, חרדל ופרמזן (78 שקלים); צלעות טלה עם ירקות שורש צלויים (192 שקלים); פילה לוקוס עם קרם קרטישוק ירושלמי (192 שקלים) וטרין כבד אווז עם ריבת חבושים, ריבת שרי ובריוש (92 שקלים). 
איפה: Pomo - לכל הפרטים
מתי: סבב ראשון, 19:00, 19:30, 20:00; סבב שני, 22:00-סוף הערב
כמה: 200 שקלים מינימום הזמנה לסועד.

סיטארה
את העשור החדש פותחים במסעדה שבבנייני "סי אנד סאן" עם תפריט חגיגי שכולל מנות חדשות נבחרות ומנות מיוחדות שיצרו לסילבסטר. בתפריט: פלאן לוקוס עם מרק ארטישוק וקוויאר שחור; קוקי סן ז'אק עם קציפת כרובית ובוטארגה; כבד אווז עם אפרסמון, קראמבל שוקולד מריר וצנוברים; דובר סול עם פירה תרד וראגו פטריות יער; ופילה טורבוט עם קונסומה סרטנים. בחצות תיערך הופעה של הזמרת שפיטה.
איפה: סיטארה - לכל הפרטים
מתי: לאורך הערב.
כמה: מינימום 450 שקלים לסועד. 

גרינברג
הביסטרו בצפון תל אביב חוגג את השנה החדשה עם התפריט החדש של השף יונתן רושפלד. כל סועד יקבל ארבע מנות לבחירה, בהן בוראטה טרייה עם פסטו שקדים לבנים ורוקט; מרק בויאבז; פרנץ' בורגר ברוטב יין אדום, בצלים וביצת עין; עוף צלוי במדורה; וקנלוני עגל ומנגולד בציר ירקות שורש.
איפה: גרינברג – אורי צבי גרינברג 25, תל אביב
מתי: סבב ראשון עד 19:45, סבב שני מ-19:45
כמה: 290 שקלים לסועד בסבב ראשון; 350 שקלים לסועד בסבב שני

גרקו
המסעדה היוונית תציין את השנה החדשה עם צלילי בוזוקי ואוזו. לכל שולחן יוגש לחם ו-12 מנות שונות לבחירה. בין מנות התפיחה יוגשו ממרח פלפלים קלוי, צזיקי וסלט חצילים עם אגוזי מלך ואורגנו; ובין העיקריות ניתן למצוא צ'יפס זוקיני, תבשיל אורז עם תרד ומאפה בצק פילו במילוי פטה, תרד ושמיר. לקינוח ניתן לבחור שתי מנות מהתפריט או לקחת גלידה בדרך הביתה מהג'לטריה הסמוכה.
איפה: גרקו – לכל הפרטים
מתי: סבב ראשון, עד 20:00; סבב שני, מ-20:00.
כמה: 260 שקלים לסועד בסבב ראשון; 290 שקלים לסועדים בסבב השני.

לחם יין
המסעדה תציין את החגיגות עם מגוון מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים שיוגשו לצד התפריט הקבוע. בין המנות המיוחדות ניתן למצוא אניולוטי ארטישוק ירושלמי (43 שקלים); ארנצ'יני (39 שקלים); פרוסות סטייק רוקה (129 שקלים); פילה בר ים עם ארטישוק, זיתים ויין לבן (142 שקלים). לסיום הארוחה ניתן להזמין פאי פירות יער עם קרם פרש (41 שקלים) או תותים עם מסקרפונה וקדאיף (42 שקלים).
איפה: לחם יין – דרך החורש 4, יהוד
מתי: לאורך הערב.
כמה: מחירים משתנים. 

דרימרי
במאפיית הבוטיק שהיא גם ביסטרו מציינים את השנה החדשה עם מנות פסטה שמכינים במקום וטעמים ישראליים. בתפריט: טורטליני עם חציל שרוף, גבינת המאירי וארטישוק ירושלמי (72 שקלים); טרטר ים תיכוני עם טחינה הר ברכה (58 שקלים); ומילפיי מסקרפונה עם ערמונים, טופי וגלידת שמנת חמוצה (52 שקלים). 
איפה: דרימרי - הסיבים 49, פתח תקווה. 
מתי: לאורך הערב.
כמה: מחירים משתנים.

פטריקס
בבר האירי סוגרים את השנה עם ארוחה זוגית, ובה פוקצ'ה עם שום ומטבלים; מנה עיקרית לבחירה מתוך היצע שכולל פיש אנד צ'יפס; פטריקסבורגר או המבורגר טבעוני מפטריות וסייטן; סלמון צלוי ביין לבן עם ירקות ירוקים; או סטייק פרגית עם תפוחי אדמה צלויים בעשבי תיבול; וקינוח זוגי בסוף. הארוחה תלווה בכוס יין לכל סועד ושתיה קלה. 
איפה: פטריקס - תוצרת הארץ 4, פתח תקווה
מתי: סבב ראשון, 20:00-22:15; סבב שני, החל מ-22:30
כמה: 300 שקלים לזוג בסבב ראשון, 400 שקלים לזוג בסבב שני

קופינאס
מסעדת קופינאס במושב צור משה מציינת את ערב הסילבסטר עם מנות מהמטבח האיטלקי והים תיכוני. בתפריט אפשר למצוא מאפה גבינה ומנגולד עם גבינת פטה, בושה  ומוצרלה (56 שקלים), מנת שוק אווז מפורק בבישול ארוך המוגש על קרם כבד אווז ופיסטוקים (68 שקלים); צלעות טלה עם פירה שורשים ואיולי פלפלים (135 שקלים); וקבב מוסר עם פולנטה, תרד ופרמזן (116 שקלים). את הארוחה יחתום קינוח מסיבה – מילפיי קרם וניל עם תותים טריים, פאדג' שוקולד ומרשמלו מקורמל (44 שקלים).
איפה: קופינאס – השיבולים 3, צור משה
מתי: לאורך היום.
כמה: מחירים משתנים.

פראטלי
המסעדה האיטלקית במתחם פולג חוגגת את השנה עם שולחנות עמוסים כל טוב. מלבד עמדת מרטיני שתוצב בכניסה, יוכלו הסועדים לבחור חמש מנות ראשונות לחלוקה מתוך שבע, ומנה עיקרית לכל סועד. בתפריט הספיישל: מרק ארטישוק ירושלמי עם קרוסטיני כבד אווז; בוראטה על סלט עגבניות קונפי, סלקים ובצלי שאלוט; סביצ'ה לוקוס עם קמפרי, קוויאר אדום וסורבה ליים; ריזוטו סלק עם קרם ערמונים; טורטליני ציידים בציר פטריות פורצ'יני; וצלעות טלה בקראסט עשבי תיבול עם פולנטה רכה. הקינוח המפתיע יחשף לאורחים בסוף הערב. 
איפה: פראטלי - גיבורי ישראל 17, נתניה.
מתי: סבב ראשון, 19:30-21:30; סבב שני, מ-21:30.
כמה: 230 שקלים לסועד בסבב ראשון; 250 שקלים לסועד בסבב שני.

טאיה
מסעדת טאיה האסייתית תפתח את השנה החדשה עם ספיישלים אסייתיים שזוכים לפרשנות מקומית. התפריט כולל מנות כמו הטאקו סושי – שתי יחידות טאקו שבתוכן אצה, אורז, טרטר מוסר או סלמון, בצל ירוק ובטטה קראנצ'ית (38 שקלים); גיוזה ממולאת במחית בטטה ברוטב חלב קוקוס (36 שקלים); באטר צ'יקן שמוגש לצד תפוחי אדמה פריכים ולחם מאודה (76 שקלים) ומנת קריספי פיש - קוביות דניס מטוגנות בטמפורה ומוגשות עם שלושה מטבלים (89 שקלים). בסוף הארוחה יוגש מילפיי טרופי עם מוס אננס, מוס קוקוס ופירות יער. (42 שקלים).
איפה: טאיה – לכל הפרטים
מתי: לאורך היום.
כמה: מחירים משתנים.

הלנה בנמל
השף עמוס שיאון מגיש במסעדת הלנה תפריט טעימות לכבוד השנה האזרחית החדשה. בין המנות ניתן למצוא סלט שומר עם מלפפון, פומלה, גבינת כבשים מלוחה ופיסטוק (64 שקלים); רביולי במילוי סרטנים ואספרגוס בחמאת זעפרן (72 שקלים); לברק פתוח בטאבון מזוגג במיסו עם ירקות ירוקים וקרם חזרת (136 שקלים); קינוח של פודינג לחם ביתי עם גלידת יוגורט ופרג (42 שקלים).
איפה: הלנה – לכל הפרטים
מתי: לאורך היום.
כמה: מחירים משתנים.

לוג'ו
במסעדת הטאבון העכואית החדשה יפתחו את השנה האזרחית עם עצי כריסמס, אורות מנצנצים וארוחה חגיגית. בתפריט שיצר השף שאדי בשארה אפשר למצוא מנות מיוחדות לערב כמו קלמרי צרוב עם ארטישוק רומאי, עגבניות שרי צלויות ולבנה עיזים; דניס שלם בטאבון עם קלמארי צרוב בחמאה ירוקה; וסינטה צרובה עם נתחי אסאדו ברוטב יין. 
איפה: לוג'ו - בן עמי 5, עכו
מתי: לאורך הערב.
כמה: מחירים משתנים. 

רפאלו
השף רועי לוי יגיש ספיישלים חגיגיים לכבוד השנה החדשה. בכל אחד מהסניפים של המסעדה האיטלקית יוגשו מנות מיוחדות, בהן טרטר טונה (61 שקלים); ניוקי ושרימפס עם אפונה, צלפים וכרישה בציר דגים לימוני (103 שקלים); וקינוח של פנקוטה עם שוקולד חלב, מקלות מרנג קקאו ושברי קוקוס קלוי (46 שקלים).
איפה: רפאלו - פלימן 8 חיפה; מתחם אלונית, עין שמר; דרך עכו 192, קריית ביאליק
מתי: לאורך הערב
כמה: מחירים משתנים

מסחה
הדף דוחול ספדי עורך ארוחת טעימות על בסיס בשר טלה במסעדתו החדשה. את הארוחה יפתחו שוט של מרק עצמות טלה עם צזיקי, ושמונה סוגי סלטים בהם סלט עלי זעתר. בהמשך הסועדים יקבלו גם מנות כמו עראייס, טרטר טלה, תבשיל טלה עם עקוב; קבב טלה לצד קבב דגים; וצלע טלה עם סלסת אגוזי מלך. לקינוח יצר ספדי קינוח של כנאפה ומלבי על תות שדה מבושל בווניל וקינמון. לאורך הערב תוצע לסועדים שתייה חמה וקרה.
איפה: מסחה - לח"י 6, כפר תבור
מתי: החל מ-21:00
כמה: 600 שקלים לזוג.

טורטליני במסעדת טיבי'ס
תפריט חגיגי. מסעדת טיבי'סצילום: איתיאל ציון

דיאנא
המסעדה הוותיקה בנצרת חוגגת את תחילת השנה עם שולחן גדוש מאכלים. בתחילת הערב יוגשו סוגים שונים של סלטים כמו סלט פטוש, לאבנה, כרובית בטחינה , ולמנה ראשונה יוצעו אצבעות פלאפל עם שומשום, קובה נייה, ולשון טלה. למנה עיקרית ניתן לבחור קבב, צלעות טלה, דג דניס או לברק, בתוספת אורז, מג'דרה ותפוחי אדמה. לאורך הערב שמפניה וערק ימזגו באופן חופשי.
איפה: דיאנא – לכל הפרטים
מתי: החל מ-21:00.
כמה: 300 שקלים לסועד.

איסקנדר
המסעדה הצפונית הכשרה למהדרין שטובלת בנהר הירדן, מציעה לזוגות אוהבים ארוחת טעימות רומנטית לאור נרות. הארוחה תפתח עם לוואש, מאפה מסורתי מהמטבח הטורקי, מרק הבית, חציל בלאדי, לחמג'ון וסלט ירוק. בהמשך, תוגש פלטת בשרים זוגית למנה עיקרית שכוללת אנטרקוט, פרגית וקבב עם שתי תוספות. כל אלה יוגשו על פלטה לוהטת בליווי ירקות קלויים ורוטב צ'ימיצ'ורי. לבסוף, הארוחה תיחתם בקינוח זוגי ותלווה בשתי כוסות יין או שתייה קלה. 
איפה: איסקנדר - לכל הפרטים
מתי: לאורך הערב
כמה: 260 שקלים לזוג

רוטנברג
במקום האווירה המעונבת הרגילה, יציינו את השנה החדשה במסעדה שבעמק המעיינות במסיבה נינוחה עם תפריט בופה . המלצרים יחלקו את מנות קטנות ונשנושים לצד קוקטיילים שימזגו לסועדים.
איפה: רוטנברג – לכל הפרטים
מתי: לאורך הערב.
כמה: 185 שקלים לסועד

טיבי'ס
מסעדת טיבי'ס תפתח את השנה האזרחית עם תפריט מיוחד שיצר השף חיים טיבי. בתחילת הארוחה יוגשו למרכז השולחן בריוש עם חמאת אנשובי, בייגל ירושלמי עם מטבל זעתר ולאבנה ביתית, ופתיחים כמו סלט אנדיב, ופאני פורי במילוי טרטר אינטיאס ואיולי יוזו. בין המנות הראשונות שמיועדות לחלוקה יוצעו טורטליני במילוי כבד אווז ברוטב דלעת וערמונים, וטטאקי בקר וואגיו על קרם ארטישוק ירושלמי. כל סועד יוכל לבחור מנה עיקרית, מתוך היצע של צלעות טלה בגריל בקראסט פיסטוק מלוח; פילה לוקוס צלוי בגריל עם ריזוטו; פילה לוקוס במרק אסיאתי עם בוקצ'וי; או קפלצ'י במילוי מוצרלה על יוגורט חם עם שטרויזל מלוח. גם הקינוחים יוגשו למרכז השולחן. 
איפה: טיבי'ס - לכל הפרטים
מתי: החל מ-18:30
כמה: 290 שקלים לסועד

בציר 66'
המסעדה במתחם יקב תבור תפתח את השנה עם קוקטייל וטאפאס מגוון ממזנון שיתחלף לאורך הערב. בין המנות יוגשו שרימפס מצופה פלאפל עם טחינה ירוקה ופיקו דה גאיו; מולים אפויים בתנור בחמאת טרגון; קציצות שוודיות; סלק צלוי בתנור עם רוקפור ושקדים; קלמרי ממולא גבינת עיזים עם מרק גספצ'ו, גרבדלקס עם בצל סגול וגבינת שמנת; "שניצל" כבד עוף; ובשר בקר מפורק ברוטב ברביקיו עם תפוחי אדמה. לאורך הערב ימזגו באופן חופשי יינות לבנים ואדומים של יקב תבור, פונץ' פירות אלכוהולי ובירה.
איפה: בציר 66' – שדרות קק"ל, מתחם יקב תבור, כפר תבור
מתי: מ-21:00
כמה: 120 שקלים לסועד

מרקטו
מסעדת השוק מגישה ארוחת טעימות לכבוד חגיגות השנה החדשה, שתלווה ביינות שונים של יקב רמת הגולן. בין המנות שיוגשו: דג ים על מסבחה שורשים, קפוצ'ינו ארטישוק ירושלמי, מחבת מולים וסרטנים, תבשיל לחי עם פסטה; וירקות שרופים עם פרמז'ן.  
איפה: מרקטו – לכל הפרטים
מתי: לאורך היום.
כמה: 330 שקלים לסועד.

רופטופ
המסעדה של מלון ממילא מזמינה את החוגגים לפתוח את השנה החדשה מול הנוף של חומות ירושלים. התפריט שיוגש לאורך הערב, לצד המנות הקבועות, כולל טרטר טונה אדומה עם טבולה כרובית ואיולי לימון (72 שקלים); כבד אווז צלוי עם קומפוט תותים וקדאיף מסוכר (86 שקלים); לוקוס צלוי עם קרם עגבניות צהובות, ניוקי מטוגן, עגבניות שרי ושעועית רחבה (180 שקלים); פריים ריב זוגי עם שום קונפי ותפוח אדמה בגריל (56 שקלים ל-100 גרם). בארוחה יוצעו לסועדים יינות ישראלים ויינות מבעבעים. 
איפה: רופטופ - שלמה המלך 11, ירושלים
מתי: לאורך הערב.
כמה: מחירים משתנים 

כרמא
המסעדה בשכונת עין כרם מציינת את ערב הסילבסטר עם תפריט זוגי מיוחד, הכולל פוקצ׳ה ושני מטבלים, סלט למנה ראשונה לבחירה, שתי מנות עיקריות, קינוח זוגי ו-2 כוסות יין. בין סלטי הסילבסטר מהם ניתן לבחור: סלט זוקיני, סלט סנט מור ואגסים או סלט "בריאות". בין המנות העיקריות ניתן למצוא ריזוטו פטריות; כבד עוף מוקפץ; שניצל; המבורגר; קדירת בשר עם כדורי בקר טלה ופסטת חונקי כמרים ברוטב עגבניות; רביולי במילוי גבינת עיזים ובזיליקום ברוטב סלסה רוזה; ודג סלמון בעשבי תיבול בתנור.
איפה: כרמא - לכל הפרטים
מתי: החל מ-17:00
כמה: 340 שקלים לזוג. 

פדריק
מסעדת הביסטרו חוגגת את הסילבסטר עם מנות ספיישל שיוגשו לצד התפריט הקבוע, בהן בוראטה על חלה עם עגבניות שרי, זעתר ושמן זית (65 שקלים); מוסר ים צלוי על הפלאנצ'ה עם ריזוטו פטריות וזעפרן (138 שקלים); רביולו במילוי בשר זנב שור בבישול ארוך וחלמון ברוטב יין אדום (118 שקלים); בשר ואגיו צלוי על הגריל עם פירה תפוחי אדמה ורוטב טארה (175 שקלים).
איפה: פדריק – הקדר 2, מודיעין
מתי: לאורך הערב.
כמה: מחירים משתנים.

ערמונים
מסעדת ערמונים שנפתחה השנה מחדש, תחגוג את 2020 עם המון קוקטיילים במסיבת סילבסטר. התפריט שפותח את החגיגות כולל מנות ראשונות לבחירה: בריוש עם כבד אווז מצופה שוקולד לבן לימוני, אגוזי לוז ומרנג פטל; פאני פורי ממולא סביצ'ה טונה אדומה; פרחי קישוא עם בשר טלה פיקנטי וקונפי עגבניות. בין העיקריות יוצעו פילה לוקוס לימוני עם ריזוטו, וטורנדו רוסיני עם רוטב יין ודובדבני אמרנה על אננס מקורמל.
איפה: ערמונים – דרים איילנד, שדה יואב
מתי: לאורך הערב
כמה: 650 שקלים לזוג

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ