${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סילבסטר 2018: מתכונים לאירוח מסיבה ביתית

בחוץ צפוף, המוני ויקר, ובבית נהדר. אם אתם בונים על מסיבת סילבסטר ביתית ובלתי נשכחת, נסו את המתכונים הבאים. בתפריט: ברוסקטה עם גבינה ופרי, מוס ערמונים ומנות נוספות לאורחים גרגרניים

תגובות
אוכל כיפי לאירוח. ברוסקטה עם גבינת ברי
\ Esben Hansen | Dreamstime

אם אתם לא בראש של לצאת מהבית בערב סילבסטר 2018 , אבל גם לא בעניין של לבכות מתחת לפוך, למה שלא תארחו מפגש סילבסטר קליל ולא רשמי בבית? אספנו עבורכם מתכונים של מנות קטנות ופשוטות שלא מחייבות ישיבה מסביב לשולחן, כדי שגם אם אתם טיפוסים של בית, תוכלו להתחיל את השנה החדשה כמו שצריך.

» סילבסטר 2018 - כל האירועים
» כל הפתרונות להנגאובר
» מסיבות סילבסטר 2018
» מופעי סטנד אפ בסילבסטר
» כל הההופעות בסילבסטר
» אירועים במסעדות בסילבסטר

ברוסקטה לחם צימוקים ואגוזים עם ברי פקאן, אגסים ביין לבן ודבש

מצרכים:
4 פרוסות עבות של לחם צימוקים ואגוזים
2 כפות שמן זית
שני אגסים קלופים
יין לבן יבש
מקל קינמון
כף אגוזי פקאן קלויים
4 כפיות דבש
מלח ים אטלנטי ופלפל שחור גרוס
150 גרם (1 חבילה) ברי פקאן של מחלבות גד פרוסה ל-4 פרוסות עבות

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של-250 מעלות עם גריל עליון.
2. מורחים את פרוסות הלחם במעט שמן זית וקולים היטב בתנור משני הצדדים.
3. חוצים את האגסים ומוציאים מהם את הליבה.
4. מעבירים את חצאי האגסים לסיר קטן, מכסים ביין לבן ומוסיפים את מקל הקינמון. מבשלים על אש נמוכה עד שהם מתרככים מעט, מסירים מהאש ומקררים.
5. פורסים את חצאי האגסים הקרים למניפה דקה. מניחים על כל ברוסקטה פרוסה נדיבה של ברי פקאן, ומעליה מניחים חצי אגס פרוס.
6. מעטרים במעט אגוזי פקאן ומזלפים מעט דבש. מתבלים בקורט מלח ופלפל.

גלילות חצילים וסינטה באדיבות ניר צוק

מצרכים:
2 חצילים מוארכים
שמן לטיגון
כ-200 גרם נתח סינטה צעירה
3 פלפלים אדומים קלויים
חופן עלי בזיליקום

לרוטב פסטו:
צרור בזיליקום
1/2 כוס (75 גרם) צנוברים
1/2 כוס (125 מ"ל) שמן זית
1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון
מלח

לתוספת עגבניות:
4 עגבניות
תימין

אופן ההכנה:
1. פורסים את החצילים לאורך, בעובי כ-4 מ"מ. מטגנים משני הצדדים בשמן חם ומניחים בעדינות על מגבת נייר.
2. פורסים את נתח הסינטה בעובי 3 מ"מ ומניחים פרוסה על כל פרוסת חציל.
3. מכינים את רוטב הפסטו: במעבד מזון קוצצים בזיליקום, צנוברים, שמן זית, מיץ לימון ומלח. לאחר שהממרח מוכן, מורחים על הסינטה.
4. קולפים את הפלפלים הקלויים, מרחיקים גרעינים, חוצים לאורך ומניחים על הרוטב. מניחים מעל עלי בזיליקום. מגלגלים לגלילות ומניחים בתבנית חסינת אש כשהחתך כלפי מטה.
5. אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 220 מעלות.
6. מכינים את תוספת העגבניות: חותכים את העגבניות לרבעים, קולפים ומרחיקים את הגרעינים. את בשר העגבניות מניחים בתבנית עם מעט שמן זית, מפזרים מעל תימין ומלח ומייבשים כחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. מצננים וקוצצים דק.

חם וחגיגי. גלילות חציל עם עגבניות
\ Valentin Jucov | Dreamstime

כדורי קוקטייל מחזה עוף מתוך הספר "קציצות בקלי קלות"
מאת דנית סלומון - הוצאת קוראים

מצרכים:
500 גרם חזה עוף מבושל או צלוי, בלי עור ועצמות
2 כפות מיונז
½ כוס פירורי לחם
2 ביצים טרופות
¼ כוס עלי כוסברה, קצוצים דק
¼ כוס עלי נענע, קצוצים דק
2 כפות רוטב טריאקי
1 כפית שמן שומשום
½ כפית זנגביל טחון
½ כפית פלפל שחור, טחון טרי
מלח
כוס קמח לציפוי
שמן לטיגון
רוטב לטבילה -  לבחירה 

רוטבים על בסיס מיונז:
רוטב שום:
½ כוס מיונז; 2 שיני שום קטנות, כתושות; 2 כפיות שמן זית; 2-1 כפות מים.
רוטב עשבי תיבול:½ כוס מיונז; 1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים דק; 1 כף עירית קצוצה דק; 1 כף עלי ריחן קצוצים דק; 2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי; ¼ כפית סוכר דק; 2-1 כפות מים. (אפשר לשנות את הרכב עשבי התיבול - נענע במקום עירית, 1 כפית שמיר או 1 כף כוסברה במקום הריחן וכדומה.)
רוטב חרדל: ½ כוס מיונז; 1 כף חרדל דיז'ון עם גרגרים; 2-1 כפות מים.

אופן ההכנה:
1. טוחנים גס את חזה העוף במעבד המזון ומעבירים לקערת ערבוב. מוסיפים מיונז, פירורי לחם, ביצים, כוסברה, נענע, טריאקי ושמן שומשום. מתבלים בזנגביל, בפלפל ובמלח לפי הטעם. מערבבים יחד את כל החומרים ולשים לעיסה דביקה אחידה.
2. צרים מהתערובת 36 כדורים קטנים (מודדים 1 כף עיסה לכל כדור) - מרטיבים מעט את כפות הידיים, כדי לקבל כדורים חלקים. מסדרים את הכדורים במגש, מכסים בניילון דביק ומקררים במשך שעה לפחות.
3. מנפים את הקמח לצלחת ומתבלים במעט מלח. מגלגלים את הכדורים בקמח ומנערים את העודפים.
4. מחממים שמן בגובה 2 ס"מ במחבת בינונית מעל להבה בינונית־גבוהה. מטגנים שליש או חצי מכמות הכדורים בשמן החם במשך 4-3 דקות, עד שהם מזהיבים מכל כיוון. מוציאים את הכדורים מהשמן בכף מחוררת ומספיגים על מגבות נייר.
5. מגישים את הכדורים עם רוטב על בסיס מיונז (ביתי או קנוי), או עם רוטב טבילה אחר (למשל: רוטב צ'ילי מתוק, רוטב חזרת, סלסה).

» טורפים את המיונז עם שאר המרכיבים, ומדללים במעט מים לסמיכות מתאימה לטבילה.

מושלם לצד הדרינק. כדורי עוף מטוגנים עם מטבלים
\ Paul Brighton | Dreamstime

מוס ערמונים באדיבות השף מוריס מונייר

מצרכים:
200 גרם גבינת שמנת (מסוג פילדלפיה או מסקרפונה)
2 מיכל שמנת מתוקה לקצפת
100 גרם אבקת סוכר
1/2 מיכל (250 גרם) מחית ערמונים ממותקת

לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר ו/או אבקת קקאו איכותי
קישוטים נוספים:
ערמונים מקולפים וקצוצים/סילאן/ אופציונאלי: 30 גליליות וופל

הכנה:
1. להכנת הקרם מתחילים בהקצפת השמנת לקצפת חזקה ויציבה.
2. בקערה נפרדת מערבבים ביחד את כל שאר מרכיבי הקרם. מוסיפים את הקצפת ומקפלי בעדינות.
3. מעבירים לשקית זילוף (אפשר עם צינטר כוכב) ומזלפים לקעריות/רינגים אישיים או לתבנית הגשה גדולה.
4. מעטרים בשוקולד מגורר ובאבקת קקאו.
5.מכניסים למקרר למינימום שעה, עם עדיפות לכל הלילה. אפשר להשתמש בגליליות וופל חתוכות גס כבסיס קראנצ'י למוס.
הגשה:
מעטרים צלחת בסילאן, מעל מניחים את המוס ומגישים.

קינוח שעושה רושם. מוס ערמונים בכוס
\ Anjelagr | Dreamstime

קוקטייל Green Fizz באדיבות תאגיד הפירות "בראשית"

מצרכים:
חצי תפוח גרנד סמית טרי ושטוף
20 מ"ל סירופ אבטיח
20 מ"ל סירופ קיווי
30 מ"ל וודקה גריי גוס

אופן ההכנה:
לכתוש את התפוח היטב, להעביר לשייקר ידני ולהוסיף את הוודקה גריי גוס, סירופ האבטיח וסירופ הקיווי, והקרח. לשקשק היטב ולהעביר לכוס High Ball ולמלא עד הסוף עם סודה. לקשט עם קוביות תפוח.

קוקטייל בלאקברי

מצרכים:
60 מ"ל טקילה קוארבו בלק
סוגרים עם מיץ קרנבריז (חמוציות)
מקשטים בפלח לימון, תפוז או זיתים

אופן ההכנה:
מוזגים ישירות לכוס היי בול עם קרח עד הסוף.

שותים וניהנים. קוקטייל קרנברי
\ Alp Aksoy | Dreamstime
*#