אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עושים שלישייה: ההמבורגרים הכי מיוחדים בתל אביב

עם שרימפס, בלחמניה מאודה ומבשר נא - כשקציצה רגילה עם כמה תוספות כבר לא עושה את העבודה, הגיע הזמן לעבור להמבורגרים מיוחדים. אפילו מזרק עם מייפל מעורב בעניין

תגובות

אחרי שתל אביב מיצתה את כל הדרכים הצמחוניות והטבעוניות להכין המבורגר, התחילו לבצבץ מבין החמוצים כמה אלטרנטיבות. נכון, לעין בלתי מזוינת כל קציצה בין שני חצאי לחמנייה תיראה כמו עוד המבורגר מצ'עמם, אבל למי שיודע לקרוא בין השורות בתפריט, מסתתרות כמה וכמה גרסאות יצירתיות למאכל האמריקאי הידוע בטווח רחב של מחירים. אז אם מצאתם את עצמכם משתוקקים למשהו קצת יותר מתוחכם מבשר עם כמה תוספות בנאליות, תשמחו לטעום את ההמבורגרים האלטרנטיביים שאנחנו הכי אוהבים.

» המאפייה המשפחתית החדשה בנחלת יצחק» מה נרי חשבה על התאילנדית בסמטת סיני?» כל הארוחות בסילבסטר 2016

האחות הקטנה והקומפקטית של אונמי הצליחה לעשות את הבלתי ייאמן - לשמור על רמה גבוה של אוכל ושירות, ועדיין להוציא את הסועד החוצה בלי תחושה שכרגע מכר את הלבלב בשביל ארוחת ערב. חלק מהמנות כאן הן שעתוק משמח של ספינת האם (כי איך אפשר בלי אגאדשי טופו?), וחלק יוצרו במיוחד בשביל המסעדה הקטנה שברחוב הארבעה.

ההמבורגר: איצ'יבן בורגר - מיני המבורגר בלחמניה מאודה, קטשופ ווסאבי ומיונז קארי יפני. על פניו לא הייתם מצפים למצוא קציצה שכזו במסעדה יפנית, אבל כגודל ההפתעה כך גודל ההנאה. הלחמנייה המאודה יוצרת אכסנייה רכה להמבורגר קטן, שניחן בטעמי בקר עזים. קטשופ הוואסבי הוא למעש מעין מיונז חרפרף, שגם מציל את המנה מעודף שומן ושחיתות. לתשומת ליבכם, ההמבורגר מוגש החל מהשעה 17:00 ובסופי שבוע. מומלץ להזמין מראש שניים כי אתם פשוט תחסלו אותו.

מחיר: 32 שקלים

אובן קובן - הארבעה 16, תל אביבאובן קובן רמת החייל - הברזל 4, תל אביב

טעמי בקר עזים. איצ'יבן בורגר באובן קובן (צילום: אפיק גבאי)

בינוני: טרטר בורגר של קפה אירופה בר המסעדה ברחוב רוטשילד הפך בשנה האחרונה לאחד המקומות שהכי גורמים לנו לרייר. תפריט שנע בין דגים נאים, מנות טאפאס מדויקות ובשרים מטופלים היטב הוא רק הרקע לבר שוקק, שיושבים בו אנשים יפים ומוגש בו מלא אלכוהול מעולה. המנות מחולקות לפי רמות מחירים, והמלצרים מיומנים מספיק כדי לעזור לכם להרכיב ארוחה משביעה וטובה. 

המבוגר: טרטר בורגר - סטייק טרטר, איולי חרדל, מוגש בלחמנייה עם קורנישון. שהשם האלגנטי של המנה המבריקה של שרון כהן לא יטעה אתכם - מדובר באחד מההמבורגרים הפראיים והמסעירים בעיר. בתוך שתי לחמניות קטנות מוגש טרטר מבשר טרי-טרי, עם תיבול פיקנטי, שמצליח בעת ובעונה אחת לתת כבוד לבשר ולהעניק לו טוויסט חדש. האיולי חרדל שליד יעלה לכם לאף כבר בביס הראשון.

מחיר: 59 שקלים

קפה אירופה - רוטשילד 9, תל אביב

קציצה פראית. טרטרבורגר בקפה אירופה (צילום: יוליה ניקנקין)היקר: המבורגר שרימפס של פופינה

לפעמים אנחנו אוהבים לשבת על הבר בפופינה רק כדי לבהות בשף אוראל קמחי. לא רק בגלל שהוא גבר נאה, אלא בגלל השקט והעדינות שבה מתנהל המטבח שלו ושמשתקפים גם במנות. התפריט בפופינה מחולק לחמישה סוגי בישול: אידוי, צלייה, טיגון, בישול ארוך ואפייה. בכל אחד מאלה מוצעות מנות ראשונות ועיקריות, מה שמאפשר למקסס בכיף ארוחת טעימות קצת אחרת.

ההמבורגר: המבורגר שרימפס - לחמנייה מאודה, קציצת שרימפס, איולי יוזו, חסה פריכה ומלפפון חמוץ. גרסאות רבות יש להנחת שרימפס בין שתי לחמניות בעיר, אך נדמה שקמחי פיצח את הנוסחה הטובה מכולן. שתי יחידות קטנות מוצבות על הצלחת, וטומנות בחובן המבורגר עדין שמצליח לשמר את טעמי השרימפס ועדיין לתת חוויה בשרנית למהדרין. המחיר: 72 שקלים

פופינה - אחד העם 3, תל אביב

מפצח את הנוסחה. המבורגר שרימפס של פופינה (צילום: חיים יוסף)

» מגזינו - בפרויקט החדש של הירזינים הבינו שהישראלים אכן אוהבים שרימפס והמבורגר ליד הפיצה, ובחרו גם הם בשידוך. התוצאה: אסופת חסילונים, שיושבים להם בנחת בין שתי לחמניות, ים של חסה, עגבניה ואיולי חריף (48 שקלים). מגזינו - מנחם בגין 21, תל אביב» יומנגס - מסעדת ההמבורגרים שגורמת לנו לחשוב על קרדיולוג כל פעם שאנחנו מתקרבים אליה, מגישה המבורגר פיני שכולל (פרט לבקר), חזה אווז, מולארד, קשיו ומייפל טהור, אותו תוכלו אתם להזריק ישירות לקציצה. לא לבעלי לב חלש (בהתאם לגודל - 69-150 שקלים). יומנגס - לכל הסניפים» רוקח 73 - קרוק בורגר הוא הדרך של השף אייל לביא להגיד לכם שאין דבר כזה יותר מדי שומן רווי. בשידוך שלו בין הקרוק מדאם וההמבורגר מככבים (בקציצה) בשר אנטריקוט ושפונדרה, האם, גבינת צ'דר ורוטב הולונדייז. ואם זה לא מספיק הכל ארוז בלחמניית בריוש. שיהיה לכם בהצלחה (85 שקלים). רוקח 73 - רוקח 73, תל אביב

*#