מתכונים לחורף חם: מרקים של ZUPPA

ברוקולי, עגבניות ושעועית - לא משנה באיזה ירק תבחרו להשתמש, כשמזג האוויר מראה סימנים של חורף, זה הזמן לבשל ארוחה שלמה בסיר אחד

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מרק של זופה
מרק של זופהצילום: רותם מימון

בין שהיום סוער וקר ובין שאתם סתם מפנטזים על הגשם שבדרך, אין כמו מרק לוהט כדי לחמם את הגרון והבטן. דצמבר כבר כאן וזה הזמן להיכנס למטבח ולהתחמם עם מרקים עשירים. המרקייה העירונית זופה, בניצוחם של קובי בנדק ועופר אלמליח, מגישה מתכונים קלים ומהירים, שאפשר להכין בסיר אחד ויהפכו כל יום גשום לשמחה גדולה.

» בדיוק לסערה: תבשילי קדרה מנחמים
» 24 מתכוני מרקים שיחממו לכם את החורף
» כל המתכונים למרקים מפנקים שישאירו אתכם בבית 
» אדום ומנחם: מתכונים מנצחים למרק עגבניות

מרק מינסטרונה

מצרכים:

1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום קלופות וקצוצות דק
4 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
4 ענפי סלרי קצוץ
2 גזרים חתוכים לקוביות
3 כפות שמן זית לטיגון
1 כף רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
100 גרם שעועית אדומה מושרית ומבושלת
2 ליטר ציר עוף, בקר או ירקות
5 עלי דפנה
1 פלפל שאטה
1 כפית זרעי כוסברה
100 גרם פסטה קצרה מבושלת
4 יחידות פלפל אנגלי
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה:

1. מטגנים את הבצל בסיר גדול במשך כשתי דקות, מוסיפים את השום, הגזרים, הסלרי והעגבניות ומאדים במשך כארבע דקות נוספות.

2. מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים והציר. מערבבים היטב ומבשלים על אש נמוכה במשך כשעה, עד שהירקות מתרככים.

3. מוסיפים את הפסטה והשעועית. מתקנים תיבול לפי הטעם ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה.

מרק ברוקולי

מצרכים:

1.400 ק"ג ברוקולי
מים לחליטה
מלח ופלפל לבן לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מחלקים את הברוקולי לפרחים קטנים.

2. מרתיחים את המים בסיר גדול, וחולטים את פרחי הברוקולי במשך שלוש דקות. מוציאים שליש מהברוקולי, ואת השאר משאירים בסיר לבישול של ארבע דקות נוספות.

3. מסננים ושומרים כ-400 מ"ל ממי הבישול.

4. טוחנים בבלנדר את הברוקולי עם המים. מתבלים במלח ופלפל לבן.

מרק עגבניות תמר עם פלפל שושקה וטרגון

מצרכים:

1 ק"ג עגבניות שרי תמר חצויות
1 בצל בינוני
2 שיני שום
50 מ"ל שמן זית
3 יחידות פלפל שושקה פרוס
1/2 כפית מלח
קורט פלפל לבן
חצי כפית סוכר
1/3 צרור טרגון
1/2 ליטר ציר ירקות
5 ענפי טימין
1 פלפל שאטה
1/2 כפית פפריקה מתוקה
2 עלי דפנה
4 יחידות פלפל אנגלי
1/3 כפית זרעי שומר

אופן ההכנה:

1. מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום. כשהבצל מזהיב קלות מוסיפים את זרעי השומר, פלפל השאטה, הפלפל האנגלי, עלי הדפנה וענפי הטימין.

2. ממשיכים לטגן כדקה ומוסיפים את פלפל השושקה והעגבניות החתוכות. מבשלים על אש בינונית עד לריכוך מלא, במשך כ-25 דקות. מוסיפים את ציר הירקות ומבשלים במשך רבע שעה.

3. מתבלים את המרק במלח, פלפל, פפריקה מתוקה וסוכר.

4. קוצצים את הטרגון, מוסיפים לסיר, טוחנים את כל הירקות ומגישים.

מרק גולאש

מצרכים:

1/2 ק"ג בשר כתף עגל חתוך לקוביות
  2בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
3 שיני שום
3 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
3 כפות שמן זית לטיגון
1 כף רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
1/3 כפית פפריקה חריפה
1 מח עצם
1 ליטר ציר עוף, בקר או ירקות
5 עלי דפנה
8 יחידות פלפל אנגלי שלם

אופן הכנה:

1. מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבשר עד שמשחים. מוציאים את הבשר ומצננים.

2. מטגנים באותו סיר את הבצל במשך כשתי דקות, מוסיפים את השום, הגזרים, הפלפלים והעגבניות ומאדים כארבע דקות נוספות.

3. מחזירים את הבשר לסיר. מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים והציר. מערבבים היטב. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומתקנים תיבול לפי הטעם.

4. צולים את מח העצם בתנור למשך כ-15 דקות ומוסיפים לתבשיל.

5. לאחר שהמרק רותח, מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים בסיר מכוסה.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ