טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פרסי עכבר העיר 2015: העסקית המשתלמת ביותר

החברתיות של ברטי, היוקרתיות של טאיזו, התחכום של פרונטו והמנות הגדולות של הבית התאילנדי - מה תהיה העסקית של השנה?

תגובות

ביליתם, יצאתם, טעמתם, ראיתם ושמעתם - ועכשיו הגיע זמן לסכם! עכבר העיר מזמין אתכם לקחת חלק בבחירת המופעים, המסעדות, המקומות ואירועי התרבות של השנה. איך משתתפים? נכנסים לאתר התחרות, בוחרים את המועמדים האהובים עליכם מבין האפשרויות בקטגוריות השונות, ממלאים את הפרטים ונכנסים להגרלה נושאת פרסים, ובהם טיסות וחופשות זוגיות בחו"ל מתנת ישראייר.

שעות הצהריים הן השעות הטובות עבור כל הגרגרנים. מלבד העובדה שמדובר בהפסקה ארוכה במהלך יום ארוך, זו גם הזדמנות מצוינת לבדוק את כל המסעדות שתמיד רציתם, בלי לקרוע את הכיס. הארוחות העסקיות, אותם דילים שנוצרו כדי למלא את השעות המתות של המסעדות, הפכו לעניין שבשגרה בכל מקום שמכבד את עצמו. מתוך השפע של עסקיות שאפשר למצוא בתל אביב, התמקדנו במקומות שנותנים תמורה טובה בעד הכסף. אלה לא בהכרח ארוחות שאפשר להגדיר אותן כזולות, אבל חשוב לזכור שעל אותה ארוחה בשעת הערב תשלמו הרבה יותר. 

המסעדה המהוללת של אבי קונפורטי היא כבר מזמן חלק מרשימת ה"ברור שנלך לשם באירוע מיוחד" שלנו. העיצוב המתוחכם, השירות המעולה (אבל ממש מעולה) והאוכל מרובד הטעמים של קונפרטי מעניקים חוויה קולינרית שלא מהעולם הזה. העסקיות שלו הפכו, כמו בלא מעט מסעדות שף, לדרך שלנו לבקר שם יותר בלי למכור כיליה. תפריט הצהריים כולל מנה קטנה, מנה גדולה וכוס לימונדה/אשכוליות במחיר הצלחת הגדולה. כך תוכלו לבחור את המחיר שלכם - מ-73 שקלים צפונה.

מנימוקי השופטים: בדומה למהלך שעשה יובל בן נריה בטאיזו, גם קונפורטי בטופולופמפו הפך את היצירה שלו לנגישה עם אחת העסקיות המשתלמות בעיר. בראשונות מומלץ לנסות את הבייבי מסאלה דסה וההר גאו האגדי, ובגדולות תוכלו ללכת על פשוט עם אחת ממנות הקארי או להתפרע קצת עם פילה לבן בשבעה תבלינים. המלצה שלנו, תנו למלצרים הוראות בסיסיות ותנו להם לבחור בשבילכם.

טופולופומפו - הסוללים 14, תל אביב

שלמות נגישה. טופולופומפו (צילום: דן פרץ)

ארוחת צהריים זריזה במחיר נעים במיוחד. העסקיות למעשה מחולקות לשני סוגים - מזללה Express, שמחירה 63 שקלים בלבד, וכוללת מנה אחת עם ליווי של לחם, חמאה ואיולי פלפלים. האופציה השנייה מציעה מאזט לבחירה, לחם, מנה עיקרית וקינוח - במחיר המנה העיקרית. בגרסת האקספרס תוכלו לבחור בין היתר ניוקי עם מיקס עגבניות ערבה, חמאת עגבניות שרופות, קרם חציל לבן, מרווהקריספי לימה, בזיליקום, מוצרלה בפאלו; או קציצות דגים, חציל לבן בטמפורה, במיה, אורז מאודה, קארי תאילנדי. לרעבים במיוחד מומלץ לנסות את החזה עוף בבישול איטי, מנה חריפה שמגיעה עם אורז לבן מאוד ליד והרבה ירקות או את "דג ערבה", פילה בורי, מיקס עגבניות ערבה, זיתי קלמטה, חמאת עגבניות שרופות קרם חציל לבן. מנימוקי השופטים: מעטים האנשים שאכלו במטבח של מאיר אדוני והתאכזבו. היד המוכרת לא מאכזבת גם בוורסיה היותר קלילה ומהירה של כתית. העסקיות הן משתלמות מאוד, והן אגב אחת השוות בעיר אם אשכרה יש לכם פגישה עסקית עם אנשים חשובים. אפשרות טובה לתפוס קצת אווירה יוקרתית בלי לקרוע את הכיס.

המזללה - נחלת בנימין 57, תל אביב

קליל וטעים. סופלה שוקולד במזללה (צילום: דן פרץ)

על פניו מסעדת מיט בר לא עשתה שום דבר מיוחד השנה. אלא שבעולם שכולו שינויים, תזוזות ומנות שמעצבנות אותנו, מסעדת הבשרים בשדרות ח"ן היא אחת הראויות לרשימה הזאת. העסקית שלה מתמחרת במנה העיקרית גם מנה ראשונה, ומאפשרת להרכיב ארוחה קלילה יותר עם חזה עוף או ללכת למחוזות כבדים עם נתחים על העצם או אנטריקוט שמנמן. כרגיל, במיט בר, הבשר הוא מושלם. מנימוקי השופטים: העסקיות של מיט בר הן חוויה משתלמת כלכלית, קולינרית ובעיקר כזאת שמספקת בכל פעם תוצאה מעולה. המנות הראשונות הן נדיבות במיוחד (נסו את הטרין כבד עוף או את סלט הביצים המושחת עם שמאלץ בפנים), והמנות העיקריות מבוצעות ללא דופי. לדעתנו האנטריקוט הוא עדיין הנתח הכי יאמי במיט בר, אבל גם ה-טי-בון יעשה לכם נעים מאוד. היות שהעסקית מוגשת עד 17:00 עשו לעצמכם טובה, סיימו לעבוד ב-16:00 ותמשיכו משם לשינה עד הבוקר.

מיט בר - שדרות ח"ן 52, תל אביב

יציבות משתלמת. נתח זוגי במיט בר (צילום: דן פרץ)

המסעדה האיטלקית והמהממת של רועי סופר מציעה לכם עסקית במחיר המנה העיקרית, שכולל לחם איטלקי, שתיה קלה ואחת ממנות הפתיחה. האווירה רגועה וקורקטית, המנות גדולות ומשביעות ובעיקר אף אחד לא יבלבל לכם את המוח עם גינונים מיותרים.

מנימוקי השופטים: נתחיל מסלט הכרובית, אחת מהיצירות הצמחוניות האלוהיות ביותר של סופר, עם ימבה של עשבי תיבול וכרובית שחתוכה לפירורים מעולים. אחר כך נמשיך לפארפדלה ראגו, שהיא הכי קומפורט פוד למביני עניין (ואחת המנות שסופר הכי אוהב בעצמו). ומשם, אפשר ללכת לבייבי בק ריבס, שהיא אולי קצת כבדה ללאנץ', אבל היא שמחה מזוגגת ומפתיעה, שמתפרקת על המזלג.

בינדלה - מונטיפיורי 27, תל אביב

אווירה רגועה וקורקטית. אינטיאס של בינדלה (צילום: יח"צ)

שמונה מסעדת שמונה היא אחד הדברים הכי טובים שקרו בעיר מאז שנגמרו השיפוצים של הבימה. המסעדה הקטנה, הממוקמת ממש על כיכר רבין, מורכבת מבר עץ לא גדול, כמה כיסאות ותפריט שכתוב על הלוח. במטבח רוקחים לכם אוכל ביתי טעים, פשוט, נטול-פלצנות ובמחירים שלא יגרמו לכם לחשב את הריבית על המינוס.

מנימוקי השופטים: אפשר לומר שכל שעה ביום היא שעה של עסקית במסעדת שמונה, שהמחירים בה הם זולים מרוב העסקיות הממוצעות בתל אביב. אם אתם עובדים בסביבה (או רוצים להזמין משולח), המסעדה הקטנה מציעה אוכל טעים, משביע אבל עם טוויסט שיגרום לכם להרגיש מיוחדים. שמונה - מלכי ישראל 8, תל אביב

עומר מילר אוהב לאכול. יותר מזה הוא אוהב להכין אוכל לאנשים. לפעמים, מרוב שאנחנו מריירים על האינסטגרם שלו אנחנו מתחילים לדמיין שאנחנו רביולי במילוי קרם שקר-כלשהו עם אפונה, חמאה ושמחת חיים. שולחן היא אחת ההצלחות הגדולות בתחום המסעדות בשנים האחרונות, וכבר צברה לה קהל מאמינים קבוע. העסקיות של מילר בנויות לפי רמות מחיר - כשבכל רמה יש כמה עיקריות. המנה הראשונה פלוס לחם לבן ותה קר נכללים במחיר העיקרית.

מנימוקי השופטים: איזון טוב בין ביסטרו ישראלי מוכר (היוש פרגיות והמבורגר), לבין מנות שרק מילר יודע להמציא (סוכריות דלעת וריקוטה ומאפה טלה), הופכים את העסקיות בשולחן להפסקה סופר מגניבה באמצע היום. העסקית מציעה מגוון גדול של מנות, שיתאימו גם לטבעונים, גם לקרינוברים וגם לנודניקים שלא ממש רוצים משהו כבד לאכול. אם אתם שווים משהו, תזמינו את מנת הבקר הצרוב ופשוט תאכלו אותה לקינוח. תענוג מובטח.

שולחן - רוטשילד 73, תל אביב

תענוג מובטח. קציצות דגים בשולחן (צילום: אורן זיו)

אין צורך להכביר במילים על המסעדה של יריב ולק מלילי. המקום שמגיש אוכל תאילנדי אותנטי, מלא עד אפס מקום בסופי שבוע וגם במהלך הצהריים בכל יום רגיל. העסקית בבית התאילנדי כוללת מנה ראשונה, עיקרית ושתיה במחיר העיקרית - תמורה הוגנת לאפשרות לנסות עוד מנות אוממיות וממכרות.

מנימוקי השופטים: המסעדה מתאימה למשפחות של בררנים, בדיוק כמו לאכלנים מנוסים. המנות גדולות מאוד והמחירים מלכתחילה לא יקרים במיוחד. כשמוסיפים הנחה לכל העסק הזה, אנחנו שמחים עד הגג.

מתאימה לכל הבררנים. אטריות שנהי בבית התאילנדי (צילום: אורטל אלטרמן)

הארוחה העיסקית במסעדה האסיאתית של יובל בן נריה, התשנתה מאז הפתיחה  ובמקום שלוש מנות אפשר לאכול ראשונה ועיקרית. אמנם הארוחה קצת חוטאת לקונספט של טאיזו, אך כשאפשר לספוג אווירה יוקרתית וליהנות מהקסמים שרוקח בן נריה בלי לקרוע את הכיס, לא כדאי להתעכב על זוטות.

מנימוקי השופטים: עסקית הצהריים באמצע השבוע ואפילו זו שבסופו היא דרך טובה ליהנות מחוויה מספקת בלי לקבל טלפון ממנהל הבנק.

קסם אסיאתי. נאמס בטאיזו (צילום: ליהי גרניט)

מסעדת פרונטו היא כבר מזמן לא טרטוריה עממית. בניצוחו של דיוויד פרנקל הפכה פרונטו למסעדה יוקרתית, ששמה דגש על הפרטים הכי קטנים. פרנקל יוצר טעמים עדינים ומדויקים כפרשנות חדשה לאוכל האיטלקי המוכר. זהו המקום האידיאלי לפגישה עסקית, עם מישהו שמאוד הייתם רוצים להרשים.

מנימוקי השופטים: מצד אחד העסקית היא דרך טובה לטעום את יצירותיו של פרנקל במחיר שפוי. מצד שני במסגרת ארוחת הלחם-אנטיפסטי-מנה ראשונה-עיקרית במחיר העיקרית, תוכלו לאכול מנות פשוטות יותר ששומרות על הציביון האיטלקי, אם בכל זאת נותרו בכם געגועים לפרונטו הישנה.

פרונטו - הרצל 4, תל אביב

במסעדה בניצוחו של השף רועי ענתבי מגישים אוכל לבנטיני-ים תיכוני, עם רפרנסים למקורות הביתיים של הבעלים. התפריט כולל גרסאות עכשוויות לספיחה וסמבוסק, קבב ואפילו מלוואח. כשכל מסעדה אופנתית מתיימרת לעשות קרקס בצלחת, בברטי שומרים על קו נקי, שמשלב בין הישן לחדש ובמחיר שנותן תמורה מלאה.

מנימוקי השופטים: עסקית סוף השבוע מעודדת ארוחה שמחה עם חברים. במחיר של 98 שקלים תקבלו המון צלחות למרכז השולחן, בהן בוריק עם בשר טלה, חציל עם טחינה וסינטה כבושהה ומנה עיקרית לבחירה.

ברטי - קינג ג'ורג' 88, תל אביב

ארוחה לכל החברים. מזטים בברטי (צילום: אנטולי מיכאלו)

חבר השופטים:נרי ליבנה - מבקרת המסעדות בעכבר העירטל לוין - עורכת ראשית עכבר העיר יעל רייף - עורכת מדור אוכל וסגנית עורכת עכבר העיריוליה ניקנקין - מפיקת מדור אוכל בעכבר העיר

*#