טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בניחוח וניל: אינגליש קייק אוורירית

טעימה, קלה להכנה ומתאימה לכל אירוע - מתכון לעוגה בחושה, שתוציא אתכם מנצחים ותעשה לכם נעים בבטן

תגובות

דרגת קושי: קלאם אתם אוהבים לאפות אך פחות מתחברים למתכונים מורכבים ומסובכים מדי, עוגות בחושות הן הפתרון המתאים ביותר עבורכם. את העוגות הבחושות אפשר להכין בכמה דקות, וכפי שניתן להסיק משמן, גם בקלות רבה. תחילה יש לאסוף את כל החומרים יחד בהתאם למתכון, לבחוש אותם היטב, להעביר לתבנית מתאימה, והופ – לתנור. אפשר להוסיף לעוגות הבחושות פירות  רעננים או למרוח עליהן קרם מתקתק וטעים, ולהגיש אותן לצד קפה חם אחר הצהריים.ואם זה לא מספיק - העוגות הבחושות מתאימות לכל אירוע ועונה. מחפשים מתכון פשוט, קל ומוצלח של עוגה בחושה? הנה, אחד כזה לפניכם - מתכון של עוגה בחושה טובה עם תוספת של צימוקים.

החומרים

1 כוס סוכר3 ביצים175 גרם חמאה350 גרם קמח1 גביע של שמנת חמוצה או לבןחצי כוס צימוקיםחצי כפית תמצית וניל איכותית

אופן ההכנה 1. רגע לפני הכנת העוגה, חממו את התנור ל – 180 מעלות.

2. בינתיים, הכניסו לקערת המערבל שלכם את החמאה הרכה ואת הסוכר. ערבלו את הכל היטב עד לקבלת תערובת עדינה ואחידה.

3. הוסיפו לה את הקמח ואת הביצים, ערבלו שוב והוסיפו את השמנת, את הלבן ואת התמצית וניל.

4. בקערה קטנה בצד ערבבו את הצימוקים עם כף אחת של קמח, שאותה לקחתם ישירות מ – 350 גרם הקמח למתכון. ערבבו היטב את הצימוקים עם הקמח והוסיפו אותם אל התערובת.

5. העבירו אותה אל שתי תבניות אינגליש קייק ששימנתם מראש, והכניסו אותן לתנור למשך 40 דקות. כדי לדעת אם העוגה מוכנה, הכניסו קיסם למרכז העוגה. אם הקסם יוצא יבש – העוגה שלכם מוכנה ואפשר להתחיל בחגיגה! אם לא, הכניסו אותה לחמש עד עשר דקות נוספות.

6. לאחר שהעוגה מוכנה תוכלו לקשט אותה באבקת סוכר או לשפוך עליה מעט מיץ תפוזים טרי, שיוסיף מתיקות, רטיבות ורעננות לעוגה.מתאימה לכל עונה. אנגליש קייק (אילוסטרציה Dreamstime)

חשוב לזכור:

כשמכינים עוגות בחושות כמו זו מומלץ להקפיד על הזמנים בתנור. עוגות אלו אינן זקוקות לזמן אפייה רב מאד, אולם כדי שתהיינה מוכנות לגמרי, מומלץ שלא להוציאן מהתנור לפני שנאפו כראוי. כדאי לאפות אותן בחום בינוני, לא פחות ולא יותר. בתנורים חזקים ועוצמתיים יותר, מומלץ להקטין את הטמפרטורה במעט כדי למנוע את התייבשותה של העוגה.

*#