${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישייה הפותחת: מנות הגבינה הטובות בתל אביב

קרם פרש ועגבניות בצפון אברקסס, סלט עגבניות וריקוטה ביונה, סברס עם לבנה בחג' כחיל, טורטליני תרד בטוטו וקממבר צלויה באואזיס - מנות הגבינה הטובות בתל אביב, ומחוצה לה

תגובות

מי היה מאמין שכמעט לפני שנה ישראל סערה בזכות גבינה לבנה ורכה עם גושים? הגבינה היא אחד המוצרים הנפוצים ביותר בתפריט הישראלי, ומה שבטוח, זה לא חג שבועות בלי גבינות. אז מאין הגיע המנהג לאכול מאכלי חלב בשבועות? אחת הדעות הנפוצות קשורה למעמד הר-סיני בו קיבל עם ישראל את התורה. כחלק מחוקי הכשרות היה צריך להכשיר את הכלים, אז עד שהתארגנו על כלים כשרים לא היתה ברירה אלא לאכול חלב ומוצריו. שבועות 2012 - לכל הפרטים, המתכונים והאירועים» מסעדות מומלצות - לכל הדירוגים» מנות תפוחי האדמה הטובות בתל אביב» הסלטים הטובים בתל אביב» הסטייקים הטובים בארץאם פעם הישראלי המצוי בקושי הכיר גבינה לבנה 9%, שמנת, גבינה בולגרית וגבינה צהובה, היום כמעט בכל בית אפשר למצוא פטה, ריקוטה, מסקרפונה וגבינות נוספות. גם התפתחות מחלבות הבוטיק בארץ ושיווקן בעולם, הביאו להתפתחות הענף. היום כבר אפשר למצוא גבינות כמעט בכל מסעדה כחלק ממנות ראשונות, עיקריות או קינוח. השבוע, בחרנו עבורכם חמש מנות מיוחדות עם גבינה - מהמנה הראשונה ועד לקינוח, מהזולות ועד ליקרות.הפתיח הטוב ביותר: קרם פרש עטוף בזרעי עגבניות בצפון אברקסס מי שבאמת רוצה לטעום את אייל שני ולא בנוי למהירות ולצפיפות של המזנון, או לא מעוניין לקחת משכנתא בשביל ביקור בסלון, יכול לעשות זאת במסעדת צפון אברקסס, התרגום "העממי" (יחסית) והאהוב עלינו. אמנם מדובר במסעדה שהיתה בין המקומות הראשונים שהעזו להגיש מנות גורמה בפיתה, אבל אל תטעו - מדובר בהרבה יותר מסתם פיתות.הבחירה שלנו: "חתיכת לחם וחצי בצל יבש עם קרם פרש מגולגל בצלחת, עטוף בזרעי עגבניות ושמן זית". אל תתבלבלו מהשם הארוך הזה, מדובר במנת הלחם של המסעדה, שהקרם פרש גונב ממנו את ההצגה. בפועל זו תמצית הים תיכוניות בהתגלמותה - לחם שאור בשיטה קדומה, קרם פרש שנולד משמנת ישראלית חמוצה רווית שומן, שמן זית של מסיק מקיבוץ מגל, פלפל חריף מירושלים העתיקה ועגבניות ממושב צופר בערבה. פתיח קליל, מושלם ובעיקר זול.המחיר: 16 שקלים.עוד מנה עם גבינה: פיצה סרדינים מומלחים עם פרפום עגבניות שחורות ומוצרלה בופאלו (52 שקלים). אייל שני או לא?» צפון אברקסס - לילינבלום 40, תל אביבזעקת העגבניה. קרם פרש עם זרעי עגבניות (צילום: רותם מימון)הסלט הטוב ביותר: צנצנת סלט עגבניות עם ריקוטה טרייה של יונה

קשה לפספס את חג' כחיל, בעיקר בגלל שלאן שלא מפנים את הראש ביפו, נתקלים בדוכן שלהם. בכיכר השעון לבד אפשר למצוא שני סניפים, אבל דווקא חג' כחיל - המסעדה, בניצוחו של השף עומאר עילואן, מביאה אל יפו טעמים של מטבח גלילי אותנטי, עם פרשנות עדכנית ויצירתית. בחג' כחיל כיאה למסעדת שף, מקפידים על בישול עונתי עם חומרי גלם מקומיים, כך שלא מפתיע לגלות פה כמה וכמה מנות נהדרות עם גבינה.הבחירה שלנו: פרוסות סברס עם כדורי לבנה כבושים. המנה הזאת היא הוכחה ניצחת לכך שלא מדובר בעוד מסעדה ערבית עם חומוס-צ'יפס-סלט-שיפוד, אלא בכזו שמצליחה לשלב אותנטיות וגורמה. הלבנה הגלילית עשויה משילוב של חלב בקר וחלב כבשים, וטעמה המלוח יושב בול על פרוסות הסברס המתוק. זה לא רק ניגוד המרקמים ולא רק ניגוד הטעמים. זו פשוט מנה מרעננת, קיצית ומשובבת. אפשר לקבל את זה כקינוח?המחיר: 32 שקלים.עוד מנה עם גבינה: קרפצ'יו סלק עם גבינת גורגונזולה (40 שקלים) - פרוסות דקיקות של סלק עם כמות שמן זית נדיבה וגבינה כחולה עדינה יחסית.

» חג' כחיל - כיכר השעון, יפוכיבוש מוצלח. סברס עם כדורי לבנה (צילום: רותם מימון)המנה העיקרית הטובה ביותר: טורטליני רך עם תרד בר בטוטו טוטו, מסעדתו של השף ירון שלו, מוגדרת בפי רבים כאחת המסעדות הטובות בארץ, ועל אחת כמה וכמה בתל אביב. המטבח של שלו הוא עונתי, ים-תיכוני, מרהיב, מוקפד ועשוי לעילא. בלי יותר מדי קשקושים, בלי הרבה דרמות, ועם ביצועים של וירטואוז' קולינרי. כדאי גם לקחת בחשבון - על איכות משלמים.הבחירה שלנו: "טורטליני רך, תרד בר, מסקרפונה בחמאה מלוחה וגאודה המיושנת חמש שנים", נשבעים - ככה כתוב בתפריט. מנה שנולדה כמנת ספיישל, אבל לחץ הקהל הפך אותה למנה קבועה. העידון הכובש של הטורטליני הרך עם תרד הבר והגבינות, בשילוב המסקרפונה שמגיעה בכפית קטנה ורצועות יפות של פרמזן, הם לא פחות מגן עדן קטן. בונוס: אפונת גינה טרייה מוסיפה קצת צבע ועוד הרבה יופי.המחיר: 88 שקלים.עוד מנה עם גבינה: רביולי תורכי עם שמנת חמוצה, ריז'לה, זעתר ופלפלים חריפים (78 שקלים).» טוטו - ברקוביץ' 4 , מגדל המוזיאון, תל אביבהקהל לחץ, והקהל קיבל. טורטליני רך עם תרד בר (צילום: רותם מימון) הקינוח הטוב ביותר: קממבר שלמה צלויה באואזיס מזמן לא נרשם בקרב חובבי אוכל קונצנזוס כזה על מסעדה, אבל עושה רושם שמה שתל אביב היתה צריכה בשנה האחרונה זה מקום כמו אואזיס של השפית רימה אולברה. מדובר בעסק לא זול ובאוכל שלא רק שלא מתחנף לחיך ולטעם הישראלי, הוא אפילו מאתגר אותו.הבחירה שלנו: קממבר שלמה צלויה. לרוב, קשה לחשוב על קממבר כקינוח, אבל במקרה זה מדובר במיני יצירת מופת שצריך הרבה סבלנות וסובלנות בשבילה. כיכר קממבר מחלב פרות, עטופה בעלי גפן שנקטפים על ידי אוליברה בעצמה אך ורק בתחילת העונה, נשלחת לתנור לכמעט רבע שעה. במקביל צולים פה על הגריל פירות, כמו פסיפלורה, ענבים ונקטרינות עם טיפה דבש לבנדר. התוצאה: מנה עוצרת נשימה ביופייה, עם ריח מטריף של פירות מתוקים וקממבר בטעם עדין של ענבים. החיסרון הגדול: התפריט מתחלף כל שבעה שבועות. אם לא תבואו עכשיו, תצטרכו להמתין שנה.המחיר: 78 שקלים (קינוח זוגי).עוד מנה עם גבינה: עוגת גבינה בתוספת דובדבני אמרנה ופקאנים מסוכרים. כזאת עוד לא אכלתם.» אואזיס - טשרניחובסקי 1, תל אביבלא מתחנפת. גבינת קממבר צלויה (צילום: רותם מימון)עוד מנות עם גבינה שאסור להחמיץ אלמוחבנס בקאסה נובה - מקורן של האלמוחבנס, לחמניות תירס וגבינה עם חמאת צ'ימיצ'ורי (28 שקלים), הוא בקולומביה, שם נהוג להגיש אותן כמאפה ליד הקפה או השוקו. בגלגולן הנוכחי בקאסה נובה הן דווקא הולכות נפלא עם סביצ'ה. הלחמניות עשויות קמח תפוח אדמה, גבינת פטה, שמנת, תירס טרי טחון וחמאה עם צ'ימיצ'ורי שלוקחים את זה לכיוון המלוח. נראה אתכם אוכלים רק אחת.» קאסה נובה - רציף העליה השניה 48, נמל, יפוסיי צ'יז. אלמוחבנס (צילום: רותם מימון)פלפל שושקה ממולא בגבינה בשישקו - יש לנו חיבה מיוחדת לחמארות בכלל ולבולגריות בפרט, אבל שישקו היא ההיפך מחמארה אפלולית - מדובר במקום שמח ושוקק. התפריט, אפשר להבין כבר לבד, סובב סביב המטבח הבולגרי וגודל המנות נע בין מנות ראשונות לביניים, כך שהכי שווה לפתוח שולחן. הבחירה שלנו: פלפל שושקה ממולא בגבינה ומצופה בפירורי לחם. עוד לפני שהספקתם להגיד גבינה בולגרית זה נגמר.» שישקו - הר סיני 2, תל אביבחצ'אפורי בננוצ'קה - ננוצ'קה זה לא רק בר גרוזיני שרוקדים בו על השולחנות, זו גם מסעדה גדולה עם מטבח גרוזיני מא' ועד ת'. חצ'ו בגרוזינית זה גבינה ופורי הוא לחם. השילוב של שניהם יוצר את אחת המנות הגרוזיניות המפורסמות ביותר והמאכל הלאומי של  גרוזיה, סליחה - גיאורגיה. הידעתם? לכל אזור בגרוזיה יש את החצ'אפורי שלו ובסך הכל משהו כמו 40 סוגים. על החצ'אפורי של ננוצ'קה (49 שקלים) עובדות ארבע ידיים שמקפלות את הבצק בחמאה וממלאות אותו בגבינות. המילוי בננוצ'קה מורכב מגבינה צפתית, בולגרית ופטה. ושלא תעזו לקרוא לזה בורקס.» ננוצ'קה - לילינבלום 30, תל אביבבארבע ידיים. חצ'אפורי (צילום: רותם מימון)פסטייה סלמון ופטה תורכית באדורה - השף אבי ביטון מביא טוויסט מעודכן למונח ביסטרו ומשלב בו לא מעט מוטיבים ים תיכוניים, וצפון אפריקאיים. אחת המנות המשובחות באדורה היא ברוח מזרח תיכון חדש: פסטייה של סלמון אטלנטי ממולא בפטה תורכית ומנגולד, ברוטב יוגורט ונענע יבשה, עם קישוא בלדי צלוי (84 שקלים). מנה עשירה ומפתיעה בקריספיות שלה. אפילו הסלמון לא מצליח לגנוב את ההצגה מהגבינה המלוחה.» אדורה - בן יהודה 226, תל אביבמזרח תיכון חדש. פסטייה סלמון ופטה תורכית (צילום: רותם מימון)טיראמיסו בגוסטו - פעם, גוסטו היתה פיצריה די סודית ליודעי דבר בשדרות יהודית. אחר כך היא עברה ללב העיר, גדלה והפכה למסעדה איטלקית לכל דבר. הפיצות המעולות עדיין כאן, אבל חוץ מהן יש גם פסטות ומנות איטלקיות למכביר. מנת הגבינה המופלאה כאן היא דווקא בגזרת הקינוחים - טיראמיסו. קינוח איטלקי קלאסי שמבוסס על מסקרפונה, ביסקוטי וקפה. סמיך, עשיר, קפאיני ומושלם.» גוסטו - שדרות חן 59, פינת פרישמן 90, תל אביבמרים גבוה. טיראמיסו (צילום: רותם מימון)מנות הגבינה הטובות מחוץ לתל אביב

כיכר קממבר בטופולינו - המסעדה האיטלקית הקטנה והצנועה בשולי שוק מחנה יהודה מגישה את אחת המנות הראשונות המפתיעות שטעמנו: כיכר קממבר (43 שקלים). מדובר בכיכר שלמה של גבינת קממבר (של משק יעקבס) שממולאת בשום אפוי ודבש ונאפית בתנור אבן למשך תשע דקות בחום של 300 מעלות. מדובר בשילוב קטלני שיוצר טעם חדש, אחר ויוצא דופן. מזל שאנחנו לא גרים בירושלים.» טופולינו - אגריפס 62, ירושליםפטה וחצילים בזאזא פיצה - מי שמחפש פאסט פוד איכותי בלי להתפשר על איכות, יכול למצוא בהוד השרון פיצרייה קטנה, שמספקת פיצות במשקל המוכנות ממתכון סודי. בזמן שפיצריות שכונתיות משתמשות לא פעם בגבינות תעשייתיות, בזאזא משתמשים בגבינות ממחלבת עברי. הפיצה המועדפת עלינו היא פטה חצילים (8 שקלים ו-80 אגורות ל-100 גרם). הבצק הקריספי והשילוב בין הפטה והחצילים שתמיד עובד, הופכים את המנה מסתם עוד פיצה לברוסקטה. » זאזא פיצה - הבנים 14, הוד השרוןתלתלים לבנים. פטה חצילים (צילום: רוצם מימון)

פונדו גבינות בוואלה - אחת המנות המיתולוגיות בארץ היא פונדו גבינות של מסעדת וואלה בחיפה - ובצדק. המנה, שמקורה בשוויץ, היא שחיתות לשמה: גבינות מגורדות מומסות בהרבה יין לבן שהורתח בכלי ברזל מבושם בשום. את הגבינות השוויצריות החריפות מחליפים כאן בגבינות שקולעות מעט יותר לטעם הישראלי, אבל את השפיץ למנה עדיין נותנת גבינת הגרוייר. המנה (148 שקלים) מוגשת עם סלסלת קוביות באגט קלויות וסלט. המושחתים הרציניים מוזמנים גם לחזק אותה עם שרימפס או עם בייקון. » וואלה - שדרות הנשיא 119, חיפהכנאפה באלבאבור - יש הרבה מקומות מעולים בצפון לאכול כנאפה, אבל אנחנו אוהבים את הכנאפה שלנו מבית היוצר של חוסאם עבאס. עבאס מוסיף את שערות הקדאיף אל גבינת צאן חצי קשה ומעט מלוחה, מטגן בהרבה חמאה מזוקקת, יוצק על הכל סירופ סוכר ומפזר פיסטוקים. תענוג שעולה רק 40 שקלים לזוג.» אלבאבור - כביש 65, אום אל פאחםתגרום לכם לרצות לשיר. כנאפה של אלבאבור (צילום: בועז לביא)

מוס לבנה בבלזק - בלב שכונת מגורים מנומנמת באשדוד, מסתתרת לה מסעדה צרפתית קטנה ומפתיעה, שכדאי להכיר. לא מעט מהמנות מבוססות על גבינות הבוטיק של משק קורנמל ושל גבינות צאלה, כך שאם אתם בענייני ריזוטו גבינתי במיוחד, זה המקום. הבחירה שלנו: מוס לבנה (29 שקלים). שמן זית הוא לא משהו שאנחנו רגילים לאכול כקינוח, אבל האינטרפרטציה הקינוחית ללבנה משלבת מחית פיסטוק, ערמונים, לבנה ושמן זית, כמובן. התוצאה: קינוח חצי מתקתק, חצי חמצמץ ואפילו טיפה מלוח. » בלזק - האשל 11, אשדודהמדור "החמישייה הפותחת" הינו אובייקטיבי, אינו תלוי בתשלום והבחירות הן לפי טעם המערכת בלבד.

*#