טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: פלאפל חצילים של אבי ביטון

במיוחד לפורים: חצילים מחופשים לפלאפל במנה מיוחדת של אבי ביטון ממסעדת אדורה

תגובות

השף אבי ביטון ממסעדת אדורה מעולם לא רכש השכלה פורמלית, אבל הוא מוכר כשף אוטודידקט, השואב השפעה מכל סגנון. את חייו המקצועיים התחיל במטבח של קפולסקי מרמת גן. משם המשיך לכמה מהמטבחים המוכרים בתחום כמו:  יועזר בר יין (שאול אברון), במסעדת רפאל (רפי כהן), במסעדת קורדיליה (ניר צוק) והיה שותף בהקמתה של מסעדה חדשה בבוקרשט, עד שפתח את המקום שלו - מסעדת אדורה. » אדורה - לשעות פעילות ולכל הפרטים» מתכונשף: מלבי קוקוס של סושיסמבה» מתכונשף: לחם יוגורט וזיתים של ארז קומרובסקי» מתכונשף: פילה לברק בפטריות של מסעדת רגב» מתכוני שף - למתכונים נוספים» אבי ביטון: "לפני שאני טבח, אני מארח"לקראת פורים, אבי ביטון חולק את המתכון למנת פלאפל חצילים של אדורה. "זו מנה שמאוד מזוהה עם המסעדה" אומר ביטון. "היא מוגשת כבר חמש שנים בתפריט. זו מסוג המנות שאני אוהב לקרוא להן 'מנות קונדסיות'. לפעמים מנה לא נבנית לפי איך שהיא נראית, אלא גם לפי הטעם שלה. לקחתי משהו מוכר, החצילים, וחיפשתי אותם לפלאפל".אבי ביטון (צילום: בועז לביא) פלאפל חצילים וגבינת פרמז'ן לצד סלט ירקות ונבטי חמניה מצרכים ל-5 מנות (15 כדורי פלאפל):30 גרם חמאה1 בצל בינוני קצוץ דק מאד3 שיני שום כתושות500 גרם בשר חציל קלוימלח ופלפל שחור גרוס60 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת דק2 ביצים טרופות עם 3 כפות מים קרים1 כוס קמחפירורי לחם זהוביםשמן לטיגון עמוק

להגשה5 כפות גדושות של גבינת שמנת בטעם טבעי, רצוי פילדלפיהסלט ירקות עם נבטי חמניות

אופן ההכנה:1. ממיסים במחבת קטנה חמאה ומוסיפים בצל ושום ומטגנים על אש בינונית 5 דקות. מוסיפים את החצילים ומתבלים במלח ופלפל. ממשיכים לטגן עד אשר אין נוזלים במחבת. מסירים מהאש ומעבירים לקערה. מצננים היטב. מוסיפים לחצילים גבינת פרמז'ן, מערבבים ומקררים במקרר כשעה.2. צרים מהתערובת כדורים (כמו כדורי פלאפל) מסדרים על מגש ומקררים שעה נוספת. שמים בצלחת שטוחה קמח ובצלחת נוספת ביצים טרופות.3. מגלגלים את כדורי הפלאפל בקמח בביצים טרופות ובפירורי לחם. מקררים חצי שעה.4. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את כדורי הפלאפל עד להזהבה.5. הגשה – על צלחת הגשה אישית, מורחים כף גדושה של גבינת שמנת. מניחים מעל שלושה כדורי פלאפל ובצד מניחים ערמה קטנה של סלט ירקות ונבטי חמניה ומגישים מיד.פלאפל חצילים וגבינת פרמז'ן - לגרסת הדפסהלפתוח את הראש. פלאפל חצילים וגבינת פרמז'ן (צילום: מור סגל)

*#