טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פרסי עכבר העיר 2015: אוכל הרחוב הכי טוב

הבחירה האמיצה של המוסד, הפשטות של M25, הקאמבק של גו נודלס והטיפול המסור של השומר 1 - מה תהיה מנת הרחוב של השנה?

תגובות

ביליתם, יצאתם, טעמתם, ראיתם ושמעתם - ועכשיו הגיע זמן לסכם! עכבר העיר מזמין אתכם לקחת חלק בבחירת המופעים, המסעדות, המקומות ואירועי התרבות של השנה. איך משתתפים? נכנסים לאתר התחרות, בוחרים את המועמדים האהובים עליכם מבין האפשרויות בקטגוריות השונות, ממלאים את הפרטים ונכנסים להגרלה נושאת פרסים, ובהם טיסות וחופשות זוגיות בחו"ל מתנת ישראייר.

» פרסי עכבר העיר - לאתר התחרות » המסעדה הטובה של השנה» העסקית הטובה של השנהלצד מסעדות וברים יקרים שנפתחו השנה, טרנד הנורמקור שתוקף את עולם האופנה, לא פסח על הצלחת והפריח את סצנת אוכל הרחוב בארץ. המגמה שהתחילה בשנה שעברה, הגיעה השנה לשיא חדש, כשסדרי העדיפויות השתנו. הישראלים בוחרים שוב ושוב אוכל מהיר, לא יקר מאוד ובעיקר לא מחייב - כל זאת בלי לוותר על האיכות. בחרנו את המקומות שהעשירו ואתגרו את בלוטות הטעם, באווירה הכי נינוחה שיש.

» המסעדה הטובה ביותר» העסקית המשתלמת ביותר

SHI SHI בתל אביב יש לא מעט פינות מקוללות, בהן מסעדות ובתי קפה נפתחים ונסגרים כל כמה חודשים. באורח פלא, נדמה שיש מי שמצליחים לשבור את הרצף המקולל. כזאת היא SHI SHI מסעדה קטנטנה שקמה בפינת הרחובות אבן גבירול והנביאים, ומגישה רולים של דפי אורז, אורז סושי ומגוון מילויים מתחלפים. מנימוקי השופטים: כששומעים לראשונה על הקונספט הקולינרי של SHI SHI, מעין שילוב משונה בין ספרינג-רול לסושי, נדמה שלפנינו עוד מסעדה אסייתית עם שאיפות גדולות ויכולות קטנות. אלא שאז נותנים ביס אחד ברול ממולא בדג לבן או שרימפס, ומבינים שיש דברים שהיו צריכים להמציא כבר מזמן. אנחנו ממליצים להזמין שני רולים שונים ולהתחלק חצי-חצי עם חברים טובים. בקרוב יהיו גם משלוחים, רק אומרים.

SHI SHI - אבן גבירול 33, תל אביב

בדוכן הקטן ברחוב השומר נפתחה השנה בשקט בשקט אחת המסעדות המצוינות שתמצאו בשוק הכרמל. המסעדה של נאור כהן הצעיר, שצבר את ניסיונו בלא מעט מסעדות יוקרה, מציעה מנות פשוטות עשויות בקפידה וטייק אוף על קלאסיקות מוכרות מהמטבח המקומי, דוגמת מעורב ירושלמי בחצי כיכר לחם.  

מנימוקי השופטים: הטיפול המסור שמעניק כהן למנות פועלים, פשוט שבה אותנו. לאחרונה גדלה המסעדה, נוספו מקומות ישיבה ושעות הפעילות התרחבו עד הלילה, כך שגם הרבה אחרי שהבסטיונרים הולכים הביתה, אנחנו יכולים להמשיך לספוג אווירת שוק.

השומר 1 - השומר 1, תל אביב

מנות פועלים עם טיפול מסור. כריך מעורב ירושלמי בשומר 1 (צילום: גיל גוטקין)

המסעדה הקטנה בתוך בסטה בשוק הכרמל, בבעלותם של השף ירון קסטנבוים ויונתן בורוביץ' (מקפה 48 המיתולוגי), נפתחה 25 מטרים מהמיט מרקט. מה שהתחיל כמנהג צליית נתחים בקצבייה, הפך מהר מאוד למוסד אהוב בפני עצמו. לצד תפריט קבוע ומצומצם שמוגש במקום, תמצאו כאן הרבה בשר, שמטופל במינימליות עם מרכיבים איכותיים וטריים.

מנימוקי השופטים: אחרי שנים שאפשר היה למצוא בשוק הכרמל אוכל עדתי-ביתי, סוף סוף נפתחה הפינה הנכונה לאכול בה בשר איכותי ועשוי כהלכה. קסטנבוים חושף את המבקרים לנתחי בשר פחות פופולריים, באופן הטעים ביותר ובלי יומרות.

M25 - סמטת הכרמל 30, תל אביב

בלי יומרות. רוסטביף ב-M25 (צילום: מתוך האינסטגרם של yaronkestenboum)

אחד המקומות שלהם ציפו הכי הרבה עם פתיחתו של שרונה מרקט היה מסעדת הראמן של אהרוני. מדובר בדוכן קטן עם מספר מוגבל של מקומות ותור קבוע של אנשים, שמחכים לזנק על כל מושב שמתפנה. גולת הכותבת היא מרק הראמן אך יש לא מעט תוספות קטנות, וכולן מוגשות בכלים חד פעמיים.

מנימוקי השופטים: לאכול מנת ראמן אותנטית ולשכוח שאנחנו בלב שוק מקורה ובורגני, הוא לא דבר של מה בכך. הלוקיישן החכם של הדוכן, במתחם עם חניה זמינה - כזה שמתאים גם למי שמגיע מחוץ לתל אביב, חושף קהל מגוון יותר למאכל שלא זכה להרבה עדנה במחוזותינו. מכהן האוכל האסיאתי בארץ לא היינו מצפים לפחות.

הירו ראמן - קלמן מגן 3, תל אביב

אחד המדוברים בשרונה מרקט. הירו ראמן (צילום: חיים יוסף)

מסעדת גו נודלס נפתחה לפני מספר שנים בקול תרועה, ירדה מגדולתה והתקמבקה בשנה החולפת עם בעלים חדשים, עיצוב חדש וקונפסט מהודק כמו רצועות מלפפון בתוך ספרינג רול. בגלגולה הנוכחי מציעה גו נודלס מנות רחוב אסיאתיות יצירתיות, שלא עברו יותר מדי התאמה לחך המקומי ועסקיות צהריים קלות, מהירות ומאוד משתלמות.

מנימוקי השופטים: להחזיר עטרה ליושנה נראה כמעט בלתי אפשרי בסצנת הקולינריה המקומית, בייחוד בתקופה שבה מסעדות רבות נסגרות. גו נודלס עשתה זאת בחן ועם שירות משלוחים שהתייעל מאוד מרגע הפתיחה המחודשת.

גו נודלס - אבן גבירול 54, תל אביב

מחזירים עטרה ליושנה. פאד תאי בגו נודלס (צילום: דניאל לילה)

צ'אנגוס

המקסיקנית הקטנה בפלורנטין היא אחד המקומות השמחים ביותר במדרחוב בשדרות וושינגטון. השולחנות מזמינים ישיבות חברתיות, העיצוב כולל המון הדפסי גולגלות, בכל הזדמנות מרימים כאן חגיגה עם המון אלכוהול ומנות הטקס-מקס עושות שמח בבטן בלי לקרוע את הכיס.

מנימוקי השופטים: הבעלים של המקום שבילה מעל שני עשורים בארצות הברית, יצר תפריט שלוקח את המיטב מהמטבח המקסיקני שעבר אמריקניזציה, כשבמרכזו הבוריטו שלקח את המקום הראשון בדירוג הבוריטו הגדול בתל אביב.

צ'אנגוס - וושינגטון 25, תל אביב

טקס מקס עושה עליה. טאקו בצ'אנגוס (צילום: אנטולי מיכאלו)

מתמודדת מאסטר שף, דליה אלחדף, שעוררה את תיאבון הצופים עם האוכל הדרום אמריקאי שלה במהלך התוכנית, פתחה השנה את טוטומה. במסעדה מוגשות מנות מהמטבח הוונצואלי שלא זכינו להכיר עד כה, וחבל שכך. רובן נטולות גלוטן, מתאימות לטבעונים ומציגות קשת טעמים רחבה ומעניינת.

מנימוקי השופטים: המסעדה קטנה אך הביקוש לארפות של אלחדף גדול. היא הצליחה למסד מנות שמוגשות בבסטות ובמשאיות, בלי לאבד מאופיין, ויצרה הברקה בכל מה שנוגע לאוכל רחוב. 

טוטומה - דיזנגוף 265, תל אביב

ביקוש גדול. ארפה של טוטומה (צילום: שירן כרמל)

הכוך הקטן ליד כיכר רבין הגיש מיום הפתיחה סנדוויץ' אחד בלבד, למרות השם המטעה. היום, מלבד סלופי ג'ו מאונטריב עסיסי עם רוטב ברביקיו בחלה קטנה, תמצאו כאן גם כריך חדש עם צ'ימיצ'ורי, לצד צ'יפס אלוהי מתפוחי אדמה מעוכים. זו ההוכחה הניצחת שאפשר לחדש בלי ללכת רחוק ולהשתגע עם המון חומרי גלם.

מנימוקי השופטים: אם לא מחשיבים חומוס או פלאפליות, קשה עד בלתי אפשרי למצוא מקומות שמתמקדים במנה אחת בלבד. אנחנו מריעים לאומץ לפתוח מקום כזה, ובו זמנית מקווים שכל המגוון הטעים הזה רק ילך ויגדל.  

המוסד לסנדוויצ'ים מיוחדים - אבן גבירול 67, תל אביב

מתמקדים במנה אחת. סלופי ג'ו במוסד (צילום: אסף רונן)

לפעמים אנחנו חושבים שאייל שני פותח כל שנה מקום חדש רק כדי שיהיה לנו תירוץ להעניק פרסים בקטגוריית אוכל הרחוב. גם בית רומנו, שהוא מתחם קצת יותר מהודר מהמזנונים של שני, מצטיין עדיין בסטריט-פוד מפונפן. האווירה מגניבה במיוחד, אבל שזה לא יבלבל אתכם, שני עדיין מוציא מתחת ידיו אוכל המבוסס על חומרי גלם איכותיים, שהטיפול בהם נועד להבליט אותם ולא להפריע לסועדים ליהנות מטעמים מושחתים. מנימוקי השופטים: רצינו לשנוא את בית רומנו, באמת. כמות הבאזז שיצרה המסעדה עם פתיחתה גרמה לנו לרוץ לצד השני של העיר. אלא שאז אכלנו את הצ'יפס המדובר, ואת האורז שמגיע בשקית, ונזכרנו שאייל שני מחזיק בידיו את היכולת לעשות אנשים מאוד מאושרים עם מעט מאוד פעולות.

בית רומנו - דרך יפו 9, תל אביב

בדרך להפוך לצ'יפס המדובר. תפוחי אדמה ברומנו (צילום: מתוך האינסטגרם eyaltomato)

קצת אחרי שעזב את בית הכוון הגיע השף אבי לוי (המוציא) לתל אביב, ופתח את צ'יריפום. גם כאן לוי עשה את מה שהוא יודע הכי טוב, והרכיב מנות המבוססות על מטבח ביתי מרוקאי, שעוברות אדפטציה לאוכל רחוב ומוכנסות לתוך פיתה, כך שניתן לאכול אותן במהירות ואפילו בעמידה.

מנימוקי השופטים: העובדה שהמקום מגיש את אחת הפיתות הטעימות בעיר, היא סיבה מספיק טובה כדי לזכות במקום ברשימה, אך גם השילוב המוצלח של אווירת רחוב וחלל ביתי חמים, שעובד נהדר במקום של לוי. 

צ'יריפום - אחד העם 29, תל אביב

הפיתה הטעימה בעיר. צ'יריפום (צילום: אנטולי מיכאלו)

חבר השופטים:נרי ליבנה - מבקרת המסעדות בעכבר העירטל לוין - עורכת ראשית עכבר העיר יעל רייף - עורכת מדור אוכל וסגנית עורכת עכבר העיריוליה ניקנקין - מפיקת מדור אוכל בעכבר העיר

*#