אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מישלן זה כאן: ראונד טייבלס 2018 יוצא לדרך

פסטיבל הקולינריה הגדול בישראל חוזר בפעם הרביעית, הפעם בסימן העצמה נשית: שבע מהשפיות המובילות בעולם יתארחו כאן, במסעדות מובילות בתל אביב, למשך שבועיים של שכרון חושים

תגובות
מנה של ג'ודי ג'ו, שפית ששמה במוקד את המטבח הקוריאני ותתארח במסעדת "דוד ויוסף"
יח"צ חו"ל

פסטיבל הקולינריה הגדול Round Tables by American Express יוצא לדרכו בפעם הרביעית, ויתקיים במבחר מסעדות נחשבות בתל אביב בין התאריכים ה-9 ועד ה-23 בנובמבר 2018. כמו בשנה שעברה, גם השנה יארח הפסטיבל שפים מובילים מכל העולם, אולם הפעם הערך המוסף המייחד את הפסטיבל: כל השפים המתארחים הם למעשה שפיות, כשהאירוע ייערך השנה בסימן כוח נשי.

» ראונד טייבלס 2018 - לכל הפרטים והמסעדות המשתתפות
» ארוחות הבוקר הטובות בתל אביב
» המסעדות המומלצות בירושלים
» איך זה שדווקא בירושלים יש יותר נשים בזירה הקולינרית?

במסגרת האירוע, כל מסעדה בינלאומית שמשתתפת שולחת את השף הראשי שלה (שפית ראשית, במקרה זה) יחד עם צוות המסעדה על מנת לבשל במשך שבוע במטבח של מסעדה מקומית מובילה. יחד, רוקחים השפים ארוחת טעימות ייחודית, שמציגה את מנות הדגל של המסעדה האורחת, בשילוב חומרי גלם והשפעות של השף המארח, המקומי. התוצאה היא חגיגה קולינרית מבורכת ומרהיבה, שמנגישה לקהל הישראלי טעמים וריחות ממעבר לים. חידוש נוסף שקורה השנה בפסטיבל היא נוכחותן של מסעדות קלילות יותר שמציעות קז'ואל דיינינג זורם, לצד מסעדות הפיין דיינינג שמגיעות לכאן כל שנה. 

מנה של טניה גרנדיטס שמתארחת במסעדת "פאסטל" של השף הלל תווקולי
יח"צ חו"ל

לקראת האירוע יגיעו לישראל שבע שפיות ממסעדות מובילות באיטליה, שוויץ, לונדון, ניו יורק, ספרד, קולומביה ומקסיקו - כולן תגענה ארצה ברכבת אווירית, רובן ככולן שפיות המסומנות כמובילות מגמה, מעוטרות כוכבי מישלן, זוכות תחרויות נחשקות ובעלות מטבחים מרתקים וייחודיים.

השפיות המשתתפות: הלנה רייגדס, המסמנת את הדור החדש של האוכל המקסיקני, אשר נבחרה לשפית הטובה באמריקה הלטינית בשנת 2014; איסה מאצוקי, שפית איטלקייה המשלבת מסורתי מול חדשנות, שזכתה בתואר השפית הטובה ביותר באיטליה של Grande Dame Veuve Clicquot; טניה גרנדיטס, שפית גרמנייה-אסיאתית בעלת שני כוכבים, שנבחרה על ידי מישלן בתואר השפית הטובה ביותר בשנת 2017 ומתאפיינת בשילובים הייחודיים לה - של אמנות, צבעים וארומות עם קולינריה; ליאו אספינוזה, זוכת תחרות סאן פלגרינו כשפית הטובה ביותר באמריקה הלטינית בשנת 2017 ומסעדתה (Misia) מדורגת כאחת ממאה המסעדות הטובות ביותר בעולם, היא שפית שמחזירה את מסורת הבישול הקולומביאנית העתיקה אל הבישול העילי המודרני; גבריאלה המילטון, זוכת התואר השפית המצטיינת ברחבי ארצות הברית לשנת 2018 ואף זכתה בתואר השפית הטובה בניו יורק בשנים 2011-2012, קצרה פרסי ג'יימס בירד ונודעת גם בעקבות כיכובה בתוכניות טלוויזיה שונות, כתיבתה ובהיותה בת טיפוחיו של אנתוני בורדיין. מאקה דה קסטרו, השפית ממיורקה שידועה כמי שהפכה את תפיסת 'מהגרעין ועד לצלחת' שיצרה לסיפור הצלחה שמעוטר בכוכב מישלן; ולבסוף, ג'ודי ג'ו, השף-סלבית היחידה שכבשה את תוכנית איירון שף באנגליה ובין השאר, היא אף ברוקרית בעיסוקה, ומי שמפיצה את בשורת האוכל הקוריאני בעולם.

מנה של השפית ליאו אספינוזה שתתארח במסעדת ניטן תאי
יח"צ חו"ל

המסעדות הישראליות שייקחו חלק בפסטיבל: קופי בר של קבוצת R2M ובראשה המסעדנים רותי ומתי ברודו (תארח את השפית גבריאלה המילטון), ניטן תאי של השף שחף שבתאי (תארח את השפית ליאו אספינוזה), פאסטל של השף הלל תווקולי (תארח את השפית טניה גרנדיטס), צפרה של השף אבי קונפורטי (תארח את השפית הלנה רייגדס); דוד ויוסף של צמד השפים יוסי שטרית ודוד אלמקייס (תארח את השפית ג'ודי ג'ו); מסעדת קוואטרו של השף אביב משה (תארח את השפית מאקה דה קסטרו); והירקון 99 הכשרה של השף עובד אלפיה (תארח את השפית איסה מאצוקי). 

כרטיסים לפסטיבל ימכרו ב- 299 או 319 שקלים בהתאם למסעדה (50 שקלים הנחה למחזיקי אמריקן אקספרס). את הכרטיסים ניתן להזמין דרך האתר הרשמי של אמריקן אקספרס.

ראונד טייבלס בחסות אמריקן אקספרס - לכל הפרטים

*#