טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חציל נחמה: איפה אוכלים קומפורט פוד בתל אביב?

קניידלעך וחמין, המבורגר עסיסי ובריוש מלא בקרם - אם רק התיאורים האלו גרמו לבטן שלכם להתחיל לקרקר, כנראה שגם אתם זקוקים למנה גדולה של אוכל מנחם

תגובות

החורף אוטוטו כאן (כן, אנחנו אוהבים להשלות את עצמנו) והמצב הבטחוני הפך את השבועיים האחרונים ללחוצים, טרופים ומעיקים באופן בלתי רגיל. הדבר המתבקש הוא להתבצר בבית ולבהות בחדשות באימה, אבל אפילו פרנואידים כמונו זקוקים להפסקה פה ושם. סוף השבוע שבפתח מספק הזדמנות פז לבדוק את המסעדות שמציעות את התמהיל המדויק שבין אוכל מושחת לאווירה נעימה, גם אם נדמה לעיתים שהן מחזירות אותנו לתקופות מוקרמות יותר. אז בין שתפס אתכם דיכאון יום ראשון ובין שסתם בא לכם להרגיש ערב שישי בכל יום בשבוע - אלה המקומות שיגישו את הנחמה הטעימה ביותר.

» טארט הלימון שגרם לנרי ליבנה להתאהב» איפה אוכלים ליד פסטיבל הפסנתר» סזרינה - המסעדה החדשה של אדוני» ארוחות הבוקר הטובות בתל אביב

קיטון בשנים האחרונות יכולים יותר ויותר פולנים (וסמי-פולנים) להרים את ראשם בגאווה. האוכל המזרח אירופאי, שבימים כתיקונם מוצג כחיוור ותפל לעומת זה המזרחי, זכה לשבוע אוכל משלו וללא מעט הופעות במסעדות הטובות בעיר. אבל לפני שחוגגים על הקאמבק חשוב לזכור את מי שעמדה לאבותנו ולנו לאורך השנים - הלא היא מסעדת קיטון. זר לא יבין זאת, אבל כשהגוף חושק במשהו חם ומנחם, אצל חלקנו הוא מדמיין קרפעלך שמנמנים שצפים במרק, צלי בקר סמיך ומהביל, גוועץ' שאין צורך לדעת מה הכניסו בו וכמובן חמין כבד ומתקתק לשבת. אל תחמיצו את שוק האווז האגדית, ואל תתביישו לבקש תוספת צימעס. 

קיטון - דיזנגוף 145, תל אביב

אל תתביישו לבקש עוד קצת צימעס. אוכל יהודי בקיטון (צילום: אסף עברון)

עם טיפת הגשם הראשונה שיורדת על תל אביב קורים שני דברים - ישנה הצפה במספר מוקדים מרכזיים (ולא כל כך מרכזיים בעיר), ותור ארוך משתרך בכניסה למסעדת המרקים הקטנה ברחוב יהודה הלוי. המסעדה, שהייתה פעם סוד שמור בעיר, מתמחה במרקים. בכל יום יועמדו על האש חמישי עד שמונה סוגי מרק, שיוגשו לכם בקערה מפנקת, עם קצת לחם ליד. בעמוד הפייסבוק של סופיצה תוכלו להתעדכן מדי יום בתפריט. במקביל, פיתחו בשנים האחרונות במקום גם תפריט איטלקי לא מחייב, הכולל מנות פתיחה קלאסיות, פסטות במבחר טעמים ופיצות (אותן גם תוכלו להרכיב אם אתם נודניקים שלא יודעים לבחור מהתפריט). 

סופיצה - יהודה הלוי 56, תל אביב

עם טיפת הגשם הראשונה. מרק בסופיצה (צילום: שרון בן דוד)

אם כבר מסעדות שלא אוהבות להתחייב לתפריט קבוע, אז מסעדת שמונה היא אחד האירועים המשמחים במרכז העיר. על כיכר רבין, בין הברים של הסחים ומסעדת וולפנייטס, ממוקמת המסעדה הקטנה, שנראית במבט ראשון כמו משהו שאייל שני עיצב. במבט נוסף מתגלה מקום לא מתיימר, שמבשל אוכל ביתי טעים, פשוט, נטול-פלצנות ובמחירים שלא יגרמו לכם לחשב את הריבית על המינוס. בין המנות הקבועות בתפריט, אותן גם תוכלו לקחת הביתה, תמצאו חריימה בורי חרפרף, סינייה מבשר כבש עם ירקות צלויים וימבה טחינה ונקניקיות אסורות עם פולנטה אפויה, שמטעמי התחשבות בציבור שומרי המסורת לא נפרט ממה הן עשויות. אל תהססו לארוז את השאריות ולאכול ביום שלמחרת - הנחמה תהיה כפולה. 

שמונה - מלכי ישראל 8, תל אביב

לא צריך לחשב את הריבית על המינוס. שמונה (צילום: גיל גוטקין)

אחרי שבעיר פשטה מגפת המסעדות האיטלקיות-מולקלריות, בהן מגישים לנו שלג של שמן זית ואבקת עגבניות, שמחנו לחזור לאוליברי - המסעדה שבה כשאנחנו מזמינים פסטה, אשכרה מביאים לנו פסטה. המסעדה המשפחתית בצפון אבן גבירול ממשיכה להציג יד יציבה, שמוציאה מהמטבח אוכל חם, טעים, לא מתחכם ומשמח. אוליברי היא מסוג המקומות שכיף להסתתר בהם בשבת גשומה ולהזמין פולנטה פטריות וסלט רחוב סיציליאני למנה ראשונה, פרפדלה אספרגוס-שינקן וקנלוני בשר לעיקרית ולקנח עם סופלה השוקולד בפוייקה - שהוא נחמה היישר משנות ה-80. אל תחפשו הפתעות, אוליברי זה כמו הבר השכונתי, שבו אף אחד לא מבלבל לך את המוח, ואתה יכול להרגיש בבית. 

אוליברי - אבן גבירול 137, תל אביב

בלי גחמות מולקולריות. פסטה באוליברי (צילום: מתוך הפייסבוק)

בימים של פוליטיקלי קורקט וטבעונות מקומות כמו גוצ'ה דה דיינר גורמים להרגיש לנו כמו חרדים שמחללים שבת ונהנים מזה. הסניף השני של גוצ'ה ממשיך לתחזק מנות דגים ופירות ים משמחות, אבל כבר פונה בבירור לאוכל אמריקאי-מושחת, רב חמאה, גבינה צהובה ובשר. כמו בכל דיינר טיפוסי תוכלו למצוא כאן מנות ביצים מפתות - כמו אגס בנדיקט או פלורנטין; המבורגר עם תוספות מרטיטות ומפחידות בו זמנית כגון גבינה כחולה וצ'אטני, כבד אווז וביצה עלומה, נקניק ג'מבו והולנדז; וקינוחים שכוללים וופל בלגי, פנקייקים והררים של גלידת שמנת מתוקה. נכון, אנחנו ממליצים להגיע למקום עם כרטיס ביקור של קרדיולוג, אבל אם אתם אחרי יום מבאס ומחפשים מקום שאפשר לשתות ולאכול בו בלי להיזהר ולהישמר, אל תהססו להיכנס. 

גוצ'ה דה דיינר - אבן גבירול 14, תל אביב

שחיתות כמו במיטב הדיינרים. צ'יפס בגוצ'ה דה דיינר (צילום: רותם מימון)

נכון שבמחשבה ראשונה בר יין עשוי להתאים יותר לבליינד דייט יותר מאשר לפגישה עם חברים, כשכל מה שמתחשק זה בוסט למצב הרוח. אך בברוט תוכלו לשחרר את כל המגננות. המקום הקטן יוצר צפיפות מהסוג הטוב - כזו שתאפשר לכם להתעדכן ברכילות החמה של השכנים בכסא הסמוך, תוך שמירה על המרחב האישי שלכם, והצוות ידע תמיד איך לגרום לכם להרגיש כמו אורחים רצויים. למעשה היתרון הבולט ביותר הוא הקונספט (או ליתר דיוק היעדרו) הנינוח. לא תצטרכו להתארגן יותר מדי או להכין את הקיבה לארוחה גדולה: תקפצו לרגע, תשתו משהו, תרדו על קערת פסטה ברוטב עגבניות של מרצ'לה חזן או על מנה של סטייק עם מק אנד צ'יז ותמשיכו בדרככם.

ברוט - נחלת בנימין 36, תל אביב

אווירה נינוחה והמון יין. פסטה ברוטב עגבניות (צילום: מתוך האינסטגרם aviramkatz)

באמצע סמטה הומה בלב שוק הפשפשים ממוקם בית הקפה הוותיק, שאת קירותיו מעטרים חפצי נוי קיטשיים, ובו שולחנות וכסאות כבדים שמעוררים געגוע לסלון של סבתא. כאן תוכלו לזגזג במהירות וביעילות בין שתיית בירה באחד מהברים הסמוכים לבין אכילת ארוחה חמה באווירה משפחתית, משל הייתם שוב בני 16. התפריט הצנוע לא מתיימר להיות שום דבר מלבד ביתי, ומציע חלוקה שווה בין מנות צמחוניות ובשריות, בהן קבב בורי עם תבשיל חומוס ועגבניות, שניצל עם פירה, כופתאות דלעת בקארי או מג'דרה צמחונית.

פועה - רבי יוחנן 8, יפו

תפריט צנוע בלב שוק הפשפשים. פועה (צילום: יותם רונן)

המוסד שהכניס לחיינו את הכנפיים המיתולוגיות מציע תפריט שנע איפשהו בין אמריקה לאסיה, ומספק את הנחמה המושלמת בכל עונה ולכל מצב רוח. המנות מושחתות מספיק כדי שנוכל להטביע בהן את יגוננו והתאורה עמומה מספיק כדי שנוכל לבלוס בלי אקסטרה רגשות אשם. מה צריך יותר מביפבורגר עם ריבת בצל, שום קונפי וגבינת צאן כדי להתעודד? אולי רק כריך פילדלפיה עם גבינה שוויצרית, בצל מטוגן והום פרייז או פנקייקים עם בייקון, ביצים עלומות ורוטב הולנדייז.

דיקסי - תוצרת הארץ 3, תל אביב

מבית היוצר של הכנפיים האהובות. ספריבס בדיקסי (צילום: יח"צ)

בית הקפה והמאפיה בצפון תל אביב הוא גן עדן לחובבי פחמימות. החלל מלא מקצה לקצה בלחמים שונים, כריכים עשירים ומאפים מלוחים ומתוקים שמפיצים ניחוח חמאתי משכר, בהם בריוש עם קרם פטיסייר, קרואסון פרמזן וכמהין, והגרסה המקומית לקרונאט - הלא היא חלת קרואסון מושחתת. במקרר קטן עומדים בגאון חמאה, גבינות ושאר מוצרים מיובאים מצרפת, שיהפכו כל סנדוויץ' שתכינו בבית לראוי לפיקניק על גדות הסן.

בר לחם - קהילת סלוניקי 7, תל אביב

גן עדן של פחמימות. בר לחם (צילום: מתן אברמוביץ')

המטבחון

בין שוק הכרמל וכרם התימנים תמצאו את המטבחון - מסעדה קטנה עם אווירה לא מחייבת, שמציעה תחליף הגון לאוכל של אמא. החל בקציצות פראסה, לביבות בטטה וסלט אבוקדו למנה ראשונה ועד עוף עם בצל ואורז לבן, קוסקוס עם ירקות, לזניה או מוסקה עם סלט ירקות - אלה המנות שיגרמו לכם להרגיש בבית.

המטבחון - רבי עקיבא 18, תל אביב

כמו בבית. חמין במטבחון (צילום: אילן עמיחי)

*#