אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סינמה סיטי VS יס פלאנט: איזה מתחם V.I.P יותר טעים?

הום פרייז מול סושי, בירות מהחבית נגד אייס קפה, פיינטים של האגן דאז לעומת בן אנד ג'ריז והבדל של תשעה שקלים במחיר הכרטיס - אם אתם מתכננים ביקור באחד ממתחמי ה-V.I.P, עשינו עבורכם עבודה השוואתית מעמיקה ובחרנו את המנצח הגדול בגזרת האוכל, חוויית הצפייה ותנאי הפינוק הנלווים

תגובות
איפה עדיף להיות? יס פלאנט VS סינמה סיטי
יעל רייף

פינוק. מי לא אוהב לעטוף את הגוף והנפש במנה הגונה ממנו? ומה נוגד פינוק? נכון ילדים, החופש הגדול. למה? בדיוק בגלל הילדים. הם נמצאים בכל מקום, פזורים לכל עבר בכל שכבת גיל, ויהפכו גם את המתחם הרועש ביותר לרועש הרבה יותר. הפתרון: מידור. האמצעים: בידור. אם קיבלתם ממקום העבודה שלכם שובר מתנה, אם אתם חוגגים בקרוב יום נישואים או אם סתם בא לכם להתפנק בבילוי תלת שעתי שובר שגרה - מתחמי הוי. איי. פי של אולמות הקולנוע הם יופי של בריחה ממוזגת, שתגרום גם לפרולטריון הפשוט ביותר להרגיש כעדר מלכים.

» ארוחות הבוקר המומלצות בתל אביב
» איפה נמצא הבוריטו הטוב בעיר?
» המסעדות המומלצות לבילוי עם המשפחה

התענוג לא זול בכלל ועולה בין 130-142.20 שקלים לראש ולבטן, אך מספק בתמורה תמהיל נעים של ארוחה בסגנון הכל כלול, שמייד אחריה מגיעה צפייה בסרט על פי מיטב מסורת המלכים: אולם קטן ואקסקלוסיבי, כורסאות אישיות מתכווננות ואספקה שוטפת של חטיפים וגלידה. התנאים אמנם דומים, אבל משהו בהחלט אמור להטות את הכף - בייחוד אם אתם גרגרנים שבונים על המזנון שלפני הסרט, ושם, מתברר, ההבדלים מהותיים. אז מי מציע יותר מנות, איפה תמצאו מנות אסיאתיות והום פרייז אמריקאי, באיזה מזנון תשבו בצפיפות ואיך לעזאזל כרוב אפוי נכנס לתמונה? בשביל זה אנחנו כאן, קבלו את הראש בראש הכי אכזרי של הקיץ: סינמה סיטי VS יס פלאנט: איזה מזנון וי. איי. פי מנצח?

סינמה סיטי VIP גלילות: סושי, בירה ושמיכה רכה

ראשונות ועקריות: הוא אמנם לא גדול למראה ומשתרע על פני שולחן בינוני באורכו, אבל מזנון המנות המלוחות בסינמה וי איי פי, הוא עשיר, מגוון ועושה כבוד ללפחות שני מטבחים. המזנון בגלילות נפתח בצלחת גדולה ועליה כמה סוגי ירקות לסלט או נשנוש, נוסח גזר, עגבניות שרי ומלפפון ולצידם בקבוקים עם שמן, מיץ לימון וויניגרט. אחריהם ניצבות צנצנות גדולות ומגרות עם סלט חצילים קלויים לא רע בכלל אבל גם לא טוב כמו בבית, טחינה חביבה וממרח גוואקמולי מוסי חביב למדי. כדי שיהיה מה לטבול, ישנה סלסלה מלאה במקלות קטנים של פרעצל רך, שאם רק היו חמים יותר היו עלולים לגרום להתמכרות קשה, ולידם קערות א-לה ארוחת בוקר של בית מלון עם גבינת שום שמיר ולאבנה סמיכה וטעימה.

מזכיר בהתחלה ארוחת בוקר של בית מלון, אבל בקטע טוב (צילום: יעל רייף)

ואז מגיע תורה של מאמא איטליה עם מגש אנטיפסטי על טהרת קישוא, פלפלים בכמה צבעים, חציל, בטטה ובצל סגול - כולם בביצוע לא רע. על הקטע הבצקי אחראיות פוקצ'ות חמימות וטעימות שעליהן פלפלים ובצל, ופסטת פנה עם שני רטבים לבחירה: עגבניות טעים שבהחלט מזכיר את הדבר האמיתי ורוטב שמנת פטריות טעים ונוסטלגי, במובן הטוב של המילה. אם מסתכלים היטב מאתרים גם פנכה קטנה עם גבינה מגוררת שאינה מוצרלה, שאפשר לזרות על הפסטה ולקוות להמסה. פה ישנה בעיה, כי הפסטה מגיע בטמפרטורה פושרת למדי ואינה חמה מספיק כדי לספק את עונג ההתכה. בנוסף, פה ושם אותרו חתיכות יבשות שהוגלו הצידה בתחושת מיאוס.

מאמא איטליה יכולה להיות גאה. הרטבים עברו את מבחן הטעם (צילום: יעל רייף)

עוברים ליפן. סירת עץ ועליה סושי על סלמון מעושן וירקות וסלט טונה (כן, זאת משימורים) עם עוד ירקות וגם כמה אינסיידאאוט מצופים בשבבי בטטה מטוגנת, עושה את העבודה בכלל לא רע. אמנם אין כל קרבת דם למסעדות יפניות אותנטיות, אבל אם טעמתם סושי חתונות ואהבתם, גם כאן תצאו עם בטן שמחה. לצד הסירה תמצאו חמוצים יפניים, וואסאבי, ג'ינג'ר כבוש, סויה וספייסי מיונז, וכמובן מקלות אכילה מסורתיים.

האגף היפני על פי סינמה סיטי (צילום: יעל רייף)

קינוחים: אגף המתוקים עשיר וכולל מבחר מאקרונים חמודים (אל תצפו לטעמים מעולמו של פייר הרמה), סופלה גבינה חם וטעים, סופלה שוקולד ממשפחת החתונות (על אף מוצאו החלבי והפוטנציאל הגלום בו להיות משהו טעים הרבה יותר), פחזניות טעימות ומיני פאי תפוחים מעולה עם שוליים פריכים ופנים מלא טעם. יש גם הרבה מתוקים מבוססי מוסים וגרסאות מוקטנות לקינוחים מוכרים דוגמת עוגת גבינה עם קדאיף ורוטב פירות יער, מוס שוקולד, מוס פסיפלורה ומיני טארטלטים קטנים. אם לא חטפתם עד כה הרעלת סוכר, תמיד תוכלו לקנח בסלט פירות, הנמצא ליד עמדת הקאווה המפוארת.

ויטרינה מזמינה ובתוכה פחזניות, מאקרונים, טארטלטים וקינוחי כוסות (צילום: יעל רייף)

ויטרינה סלט פירות וסופלה מתוק לסיום הזלילה הגדולה (צילום: יעל רייף)

משקאות: מקרר ענק וקפיטליסטי במיוחד מזמין לקטוף מתוכו פחיות דקיקות של קולה, דיאט, זירו, פאנטה, ספרייט, ספרייט זירו, מים מינרליים, מיץ ענבים וגם משקה אנרגיה. אגף המשקאות החמים נמצא סמוך לאולם בדמות מכונה מתוחכמת שמנפיקה משקאות קפאניים לבחירה.

אלכוהול: באותה עמדה תמצאו גם קרלסברג וטובורג מהחבית שתוכלו למזוג לעצמכם, ויש גם קאווה ויין אדום ולבן. 

פינוקים וחטיפים: מחוץ לאולם הקולנוע ניצבים בגאון חטיפי הסרט הרשמיים: דליי פופקורן חמימים, נאצ'וס בטעם מעושן עם סלסה טעימה וחריפה ומקרר שהיינו רוצים למצוא אצלנו בבית, ובו מיני פיינטים של גלידת בן אנד ג'ריז בטעמי שוקולד בראוניז וצ'אנקי מאנקי. לצידם ניצב מקרר משקאות קרים, עמדת קינוחים מוקטנת ובה סופלה השוקולד והגבינה וגם בראוניז ובלונדיז טעימים. זו גם העמדה שתשרת אתכם במהלך הסרט אם רק תרצו מילוי חוזר או תגבור רמת הקפה, פופקורן, אלכוהול וסוכר בדם.

הקרבה לאולם מאפשרת הצטיידות רב פעמית (צילום: יעל רייף)

כשרות: היות שמתחם הסרטים פועל גם במהלך הסופ"ש, אין למקום תעודת כשרות, אך המזון המוגש במזנון כשר. ניתן לבקש לצפות בתעודות הכשרות של המוצרים במקום (המידע לקוח מתוך אתר האינטרנט של המתחם).

מסביב: המתחם שבו יושבים לאכול לפני הסרט קטן וצפוף מעט, ועלול לעורר עליכם קלסטרופוביה קלה עם כל כרזות הסרטים מסביב והיעדר החלל להתהלך בו בין מנה למנה. את האוכל שבמזנון ממלא הצוות כל כמה דקות, כך שהטריות מובטחת, אך הפינוי מהשולחנות מעט איטי.אולם הקולנוע הוא כבר סיפור אחר לגמרי: הוא מרווח מאוד, ממוזג וריחני, ואם מסתכלים למעלה מגלים תקרה מעוטרת בסגנון אירופאי, כולל קרניז מפואר. הכורסאות רחבות, נוחות ומכילות, אך בעוד הגב מתכוונן לאחור בזווית שכיבתית כמעט, משענת הרגליים עולה בזווית נמוכה ולא מאפשרת את הרמת הרגליים בצורה המאפשרת שכיבה. לכל כורסא מצוות מגש אישי וגדול מספיק, שיארח בצורה נוחה את כל מה שתבחרו להכניס לאולם. כדי להשלים את תחושת ה"אדם חשוב מאוד", על כל כורסא תגלו שמיכה מנוילנת עם ריח טוב של כביסה, שמזמינה התכרבלות נוחה. בתום הסרט מחכה מחוץ לאולם סדרן המחלק שקיות אישיות עם עדשי שוקולד. וי.איי.פי איט איז.

מחיר: לרוכשים במקום: 139 שקלים, לרוכשים באמצעות אתר האינטרנט, אפליקציה סלולרית ובמענה הקולי האוטומטי: 142.20 שקלים. הכניסה למתחם המזנון מתאפשרת 45 דקות לפני תחילת הסרט במתחמי גלילות, כפר סבא ורענן ו- 30 דקות במתחם ראשון לציון וירושלים.

שורה תחתונה: האוכל נחמד מאוד ובהחלט מספק כארוחת ערב קלה, גם אם לא יוקרתית. זמן האכילה הארוך (45 דקות מול 30 דקות ביס פלאנט), הפינוקים הקטנים שנמצאים ממש מחוץ לאולם, בשילוב עם הקאווה, הבירות והשמיכה שמחכה באולם, יוצרים תחושה נהדרת, שעונה על ההגדרה "נהנתנות". לו רק היה החלל בו אוכלים גדול ומרווח יותר והכיסאות בו נוחים בצורה שמזמנת ישיבה ארוכה, יכולנו לחוש כמו אנשים חשובים מאוד מאוד.

» ארוחות זולות ומעולות באזור קינג ג'ורג'
» המשקאות המרעננים של הקיץ
» הקרואסונים הטובים בתל אביב
» איפה עוצרים לשתות אחרי הבראנץ'?

יס פלאנט VIP ראשל"צ: בר סלטים, הום פרייז וסיפורו של הכרוב האפוי

הסתייגות: ביס פלאנט יצא לנו לבקר פעמיים. בפעם הראשונה במוצאי שבת ובפעם הבאה בשישי בערב. כל אחד מהביקורים חשף פן קולינרי שונה לחלוטין: בביקור הראשון נתקלנו במזנון פשוט יותר ובו פסטה ושני רטבים לבחירה, ובביקור השני בשישי בערב המתין באותה עמדה בדיוק שף שהקפיץ לעיני כל פסטה עם רטבים ומיני תוספות לבחירה.

זה לא היה ההבדל היחיד, ולכן נשמח אם אתם, הקוראים, תספרו לנו בתגובות למטה בהסתמך על ביקורכם במתחם היס פלאנט וי. איי פי בראשון לציון, איזה בופה נקרה בדרככם והאם השף המקפיץ בשידור חי הוא נוהל שבשגרה.

ראשונות ועיקריות: כמו כל מזנון אול-ישראלי שמכבד את עצמו, גם זה של יס פלאנט נפתח בכבודה נאה של סלטים וירקות הערוכים לטכניקת ה"ערבב זאת בעצמך". לצד עלי בייבי, עגבניות שרי, פלפלים צהובים, מלפפון ותירס, יש גם סלטים מוכנים דוגמת עדשים שחורות, גזר, פטרוזיליה ובצל סגול, וסלט בורגול עם עגבניות, עשבי תיבול, בצל סגול ושקדים, ועוד שניים שהגיעו אלינו היישר מהניינטיז: סלט גזר מתוק מדי עם ופקאן סיני וסלט טעים עם כרוב ירוק, המון שמיר וחמוציות.

לחם מנצח, קיש מפדח (צילום: יעל רייף)

לצד הסלטים ניצבות צנצנות עם טחינה ממוצעת, סלסה חריפה, פלפל ירוק חריף וסלט טונה אנמי ולא מוצלח. בצד השני ישנם רטבים לסלטי ה"ערבב זאת בעצמך".

סלטים חביבים בסגנון האייטיז (צילום: יעל רייף)ממשיכים לעמדת הביניים, שם תמצאו מיני פשטידות אפורות עתירות שמיר, שככל הנראה גם ילדים וגם מבוגרים לא יאהבו, ופיצות עם מיני תוספות, שבפעם הראשונה שביקרנו היו רק חצי אפויות ומאוד לא מוצלחות, ובפעם השנייה נאפו לתפארת, היו טעימות ופריכות להפליא והתנאו בתוספות מוצלחות דוגמת פטריות, זיתים ופסטו. לצד הפיצות המושקעות, הכוכב ההזוי הבלתי מעורער של הערב הוא מגש עתיר רבעי כרוב אפוי ועליו טחינה, סומק ובצל ירוק. כן, זה מוזר בדיוק כמו שזה נשמע ולא ממש מתאים כנשנוש קל וקונצנזוסי לפני הסרט.

בביקור השני הפיצה שינתה את פנייה והייתה לאלופה (צילום: יעל רייף)

כרוב אפוי בטחינה, על שום מה? (צילום: יעל רייף)האגף הבא מוקדש למנות העיקריות, ובו פסטת חונקי כמרים שבושלה הרבה מעבר למידה הרצויה והוגשה רכה ונמסה כמעט, ולצידה שני רטבים לבחירה - שמנת ועגבניות, שאליהם מוסיף השף שנמצא בעמדת ההקפצה תוספות דוגמת בטטה, בזיליקום, זוקיני וחציל, ומקפיץ קלות ביחד עם רוטב הבסיס. פונקציית ההקפצה בשידור חי, הייתה כאמור רק בביקורנו השני, כך שאם חפצתם במזנון משודרג דוגמת זה, כדאי להתקשר לברר אם הוא פועל בביקור הרצוי מבעוד מועד. טעמנו עם ובלי הקפצה, ובשני המקרים הרטבים, כמו גם מרקמה של הפסטה, לא עברו את מבחן הטעם בהצלחה.

האם השף המקפיץ יהיה כאן גם בשבוע הבא? (צילום: יעל רייף)

לצד הפסטות חיכה לחם שטוח חמים ומוצלח וגם שני גסטרונומים עם נודלס אסיאתי, שבביקור הראשון היה תפל ונטול ירקות כמעט, ובביקור השני היה עשיר וטעים, ולצידו סוג של הום פרייז, שבביקור הראשון הגיע כקוביות תפוחי אדמה מטוגנות ברוטב צ'ילי, ובביקור השני הגיע כסירות תפוחי אדמה פריכים וטעימים, רוטב מתקתק חרפרף ובצל ירוק.

נודלס ותפוחי אדמה ששינו את פניהם? (צילום: יעל רייף)

קינוחים: אגף המתוקים דומה בהרכבו לזה בסינמה סיטי, אך אפשרויות הבחירה בו מצומצמות באופן משמעותי. קינוחי הכוסות הקטנים כוללים מוס שוקולדי טעים עם קצפת אוורירית ופניני שוקולד פריכים, מוס לוטוס שאינו מזכיר את המקור ומאופיין במרקם לא נעים. לצידם תמצאו טארט לימונים לא מוצלח, פחזניות ממוצעות, רבעי אבטיח וטארט שוקולד שקשה היה לשייך את טעמו למשפחה מסוימת מלבד היכולת לזהות כי מדובר במשהו מתוק. בנוסף אליהם היה גם קייק פופס - מעין עוגה דחוסה על מקל בציפוי שברי קקאו וכדור שוקולד, שהרגיש מתוק כמו שאר הקינוחים ולא היווה הנאה שוקולדית גדולה. מוצלח ביותר היה סופלה שוקולד חמים עם פנים רך ומתמסר. לא רחוק ממלכודת המתוקים ניצב מקרר גלידות ובו מיני פיינטים של האגן דאז בטעמי תות ועוגת גבינה ושוקולד בלגי מושחת וטעים.

לא בטוח שההשמנה מוצדקת. קינוחים ביס פלאנט (צילום: יעל רייף)

משקאות: גם כאן אגף המשקאות פועל בשיטת ה"קטוף וקח" ומציע פחיות קולה, דיאט, זירו, פאנטה, ספרייט, ספרייט זירו, מים מינרליים ומיץ תפוחים. מכונת הקפה נמצאת מאחורי דלפק ההזמנות, והמוכר, על פי בקשה, מכין את הקפה לסוגיו על המקום. יש גם אייס קפה מתוק להחריד שנמזג ממכונה ואייס פסיפלורה מרענן.

אלכוהול: כאן, בניגוד לסינמה סיטי, אין בירה, והבחירה היא בין יין לבן, אדום או קאווה - כולם נמצאים מאחורי הדלפק ונמזגים לפי בקשה.

פינוקים וחטיפים: נאצ'וס טעימים ומעושנים להפליא ופופקורן שאמור להיות חמים אבל בפועל מגיע פושר, ממתינים לכל דורש בעמדת חימום המתחדשת בנאגלות טריות ופריכות כל הזמן.

נאצ'וס מצוינים, פופקורן פושר (צילום: יעל רייף)כשרות: האוכל עצמו כשר-חלבי היות שמוצרי הגלם הם כשרים חלביים, אך למקום אין תעודות כשרות משום שהוא פועל בשבתות ובחגים (המידע נמסר על ידי משרד יחסי הציבור של המתחם).מסביב: החלל שבו אוכלים מרווח להפליא ומשדר כל כולו אמריקה. מסכי פלזמה על הקיר מקרינים טריילרים לסרטים עתידיים, פוסטרים של כוכבי עבר והווה מקשטים את החלל והכיסאות נוחים להפליא. גם בכל הקשור למילוי חוסרים במזנון ופינוי השולחנות מצלחות אכולות, עושה הצוות עבודה טובה ויעילה, כך שתחושת הפינוק נישאת באוויר. האולם עצמו מפואר פחות מזה של הסינמה סיטי, וכדי לצאת ממנו להצטייד בעוד קצת אוכל צריך לעשות מעין מעקף באשמת מעקה שמוצב דווקא סמוך ליציאה. הכורסאות המתכווננות נוחות מאוד, ענקיות ורכות ומזמינות השתקעות נעימה. זווית משענת הרגליים גבוהה יותר מזו של כורסאות הסינמה סיטי, כך שאפשר להגיע באמצעותן לתנוחת כמעט שכיבה. את התקרובת הקולינרית אפשר להניח על המגש המוצב בין שתי הכורסאות, ובו גם גומחות נוחות לפחיות או כוסות שתייה.

מחיר: לרוכשים במקום: 130 שקלים, לרוכשים באמצעות אתר האינטרנט, 134 שקלים. הכניסה למתחם המזנון מתאפשרת 30 דקות לפני תחילת הסרט.

שורה תחתונה: קצת חבל שאת כל המגוון העצום הזה נגזר על המבקר לאכול בהילוך מהיר היות שהכניסה למתחם מתאפשרת רק חצי שעה לפני תחילת הסרט - מה שהופך את העניין למלחיץ במיוחד, על אחת כמה וכמה אם אתם בונים גם הקינוחים. אם לא לוקחים בחשבון את הקינוחים הבינוניים ומטה, יס פלאנט ביום שישי מוביל מבחינת טעמים וגיוון. בכל יום אחר נטול עמדת שף שמקפיץ רטבים ופיצות משודרגות, יס פלאנט יוצא כשידו על התחתונה והניצחון הולך לענקית הקולנוע מגלילות.

*#