טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

השף שאוהב גלידה במקדונלדס

עידן אבני היה צריך להתנסות במיטב המסעדות בארץ ובעולם כדי למצוא את עצמו בביסטרו הכי מפתיע בתל אביב. ראיון שף שלא נוגע בקוטג' ולא פוסל קריירה של ספורטאי

תגובות

מדרגות עץ צרות, מסדרון ארוך ואינספור בקבוקי יין יובילו אתכם לממלכה של עידן אבני, השף של הביסטרו אל וסינו. אבני, שגדל במטבחים של כמה מהמסעדות הכי שוות בעיר ובגלובוס, הפך את הביסטרו הקטן מבר יין שיש בו כמה נשנושים, למקום אוכל שכיף מאוד לשתות בו ליד האוכל. האוכל שלו לא מתיימר מצד אחד ולא פשטני מצד שני, ובמטבח שלו תמצאו מנות קבועות ומדויקות (דוגמת סלט פפאיה פשוט וטעים, ולחמניית באן עם בשר בבישול ארוך וטוויסט חרפרף), לצד ספיישלים עונתיים (תקוו שיגישו לכם את מנת הדג עם ניוקי בחמאת לימון). עם מבחר מסחרר של יין, לא פלא שהמסעדה מלאה גם ביום ראשון בערב.

מה המסעדה הראשונה שאכלת בה?"אכלתי במסעדה בכפר תבור. נולדתי בעפולה, וגרנו שעם עד שעליתי לכיתה א' – אז עברנו לרחובות. זאת הייתה מסעדה כזאת של פעם (צוחק) – שמגישים בה צלעות כבש ואת החשבון בסוף עם סוכריות".

מה הכלי הכי חשוב במטבח שלך?"הגריל פחמים. אין כמו הטעם שנוצר כששמים ירקות, דגים, בשר ובעצם כל דבר – על הגריל"

אם היית דג או פרי ים, מה היית?"לוקוס – דג חזק, יודע מה הוא רוצה, הכי טעים שיש, מתאים להרבה דברים, יודע להתאים את עצמו לכל דבר". לא מתייפייף ולא פשטני. אל וסינו (צילום: סזר בירגר)

מה הרוטב שאתה הכי אוהב להכין?"אני אוהב להכין הרבה רטבים, אולי יותר מהכל קרם פורצ'יני – כרישה, פטריות, שמנת"

מה המטלה שאתה הכי שונא לעשות במטבח?"לקלף ולחתוך בצל".

מה הפאדיחה הכי גדולה שהייתה לך במטבח?"הוצאתי מנה של פילה בורי בלי הבורי. יצא מן רוטב יוגורט עם שעועית, עגבניות, קונפי אבל הדג לא היה".

מה המנה שאתה הכי אוהב במסעדה?"סלט פפאיה".

מה המסעדה שאתה הכי אוהב בארץ?"'טופולופמופו' – אכלתי שם והיה ממש טעים. אני אוהב את הסגנון של המזרח הרחוק, עם נגיעות צרפתיות ישראליות". יש בצל בפנים? אל וסינו (צילום: סזר בירגר)

לאיזו מסעדה אתה מתגעגע?"אין אחת כזאת".

מה חומר הגלם המקומי שאתה הכי אוהב?"מתלבט בין דגים, לירקות שלנו... אז ירקות, כי באמת יש כאן אחלה תוצרת".באיזה מאכל לא תיגע בחיים?"לא אוהב גבינה לבנה או קוטג'. – לא מסוגל לגעת".

מה הכי טוב בלהיות שף?"האדרנלין, האהבה ליצור".

אם היית יכול לשבת עם שף לקפה - עם מי היית רוצה לשבת?"אלן דוקאס – הוא נראה לי טיפוס מעניין".

מה אתה הכי אוהב שמכינים לך לאכול?"אוכל ביתי - אורז טוב, קציצות טובות". בלי טיפה של קוטג'. אל וסינו (צילום: סזר בירגר)

מה הקינוח שאתה הכי אוהב?"גלידה סאנדיי ב'מקדונלדס'. בקינוחים אני מחפש טעמים שלא יוצא לי לפגוש ביומיום או במילים אחרות אני מחפש את הג'אנק (צוחק)".מה הגילטי פלז'ר שלך?"שווארמה".

מה הטעות הכי נפוצה לגבי שפים?"שאין יותר מדי שפים טובים בארץ, שיודעים לעשות אוכל טוב, להנהיג את הכל, ולהישאר לאורך זמן".

מה השריטה שלך במטבח?"גם אם יש מלא עבודה, אני לא מסכים שאיכות המנות שמוציאים תיפגע"

אם לא היית שף מה היית?"ספורטאי" אל וסינו - לכל הפרטים

*#