טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אזהרת בריין פריז: המשקאות המרעננים של הקיץ

ממתק קלאסי שמגיע כשייק, אייס שמחליף ארוחה שלמה, טבעוני על בסיס אצות וקולקציית קפואים בחמישה שקלים - אם גם אתם ממכורי המשקאות הקפואים, קבלו את מצעד משקאות הקיץ החדשים, בגיבוי המלצות ואזהרות שיצילו את בלוטות הטעם מנפילות

תגובות

קינג ג'ורג', חם, השמש קופחת, פיסת מדרכה צרה מלהכיל ויותר מדי אנשים שעוברים יותר מדי צמוד לגוף שלכם ומפזרים לחות לכל עבר. זה פחות או יותר מה שקורה בארץ בימים אלה - לא משנה איזה רחוב תשימו בתחילת המשפט. אתם לא סתם מרגישים שכמות הסבלנות שלכם הולכת ומתקצרת, אתם פשוט חיים במדינה ים תיכונית, מה שאומר שפחות או יותר עד סוף ספטמבר, אתם הולכים לאבד לא מעט נוזלים. להתחבר לעירוי ברדי כלשהו אי אפשר, גם לא להסתגר בחלל ממוזג עד יעבור זעם, ולכן הנחמה נמצאת אי שם באמצע: להמשיך כרגיל את חייכם תוך יניקת כמה שיותר אייסים מצננים שהופכים את השרב הקשה הזה לקצת יותר נוח.

» ארוחות זולות ומעולות באזור קינג ג'ורג'» הבראנצ'ים הטובים בתל אביב» הקרואסונים הטובים בתל אביב» איפה עוצרים לשתות אחרי הבראנץ'?

עד לפני 15 שנה בערך, האופציות החדישות ביותר היו ברד ענבים ודומיו. מאוחר יותר הצטרף לחיינו ברד פסיפולרה, מיני שייקים על בסיס רכזים כלשהם וגם אייס קפה על בסיס אבקה, שהקשר בינה לבין קפאין מקרי בהחלט. האבולוציה המשיכה להתפתח לא רע ולקולקציית המשקאות נוסף מבחר נאה של מצננים: חלקם על בסיס חלב או יוגורט, אחרים נותנים לפירות ומים לעשות את העבודה ויש כאלו שלקחו את הטוב מכל העולמות ושילבו בין משקאות קפה, שוקו וקינוחים מוכרים. אם גם אתם מכורים לתנועת יניקה מקש ומקבלים בהכנעה את הבריין פריז שמגיע רגע אחרי, אתם חייבים להכיר את השייקים השולטים בקיץ הקרוב.

משקאות ה-FREEZE של רשת הקפה מגיעים עם יתרון משולש גדול ומשמין: הם מוגזמים, חצופים ומענגים בו זמנית. אם תוותרו על האייס קפה המסורתי או זה הסקיני, המגיע כאן בגרסה ברדית ועדינה, תוכלו לצלול לתוך עולם שלם של שילובים לא מוסריים כמעט, דוגמת אייס וניל פלורנטין (16/19 לכוס גדולה), על בסיס וניל עם עוגיות פלורנטין גרוסות העשויות משקדים מקורמלים ודפי שוקולד בלגי בתוספת קרם שוקולד אגוזי לוז, שוקו המבוסס על פרלינים גרוסים משוקולד חלב (16/19 לכוס גדולה) או שייקים סמיכים מפירות גרוסים ותערובת וניל (19/24 שקלים לכוס גדולה). אם עדיין לא קמתם ל-50 שכיבות שמיכה, אתם מוכנים לשלב הבא: בחירת המשקאות המנצחים.

טעמנו: לא היה פשוט לבחור. מבחר המשקאות הגדול עלול לבלבל גם את ההחלטיות שבבריות. בסוף הלכנו על ונילה פרוטס שייק מוזלי, העשוי מוניל, בננה, מנגו, דבש וגרנולה  - משקה שהוא ארוחה לכל דבר, ואפילו אחת כזאת שתשביע אתכם לפחות עד לארוחה הגדולה הבאה. בננה היא גם ככה דבר שהופך כל שייק לסמיך במיוחד. תוסיפו לה גרנולה, מנגו ודבש, ועטפו את כל הכבודה הזאת בווניל - והרי לכם יציקה טעימה וסמיכה, עם טעם טבעי ומרקם שבקושי עובר בקש, אבל בהחלט שווה את המאמץ.

אם שמים את כל הבריאות הזאת בצד ועוברים למוד מושחת, אל תוותרו על ה-FREEZE סניקרס. הוא מבוסס על חלב, פרלינים גרוסים משוקולד חלב, חמאת בוטנים ותערובת נוגט. זה טעים, יותר נכון מושלם, ממכר, והכי חשוב - נאמן לחטיף המקורי. אם אתם שייכים לזן חובבי חמאת הבוטנים - המשקה הזה הוא ללא ספק החבר החדש והמשמין שלכם לקיץ הקרוב. >> COFFESTATION - כל הסניפים

תנו להם לרענן אתכם. משקאות האייס של קופי סטיישן (צילום: ינאי דויטץ)

במקס ברנר אוהבים להגזים בכל הנוגע לשוקולד. שמים אותו על פיצה, טובלים בו מיני קינוחים והופכים אותו למשקה שהשותה אותו עלול ללקות בטרפת שוקולד. לרגל העונה הממסה העשירו את התפריט השוקולדי בשלושה אייסים חדשים: שייק המבוסס על חלבה (32 שקלים), עם קרם חלבה וגלידת שוקולד לבן, שייק לוטוס (32 שקלים), שהוא למעשה מילקשייק סמיך המבוסס על העוגיה האהובה וגלידת וניל, ושייק טבעוני (29 שקלים), עם בננות, פסיפלורה, תפוזים וספירולינה.

טעמנו: למרות הקריצה הטבעונית והצבע הירוק מגרש השדים, הלכנו על שני הכבדים-אך-חיוניים-לשמחת-הגוף. שייק הלוטוס מגיע כמילקשייק סמיך ודחוס עם טעם מובהק וחזק של לוטוס, שתוקף את החך מכל עבר ועושה נעים מאוד בפה. גלידת הווניל נמצאת אי שם ברקע ואחראית בעיקר על המרקם. התוצאה היא פסגת המושחתות שתותיר בכם לא מעט רגשות אשם, אבל תהייה שווה כל קלוריה. שייק החלבה מוצלח גם הוא, מאוזן במתיקותו, ובשונה ממיני שייקי החלבה שמזכירים בעיקר טחינה, נאמן לטעם המקורי של התאווה הבריאה. הוא אמנם כבד ויושב היטב בבטן, אך כאן גם יתרונו, היות שמדובר בשייק שמשביע רק קצת יותר מארוחה גדולה.

>> מקס ברנר - לרשימת כל הסניפים

מישהו כאן הגזים לטובה. שייק לוטוס, חלבה וספירולינה במקס ברנר (צילום: אלירן ניסן)

הקפוא של קפה ג'ו הוא משקה קיץ ותיק שחדר לתודעת בלוטות הטעם הציבוריות בזכות מרקם ברדי מושלם וטעם קפאיני חזק שלא מזכיר בשום צורה את האבקות האנמיות הנהוגות. הקיץ מציע בית הקפה מבחר משקאות מרעננים ממשפחת הסמודי'ס (22 בישיבה / 19 בטייק אווי), המילקשייק (26 בישיבה / 23 בטייק אווי) והשייקים מבוססי הקפה (26 בישיבה / 23 בטייק אווי) . בין המשקאות תמצאו: שייק אסאי, מנגו, זרעי צ'יה/  תמר, בננה ופקאן/  תפוח, מנגו ואפרסק לבן - כולם על בסיס חלב, תפוזים או מים. באגף המילקשייק מוצעים ארבעה משקאות מושחתים במיוחד, ביניהם: אינגליש טופי על בסיס גלידה עם שברי פקאן, סירופ שוקולד וקצפת ושייק קפה וגלידה עם וניל, שוקולד קראנץ', קצפת ושברי מקופלת. משקאות הקפה הקפואים מונים בין היתר קפוא ג'ו עם שערות חלבה, פקאן מסוכר ,קצפת וסילאן וקפוא ג'ו עם גלידה וניל, שברי אוריאו, קצפת וסירופ שוקולד.

טעמנו: כנראה את המשקאות הכי משמינים בקולקציה. מילקשייק האינגליש טופי המושחת היה כל מה שיכול לשמח אדם צמא ורעב גם יחד, ביום הכי חם בשנה: מצד אחד סמיך ובעל גוף עשיר ומשביע (תודה לך גלידה), מצד שני מתוק וקפוא, מעניין בפה בזכות שברי פקאן, ובעיקר משתלט על הגוף במתיקות מופלאה שגוררת אחריה רצון עז לשחרר לחופשי כל מחשבות על דיאטה ולצלול לתוך שגרת מילקשייקים בכל יום חם בשנה. בנוסף טעמנו את שייק הקפוא ג'ו עם עוגיות אוריאו, גם הוא מבוסס על גלידה, וחווינו קראש נוסף: עוגיות האוריאו שמגיעות כאן במרקם גס וגדול, תורמות מרקם מעניין וטעם ביסקוויטי עדין, הקפה מורגש ברקע וגלידת הווניל מעדנת את כל העניין לכדי משקה שגם ילדים יאמצו בשמחה. אנחנו ככל הנראה נארגן לעצמנו ממש בקרוב שידור חוזר.

>> קפה ג'ו - לרשימת כל הסניפים

סיבה מצוינת להשמנה. משקאות הקיץ של קפה ג'ו (צילום: רונן מנגן)

קפה נטו אמנם מזוהה עם משקאות קפה חמים או קרים וגם אייס מוקהנטו ממכר, שמגיע כברד קפאיני עם שוקולטה רוזמרינית בתחתית, אך החידוש שלהם לקיץ הנוכחי מביא לקדמת הדלפק את הסופר פוד הנצחי, ומשדרג אותו עם תוספות בריאות נוספות. התוצאה היא שייק אסאי (29 שקלים) על בסיס חלב / מים / מיץ תפוזים / סויה  / חלב / משקה שקדים.

טעמנו: את הרכש החדש, ו-וואלה, התאהבנו. בשונה מהמשקאות הכבדים הנקראים בטעות שייק אסאי ומכילים בעיקר בננה, זה של קפה נטו היה נעים מרקמית ומאוזן פלאים. בחרנו בגרסת החלב, שהשתלבה נהדר עם כמות הגיונית של בננה וגרנולה שיצרה מרקם גס ומעניין בפה, ואסאי שנתן טעם עמוק וצבע יפה וסגלגל. התוצאה הייתה שווה מסך מרכיביה, הרוותה ורעננה צימאון של קיץ, השביעה ולא הייתה כבדה בבטן - ע"ע השילוב המושלם. יש סיכוי טוב שגם אם אתם אנשי שוקולד מובהקים, שייק האסאי יעשה עבורכם את העבודה בזכות רמזים שוקולדיים בטעמו ומרקם עבה וסמיך. שורה תחתונה, הכניסו אותו לרשימת הכדאיים.

>> קפה נטו - לרשימת כל הסניפים

 חתיך, בריא, ומשביע. שייק אסאי בקפה נטו (צילום: בועז לביא)

אחרי שבקיץ הקודם רעננו אנשי לנדוור את התפריט עם ה-Cafe Sua-Da -גרסת ארץ הקודש לקפה הויאטנמי המקורי כולל כוס נאה, מסננת וקפה טחון שעובר דרכה באיטיות, בזה הנוכחי הלכו על כיוון בריאותי יותר שיעשה נעים בגרון גם לטבעונים. המשקאות החדשים מונים אייס תה הפתעות (18 שקלים) על בסיס חליטת פירות יער עם נגיעה של פסיפלורה ודובדבן, בשילוב חתיכות תפוז, תפוח ומקל קינמון; סופר שייק (24 שקלים) המבוסס על ספירולינה, יקירת חובבי הסופר פוד, יחד עם מנגו, בננה חלב אורז שקדים וסילאן; וגם שייק בריאות טבעוני (24 שקלים) עם תמרים, בננות, חלב סויה, טחינה גולמית, סילאן ופיסטוקים.

טעמנו: משהו בצבע הירוק העז של הספירולינה ובהערצה הרבתי לאצה הכל יכולה הכריע את הדין, אז הלכנו על הסופר שייק, רק כדי לגלות משקה סופר מתוק, חונק ובעיקר מציף את הפה ביציקה שקצת קשה לבלוע. על הספירולינה, אצה בעלת טעם לא פשוט, עשו עבודת הסוואה טובה, כך שטעמה נעלם כליל, אך הבננה והסילאן השתלטו בכל הכוח והמנגו נעלם אי שם ברקע, וגם חלב האורז לא הצליח להקליל את היציקה. שייק הבריאות הטבעוני היה חמוד יותר והתאפיין בטעם טחינתי נעים ובמרקם סמיך ומשביע. למרות חמידותו, גם בו הייתה מתיקות מוגזמת שמעידה על יד קלה על הסילאן. אם יש לכם ילד מנומנם ואתם מעוניינים להעיר אותו לכמה שעות באמצעות בוסט סכריני - השייק הזה הוא הפתרון עבורכם.

» קפה לנדוור - לרשימת כל הסניפים

ואולי הכל בכלל באשמת הסילאן? משקאות קיץ בקפה לנדוור (צילום: בועז לביא)

מה קורה כשלוקחים ממתק קלאסי כל-ישראלי, מפרקים אותו לכל מרכיביו ומכניסים לכוס? את זה תקראו בהמשך, אבל בואו נקדיש דקה-שתיים להתפעם מהרעיון הכה הגיוני: 'אוהבים ממתק? לא שלא תהפכו אותו למשהו שאפשר לצרוך גם דרך קש?' עלית עשו את הדבר הנכון, לקחו את הטעמי והפסק זמן - שני הממתקים הכי קלאסיים המזוהים עם המותג, והפכו אותם לשייק קיצי צונן (21/19 שקלים לכוס גדולה), שמגיע בצורת משקה עם מיני תוספות פריכות מעליו.

טעמנו: את שניהם, כי אנחנו יכולים. הרעיון על פניו גאוני: האייס טעמי מורכב מורכב מאייס קפה קלאסי ברדי עם שוקולד, קרמל, קצף חלב ופצפוצי אורז בטעם שוקולד, אלו שתוכלו למצוא גם בחטיף המקורי. הביצוע של כל השיגוע הזה הוא אפעס מפוספס. תוספת השוקולד קרמל מעטרת את שולי הכוס, האייס קפה הנייטרלי מהווה את לב העניין ופצפוצי האורז שמגיעים כעיטור מעל קצף החלב, מתרככים כבר במגע ראשון עם האייס והופכים למשהו מסמורטט. לו כל הטוב הזה היה מעורבב מבעוד מועד, העסק היה פועל טוב יותר, אך בתצורה הנוכחית מתקבל משקה בטעם אייס קפה פשוט, כשמדי פעם מפריעים ללגימה פצפוצי אורז רטובים וספוגים שלא כיף לארח בפה.

אייס הפסק זמן, המורכב מאייס קפה, קרם פסק זמן , שוקולד, קצף חלב וושברי ופל, סובל מאותם ליקויים, וגם אחרי עירבוב קפדני לא מצליח להפוך למשקה שיעניין או יענג את הפה. בסיבוב הבא של הממתקים האייסיים, נמליץ לחברת עלית לחשוב על דרך אפקטיבית יותר לערבב את המרכיבים, כך שכל החלקים המפנקים יתחברו לכדי משקה שיעשה נעים בפה.

סליחה, אבל אתה לא באמת ממתק. אייס טעמי ופסק זמן של קפה עלית (צילום: דן לב)

שייקי פירות למיניהם הם הבייב הלאומי. הם נתפסים כמרזים ובריאותיים, מרעננים ברגע גוף צמא, מיוזע ומותש וגם עושים עבודה לא רעה בכל הנוגע לשובע. ארומה השכילו לעשות ושדרגו את קולקציית משקאות האייס הוותיקה שלהם עם כמה סמודיז קיציים: בננה ותמר, תות ובננה ומנגו ומלון (18 שקלים), כל אחד מהם יכול להתבסס על מים וקרח, חלב או מיץ תפוזים.

טעמנו: משני העולמות. שייק הבננה והתמר על בסיס מים, שנראה יפה, סמיך והומוגני במרקמו, התגלה כנפילה אחת גדולה: הבננה מרגישה כמו ארטיק בננה או לסירוגין סוכריית גומי מצופה באבקה זרחנית, בלי בדל קשר לפרי האמיתי והתמר מתחבא אי שם ברקע ובקושי מורכב.אם לא סבלנו מספיק, שייק המנגו ומלון על בסיס מים וקרח גם כן, מרגיש, וסליחה על התיאור הלירי מדי, כמו לשתות מי מלפפון חמוץ. יתכן כי קרבה למוצר אחר במקרר השפיעה באותו יום גורלי על הטעם, אבל התוצאה הסופית עבור כל הטועמים הייתה בלתי שתייה בעליל עקב טעם לוואי חריף שהתפשט בכל חלל הפה ולא הזכיר ולו במאום את הדבר האמיתי. שורה תחתונה, לא עשינו עסק.

אפילו בלוטות הטעם שלנו נפגעו. פרישייקים של ארומה (צילום: יח"צ)

כמה כבר אפשר לשבח או להתלונן על משקה שמחירו חמישה שקלים? מזמינים, משלמים, לוגמים ומרגישים שמישהו שם למעלה לא עשק לנו את החיים. לכן רבה הייתה שמחתנו עת העשירה קופיקס את תפריט המשקאות שלה בארבעה משקאות קיץ שונים על בסיס חלב גרוס בטעמים שונים: אייז שוקו, אייס אגוזים, אייס תות ואייס בננה.

טעמנו: את האייס שוקו, אגוזים ותות - כולה 15 שקלים ביחד. אנחנו אנשים ריאליים ולא ציפינו במחיר הריצפתי הזה לאייס בעל ניחוח תותי אמיתי שיפיל אותנו מהכיסא. צדקנו. אייס התות מרגיש כמו סוכריה ולרגעים אחרים כמו מרשמלו תותי בעל מרקם קליל ומוקצף שעבר יפה את הקש. הבעיה היא מתיקות מוגזמת שמשתלטת על כל הפה. אייס האגוזים חמוד יותר ומזכיר איכשהו בהסבת שמאל טעם של אגוזים אמיתיים, אך כמה דקות אחרי, עת מתחיל להנמס לתוך עצמו, מגיעים גם אליו אותם טעמי לוואי. לאותו גורל עצוב זכה האייס שוקו, שהוכתר בין רגע למלך מלכי טעמי הלוואי. מיץ הגזר, לעומת זאת, חבר וותיק בקולקציית המשקאות, מומלץ ביותר גם בפני עצמו וגם כאמצעי בריא להתגבר על שטף טעמי הלוואי שתוקפים עיתונאיים שיוצאים למשימת חייהם.

הנחמה באגוזים. שייקים בקופיקס (צילום: יח"צ)

*#