טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מהמטבח באהבה: מתכונים רומנטיים לט"ו באב

הלזניה שכמעט הרשימה בחור, הפסטה שכבשה את ליבו של בן הזוג וקינוח מתוק שהכינו שני ילדים לאמא שלהם - הפקת מתכונים מלאת יצרים

תגובות

מרכיבים:200 גרם עלי לזניה (טריים או יבשים)חופן עלי בזיליקום טרי

לרוטב עגבניות:12 עגבניות בשלות, חצויות1 כוס שמן זית2 שיני שום, כתושות2 כפות רסק עגבניותקורט מלח וסוכר

מרכיבים:2 לחמניות מכולת4 פרוסות פקורינוחופן עלי ארוגולהחופן עלי בזיליקוםבצל סגול חתוך לטבעות

לכדורי הבשר:250 גרם בשר טחון1 בצל קטן קצוץ דק צרור פטרוזיליה, קצוצה דק 50 גרם פרמזן, מגוררת1 שן שום, כתושה3 כפות פירורי לחם2 כפות שמן זיתמלח, פלפל

לרוטב:1 בצל, קצוץ דק1 גזר, קצוץ דק1 גבעול סלרי קצוץ דק3 שיני שום, פרוסות1 קופסת עגבניות תמר משומרות1 כוס שמן זית2 ענפי בזיליקום טרימלח, פלפל קורט סוכר

מרכיבים:

לבצק פסטה:6 חלמונים + 2 ביצים250 גרם קמח דורום 1/2 כפית מלח

לקרם שורשים:שורש סלרישורש פטרוזיליה150 מ"ל חלבמים100 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר להחליף את החלב והשמנת בחלב סויה)כף מיץ לימוןמלח

לדלעת:200 גרם דלעת חתוכה לקוביות2 כפות שמן זיתכף סילאןעלים מענף תימיןמלח ים

מרכיבים:2 יחידות סלסיצ'ה (נקניק ספרדי יבש)כוהל מזוקק 95 אחוזשיפוד ברזל

לסלט עגבניות:2 עגבניות בשלות, ללא הגרעינים1 ענף בזיליקום קצוץ (גבעול ועלים)1 בצל ירוק קצוץ (החלק הלבן)1 פלפל חריף קצוץ דק2 כפות שמן זית כף מיץ לימוןמלח ים ופלפל שחור גרוס

מרכיבים:300 מ"ל שמנת מתוקה220 מ"ל חלבקליפות לימון (לא מגוררת)מקל וניל חצוי100 גרם שוקולד לבן1.5 עלי ג'לטיןכף תמצית מי ורדים איכותית

אופן ההכנה:1. מניחים את עלי הג'לטין בקערה ומכסים במים קרים מאוד. משרים במשך כעשר דקות.2. מביאים לרתיחה שמנת וחלב עם וניל וקליפת לימון. מסירים מהאש כשהתערובת מתחילה לבעבע ומצננים כחצי שעה. מרתיחים שוב ומסננים.3. מוציאים את עלי הג'לטין מהמים וסוחטים. מוסיפים את העלים הרכים לשמנת הרתוחה. מוסיפים את השוקולד הלבן ומי הוורדים, ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה.4. יוצקים לכלים אישיים ומצננים. מעטרים בפירות יער ועלי ורדים מסוכרים.מתוק מגרש את הכאב. פנקוטה עם עלי ורדים (צילום: אורן זיו)

» דנה, בת 38, אמא לשניים"הלילה שבין שישי לשבת הוקדש כולו לישיבה מול המחשב (בגלל הדד ליין המרושע, כמובן), והבוקר שאחרי נראה רע. אפס אנרגיה, כאב גב ותסכול כללי שנובע מחוסר שינה. הילדים קלטו את המצב והחליטו לפנק אותי בעיסוי שמנים בארבע ידיים קטנטנות ואוהבות. הדליקו נרות, שמו מוזיקה ונכנסו לזה בשיא הרצינות. עם כל נגיעה שלהם הרגשתי איך כל המתח נמס. איך הם סופגים ממני הכל. הרגשתי כל כך אסירת תודה, שלא היו לי מילים מספיקות לבטא את זה. אחרי חצי שעה הם יצאו וביקשו שלא אצא מהחדר עד שיקראו לי. התברר שבזמן הזה הם מילאו לי אמבטיה עם קצף. לקבל מחווה כזו מבחור, זה רומנטי. אבל לקבל את זה מהילדים, זו אהבה מזוככת וצלולה, שתישאר איתי לעד".גליליות ממולאות קרם מסקרפונה ודובדבנים

מרכיבים:1 חבילת גליליות למילוי (להשיג במרכולים)250 גרם מסקרפונהכף גדושה אבקת סוכר1/2 מקל וניל10 דובדבנים מגולענים וקצוצים (טריים או בסירופ)

לציפוי:200 גרם שוקולד מריר200 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:1. מערבבים מסקרפונה עם אבקת סוכר, וניל ודובדבנים ומעבירים לשקית זילוף.2. ממסים שוקולד עם שמנת מתוקה ומערבבים לקבלת קרם חלק.3. ממלאים את הגליליות בקרם מסקרפונה וטובלים בציפוי השוקולד.4. מצננים במקרר כשעה.מתוק כפליים כשהילדים מכינים. גליליות ממולאות במסקרפונה (צילום: אורן זיו)

*#