מהמטבח באהבה: מתכונים רומנטיים לט"ו באב

הלזניה שכמעט הרשימה בחור, הפסטה שכבשה את ליבו של בן הזוג וקינוח מתוק שהכינו שני ילדים לאמא שלהם - הפקת מתכונים מלאת יצרים

דנה מלמד, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דנה מלמד, עכבר העיר

» עדות מהשטח: קארין, בת 32, רווקה "תמיד כשרציתי להרשים בחור, הכנתי לו לזניה. רק להגיד את המילה לזניה כבר נשמע סקסי, ואיטלקי - זה תמיד קשור באהבה. כשהייתי בת 15, ההורים שלי נסעו לסוף שבוע והשאירו לי בית ריק. הזמנתי את הילד הכי מבוקש בכיתה, אהוב הבנות. הכנתי לו לזניה מהספר של רות סירקיס עם קוטג', רסק עגבניות ואטריות רחבות של אסם. זה עבד, לאותו לילה בכל אופן. לא מזמן עשיתי דיל עם קומיקאי שנדלקתי עליו - הוא מביא את החומרים ואני מכינה לנו לזניה (יותר שווה מההיא של סירקיס מהסבנטיז). זה היה הדייט שלנו בעצם - הוא מצחיק אותי ואני מכינה לזניה. אחרי ערב ארוך מאוד של לזניה וצחוקים ויין והמון מתח מיני באוויר, היתה נשיקה סוערת וארוכה ליד הדלת. בדיוק כשחשבתי שהנה, שוב זה עבד, הוא פתאום אמר 'טוב, אז ביי', והלך".פרויקט מיוחד: ט"ו באב 2015» חגיגה קולינרית: איפה אוכלים בט"ו באב?» רומנטיקה להמונים: כל הופעות המוזיקה» משפטי האהבה של התיאטרון הישראלי» עשר מחוות רומנטיות לתפרנים שבינינו» פסקול מושלם לערב מתחת לסדיניםלזניה לדייט ראשון בבית

מרכיבים:200 גרם עלי לזניה (טריים או יבשים)חופן עלי בזיליקום טרי

לרוטב עגבניות:12 עגבניות בשלות, חצויות1 כוס שמן זית2 שיני שום, כתושות2 כפות רסק עגבניותקורט מלח וסוכר

לתערובת הגבינות:3 כפות חמאה3 כפות קמח2 כוסות חלבקורט אגוז מוסקט, מגוררמלח ופלפל שחור גרוס100 גרם קשקבל, מגוררת100 גרם גבינת ריקוטה באפלו100 גרם פרמזן, מגוררת50 גרם מוצרלהאופן ההכנה:1. מכינים רוטב עגבניות: מחממים בסיר שמן זית, מוסיפים את העגבניות ומבשלים על להבה בינונית במשך כמה דקות. כשהעגבניות מתרככות מועכים קלות בעזרת כף עץ, מתבלים במלח וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ־40 דקות.2. מכינים תערובת גבינות: ממיסים בסיר את החמאה על להבה נמוכה ומוסיפים את הקמח. בוחשים היטב ומוסיפים את החלב בהדרגה ותוך כדי בחישה, עד שמתקבל רוטב חלק. מוסיפים את הגבינות מלבד המוצרלה ומתבלים באגוז מוסקט, במלח ובפלפל. 3. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרכיבים את הלזניה: משמנים כלי אובאלי או מלבני ויוצקים מעט רוטב עגבניות. מסדרים שכבה אחידה של עלי לזניה ומורחים עליה שכבה של תערובת הגבינות. יוצקים מעט רוטב עגבניות, מניחים כמה עלי בזיליקום ומסדרים מעל עוד שכבת עלי לזניה. כך ממשיכים לסירוגין עד שהכלי מלא. על שכבת הרוטב האחרונה מפזרים מוצרלה.4. אופים כ־40 דקות. לפני ההגשה ממתינים מעט שהלזניה תתקרר.לפחות האוכל היה טעים. לזניה (צילום: אורן זיו)» עדות מהשטח: שיר, בת 18, קשוחה כלפי חוץ, אך רומנטית בפנים "ישנתי אצל החבר שלי בתל אביב, ובמקום ליהנות מהלילה איתו, כל הזמן הפריעו לי מחשבות טורדניות על כך שאצטרך לחזור לבסיס בבוקר, ועל המסע המפרך שמחכה לי עד שאגיע לשם. בבוקר חיכה לי ליד הדלת תיק קטן ובו ארוחה לדרך - לחמניית מכולת ובתוכה קציצות ברוטב עגבניות מעשה ידיו, תפוז מופרד לפלחים, בקבוק מים ומגבון לח. דחפתי את תיק האוכל הזה לקיטבג שאותו דחפתי לתא המטען של האוטובוס ושכחתי ממנו. רק בערב, כשפרקתי את הדברים, התברר לי שזה לא היה מהלך חכם במיוחד. הסנדוויץ' נמעך ועשה בלגן גדול. התאכזבתי וקיללתי את החבר. עכשיו, כשאני חושבת על זה, זה היה הדבר הכי רומנטי שמישהו עשה למעני אי פעם, למרות ריח העגבניות שעדיין לא פג".לחמנייה עם כדורי בשר ופקורינו

מרכיבים:2 לחמניות מכולת4 פרוסות פקורינוחופן עלי ארוגולהחופן עלי בזיליקוםבצל סגול חתוך לטבעות

לכדורי הבשר:250 גרם בשר טחון1 בצל קטן קצוץ דק צרור פטרוזיליה, קצוצה דק 50 גרם פרמזן, מגוררת1 שן שום, כתושה3 כפות פירורי לחם2 כפות שמן זיתמלח, פלפל

לרוטב:1 בצל, קצוץ דק1 גזר, קצוץ דק1 גבעול סלרי קצוץ דק3 שיני שום, פרוסות1 קופסת עגבניות תמר משומרות1 כוס שמן זית2 ענפי בזיליקום טרימלח, פלפל קורט סוכר

אופן ההכנה:1. מערבבים את מרכיבי כדורי הבשר ויוצרים קציצות עגולות בגודל כדור פינג פונג.2. בסיר עם שמן זית מטגנים את הבצל עד שמזהיב ומוסיפים את הגזר והסלרי. מוסיפים את השום והעגבניות ומתבלים במלח ופלפל. 3. מביאים את התבשיל לרתיחה, מניחים בעדינות את כדורי הבשר בסיר, מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים.4. מרכיבים את הסנדוויץ': חותכים לחמנייה לאורכה ומסדרים בתוכה את הקציצות עם הרוטב, הפקורינו, הארוגולה, הבזיליקום והבצל סגול.ארוחת העשר הכי רומנטית שיש. לחמנייה עם מיטבולז ופקורינו (צילום: אורן זיו)» אדווה, בת 25, סטודנטית תכליתית"זו היתה ארוחת שישי מסורתית עם החבר'ה שלו, והפעם הראשונה שהוא  הציג בפניהם את הבחורה החדשה שהוא יוצא איתה. הגעתי אליו בצהריים כדי שנבשל ביחד. חשבתי שזה יהיה מאוד רומנטי אם נכין יחד פסטה (בצק זה הכי סקסי). היה לי נורא חשוב לעשות עליו רושם, אז הבאתי מכונת פסטה ולמדתי מראש באינטרנט איך עובדים איתה. כשהגעתי התברר ששכחתי את הידית שמסובבת את המנגנון, והבחור אילתר עם מברגה כדי לסובב את המנגנון בלי הידית. זה היה מאוד רומנטי איך שעבדנו ביחד. הוא אוחז במברגה ואני רוכנת מעליו, מעבירה את הבצק הצהבהב שוב ושוב במכונה. בדיוק כשהעניינים בינינו התחילו להתחמם, החבר'ה שלו הגיעו. זה היה ערב שהרגיש לי כמו נצח. החברים שלו שיעממו אותי עד מוות, וכבר השתוקקתי להיות איתו לבד. כשהם סוף סוף הלכו, זה היה אחד הרגעים המאושרים בחיי. מיד התנפלתי עליו ודרשתי את מה שמגיע לי אחרי הפקת הפסטה המרשימה".תבשיל לחי עם טורטליני קרם שורשים ודלעת צלויה לליל אהבים

מרכיבים:

לבצק פסטה:6 חלמונים + 2 ביצים250 גרם קמח דורום 1/2 כפית מלח

לקרם שורשים:שורש סלרישורש פטרוזיליה150 מ"ל חלבמים100 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר להחליף את החלב והשמנת בחלב סויה)כף מיץ לימוןמלח

לדלעת:200 גרם דלעת חתוכה לקוביות2 כפות שמן זיתכף סילאןעלים מענף תימיןמלח ים

לתבשיל לחי:500 גרם לחי עגל1 גזר1 בצל1 כרישה1 גבעול סלרי4 גרגרי פלפל אנגלי2 עלי דפנה2 ענפי תימין5 עלי רוזמריןמעט שמן חמניות1.5 ליטר ציר בקר או מים50 גרם אגוזי לוז קלוייםאופן ההכנה:1. מכינים תבשיל לחי: מחממים שמן בסיר וצולים את הלחי מכל הצדדים. חותכים את הירקות ומוסיפים לסיר. מטגנים מספר דקות ומוסיפים את התבלינים. מבשלים כשתי דקות, יוצקים על הכל ציר או מים עד כיסוי ומרתיחים. מנמיכים את האש ומבשלים כשלוש שעות, עד שהבשר רך מאוד. מצננים, פורסים את הבשר לפרוסות בעובי של 1 ס"מ ומחזירים לסיר עם הרוטב.2. מכינים קרם שורשים: חותכים את השורשים לקוביות ושמים בסיר עם החלב. מוסיפים מים עד כיסוי הירקות ומבשלים עד שהם מתרככים. מסננים וטוחנים יחד עם השמנת, מיץ הלימון והמלח. 3. מכינים בצק פסטה: לשים את כל המרכיבים במיקסר כשמונה דקות או עד שמתקבל בצק אלסטי. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר. 4. מכינים את הדלעת: מחממים תנור ל-220 מעלות. מערבבים בקערה שמן זית, סילאן, טימין ומלח ומוסיפים את הדלעת. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת וצולים כרבע שעה.5. מכינים טורטליני: מרדדים את הבצק בעזרת מכונת פסטה לדפים דקים, ומניחים על גבי משטח עבודה מקומח. מברישים את דף הפסטה בביצה טרופה וקורצים עיגולים. מניחים תלולית מהמילוי במרכז ומקפלים לחצי. מהדקים היטב בשוליים. תופסים את שתי הפינות ומהדקים לצורת טבעת. כך ממשיכים עם כל הכמות. את הטורטליני המוכנים מניחים על גבי משטח מקומח ומכסים במגבת. 6. מבשלים את הטורטליני במים רותחים כארבע דקות, או עד שהם מתחילים לצוף ומסננים. מחממים במחבת את רוטב תבשיל הלחי, מוסיפים כף חמאה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את פרוסות הבשר, מחממים כמה דקות ומוסיפים את הטורטליני, את האגוזים ואת קוביות הדלעת.7. מעבירים לצלחות הגשה ומעטרים בעירית קצוצה.החברים היו משעממים, הפסטה מרגשת. תבשיל לחי עם טורטליני (צילום: אורן זיו)» שרון, בת 34, גרושה טרייה שלומדת להתרגש מגברים מחדש"זה היה בערב, בחצר של הבית שלו במושב. הימים הראשונים והלא ברורים של הרומן שלנו. שכבנו על הדשא, שתינו לא מעט קוניאק, שאפנו פה ושם ורק פטפטנו. אחרי כמה שעות, פתאום הוא הביא כיסא וביקש שאשב כי הוא רוצה להראות לי משהו. ואז, לצלילי מוזיקת טראנס מהפנטת, הוא הוריד חולצה (היה לו גוף של אל יווני) ועשה לי מופע של ג'אגלינג אש. נשימתי נעתקה. באותו רגע הרגשתי שאני שבויה שלו. מכושפת. מאוהבת בטירוף. כשהמופע הסתיים שאלתי אותו אם הוא רוצה להתחתן איתי. הוא ענה 'כן, בבקשה. אם רק תרשי לי'. זה היה לילה כל כך יפה. כעבור שבועיים, אגב, עבר לו. נראה שהאש כבתה, והוא ברח". סלסיצ'ה בוער עם סלט עגבניות חריף ללב שבור 

מרכיבים:2 יחידות סלסיצ'ה (נקניק ספרדי יבש)כוהל מזוקק 95 אחוזשיפוד ברזל

לסלט עגבניות:2 עגבניות בשלות, ללא הגרעינים1 ענף בזיליקום קצוץ (גבעול ועלים)1 בצל ירוק קצוץ (החלק הלבן)1 פלפל חריף קצוץ דק2 כפות שמן זית כף מיץ לימוןמלח ים ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:1. מכינים סלט עגבניות: מערבבים ביחד את כל המרכיבים.2. משפדים את הנקניק על שיפוד ברזל, מניחים על צלחת עמוקה ויוצקים עליו 2 פקקים מהכוהל.3. מדליקים מיד (זהירות, הלהבה גבוהה!) ומגישים בוער עם סלט העגבניות, חתיכת לחם משובח וחרדל איכותי.ג'אגלינג של אש לשבירת הקרח. סלסיצ'ון בוער (צילום: אורן זיו)» ג', בת 45, נשואה פלוס שלושה, שבורת לב לאחר רומן אסור "אף אחד מאיתנו לא תיכנן את זה, אבל זה קרה. מפגש מקרי שבו התאהבנו זה בזו ולהיפך עד העצמות. היה ברור לשנינו שזה לא אפשרי, וממש ניסינו שזה ילך. אבל זה רק הלך וגדל. אהבה עמוקה, טהורה, כמו בשירים, כמו בסיפורים. ממש עידן התמימות. זו היתה שנה של המון עונג, שאחריו תמיד הגיע המון כאב. כשהיינו ביחד הרגשנו כמו ילדי פרחים וחווינו רגעים קצרים של אושר שמימי. זהרנו. לפעמים הוא היה משאיר לי מעל תיבות הדואר פרח שקטף באחת החצרות בשכונה. זה היה סימן לכך שהוא עבר בסביבה, שהוא אוהב אותי מרחוק. עברו כמה חודשים מאז שהקשר נותק, אבל פה ושם אני עדיין מחפשת איזה פרח".פנקוטה עם עלי ורדים לזכרונות מתוקים-מרירים באדיבות שף גלעד פלד

מרכיבים:300 מ"ל שמנת מתוקה220 מ"ל חלבקליפות לימון (לא מגוררת)מקל וניל חצוי100 גרם שוקולד לבן1.5 עלי ג'לטיןכף תמצית מי ורדים איכותית

אופן ההכנה:1. מניחים את עלי הג'לטין בקערה ומכסים במים קרים מאוד. משרים במשך כעשר דקות.2. מביאים לרתיחה שמנת וחלב עם וניל וקליפת לימון. מסירים מהאש כשהתערובת מתחילה לבעבע ומצננים כחצי שעה. מרתיחים שוב ומסננים.3. מוציאים את עלי הג'לטין מהמים וסוחטים. מוסיפים את העלים הרכים לשמנת הרתוחה. מוסיפים את השוקולד הלבן ומי הוורדים, ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה.4. יוצקים לכלים אישיים ומצננים. מעטרים בפירות יער ועלי ורדים מסוכרים.מתוק מגרש את הכאב. פנקוטה עם עלי ורדים (צילום: אורן זיו)

» דנה, בת 38, אמא לשניים"הלילה שבין שישי לשבת הוקדש כולו לישיבה מול המחשב (בגלל הדד ליין המרושע, כמובן), והבוקר שאחרי נראה רע. אפס אנרגיה, כאב גב ותסכול כללי שנובע מחוסר שינה. הילדים קלטו את המצב והחליטו לפנק אותי בעיסוי שמנים בארבע ידיים קטנטנות ואוהבות. הדליקו נרות, שמו מוזיקה ונכנסו לזה בשיא הרצינות. עם כל נגיעה שלהם הרגשתי איך כל המתח נמס. איך הם סופגים ממני הכל. הרגשתי כל כך אסירת תודה, שלא היו לי מילים מספיקות לבטא את זה. אחרי חצי שעה הם יצאו וביקשו שלא אצא מהחדר עד שיקראו לי. התברר שבזמן הזה הם מילאו לי אמבטיה עם קצף. לקבל מחווה כזו מבחור, זה רומנטי. אבל לקבל את זה מהילדים, זו אהבה מזוככת וצלולה, שתישאר איתי לעד".גליליות ממולאות קרם מסקרפונה ודובדבנים

מרכיבים:1 חבילת גליליות למילוי (להשיג במרכולים)250 גרם מסקרפונהכף גדושה אבקת סוכר1/2 מקל וניל10 דובדבנים מגולענים וקצוצים (טריים או בסירופ)

לציפוי:200 גרם שוקולד מריר200 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:1. מערבבים מסקרפונה עם אבקת סוכר, וניל ודובדבנים ומעבירים לשקית זילוף.2. ממסים שוקולד עם שמנת מתוקה ומערבבים לקבלת קרם חלק.3. ממלאים את הגליליות בקרם מסקרפונה וטובלים בציפוי השוקולד.4. מצננים במקרר כשעה.מתוק כפליים כשהילדים מכינים. גליליות ממולאות במסקרפונה (צילום: אורן זיו)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ