אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שישי LIVE: האיש שיסדר לכם צ'ייסר פסיפלורה

אווירה מרימה, אנשים מכל הארץ וטעימות חינם של משקה אלכוהולי - אתם באמת צריכים סיבות נוספות כדי לבקר בדוכן של משה, איש הפסיפלורה?

תגובות

הופעות חינמיות, דוכני מזון מפנקים ושלל אמנים שמציגים יצירות ייחודיות? נראה שמצאנו את הבילוי האולטימטיבי שלכם לימי שישי. מתחילת החודש ובכל יום שישי בשבועות הקרובים, נמל יפו מציע לכם פינוק מענג בדמות אירועי "שישי LIVE". מלבד המוזיקה (שתגרה את חוש השמיעה) והאוכל (שיטפל בחוש הטעם), תוכלו למצוא במקום שוק מעצבים אורבני שבו ישתתפו שלל מעצבים מבטיחים שימכרו את יצירותיהם.

שישי LIVE - לכל הפרטים

רגע לפני שאתם קופצים לבקר ומאבדים ריכוז לגמרי, סידרנו לכם היכרות קצרה עם מי שייקחו חלק באירוע. והפעם: משה פרנס, איש הפסיפלורה.

מה אתה עושה כ"איש הפסיפלורה"? "אני מייצר שיכר בשם 'פלורה', משקה קינוח פירותי ורענן עם 12% אלכוהול, מפירות פסיפלורה שגדלים במטעינו - משק פישביין שבמושב עין עירון. מדובר בפיתוח עצמאי וייחודי בן חמש שנים שזכה בשתי מדליות בינלאומיות. בניגוד ליין, תהליך ההכנה אינו כולל התססה של הפרי, אלא השרייה עדינה באלכוהול, תוך שימור מרבי של איכויות הפרי".

מתי התחלת לייצר משקאות?"אנחנו מגדלים פסיפלורה למעלה מ-15 שנה. את פיתוח השיכר התחלתי בביתי בניסיונות במטבח, תוך שאני עוסק בהוראה במשרה מלאה".

מה נותן לך השראה לייצור השתיה?"האהבה שלי לדברי מתיקה, קינוחים ופירות טרופיים".

מהם המשקאות האהובים עליך?"באופן אישי אני אוהב משקאות קינוח כמו: מוסקטו, ICE WINE וכדומה".

מהו הדבר הכי מיוחד שיצא לך לייצר?"כשמלון המלך דוד בחר בפלורה כמשקה שיחכה לאורח על השולחן בחדרו, היה ברור לנו שיש למצוא בקבוק מיוחד שמשדר יוקרה ואיכות. תהליך בחירת הבקבוק ועיצוב התווית נמשכו זמן רב ולבסוף נבחר בקבוק מיוחד שיובא במיוחד מאיטליה".

השתכרנו רק מלהסתכל. משקאות הפסיפלורה (צילום: דרור קליש)

מה אתה עושה בשישי לייב?"בכל יום שישי אני אוהב להגיע ליריד קצת לפני כל המציגים האחרים. את הדוכן אני מקים תוך דגש רב על עיצוב והרגשה טבעית ומזמינה, שלדעתי מקבל פידבק נהדר מצד הלקוחות. מבחינתי הדבר החשוב ביותר הוא לחלק טעימות של 'פלורה' לכל המבקרים ביריד, מה שתמיד יוצר סביב הדוכן אווירה חגיגית, חברית ואנרגטית. כיף גדול בדוכן, לצחוק וליהנות עם אנשים שונים מכל הארץ והעולם, וכמובן השיכר מרים את האווירה ומעלה רעיונות לאירועים ומצבים רבים בהם הוא יתאים".

על מי מהמציגים האחרים בשישי LIVE אתה ממליץ?"ישנה צורפת בשם אירנה שמכינה תכשיטי מנדלות בעלי קסם שלא ניתן לתיאור במילים. כל שבוע אני ניצב מהופנט מול הדוכן שלה ופשוט נהנה מההשקעה והיחס האמיץ שלה לאמנות ולעבודה בדוכן".

שישי LIVE, מדי יום שישי בנמל יפו, 10:00 בבוקר

*#