אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אפטאר פארטי: מתוקים מנצחים לשבירת הרמדאן

בצק שמרים אוורירי במילוי אגוזים, עוגת סולת מסורתית בטעם נשיקה וכנאפה אישית שקל להכין בבית - לא משנה אם צלחתם את הרמאדן או שאתם סתם חובבי מתוקים, אין ספק שתשמחו לוותר השבוע על העוגה הבחושה לטובת אחד מקינוחי האפטאר המנצחים

תגובות

בין אם צמתם ובין אם הזדהתם עם הצמים בחודש הרמאדן, למה שלא תוותרו על הקינוחים השגרתיים המזוהים עם ערב שישי ותנסו את אחד משלושת המתוקים המופלאים? כרונולוגית זה מתבקש ממש היום, רגע לפני שהצום מסתיים, ואיתו ה-"אפטאר", ארוחות השבירה המסורתיות, השומרות מקום של כבוד לאגף מתוקים מכובד, מפואר ומעורר קנאה. השפים חוסאם ונשאת עבאס ממסעדות אלבאבור בעכו, יוקנעם וצומת עין איברהים, מציעים מתכונים מסורתיים לשבירת הצום. הבונוס: לא תצטרכו לשדוד את הסופר יום לפני או לבלות במטבח שעות ארוכות. רק הקלוריות עדיין עליכם.

הכנאפה המוכרת לרובנו היא הכנאפה הכתומה, שצבעה הזוהר מגיע מצבעי מאכל. בכנאפה המסורתית לא תמצאו צבע מאכל, אלא מרכיבים עדינים שיוצרים דבר מתיקה מאוזן עם שילוב מנצח של אטריות פריכות, סירופ מתקתק וגבינה נייטרלית בטעמה. אפשר להשתמש גם בגבינת עיזים עם גוון טעם מלוח. התוצאה נהדרת ומפתיעה.

מרכיבים ל-4 מנות:100 גרם אטריות כנאפה 50 גרם חמאה רכה 100 גרם גבינת עיזים מתוקה, מפוררת או מוצרלה 1 כוס מים2 כוסות סוכרמיץ מ-1/2 לימון50 גרם פיסטוקים, טחונים

אופן ההכנה:1. מכינים סירופ סוכר: בסיר מביאים לרתיחה את המים והסוכר ומבשלים כחצי שעה עד שהנוזלים מצטמצמים והסירופ מסמיך. מסירים מהכיריים וסוחטים פנימה את מיץ הלימון.2. מורחים מחבת בקוטר 28 ס"מ בחמאה, מכסים אותה בשכבה אחידה של אטריות וזורים מעל את הגבינה. 3. מבשלים על להבה נמוכה ומניעים את המחבת בתנועות סיבוביות כדי למנוע מהבצק להידבק לתחתית. בעזרת סכין בודקים מפעם לפעם את תחתית הבצק וממשיכים לטגן עד שהיא מזהיבה.4. הופכים את הכנאפה על צלחת בעודה חמה ויוצקים מעליה את הסירופ, בכמות שלא תציף את הכנאפה ותפגע בפריכות.5. זורים מעל את הפיסטוקים הקצוצים ומגישים מיד.

» כנאפה אישית - גרסת ההדפסה

הרגע הכי פריך לשבור בו את הצום. כנאפה (צילום: בועז לביא)

קטאייף

ההגדרה הפשטנית ביותר לקטאייף היא כיסוני בצק במילוי אגוזים, אך לכנות אותם כך יהיה פשע נתעב. בפועל מדבר בבצק אוורירי דמוי פנקייק על בסיס שמרים, שאותו ממלאים בתערובת אגוזים ואז משקים בסירופ סוכר. הבצק המחורר והצמא שותה בשקיקה את הסירופ והופך לפצצת עונג מתוקה בדיוק במידה הנכונה.

מרכיבים ל-18 יחידות:

לבצק:1/2 3 כוסות או 500 גרם קמח1 כף שמרים טריים 2  כוסות מים 1 כף סוכר2 כפות סולתקורט מלח

למלית:100 גרם אגוזי מלך קצוצים1/2 כוס או 100 גרם סוכר1/2 כפית תמצית מי זהר

לסירופ סוכר:1 כוס מים2 כוסות סוכרמיץ מ-1/2 לימון

לטיגון:מעט חמאה לשימון המחבתשמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:1. מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והמים. מוסיפים בהדרגה את יתר מרכיבי הבצק ולשים עד שמתקבלת בלילה נוזלית. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.2. מכינים סירופ סוכר: בסיר מביאים לרתיחה את המים והסוכר, ומבשלים כחצי שעה עד שהנוזלים מצטמצמים והסירופ מסמיך. מסירים מהכיריים וסוחטים פנימה את מיץ הלימון.3. משמנים מחבת טפלון במעט חמאה ויוצקים מעט מהבלילה למחבת בעזרת מצקת, כך שיתקבלו חביתיות עגולות בקוטר של כ־12 ס"מ האחת. מטגנים כדקה עד שהחלק התחתון מזהיב ומעבירים לצלחת. חוזרים על הפעולה עד שהבלילה נגמרת ומצננים.3. מכינים את המלית: שמים את כל מרכיבי המלית בקערה ומערבבים. 4. מרכיבים את המנה: מניחים כף גדושה מהמלית במרכז כל חביתית (על הצד הבהיר הלא מטוגן), מקפלים לחצי, כך שתיווצר צורת סהרון ומדביקים היטב את השוליים. 5. יוצקים למחבת עמוקה שמן ומחממים. מוסיפים את הכיסונים הממולאים ומטגנים אותם כדקה בשמן החם. מוציאים וטובלים בסירופ הסוכר. מוציאים באמצעות כף מחוררת, ומגישים חם.

» קטאייף - גרסת ההדפסה

הממתיק הרשמי. קטאייף (צילום: בועז לביא)

בסבוסה עוגת הסולת המתוקה, הגרגרית והאוורירית הזו, עלולה לגרום גם לסרבן המתוקים הגדול ביותר להשתחרר ממעצוריו. הגישו אותה בצלחת ליד תה חם מריר, ואתם מסודרים עד החג הבא.

מרכיבים:6 כוסות סולת  1 כוס קמח1 כוס סוכר200 גרם חמאה מומסת1 ביצה1 כף שמרית או שמרים יבשים3 כוסות מים או מיץ תפוזים2 כפות טחינה גולמית

לסירופ:3 כוסות מים3 כוסות סוכר2 כפות מיץ לימון1 כף תמצית מי זהר או מי ורדיםחופן שקדים שלמים, לא קלויים

אופן ההכנה:1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, הסולת השמרים והסוכר במשך שתי דקות. 2. מוסיפים את החמאה והביצה ומערבבים דקה נוספת.3. מוסיפים את המים תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת עיסה בצקית ומעט דביקה.4. מורחים על תבנית מרובעת את הטחינה בעזרת מברשת. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים לגובה אחיד.5. בעזרת סכין רטובה חורטים על העוגה סימני מעויינים. מניחים מעל כל מעויין שקד אחד. 6. מכסים את העוגה במגבת ונותנים לה לנוח כשעה במקום מוצל.7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך כ- 45 דקות.8. מכינים את הסירופ: מביאים את כל מרכיבי הסירופ עד לרתיחה בסיר על אש בינונית, וממשיכים להרתיח עוד 5 דקות נוספות. מורידים מהאש.9. מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים עליה את הסירופ בעודה חמה.

» בסבוסה - גרסת ההדפסה

נשיקה מתוקה. בסבוסה (צילום: בועז לביא) 

*#