טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אזהרת התמכרות: הגלידות שישתלטו על חיינו בקיץ הקרוב

שוקולד מלוח, גלידת פרעצל משוגעת, סורבה אלוהי וקרטיב שיצא היישר מהרשת החברתית - זה שאתם בדיאטה, לא אומר שאתם צריכים לסבול בקיץ הקרוב. הכירו את הגלידות הנועזות שיעזרו לכם לוותר על זוטות מטופשות כדימוי גופני

תגובות

מכירים את זה שאתם שמנמנים ומרוצים? אז ככה אנחנו, אנשי עכבר העיר. לפחות אלו שהשתתפו במבחן הטעימה שהפך את יוני-יולי להרבה יותר נסבלים. כל יום נכנס למערכת שליח לח והניח על השולחן שקית מהודרת עם קלקר קפוא, ובתוכו טעמי גלידה שהצליחו להפתיע אפילו אותנו לפרקים. בשלב מסוים הפכה ההתנסות בטעמים החדשים להתקהלות של מכורי קראק, שרק חיכו להרגיש את ההיי הבא ובינתיים תפקדו בין קריז לקריז. עכשיו, כמעט חודש אחרי אותה החלטה שאין ממנה דרך חזרה, התנקות ושיקום, אנחנו יודעים הרבה יותר טוב מרוב הגרגרנים וחובבי המתוקים מה הולך לחכות לכם בקיץ הקרוב בגלידריות, מי השיק טעמים ביזאריים ואיזו חברה שיצאה בפרסום מאסיבי והבטחות לגן עדן בפה, איך לומר, קצת הפריזה בשבחים. אם אתם משתייכים לזן אכלני הגלידה ורק מחכים לטעם החדש הבא, אתם חייבים לעצמכם את הכתבה הזאת.

» המשקאות המרעננים של הקיץ» ארוחות מתחת ל-30 שקלים» הקרואסונים הטובים בתל אביב

גלידריות

רשת לג'נדה השיקה טעם מפתיע נוסף בסדרת טעמי הגלידה המלוחים. לקראת הקיץ יצרו גלידת שוקולד מלוח, שמצטרפת לטעמי הקרמל המלוח וחמאת הבוטנים.   

איך היה: אם היינו פוגשים את הטעם החדש בסמטה חשוכה, סביר להניח שהיינו בורחים. שוקולד מלוח זה אמנם לא משהו חדש, אבל כשהוא מגיע כגלידה זה כבר מתחיל להחשיד. למען האמת, כבר אחרי לק ראשון מצאנו את עצמו רודפים אחריו. הוא היה כל מה שמעניין ונעים בפה: שוקולד במרקם מוס אוורירי עם מתיקות מדויקת בהתחלה, ואז, רגע אחרי שמשלימים עם המחשבה "אוקי, גלידת שוקולד ממש חמודה", מגיע זץ אכזרי אך מענג של מליחות מעניינת שטורפת ברגע את הקלפים והופכת לטעם אקזוטי מרתק. בנוסף לטעם ולמרקם הנעים, מדי כמה ביסים תגלו חתיכות קטנות ופריכות של שוקולד, מעין נטיפים חמודים. נסכם זאת כך: התוצאה הסופית נושקת לאלוהים.

12-26 שקלים לגביע גלידה ו-88 שקלים לקילו גלידה בקופסא.

לג'נדה - לכל הסניפים

אלוהית. גלידת שוקולד מלוח בלג'נדה (צילום: יעל רייף)

בתי הקפה BROWN ו-BUY THE WAY השיקו סדרת גלידות קיציות עם תבלינים ועשבי תיבול מרעננים.

איך היה: כל הגלידות של BTW היו נהדרות, ובאופן מפתיע לגמרי השאירו מאחור את כל שאר הטעמים החדשים שיצאו בגלידריות האחרות. כולן היו קרמיות מאוד ולא מתוקות מדי, ופשוט לא הצלחנו להפסיק לאכול מהן. הכוכבות הגדולות היו גלידת קוקוס וקפיר ליים, שהגיע עם טוויסט טעמים בזכות עשב התיבול הרענן, יוגורט ולואיזה ואננס עם למון גראס הן גלידות הקיץ האולטימטיביות הודות לקלילות וחמצמצות עדינה. שתיהן זכו למחמאות, ולמרות היותן סורבה הרגישו כמו גלידות חלביות לכל דבר. טעם הלימון-ג'ינג'ר השאיר קיק חזק של ג'ינג'ר, שיעבוד עובר חובבי הז'אנר וטעם הקפה-הל היה עדין מאוד, והרגיש כמו לשתות אייס קפה קרמי ונעים במיוחד.

20 שקלים לגביע  גלידה, ו-82 לקילו גלידה בקופסה

BUY THE WAY - לכל הסניפיםBROWN - ניסים אלוני 10, תל אביב

גלידת הקיץ האולטימטיבית. גלידות של BTW (צילום: שי בן אפריים)

גן עדן לטבעונים: גאלה

גלידות הקיץ של גאלה דוגלות בשתי אג'נדות חשובות: טבעיות ופינוק מענג לחך. טעמי יולי אוגוסט כוללים מגוון שיעשה הרבה מאוד נחת גם לטבעוניים בזכות שוקולד מריר טבעוני, קוקוס גן עדן על בסיס חלב קוקוס, חמאת בוטנים טבעונית עם שבבי שוקולד וגם פרוזן יוגורט טבעוני למהדרין על בסיס סויה, עם מלא תוספות לבחירה. גם הלא טבעוניים יבואו על סיפוקם בזכות טעמים מושחתים דוגמת מסקרפונה עם דובדבני אמרנה ושוקולד לבןופיצפוצי שוקולד בגלידת טחינה.

איך היה: הפרוזן יוגורט הטבעוני בתוספת בננות, אגוזים ותמר, היה מצוין: סמיך בזכות תוספת נדיבה של פירות ולא כבד מדי במרקמו. השימוש בסויה שלעיתים משתלט על הטעם, לא מורגש במקרה הנ"ל, והתוצאה תמצא חן גם בעיני צרכני החלב. קוקוס גן העדן היה מוצלח גם כן, עדין, לא מבושם מדי ומרענן, והזכיר לטועמים שהייה נעימה על שפת הים. חמאת הבוטנים הטבעונית היא אות ומופת לקלילות מלוחה-מתוקה עם שבבי שוקולד פריכים שעושים מעניין בפה. אם אתה משתייכים לאוהבי הבוטנים, מדובר בחוויה חושית מנצחת ובתרופה אפקטיבית להרגעת החמסין.

14-23 שקלים לגביע, ו-82 שקלים לקילו גלידה בקופסה

גאלה - קינג ג'ורג' 30, תל אביב

שמחה טבעונית בבטן. גלידות בגאלה (צילום: גאלה)

עם כיבודים: אייסברג

אייסברג משיקים גלידות קיץ ילדותיות באווירת החופש הגדול, בטעמי במבה נוגט, סוכריות גומי תות ובייגלה (או פרעצל) מצופה שוקולד.

איך היה: "מושלם", אמרו הטועמים על גלידת הבמבה נוגט וציינו לטובה את המרקם המעולה והאיזון בין פריכות הבמבה לרכות הגלידה השמנתית. כל מי שהכניס את התענוג הזה לפה הסכים שמדובר בטעם אמיתי של במבה ולא "סתם" בבוטנים או חמאת בוטנים, כך שהניצחון כאן הוא גם עבור הילדים וגם עבור המבוגרים, שיאמצו בשמחה את הטעם החדש.

בכל מה שקשור לגלידת הפרצעל עם השוקולד, בעל הבית ככל הנראה השתגע, אך התוצאה לוקה בגאונות שעלולה לעשות לה קהל צרכנים קבוע ונאמן. גלידת הבסיס מזכירה בטעמה בצק של בייגלה, אבל בקטע טוב, וחתיכות בייגלה שמצופה בשוקולד מריר, שנמצאות עמוק בפנים, מוסיפות קראנצ'יות נעימה. אם אתם מחובבי המתוק-מלוח, אתם בהחלט עלולים להתמכר.

סורבה הנקטרינה הוא סוג של סיפור אהבה בטוח. כמה כבר אפשר לפשל עם פרי מנצח מכל הבחינות? אייסברג כנראה יודעים עם מה יש להם עסק, והצליחו להפוך את הפרי לסורבה מדויק מתקתק-חמצמץ ששוטף את הפה ברעננות נעימה. הטעם נאמן למקור, המרקם קליל והאפקט הכללי מצנן את הגוף במכת קור נעימה.

16-26 שקלים לגביע גלידה ו-87 שקלים לקילו גלידה בקופסה

אייסברג - לכל הסניפים

חידוש מסעיר. גלידות חטיפים באייסברג (צילום: יח"צ)

רשת וניליה יצרה טעמים חדשים לכבוד הקיץ. בין הגלידות תמצאו בלנד פיסטוקים ים תיכוני, ריקוטה ומרקחת הדרים ארומטית, סורבה שוקולד טרינידד, סורבה נקטרינות של משק בן דור, סורבה תפוזי דם עם ליקר רמזוטי וסורבה משמש שמזכיר את הקרטיב המיתולוגי.

איך היה: כל הטועמים הסכימו פה אחד - סורבה השוקולד היה הטעים ביותר מכל הגלידות החדשות של וניליה, ואחד הטעימים גם ביחס לגלידריות אחרות. מדובר בגלידה קרמית ועשירה כמו מוס, בעלת טעם שוקולדי עמוק וממכר, אך לא כזה שרווי בסוכר או מכביד על הבטן. לגלידת תפוז הדם ניגשנו בחששנות, שכן טעמי פירות ההדר נוטים להיות מרירים, אך הפעם אפשר לומר בוודאות שזה לא המקרה. הסורבה היה מאוזן מאוד, בלי טעמים מורכבים אך עדיין מספיק חדשני - אנחנו התאהבנו. סורבה המשמש הקליל והקיצי התחבב על הנסיינים, אך היה מעט חיוור בטעמו. דווקא כשלא היה קפוא מאוד ונמס קצת, הורגשה פתאום משמשיות נעימה. גלידת הריקוטה עם מי פריחת הדרים ומשמש הייתה אחת המסקרנות, אבל בפועל טעמי הגבינה היו יותר מדי מתוקים בשבילנו.

12-25 שקלים לגביע גלידה ו-88 שקלים לקילו גלידה בקופסה

וניליה - לכל הסניפים

רכות צוננת. גלידות בוניליה (צילום: בועז לביא)

אמריקנה החדשה יחסית, נפתחה לפני מספר חודשים סמוך לים, בדיוק בספוט שמאפשר מצד אחד ליהנות מהבריזה, ומצד שני ללקק בשלווה גלידה מבלי שגרגרי חול פריכים יחרבו את ההנאה. הקונספט, בדומה ליגורטיות, הוא גלידה אמריקאית במגוון טעמים, שעליה עורמים עוד ועוד תוספות בשיטת הריפיל. לא פחות מ-40 טעמים מתחלפים של גלידה אמריקאית מוצעים במקום, כשכל יום תוכלו ליהנות מהיצע הכולל 6-7 טעמים דוגמת פיסטוק, אוראו, שוקולד מריר, שוקולד נוטלה, תות, קוקוס וגם ליצ'י ומשמש. על כל הטוב הזה עורמים תוספות מהעולם הפירותי, האגוזי, השוקולדי, העוגייתי וגם מיני רטבים לבחירה. תכלס, השמנו רק מלכתוב את הטקסט הזה.

איך היה: ביום בו ביקרנו בסניף שלטו ביד רמה האוראו, התות, טעם יוגורט נייטרלי, סורבה תות טבעוני וגם וניל. הלכנו על שילוב משוגע של אוראו עם יוגורט נייטרלי, ועליו העמסנו כבודה נאה של פירות טריים ורוטב שוקולד של פעם שהתקשה על הכל ויצר מעטפת פציחה וקשיחה. הגלידה עצמה, במיוחד זו בטעם אוראו, חמודה מאוד ומזכירה את המקור, אבל לא מסעירה במרקם מענג או מושחת במיוחד. יותר כמו משהו שילדים יאהבו ומבוגרים ישמחו על רגעי השקט שיגיעו בעקבות הליקוק השיטתי. גם התוספות שמוצמדות להר הגלידה ושאותן ניתן למלא שוב שוב, הן שעשוע נחמד ומצע טעים להשמנה.

גלידריית אניטה מנווה צדק רקחה טעמים קיציים, בהם סורבה שוקולד מריר ללא חלב, מסקרפונה-ריקוטה עם תותים, הרשיז - גלידת שוקולד לבן עם עוגיות אוריאו, סורבה טרופי עם מנגו ופסיפלורה, סורבה אבטיח ונענע וגלידת קרמה קטלנה בהשראת הקינוח הקטלוני.

איך היה: לא סתם זכתה גלידריית אניטה ללוגו הקורא בקול "האמא של הגלידות". בסניפים השונים תמצאו גלידות רכות כמו עננים בטעמים מעניינים עשויים טוב. גלידת המנטה-שוקולד הכי טובה שטעמנו עד כה הפליאה לשלב בין רעננות עדינה, אך לא חריפה באופן שמזכיר משחת שיניים, ובין חתיכות שוקולד גדולות ומתוקות.

גלידת שוקולד, שקדים וקרמל היא חביבת הטועמים עם צ'אנקים עצומים של שקדים ושוקולד שנחו בתוך גלידה קרמלית רכה והפכו אותה למנצחת ביחס לטעמים דומים בגלידריות אחרות. סורבה הליים היה מושלם - מרענן, לא מתוק מדי, לא חמוץ מדי, לא מימי, ולא מר מעודף גרידה או תמצית פרי. פשוט טעם קליל ורענן שעושה חשק לעוד.

16-25 שקלים לגביע גלידה ו-88 שקלים לקילו גלידה בקופסא

אניטה - לכל הסניפים

טעמים מנצחים. גלידת פסיפלורה באניטה (צילום: בן יוסטר)

לכבוד הקיץ יצרו בג'לה סדרת סורבה קלה ומרעננת. בסדרה החדשה תמצאו סורבה פסיפלורה מנגו, סורבה לימונענע עם קליפות לימון ונענע קצוצה, תות ובזיליקום, סורבה שוקולד 70% וסורבה לימונצ'לו.

איך היה: מה בין תות לבזיליקום, אתם שואלים? לא מעט למען האמת. התות של ג'לה הוא מלך הטבעיות - מתוק, פירותי והכי חשוב, נאמן למקור. ואז נכנס לעניין הבזיליקום הארומטי ששוטף את הפה בטעמים מעולם אחר, שמצד אחד ממתנים את מתיקות התות ומצד שני מעשירים במרירות נעימה שהופכת את כל העניין למבוגר ורציני יותר. אמנם לא מדובר בטעם קונצנזוסי, אך משהו בכל הקוויריות הזו יכול בקלות לגרום לכם להתאהב.

מכירים את זה שבחוץ חם, ממש חם, ואתם חייבים לדחוף את הראש למכל עם קרח כדי להתרענן? אז בדיוק ככה, רק בגלידה. הלימונענע של ג'לה היא פצצת רעננות מטורפת שמרגישה כאילו סחטתם לעצמכם לימון בפה, המתקתם במידה, ערבבתם פנימה עלי נענע ולסיום הוספתם זסטים עוקצניים של לימון. בהתחלה אמרנו לעצמנו שזה רק סורבה, אחר כך התכחשנו לקלוריות שטמונות בעניין ובסוף נכנענו, חפרנו עם הכפית לעומק והכחדנו קופסה שלמה. כן, זה עד כדי כך טעים.

14-22 שקלים לגביע גלידה ו-79 שקלים לקילו גלידה בקופסא

ג'לה - לכל הסניפים

זה עד כדי כך טעים. גלידות בג'לה (צילום: ליאור אביטן)

תמרה השיקו ארטיקים אלכוהוליים מתוקים בארבעה טעמים: קוסמופוליטן אשכוליות, בקרדי מוחיטו, בומביי ספייר טוניק וליצ'י סן ז'רמן

איך היה: ארטיק המוחיטו היה טעים מאוד והאלכוהול לא הורגש בו. החיסרון היחיד בעיני הטועמים היה ריכוז הנענע הכתושה בתחתית, שהפך כל קרטיב ללעיס במיוחד והרס את חוויית האכילה. בומביי ספייר טוניק היה מרענן ובעינינו ה"בוגר" מבין כל הטעמים, עם פרוסות מלפפון דקיקות, שבאופן מפתיע הצליחו לשמור על קרנצ'יות נעימה. על הליצ'י סן ז'רמן הבתולי והמתוק היינו ממליצים לכל מי שמפחד מטעם אלכוהולי מר ורוצה להכנס למוד הקפוא והמשכר לאט לאט.

שטראוס מציגה טעמים חדשים, בהם קורנטו חמאת בוטנים וקרמל, קוקיבו שהוא חטיף גלידת וניל עם ריפל נוגט בין שתי עוגיות, וגלידה 'כריות'.

איך היה: הרושם שמתקבל מהגלידות של שטראוס הוא שמישהו בחברה מאוד רצה לעשות לנו יום מתוק. כלכך מתוק, שנדמה לנו שאוטוטו נחטוף סוכרת. הקורנטו הוא טילון משודרג עם גלידת חמאת בוטנים שלא הצליחה לרגש אותנו, למרות הבטחה לשילוב האלמותי של מלוח ומתוק, היות שהטעם היחיד שהצלחנו לאבחן הוא ריבת חלב. הוופל כרגיל היה מוצלח. גלידת הכריות הזכירה את השוקובו הוותיק, בלי המקל, עם לב גלידתי המגיע כבלוק שוקולד קפוא ומסביבו גלידת נוגט לא רעה בכלל. אך מלבד חתיכות קרנצ'יות של פצפוצי אורז מיניאטוריים בתוך ציפוי השוקולד, אין קשר ממשי לדגני הבוקר שאנחנו כל כך אוהבים.

השוס היה הקוקיבו, שהצליח לגרום לטועמים לשכוח מהקוקילידה המוכרת. גלידת וניל נוגט עדינה נחה בין שתי עוגיות שוקולד רכות ומתוקות - העוגיות דקות ביחס למה שהכרנו עד כה ולכן נוצר מרקם פחות דחוס כשאוכלים, מה שהפך את הקינוח למאוזן במיוחד.

גלידות של שטראוס - להשיג ברשתות השיווק

קיץ מתוק מדי. גלידות של שטראוס (צילום: הדמיה)

חברת "הגלידות של פלדמן" השיקה סדרת גלידות חדשות לילדים לקראת הקיץ. בסדרה תמצאו "שלגוץ" עם שמנת 5% ומחית פרי; שלגון MOTO GP בטעם פירות שם אופנוע משחק ושלגון סמיילי.

איך היה: שלגוץ בננה שהותאם לילדים הזכיר את ארטיק השוקו-בננה של פעם, ללא ציפוי השוקולד הזול. הטעם כצפוי, תעשייתי ולא מזכיר בננה אמיתית, אבל התחבב על כל הטועמים הודות למרקם גלידת שמנת רכה, בלי להכיל אחוזי שומן של גלידת שמנת, אך בעיקר בזכות הנוסטלגיה. שלגון מוטו הוא ארטיק חביב בטעם ענבים ולימון, גם הוא מזכיר את הגלידות הצבעוניות של פעם. לטעמנו ההפחתה בחומרי טעם וריח הפכה אותו לאנמי, אבל הילדים לא שמו לב וזללו אותו בהנאה גדולה.

שלגוני ה-ICE CAFE טעימים מאוד והעובדה שהם מכילים רק ב-100 קלוריות משמחת אותנו עוד יותר. ארטיק השוקולטה היה קרמי וכיפי והיה חסר בו רק ציפוי שוקולד כדי להפוך אותו לפינוק היומי המושלם, וארטיק האייס קפוצ'ינו הזכיר לנו הכלאה נפלאה בין משקה אייס קפה לגלידות הקפה של פעם.

שלגוץ, כ-3.50 שקלים, להשיג ברשתות השיווקשלגון מוטו, כ-7.40 שקלים, להשיג ברשתות השיווקשלגון סמיילי, כ-4.70 שקלים, להשיג ברשתות השיווקסדרת ICE CAFE, כ-5 שקלים, להשיג ברשתות השיווק

כמו פעם. שלגונים של פלדמן (צילום: סטודיו פלדמן)

נסטלה פותחת את עונת הגלידות ומייבאת לראשונה לארץ את הקרטיבים האהובים של המותג באירופה. בין הטעמים תמצאו ארטיק הלו קיטי בטעם תות, ארטיק אימוג'י בטעם מסטיק-וניל, טילון אקסטרים עם בראוניז ושלגון סמארטיז.

איך היה: גלידת הלו קיטי, שהוגדרה כ"תמיסה ממותקת קפואה" אכזבה מאוד. למעט קריאות צוהלות מצד חובבי המרצ'נדייס של החתולה היפנית, לא נרשמה התלהבות מהגלידה. מלבד התיאור הכן מדי, הטעם היה תעשייתי, והמרקם המימי פשוט לא שווה את הקלוריות.

טילון אקסטרים של נסטלה הוא בדיוק איך שאנחנו אוהבים את הגלידות התעשייתיות שלנו. גלידה מתוקה, שוקולד חלב קראנצ'י בחלק העליון (ולא צימקאו שמתגבש לכדי עיסה בפה), צ'אנקים גדולים של בראוניז רך ו-וופל קריספי מצופה בהמון שוקולד בחלקו הפנימי. תענוג אמיתי.

שלגון סמרטיז הוא בעצם גלידת וניל לא מוצלחת עם עדשים. למרות השם שעורר ציפייה, לא היו מספיק עדשים ביחס לעובדה שהגלידה משווקת כגלידת סמארטיז - רובם מרוכזים בחלק העליון ואז נעלמים. האריזה הצבעונית עשוייה לפתות את הילדים, אך אנחנו מעודדים אתכם לחפש אלטרנטיבה טובה יותר.

הלו קיטי, כ-27.90 למארז של 4 יחידות, להשיג ברשתות השיווק

גלידות של נסטלה - להשיג ברשתות השיווק

מתיקות מוגזמת. גלידות של נסטלה (צילום: יח"צ)

הטעם החדש של בן אנד ג'ריס עושה כבוד לעוגת ה'בוסטון קרים פאי', שהיא בכלל לא פאי אלא עוגת ספוג צהובה עם שכבות של קרם וציפוי דק של שוקולד. מדובר בגלידת וניל עם חתיכות עוגה, סווירלס בטעם קרם פטיסייר ופאדג'.

איך היה: הגרסה הגלידתית לעוגה הייתה מתוקה יתר על המידה. חתיכות בצק העוגה דחוסות ודביקות, ומשאירות תחושה חולית עם התמוססותן בפה. ה"סווירלס" שהם מעין נטיפי סירופ סמיך בטעם קרם פטיסייר הזכירו לרוב הטועמים דני ווניל ילדותי - אך לא במובן הטוב. לטעמנו מדובר בהברקה שלא צלחה.

שטראוס השיקו הקיץ את מותג הגלידות הביתיות, עם שישה טעמים בהשראת קינוחים פופולריים, בהם עוגת גבינה, אלפחורס, בראוניז, שוקולד פאדג', טירמיסו והיער השחור.

איך היה: הבאז סביב הגלידות החדשות והפרסומת שגרמה לנו לרייר בתאווה, יצרו אצלנו ציפיות גבוהות מדי, שגרמו לנו להתאכזב נוכח הגלידה השגרתית-משהו. טעם השוקולד פאדג' היה המוצלח מבין כולם. גלידת שוקולד מתוקה ובתוכה שברי שוקולד קראנצ'ים ופקאנים מסוכרים הייתה לא רעה, אבל לא משהו שלא ראינו בעבר. גלידת הטירמיסו וכן היער השחור היו תעשיתיות מאוד ולא נעימות. טעם האלפחורס הרגיש כמו גלידת ריבת חלב רגילה ומוכרת - כזו שכבר טעמנו והשתעממנו ממנה עשרות פעמים. אנחנו מעריכים את הניסיון למתג את הגלידות הנמכרות בסופר כאילו יצאו מגלידרייה איכותית, אך הטעם והמרקם לא מצליחים להשתוות למקור. 

שגרתית למדי. גלידת CARTE D'OR (צילום: הדמיה)

*#