טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מעשה בפריקסה: מסעדות מומלצות באשדוד

חצ'פורי גיאורגי, מעדניות פריזאיות ופאד תאי תאילנדי - בניגוד לסטיגמות הקיימות, עיר הנמל מוכיחה שסצנת המסעדות בדרום חיה ובועטת. הכירו את המקומות המיוחדים בעיר

תגובות

מבחינה קולינרית אשדוד נשארה די מנומנת - או כך לפחות אתם עשויים לחשוב. נכון שלא מדובר באזור הכי טרנדי בכל מה שנוגע לסצנת מסעדות הישראלית, אך בשנים האחרונות האשדודים מוכיחים שהם לא משתרכים מאחור. החל בסנדוויצ'ים ששווה להגיע לעיר במיוחד בשבילם ועד מנות תאילנדיות מסורתיות וקוקטיילים יצירתיים - לפניכם רשימת המקומות הטעימים בעיר הנמל. הבונוס: רובם אפילו ישאירו לכם שקל או שניים לתדלוק בדרך חזרה. 

» מסעדות הדגים הטובות באשדוד» הברים המומלצים באשדוד » כל מופעי הקיץ באשדוד

הקונדיטוריה פנינה פאי שפתחה פנינה קומפורטי ב-99' היא ההוכחה האמיתית שבאשדוד יש ריכוז גדול של צרפתים. הוויטרינה מלאה בעוגות מעוצבות, פטיפורים צבעוניים ומאפי בוקר שחומים וריחניים, שרק עושים חשק לשכוח מהסידורים ההכרחיים ולשבת לכוס קפה. הקונדיטוריה אמנם ממוקמת צמוד לאחת הכיכרות העמוסות בעיר, אך מרפסת הדק המוקפת עציצים גדולים והבריזה שתמיד נושבת באזור, מנתקים אותה מההמולה והופכים את פנינה פאי לנקודה אידיאלית לפתוח איתה את היום. בימי שישי מציעים למכירה עוגות שמרים עם מילויים שונים ובריושים עצומים, כך שתוכלו להמשיך לזלול גם בבית.

מה אוכלים: קרואסוני חמאה (12 שקלים) תפוחים שלא היו מביישים פטיסרי בפריז, עם שכבה חיצונית דקיקה שמתפצפצת בפה וחלק פנימי רך אווירירי; קרואסון שוקולד (13 שקלים); מילפיי (25 שקלים); אקלר (16 שקלים); פאי חמאה פריך (25 שקלים); וכריכים שונים (16 שקלים).

פנינה פאי - הציונות 13, אשדוד

אווריריות ממכרת. קרואסון חמאה בפנינה פאי (צילום: יוליה ניקנקין)

על מסעדת הסנדוויץ' הטוניסאי של מוריס סיטבון אין צורך להכביר במילים. המסעדה היא בעצם דוכן במרכז המסחרי הוותיק בעיר, שנכנס בשנים האחרונות לכל דירוג כריכים אפשרי. מצד אחד המקום קטן והשולחנות ממוקמים ברחבה החיצונית של המרכז המסחרי. מצד שני סיטבון הוא מארח למופת, האווירה נעימה, וכשכריך מנחם מלחמניה שמנמנה ורכה כמו ענן יושב על השולחן מולכם - אין סיבה להתעסק בכל מה שמסביב.

מה אוכלים: סנדוויץ' טוניסאי בלחמניית פריקסה שמטגנים במקום או בבגט עם טונה, לימון כבוש, תפוחי אדמה, ביצה קשה ועריסה (28 שקלים) עם צלוחיות של חמוצים עדינים ונפלאים; שקשוקה טוניסאית עם פלפלים ירוקים חריפים (35 שקלים); בוריק עם ביצה רכה (15 שקלים); מרקים ביתיים (25 שקלים) ובימי שלישי קוסקוס ביתי (40 שקלים).

פינת הסנדוויץ הטוניסאי - המרכז המסחרי רובע א', אשדוד

הנחמה המושלמת. פריקסה בפינת הסנדוויץ' הטוניסאי (צילום: יוליה ניקנקין)

בתל אביב נפתחים לאחרונה יותר ויותר מקומות שמתמחים בשקשוקה, ומתמקדים בה בתפריט. מסתבר שבאשדוד חשבו על זה קודם. לפני יותר משנתיים פתחו שרה לוי ובן זוגה אבי כהן את מסעדת השקשוקה. התפריט מתמקד בשקשוקות ומנות נוספות מהמטבח המרוקאי, אך באופן מפתיע לא לוי היא זו שאמונה על המטבח: "אבי הוא המרוקאי במשפחה, והוא זה שמופקד על הבישולים", מספרת לוי. "אני נמצאת רק בקדמת המסעדה". במקום מקפידים על שימוש בחומרי גלם טריים בלבד ולא תמצאו כאן רוטב מרסק מוכן. רוטב השקשוקה מתבשל במשך 12 שעות, הסלטים נחתכים בכמויות קטנות מדי שעה, כדי לשמור על הטריות והדגים שמוגשים מדי יום עוד שחו בבוקר בים.

מה אוכלים: שישה סוגים של שקשוקות, בהן שקשוקה מרוקאית שמוגשת בצלחת או בבגט (34 שקלים); שקשוקה טריפוליטאית עם פלפל חריף ותפוחי אדמה (44 שקלים) ושקשוקה עם גזר, פלפל וגבינה בולגרית (44 שקלים). יש לא מעט כריכים וסלטים בתפריט, אבל השוס האמיתי הוא הדגים, ומדי יום מטגנים את מה שהדייג תפס בבוקר. יש גם קציצות עסיסיות ובימי רביעי מוגש דג לוקוס עם תוספות וסלט ירקות (40-65 שקלים).

החצ'פוריה הגיאורגית שנפתחה השנה בחלק הדרומי של העיר היא גן עדן לחובבי פחמימות. המקום הוא בעצם בית קפה אינטימי, מעוצב במינימליות עם שולחנות בחלל הפנימי הממוזג ובחלק החיצוני הצופה אל השכונה. המאפים במקום יזכירו לחלק ניכר מהסועדים את האוכל הביתי של סבתא, ולא בכדי: "אמא שלי עבדה ולא היה לה זמן לאפות", מספרת אלזה, הבעלים והבשלנית הראשית. "כשהיא נסעה לנופש, החלטתי להפתיע אותה, הכנתי עוגה ומאז אני מתעסקת בזה, אבל אני לא עובדת עם משקל. תמיד שמה קצת מפה וקצת משם". 

מה אוכלים: מאפים גיאורגיים כמו אצ'רולי חצ'פורי ופירשקי עם תפוחי אדמה או עם ממרח שעועית, לצד סלטים ותבשילים מסורתיים. בימי שישי הוויטרינה מתמלאת עוגות שכבות ענקיות, דוגמת נפוליאון עם קרם פטיסייר, עוגת דבש עם שכבות של קרם ועוגיות גיאורגיות - הכל על בסיס חמאה. אם אתם באזור, אפשר להזמין מראש ולבוא לקחת או להגיע בלי הזמנה ולהתפלל שתישאר חתיכה אחרונה של עוגת הנפוליאון. לאחרונה חנכו במקום גם שירות משלוחים עד הבית, לטובת מי שלא מוכן להיפרד מהמזגן לדקה.

שחף - תל חי 53, אשדוד

כמו של סבתא. חצ'פורי בשחף (צילום: יוליה ניקנקין)

רונג'אן היא מסעדה תאילנדית קטנטנה במרכז מסחרי ט' המנומנם. את המקום פתחו אבי ורונג'אן אביטל, שנפגשו בתאילנד ועלו ביחד לארץ. בלי שטיקים מיוחדים הצליחו לייצר במקום אווירה אותנטית, שתזכיר לכל מי שנפש בתאילנד דוכן קטן בשוק. בחלק החיצוני תמצאו שולחנות ספורים מכוסים במפות צבעוניות, ואילו בפנים עומדים מקררים מלאים במשקאות מיובאים, שתתקשו למצוא במקומות אחרים, לצד מדפים עמוסים במוצרים בסיסיים שכל חובב בישול ירצה בבית. 

מה אוכלים: סלט פפאיה פיקנטי (30 שקלים); פאד קפאו (45 שקלים); פאד תאי (45 שקלים) ועוד מנות תאילנדיות שמכינה רונג'אן, במחירים שלא מתקרבים למסעדות תל אביביות ובטעם שלא נופל ממקומות בהם תוציאו הון על ארוחה קטנה.

רונג'אן - גיא אוני 10, אשדוד

קופצים לשוק בתאילנד. רונג'אן (צילום: יוליה ניקנקין ואבי אביטל)

אי אפשר לדמיין את אשדוד בלי אידי ישראלוביץ', שהקים את מסעדות הדגים אידי דגים ואידי במרינה, שמזמן הפכו למוסדות אהובים בעיר. ישראלוביץ' מסרב לנוח ולאחרונה פתח גם מסעדה כשרה בלובי מלון לאונרדו החדש. המסעדה ממוקמת סמוך לחוף הים הדרומי, ומציעה מטבח ים תיכוני מוקפד.

מה אוכלים: דגים, כמובן, בצורות עשייה שונות לצד קלאסיקות אהובות של אידי, דוגמת סלט דודו (42 שקלים) ואיקרה לבנה (33 שקלים). עוד בגזרת הראשונות תמצאו קרפצ'ו סלמון (55 שקלים) ואפסרגוס עם גרבדלקס (49 שקלים). בתפריט העיקריות מציעים פילה דניס על פירה אפונה (105 שקלים); סטייק טונה אדומה (140 שקלים); רביולי פטריות (69 שקלים) וצלעות כבש (160 שקלים). 

אידי לאונרדו פלאזה - שדרות הים התיכון 1, אשדוד

הדגים הטריים ביותר. אידי בלאונרדו פלאזה (צילום: יח"צ)

פבלה היא הרסטו בר הכי תל אביבי שתמצאו באשדוד, במובן הטוב של המילה, וככל הנראה היחיד בעיר שעונה להגדרה הזו. פבלה (או שכונה בפורטוגזית) מעוצב בהשראת הסבנטיז ומציע אווירה צעירה, מוזיקה פורטוגזית ובלקנית, בריזה מהים וקוקטיילים יצירתיים שלא מזכירים בשום צורה את הבננה בנג'י או הסקס על חוף ששולטים בברים האשדודיים כבר שנים רבות.

מה אוכלים: התפריט מבוסס על המטבח הים תיכוני וכולל מנות מוקפדות שמלוות את האלכוהול, דוגמת ארטישוק עם פרמזן (48 שקלים); פיש אנד צ'יפס (45 שקלים); סטייק אנד אגז עם לחם קלוי (47 שקלים); טורטליני עם חצילים ופרמזן (61 שקלים); מרטין בורגר - המבורגר שמכינים במקום עם תפוחי אדמה (58 שקלים) ופילה דג ים עם חמאה בתנור (98 שקלים).

מוחיטו זוגי... פאן זוגי.. #פבלה #pavella

A photo posted by פבלה-אוכל,שתיה, אנשים (@pavellashdod) on May 9, 2014 at 7:04am PDT

אין סיכוי שתעברו ליד גמברינוס ותראו את המקום ריק. בכל שעות הפעילות שלו הפאב הפופולרי שוקק חיים: בערב צעירים יושבים עם כוסות בירה עצומות ובסופי השבוע משפחות רעבות תופסות מקום לארוחת הצהריים. הפאב מגיש בירות משובחות מכל רחבי העולם, אך באופן שאולי יפתיע את מי שמגיע למקום בפעם הראשונה, לא תמצאו כאן תפריט אלכוהול. הצוות המיומן שמורכב אך ורק מגברים, יודע להתאים את המשקה לסועדים לפי הדרינק הקבוע (מישהו אמר גולדסטאר?) או לפי העדפות טעם.

מה אוכלים: אוכל של פאבים הוא לא בהכרח הדבר הראשון שעולה לראש כשחושבים על ארוחה טעימה, אבל קהל הגרגרנים שפוקד את המקום יוכיח אחרת. בתפריט תמצאו מנות עצומות, שאין סיכוי שתצליחו לסיים בגפכם: שרימפס ברוטב חמאה ושום מוגשים עם לחם לבאש גיאורגי (60 שקלים), צ'יפס פריך מבחוץ ורך מבפנים עם גבינה בולגרית, שישכיח מכם כל זכר לקשטופ (30 שקלים); נתח קצבים (120 שקלים); ספריבס (100 שקלים) וקערת סלט (45 שקלים).

גמברינוס - הציונות 45, אשדוד

לא סתם אוכל של פאבים. שרימפס בגמברינוס (צילום: יוליה ניקנקין)

מאטיס היא מעדנייה במתחם ביג החדש, שהקימו אידי ובת טיפוחיו טלי קרן, שצברה ניסיון בניהול מסעדות ומעדניות בפריז. המקום נושא אופי שמזכיר חנויות אוכל מתמחות בבירה הצרפתית יותר מאשר את הבסטות המקומיות שלמדנו להכיר. הצבעים הפסטליים, התאורה המוצלחת ובעיקר אינסוף המעדנים שתמצאו כאן, יגרמו לכם לרייר מציפייה ולשקוע בהזיות על פיקניקים על גדות הסיין. 

מה אוכלים: יש כאן מבחר גדול של שמני זית, פסטות (כולל פסטות טריות מבצק שמכינים במקום), דבש (וגם יערת דבש), שימורים, ממרחים וריבות של מותגים מהארץ ומהעולם. כיאה למקום בבעלותו של אידי תמצאו כאן גם דגים במגוון צורות עשייה, דוגמת בוטארגו (65 שקלים ל-100 גרם); סלמון בעישון חם (18 שקלים ל-100 גרם) וסלמון כבוש (14 שקלים ל-100 גרם).

מאטיס - מתחם BIG FASHION, אשדוד

מצטיידים לארוחה מפנקת. מאטיס (צילום: יוליה ניקנקין)

*#