טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אז מה אוכלים לצהריים?

נמאס מטייק אווי, פסטה קרה זה משעמם וסלט ירקות לא משביע - רגע לפני שאתם מתפתים לאוכל משמין ויקר כדאי לשקול להכין את אחד מהמתכונים הבאים לארוחת הצהריים שלכם

תגובות

אחת השאלות הכי מטרידות את העובד הישראלי הממוצע היא מה יאכל לארוחת צהריים. כבר באחת עשרה בבוקר זה מתחיל. זמזום עובר בין המשרדים בהתלבטות הנצחית, ובדפדוף נואש בתפריטי טייק אווי. רק שמשלוחים יכולים לקרוע את כיס או לשעמם את הבטן. אז אם בא לכם (ובואו נודה, בא לכם) להפציץ בארוחה שווה, בריאה וקלה להכנה שתסובב ראשים במטבחון - המתכונים הבאים הם בדיוק מה שחיפשתם.

סלט עדשים חומות ועשבי תיבול טעים, קליל ומפוצץ בריאות החומרים40 גר' עדשים חומות חצי צרור פטרוזיליה/ כוסברה3 גבעולי בצל ירוקחופן עלי נענע (לא חובה)מיץ מחצי לימון2 כפות שמן זיתרבע כפית מלחקורט פלפל שחורחופן אגוזי מלך קצוצים גס50 גר' גבינה בולגרית/ פטה/ צפתית מפוררת

מכסים את העדשים במים עד כפול מגובהם, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית  כ-20 דקות, עד שהעדשים רכות אך עדיין מוצקות. מסננים ומצננים כרבע שעה. קוצצים את עשבי התיבול ומוסיפים, מתבלים בשמן, לימון, מלח ופלפל. מפזרים מעל את האגוזים והגבינה.

בריא, טעים, מזין. סלט עדשים ועשבי תיבול (אילוסטרציה Dreamstime)פריטטת קישואים

החומרים:4 קישואים מגוררים גס או קצוצים לקוביות קטנטנותשן שום כתושהכף עשבי תיבול קצוצים (טימין/בזיליקום/רוזמרין ואפילו אורגנו יבש, אם זה כל מה שיש)3 ביציםכפית קמחקורט מלחקורט פלפל שחורכף שמן זית

מחממים במחבת רחבה את שמן הזית ומטגנים את הקישואים עד הזהבה, תוך כדי ערבוב מדי פעם. מוסיפים את השום ומערבבים שוב. טורפים את הביצים עם עשבי התיבול, הקמח והתבלינים, שופכים על הקישואים שבמחבת, מחלישים את הלהבה למינימום ומכסים במכסה מתאים. כאשר פני הפריטטה יציבים - הופכים בעדינות ומטגנים גם את הצד השני.בדרך לסנדביץ' המושלם. פריטטת קישואים (אילוסטרציה Dreamstime)

החומרים:1/2 2 כוסות קמח תופח1 קופסת גבינה 5%1 ביצה200 גרם מרגרינה או חמאה1 כוס גבינה בולגרית מפוררת1 כוס גבינה צהובה מגוררתלציפוי:50 גרם גבינה צהובה מגוררת

מחממים תנור ל-200 מעלות. בקערה גדולה שמים את כל חומרי הבצק ולשים לבצק אחיד. מכניסים את הבצק למקרר למספר שעות. מחלקים את הבצק לחלקים קטנים, מגלגלים וטובלים בגבינה מגוררת. מניחים את לחמניות הגבינה על נייר אפיה. אופים כ-20-25 דקות.שלא ייגנבו לכם הכל. לחמניות גבינה (צילום יח"צ)

2 קופסאות טונה במים - מסוננתגזר קצוץ לקוביות קטנטנותחצי בצל קצוץ לקוביות קטנטנותשליש כוס אפונה קפואה1 ביצה4 כפות פירורי לחם/ קמחרבע כפית מלחקורט פפריקה חריפהרבע כוס שמן לטיגון

מפוררים את הטונה במזלג ומערבבים עם שאר החומרים. מחממים את השמן במחבת על להבה בינונית. צרים בידיים קציצות בגודל כדור פינגפונג ומשטחים מעט. מטגנים כשתיים-שלוש דקות מכל צד - עד הזהבה. לא מה שחשבתם. טונה מקופסה בדרך לקציצות (אילוסטרציה Dreamstime)

*#