אז מה אוכלים לצהריים?

נמאס מטייק אווי, פסטה קרה זה משעמם וסלט ירקות לא משביע - רגע לפני שאתם מתפתים לאוכל משמין ויקר כדאי לשקול להכין את אחד מהמתכונים הבאים לארוחת הצהריים שלכם

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עכבר העיר

אחת השאלות הכי מטרידות את העובד הישראלי הממוצע היא מה יאכל לארוחת צהריים. כבר באחת עשרה בבוקר זה מתחיל. זמזום עובר בין המשרדים בהתלבטות הנצחית, ובדפדוף נואש בתפריטי טייק אווי. רק שמשלוחים יכולים לקרוע את כיס או לשעמם את הבטן. אז אם בא לכם (ובואו נודה, בא לכם) להפציץ בארוחה שווה, בריאה וקלה להכנה שתסובב ראשים במטבחון - המתכונים הבאים הם בדיוק מה שחיפשתם.

סלט עדשים חומות ועשבי תיבול

טעים, קליל ומפוצץ בריאות

מרכיבים:

40 גר' עדשים חומות
חצי צרור פטרוזיליה/ כוסברה
3 גבעולי בצל ירוק
חופן עלי נענע (לא חובה)
מיץ מחצי לימון
2 כפות שמן זית
רבע כפית מלח
קורט פלפל שחור
חופן אגוזי מלך קצוצים גס
50 גרם גבינה בולגרית/ פטה/ צפתית מפוררת

אופן ההכנה:

מכסים את העדשים במים עד כפול מגובהם, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית  כ-20 דקות, עד שהעדשים רכות אך עדיין מוצקות. מסננים ומצננים כרבע שעה. קוצצים את עשבי התיבול ומוסיפים, מתבלים בשמן, לימון, מלח ופלפל. מפזרים מעל את האגוזים והגבינה.

פריטטת קישואים

טעימה כשהיא חמה, פושרת וגם קרה - בסנדוויץ' עם גבינה לבנה ועגבניה.

מרכיבים:

4 קישואים מגוררים גס או קצוצים לקוביות קטנטנות
שן שום כתוש
הכף עשבי תיבול קצוצים (טימין/בזיליקום/רוזמרין ואפילו אורגנו יבש, אם זה כל מה שיש)
3 ביצים
כפית קמח
קורט מלח
קורט פלפל שחור
כף שמן זית

אופן ההכנה:

מחממים במחבת רחבה את שמן הזית ומטגנים את הקישואים עד הזהבה, תוך כדי ערבוב מדי פעם. מוסיפים את השום ומערבבים שוב. טורפים את הביצים עם עשבי התיבול, הקמח והתבלינים, שופכים על הקישואים שבמחבת, מחלישים את הלהבה למינימום ומכסים במכסה מתאים. כאשר פני הפריטטה יציבים - הופכים בעדינות ומטגנים גם את הצד השני.

לחמניות גבינה פשוטות להכנה

קלות ומעולות, יציפו את הבית בריח של מאפייה ויקצרו ים של מחמאות

מרכיבים:

1/2 2 כוסות קמח תופח
1 קופסת גבינה 5%
1 ביצה
200 גרם מרגרינה או חמאה
1 כוס גבינה בולגרית מפוררת
1 כוס גבינה צהובה מגוררת

לציפוי:
50 גרם גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות. בקערה גדולה שמים את כל חומרי הבצק ולשים לבצק אחיד. מכניסים את הבצק למקרר למספר שעות. מחלקים את הבצק לחלקים קטנים, מגלגלים וטובלים בגבינה מגוררת. מניחים את לחמניות הגבינה על נייר אפיה. אופים כ-20-25 דקות.

קציצות טונה וירקות

קציצות בשתי דקות שאפשר להכין, להקפיא ולהפשיר בטוסטר-אובן או בתנור כשמתחשק משהו חם וטעים.

מרכיבים:

2 קופסאות טונה במים - מסוננת
גזר קצוץ לקוביות קטנטנות
חצי בצל קצוץ לקוביות קטנטנות
שליש כוס אפונה קפואה
1 ביצה
4 כפות פירורי לחם/ קמח
רבע כפית מלח
קורט פפריקה חריפה
רבע כוס שמן לטיגון

אופן ההכנה:

מפוררים את הטונה במזלג ומערבבים עם שאר החומרים. מחממים את השמן במחבת על להבה בינונית. צרים בידיים קציצות בגודל כדור פינגפונג ומשטחים מעט. מטגנים כשתיים-שלוש דקות מכל צד - עד הזהבה.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ