אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ירקות צוננים: מתכוני סלטים קלילים לקיץ

סלט טבעוני עם אבטיח וקשיו מקורמל, קלאסיקה רושפלדית במיטבה ומסורת תאילנדית עם פפאיה ובוטנים - לכבוד העונה החמה, מצאנו שלוש דרכים יצירתיות לאכול בלי להשמין. תתכוננו להתמכר

תגובות

הקיץ כבר כאן, ובין אם תרצו או לא, להמשיך לאכול הררי בייקון על לחמניות דחוסות בחמאה כבר לא נשמע כל כך הגיוני. בגלל שגם בגזרת הגלידות לא כדאי להגזים, זה הזמן למלא את התפריט היומי בירקות פריכים וקלילים. אם סלט לא מעורר אצלכם אסוציאציה של ארוחה מעוררת תיאבון, תשכחו מהשילוב הגנרי של עגבנייה-מלפפון-בצל ונסו כמה מתכונים יצירתיים שלא תוכלו להפסיק לנשנש.

» מתכונים טבעוניים קלים» איפה תאכלו בזול באבן גבירול?

מצרכים:4-5 קולורבי בינוני 1/3 כוס שמן זית מעולה + 2 כפות 1/3 כוס מיץ לימון 5-6 שיני שום, פרוסות דקמלח ים אטלנטי 2 כוסות אבטיח טרי ומתוק, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ 1 פלפל חריף אחד לקשיו המקורמל:100 גרם קשיו לא קלוי, קלוף ופרוס20 גרם מלח ים אטלנטי50 גרם סוכר חום אופן ההכנה: 1. קולפים את הקולורבי, חותכים לחצי ופורסים לפרוסות דקות מאוד. בוזקים על הקולורבי את שמן הזית, מיץ הלימון, השום ומלח הים, מעסים כ-5 דקות  ומשרים במרינדה למשך שעה - שעתיים. 2. קוצצים פלפל חריף לפרוסות דקות מאוד ומערבבים עם 2 כפות שמן זית. מניחים בצד. 3. מכינים את הקשיו המקורמל: מניחים את הקשיו בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 15 דקות ומסננים. 4. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעל הקשיו את הסוכר החום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-25 או עד שהקשיו משחימים ומתקרמלים. מייבשים על רשת צפופה. 5. מרכיבים את המנה: מסננים את הקולורבי מתערובת השמן והלימון, מניחים בצלחת הגשה, מניחים מעל את קוביות האבטיח ומערבבים בעדינות. מוסיפים את הקשיו המקורמל ומעט מתערובת הפלפל החריף ושמן הזית ומגישים מייד.

» סלט "לידו" פריך עם קשיו מקורמל - גרסת ההדפסהמי הזיז את הגבינה שלי? הקולורבי, כמובן! סלט לידו (צילום: שי סויסה)

מצרכים:

לרסק: 30 גרם משחת צ'ילי30 גרם שום כתוש1 כפית מלח3 כפות שמן זית3 כפות מיץ לימון

לעגבניות הצלויות:חצי עגבניה חתוכה לרבעים2 עלי אורגנו1 כפית סוכרמלח2 כפות שמן זיתביצה

לסלט:300 גרם עגבניות שרי חצויות1/4 בצל סגול1 צנונית פרוסה3 עלי בזיליקום5 זיתים מגולענים15 גרם גבינת טולוםעלה אורגנו1 טבעת צ'ילי

אופן ההכנה:1. מכינים את העגבניות הצלויות: מערבבים שמן זית, סוכר, מלח ואורגנו, ומורחים על פלחי העגבניות. צולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהעגבנייה משחימה. 2. מרתיחים מים עם ביצה וממליחים. לאחר הרתיחה מבשלים 8 דקות על אש נמוכה. מקלפים את הביצה, מפרידים את החלמון מהחלבון, ומפוררים את החלמון בלבד. 3. מערבבים את כל חומרי הרסק עד שמתקבלת תערובת אחידה.4. מרכיבים את הסלט: מניחים על צלחת כף מהרסק. בקערה נפרדת מערבבים עגבניות שרי, בצל, צנונית, בזיליקום, צ'ילי וזיתים, ומניחים על הרסק. מעל הסלט מפזרים את החלמון המפורר, גבינת הטולום, עלה האורגנו והעגבניות הצלויות.

» סלט עגבניות של הרברט סמואל - גרסת ההדפסה

בשיא העונה. סלט עגבניות של הרברט סמואל (צילום: יח"צ)

מצרכים:500 גרם פפאיה ירוקה קלופה8 תרמילי לוביה חתוכה לחתיכות של 6 ס"מ12 עגבניות שרי4 שיני שום בינוניותכ-20 בוטנים קלויים וקצוצים6 כפות נאם פלה (רוטב דגים)מיץ מ-1/2 לימון8 כפיות סוכר

אופן ההכנה:1. חורצים את הפפאיה לאורך בסכין. בעזרת קולפן חותכים רצועות פפאיה דקות.2. במכתש ועלי כותשים את שיני השום עד לקבלת מרקם משחתי. מוסיפים את הלוביה וכותשים קלות.3. מוסיפים את רצועות הפפאיה וכותשים כשתי דקות, כדי לעזור לפפאיה לספוג את שאר הטעמים.4. מוסיפים את עגבניות השרי וממשיכים לכתוש בעדינות במשך שתי דקות נוספות.5. מפזרים את הבוטנים ומוסיפים את רוטב הדגים, הסוכר ומיץ הלימון. ממשיכים לכתוש.6. טועמים ומתקנים את התיבול. מעבירים לצלחת הגשה.

» סום טאם - סלט פפאיה - גרסת ההדפסה

היישר מתאילנד. סלט פפאיה (צילום: dreasmtime)

*#