טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פינת אוכל: מתכונים צוננים לקיץ

פסטה קרה, סלט אורז וקינוחים קפואים - מתכונים שכיף לבשל בקיץ חם  

תגובות

מרכיבים:3 חצילים חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ ‏(אין צורך לקלוף את החצילים)שמן זית1 שן שום קצוצה1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים1 כף עלי נענע קצוציםמלח1-2 גביעי יוגורט טבעי ‏(תלוי בנפח החצילים‏)אופן ההכנה:1. מטגנים קלות את קוביות החצילים במעט שמן זית ‏(מטגנים בקבוצות כדי לא לקרר מדי את השמן‏), מוציאים לנייר סופג ומניחים להן להתקרר.2. מעבירים את החצילים לקערה ומוסיפים שום, פטרוזיליה, נענע, מלח ויוגורט.3. מערבבים, יוצקים מעט שמן זית, מעטרים בעלי נענע ומגישים עם לחם טרי. מחליפים את הטחינה המוכרת. חציל ביוגורט (צילום: יח"צ)

סלט פסטה קר

מרכיבים:6 פילטים של אנשובי1 קופסת עגבניות משומרות קצוצות גס ‏12 עלי בזיליקום קצוצים2 כפיות עלי אורגנו או טימין‏ טריים500 גרם פסטה קצרה מסוג פנה או ריגטוני500 גרם מוצרלה חתוכה לקוביותשמן זיתמלחאופן ההכנה:1. טורפים בקערה את האנשובי עם 3-4 כפות שמן זית, עד שמתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים עגבניות קצוצות, בזיליקום, אורגנו ומעט מלח ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים מיד במי ברז קרים. 3. מערבבים את הפסטה עם הרוטב הקר. מכסים בניילון נצמד ומחזירים לקירור. ממש לפני הארוחה מוציאים מהמקרר, מוסיפים מוצרלה וכף שמן זית, מערבבים ומגישים.פחמימות באווירה קיצית. סלט פסטה קר (צילום: יח"צ)

סלט אורז עם גרגרי חומוס וטונה

מרכיבים:200 גרם חומוס יבש, מושרה ללילה במים קרים1 עלה דפנה2 עלי מרווה250 גרם אורז250 גרם טונה משומרת ‏1 צרור פטרוזיליה קצוצהשמן זיתמלחאופן ההכנה:1. מבשלים את החומוס במים יחד עם עלה דפנה ושני עלי מרווה עד שהוא מתרכך לגמרי. מסננים היטב. 2. מבשלים את האורז במים ומעט מלח. המים צריכים לכסות את האוז בנדיבות. אחרי 10 דקות בודקים - האורז אמור להיות מוכן. אם לא, ממתינים דקה או שתיים, בודקים, מסננים ושוטפים מיד במי ברז קרים. 3. מערבבים בקערה את האורז, גרגרי החומוס, הטונה והפטרוזיליה. מתבלים בנדיבות בשמן זית ובמידת הצורך מוסיפים מעט מלח. הסלט מחזיק מעמד יום שלם במקרר. קטניות קלות. סלט אורז וחומוס (צילום: יח"צ)

סמיפרדו

מרכיבים:250 גרם שוקולד מריר 100 גרם חמאה רכה100 גרם אבקת סוכר4 ביצים מופרדותאופן ההכנה:1. ממיסים את השוקולד בבן מארי ‏(בסיר קטן המונח בסיר גדול ממנו ובו מים רותחים‏). ברגע שהשוקולד התרכך, מסירים ממקור החום ומוסיפים את החמאה תוך טריפה במיקסר ידני. מוסיפים את הסוכר וממשיכים בטריפה עד שמתקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את החלמונים בהדרגה, תוך טריפה מתמדת, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואחידה.2. מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה שאותו מקפלים בעדינות לתערובת השוקולד. 3. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אלומיניום. מכסים בניילון נצמד ומקפיאים לשעתיים לפחות. אפשר להגיש את המנה כמות שהיא ‏(מוציאים מהמקרר, הופכים את התבנית על צלחת הגשה, מסירים את נייר האלומיניום, ממתינים שהתערובת תתרכך מעט, פורסים ומגישים‏), או, כאמור, ליצור שכבה שנייה ושלישית.סמיפרדו אדום ‏(פירות יער, תותים או תערובת‏)

מרכיבים:1 כוס שמנת לקצפת 38%500 גרם פירות יער100 גרם אבקת סוכרמיץ מסונן של חצי לימוןאופן ההכנה:1. מקציפים את השמנת לקצפת מוצקה ומעבירים למקרר. 2. מעבדים בבלנדר את שאר המרכיבים. מערבבים בעדינות את הקצפת ותערובת הפרי ומקפיאים בתבנית, בקעריות אישיות או כשכבה שנייה לסמיפרדו השוקולד.3. ניתן להכין שכבה לבנה עם 500 גרם ריקוטה, סוכר ושמנת כמו בשני המתכונים הראשונים. את הסוכר והשמנת מקציפים לקצפת ומקפלים בעדינות לתוך הריקוטה.

*#