פינת אוכל: מתכונים צוננים לקיץ

פסטה קרה, סלט אורז וקינוחים קפואים - מתכונים שכיף לבשל בקיץ חם  

רונית ורד, חיים כהן ואלי לנדאו, מוסף הארץ | צילומים: דן לב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
חצילים ביוגורט
חצילים ביוגורטצילום: דן לב
רונית ורד, חיים כהן ואלי לנדאו, מוסף הארץ | צילומים: דן לב

חצילים ביוגורט

מרכיבים:

3 חצילים חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ ‏(אין צורך לקלוף את החצילים)
שמן זית
1 שן שום קצוצה
1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים
1 כף עלי נענע קצוצים
מלח
1-2 גביעי יוגורט טבעי ‏(תלוי בנפח החצילים‏)

אופן ההכנה:

1. מטגנים קלות את קוביות החצילים במעט שמן זית ‏(מטגנים בקבוצות כדי לא לקרר מדי את השמן‏), מוציאים לנייר סופג ומניחים להן להתקרר.

2. מעבירים את החצילים לקערה ומוסיפים שום, פטרוזיליה, נענע, מלח ויוגורט.

3. מערבבים, יוצקים מעט שמן זית, מעטרים בעלי נענע ומגישים עם לחם טרי.

סלט פסטה קר עם אנשובי

מרכיבים:

6 פילטים של אנשובי
1 קופסת עגבניות משומרות קצוצות גס
12 עלי בזיליקום קצוצים
2 כפיות עלי אורגנו או טימין‏ טריים
500 גרם פסטה קצרה מסוג פנה או ריגטוני
500 גרם מוצרלה חתוכה לקוביות
שמן זית
מלח

אופן ההכנה:

1. טורפים בקערה את האנשובי עם 3-4 כפות שמן זית, עד שמתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים עגבניות קצוצות, בזיליקום, אורגנו ומעט מלח ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.

2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים מיד במי ברז קרים.

3. מערבבים את הפסטה עם הרוטב הקר. מכסים בניילון נצמד ומחזירים לקירור. ממש לפני הארוחה מוציאים מהמקרר, מוסיפים מוצרלה וכף שמן זית, מערבבים ומגישים.

סלט אורז עם גרגרי חומוס וטונה
סלט אורז עם גרגרי חומוס וטונהצילום: דן לב

סלט אורז עם גרגרי חומוס וטונה

מרכיבים:

200 גרם חומוס יבש, מושרה ללילה במים קרים
1 עלה דפנה
2 עלי מרווה
250 גרם אורז
250 גרם טונה משומרת
‏1 צרור פטרוזיליה קצוצה
שמן זית
מלח

אופן ההכנה:

1. מבשלים את החומוס במים יחד עם עלה דפנה ושני עלי מרווה עד שהוא מתרכך לגמרי. מסננים היטב.

2. מבשלים את האורז במים ומעט מלח. המים צריכים לכסות את האוז בנדיבות. אחרי 10 דקות בודקים - האורז אמור להיות מוכן. אם לא, ממתינים דקה או שתיים, בודקים, מסננים ושוטפים מיד במי ברז קרים.

3. מערבבים בקערה את האורז, גרגרי החומוס, הטונה והפטרוזיליה. מתבלים בנדיבות בשמן זית ובמידת הצורך מוסיפים מעט מלח. הסלט מחזיק מעמד יום שלם במקרר. קטניות קלות.

סמיפרדו

סמיפרדו, באיטלקית "חצי קר", הוא הפתרון המושלם לאנשים נטולי מכונת גלידה. גלידה אמיתית עשויה תערובת מוקצפת של שמנת, ביצים וטעמים שונים. ההקצפה נעשית תוך קירור, כך שבועות האוויר קופאות בתוך הגלידה והתוצאה אוורירית, קרה ורכה. תושבי אמיליה רומנה שבצפון איטליה, ערש הולדתו של הסמיפרדו, נהגו בתחילה להקציף שמנת, לערבב אותה עם גלידה מוכנה ומומסת ואז להקפיא מחדש. את התוצאה - מעין מוס קפוא ונוקשה - נהגו לאכול במקור דווקא בחורף, אבל היא נהדרת כמובן גם בקיץ.לסמיפרדו עשרות מתכונים וגרסאות של טעמים מגוונים ואפשר להרכיב אותו בשכבות: מכינים את הטעם הראשון, יוצקים לתבנית ומעבירים למקפיא לשעתיים. מכינים את הטעם השני, יוצקים על הראשון, מחזירים למקפיא וכך הלאה עד שהתבנית מלאה.

סמיפרדו שוקולד

מרכיבים:

250 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
4 ביצים מופרדות

אופן ההכנה:

1. ממיסים את השוקולד בבן מארי ‏(בסיר קטן המונח בסיר גדול ממנו ובו מים רותחים‏). ברגע שהשוקולד התרכך, מסירים ממקור החום ומוסיפים את החמאה תוך טריפה במיקסר ידני. מוסיפים את הסוכר וממשיכים בטריפה עד שמתקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את החלמונים בהדרגה, תוך טריפה מתמדת, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואחידה.

2. מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה שאותו מקפלים בעדינות לתערובת השוקולד.

3. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אלומיניום. מכסים בניילון נצמד ומקפיאים לשעתיים לפחות. אפשר להגיש את המנה כמות שהיא ‏(מוציאים מהמקרר, הופכים את התבנית על צלחת הגשה, מסירים את נייר האלומיניום, ממתינים שהתערובת תתרכך מעט, פורסים ומגישים‏), או, כאמור, ליצור שכבה שנייה ושלישית.

סמיפרדו אדום ‏(פירות יער, תותים או תערובת‏)

מרכיבים:

1 כוס שמנת לקצפת 38%
500 גרם פירות יער100
100 גרם אבקת סוכר
מיץ מסונן של חצי לימון

אופן ההכנה:

1. מקציפים את השמנת לקצפת מוצקה ומעבירים למקרר.

2. מעבדים בבלנדר את שאר המרכיבים. מערבבים בעדינות את הקצפת ותערובת הפרי ומקפיאים בתבנית, בקעריות אישיות או כשכבה שנייה לסמיפרדו השוקולד.

3. ניתן להכין שכבה לבנה עם 500 גרם ריקוטה, סוכר ושמנת כמו בשני המתכונים הראשונים. את הסוכר והשמנת מקציפים לקצפת ומקפלים בעדינות לתוך הריקוטה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ