כל הלבן הזה: איפה אוכלים בשבועות 2019?

בין אם אתם נשארים בעיר או בין אם אתם מתכננים טיול אביבי ברחבי הארץ, לא חסרות אפשרויות גבינתיות שיעשו לכם רק טוב - קבלו את כל אירועי הקולינריה של חג השבועות 2019

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
פוזילי גבינות ומנגולד בקופינאס
פוזילי גבינות ומנגולד, קופינאסצילום: מירב ואס דיאס
עכבר העיר

הכתבה מתעדכנת מדי יום, מומלץ לחזור ולהתעדכן
אחרי שעברתם על כל מתכון אפשרי לעוגת גבינה, לחמניות, מיני קישים ופשטידות, הגיע הזמן לתת למישהו אחר לעשות את העבודה הקשה. המסעדות לובשות לבן, ומציעות תפריטים חלביים במיוחד לקראת החג. תשכחו מרגישות ללקטוז וצאו לבלות.  

שבועות 2019 - לכל האירועים והמתכונים
סיורים ואטרקציות: חג שבועות במחלבות
טקסי הבאת הביכורים ברחבי הארץ
מה עושים עם הילדים בשבועות?
מעדניות הגבינה הטובות בארץ

פסטיבל הטבעונות בשרונה מרקט

פסטיבל הטבעונות של עמותת ויגן פרינדלי בשיתוף עם עיריית תל אביב (Vegan Fest TLV) יתקיים זו הפעם הרביעית במתחם שרונה שבתל אביב. לאור ההצלחה שזכה לה בשנים הקודמות, חגיגת הטבעונות חוזרת עם מה שמוגדר כפסטיבל הטבעוני הגדול בעולם ובו כמאה מציגים ודוכנים שיגיעו להתארח במתחם. המבקרים יוכלו ליהנות מפוד טראקס (משאיות מזון, אם תרצו) של שפים מובילים, לפגוש מגוון דוכני מכירה בתחומים כמו אוכל, קוסמטיקה טבעית ללא חשש צער בעלי חיים, הנעלה, ביגוד ואף ציוד לבעלי חיים. בנוסף, יוצעו לקהל שלל סדנאות שף (כמו סדנת גבינות טבעוניות של משק ברזילי או סדנת בישול עם שף אביב משה) ומתכונים, מתחם מיוחד לילדים, סדנאות יוגה, פילטאיס והולה הופ (חישוק), רוקחות טבעית וכמובן, מנות טבעוניות, קינוחים טבעוניים ובירות טבעוניות, באווירת מסיבה שמחה. בין המסעדות המשתתפות: באנה, משק ברזילי, קפה אנסטסיה, 416, אינדירה, ברטון קרפרי,וונג ועוד. בין המנות בפסטיבל: קערות בריאות שונות ("בודהה בול'ס"); וופל בלגי עשוי מפלאפל ללא גלוטן במילוי סלטים; המבורגרים טבעוניים של "Beyond Meat"; טוגנים ושלל רטבים טבעוניים; קרפים עשויים כוסמת וקינואה, אף הם ללא גלוטן ומגיעים במילויים שונים; תבשילים, נזידים וקינוחים כמו גלידת קוקוס טבעונית בטעמים שונים. 

מתי: רביעי וחמישי, ה-5 וה-6 ביוני, החל מהשעה 16:00
כמה: משתנה לפי מנות
איפה: שרונה מרקט

מתחם שרונים

לכבוד החג, מתחם שרונים יאגד במתחם הקולינרי "FOOD UP" שפועל מדי שישי יתאים את אופיו לרוח החג ויאגד את כל המצרכים והמוצרים לארוחה חלבית מושלמת לצד חווית קנייה קצת שונה. בין הדוכנים שיתארחו במתחם: גבינות של באשר פרומאז'רי; יינות פודאפ (של "בנימינה"); שלל עוגות גבינה, פרחים טריים, מגשי פירות חתוכים ומסוגננים, חלות של ויז'ניץ וה"קישריה", דוכן קישים אורח מגבעתיים.

מתי: שישי, ה-7 ביוני, 9:00-15:00
כמה: משתנה לפי מוצרים
איפה: מתחם שרונים

הגבינות הטבעוניות של משק ברזילי וכס יין לבן מאחורה
גם הן תהיינה שם ואפילו תאכלו ללמוד להכין אותן, הגבינות הטבעוניות של משק ברזיליצילום: שי בן אפרים

קפה גן סיפור

לכבוד החג יציעו ברשת "קפה גן סיפור" (מלבד המסעדות בירושלים ואשדוד הכשרות שיהיו סגורות החל מכניסת החג) מנות חגיגיות על טהרת הגבינות. בין המנות: קנלוני במילוי תרד, גבינות, אגוזים וחציל שרוף ברוטב שמנת פלפלים וערמונים (69 שקלים); פאו די קייג'ו, שמונה לחמניות ביס  גבינה קטנות מקמח טפיוקה וללא גלוטן, מוגשות עם שלושה מטבלים פיקנטיים: פסטו, סלסה עגבניות וטפנד פלפלים (38 שקלים); כנאפה עזים וגבינת ריקוטה עם יוגורט, סילאן, ביצים עלומות, מי יין אדום מתוק, בוטנים קלויים ועירית (49 שקלים); ורביולי פולנטה במעטפת תרד ברוטב שמנת טימין, אספרגוס חלוט, ערמונים, שום ופרמז'ן (65 שקלים).

מתי: לאורך החג
כמה:  משתנה לפי מנות
איפה: קפה גן סיפור

כנאפה גבינת עזים וביצים עלומות ב"קפה גן סיפור"
כנאפה גבינת עזים וביצים עלומות, קפה גן סיפורצילום: גל קולוג

המבורג

במסעדת הגריל האמריקאי "המבורג" מציינים את חג השבועות עם תוספות גבינתיות על ההמבורגרים. בין התוספות המיוחדות: חציל בולגרית (9 שקלים); פלפלים חריפים וגושי גבינת פרמזן (10 שקלים); גבינת גורגונזולה פיקנטית (10 שקלים); גבינת סנט מור וריבת בצל (12 שקלים) וגבינת צ'דר ואווז מעושן (13 שקלים).

מתי: יום ראשון, ה-9 ביוני 
כמה: משתנה לפי מנות
איפה: המבורג

המבורגר עם חציל ובולגרית בהמבורג
המבורגר עם חציל ובולגרית, המבורגצילום: שחר טל

שצ'ופק

מסעדת הדגים ופירות הים מציעה לכבוד חג השבועות להקל על המארחים והמתארחים עם תפריט טייק אווי של דגים טריים ומתובלים להכנה ביתית. במסעדה יחתכו, יקצצו וינקו את הדגים, יתבלו ויכינו את כל החומרים הדרושים ליצירת מנה עיקרית וחגיגית. בנוסף, ישנו מבחר דגים טריים מוכנים לעשיה בתנור, ואלו יכולים להגיע בתבנית חד פעמית באופן עשייה ותיבול לבחירת הלקוח. בין אלו: דניס בשמן זית, שום או יין לבן ורוזמרין (45 שקלים) או פילה סלמון בחמאה, שום או יין לבן ורוזמרין (45 שקלים); וכן ניתן יהיה גם להזמין ממבחר הסלטים והמעדנים הטריים שמכינים במקום מידי יום כמו מטאיאס כבוש (20 שקלים ל-250 גרם) או איקרה (18 שקלים ל-250 גרם).

מתי: 8-15 במאי
מחיר: משתנה לפי מנות
איפה: שצ'ופק

דג טרי וסלטים (טאבולה, סלק ועגבניות) בשצ'ופק
דג טרי באופן עשייה נבחר הביתה, שצ'ופקצילום: אפיק גבאי

פאסטל

במסעדת פאסטל יציינו את חג הקציר (והגבינות) עם מקבץ מנות מיוחדות וחגיגיות, ביניהן: מוצרלה עגבנייה, מנה שבבסיסה יוגורט בופאלו ומוצרלה, וינגרט שרי, צ'ילי ירוק וגריסיני (56 שקלים); סלק אפוי עם ויניגרט סלק ולוז, קרוטוני לחם שאור וגבינה מלוחה (54 שקלים); פלפלי טינקרבל מטוגנים, גבינת המאירי, מלח ים אטלנטי ולימון (46 שקלים); ולקינוח, עוגת גבינה יפנית, עשויה בצק שקדים עם מלית מסקרפונה, פרמזן, מוס תה ירוק וקרמבל שוקולד לבן, ליים ולמון גראס (54 שקלים). 

מתי: שישי, שבת וראשון, 7-9 ביוני, 12:00-00:00
מחיר: משתנה לפי מנות
איפה: פאסטל

עוגת גבינה יפנית עשויה בצק שקדים עם מלית מסקרפונה ופרמזן, מוס תה ירוק 
וקרמבל שוקולד לבן, ליים ולמון גראס ב"פאסטל"
עוגת גבינה יפנית, פאסטלצילום: אמיר מנחם

פר דרייר

לרגל חג הביכורים, בגן הסודי של בר היין והמסעדה פר דרייר במתחם נגה בתל אביב, יערכו ארוחות בארנץ' שכוללות הטבה מיוחדת: בקבוק יין לבן חינם בהזמנת פלטת גבינות (104 שקלים). בין המנות בתפריט הבראנץ': אגס בנדיקט, ביצה עלומה על בריוש עם רוטב הולנדייז וארוגולה (59 שקלים); פיצה פלורנטין עם תרד, רוטב בשמל, פרמזן, ביצה ושמן כמהין (54 שקלים); וסטייק וביצים, רוטב הולנדייז, ברוקולי וצ'יפס (85 שקלים).

מתי: שישי עד ראשון, 7-9 ביוני, 9:00-16:00 בשישי ושבת; 10:00-16:00 בראשון
מחיר: משתנה לפי מנות
איפה: פר דרייר

גורדוס

מסעדת גורדוס תחגוג את שבועות עם מנה מיוחדת על טהרת הגבינה במקביל לתפריט המסעדה הרגיל: המבורגר גרטן - שתי קציצת המבורגר במשקל 120 גרם בין שתי דסקיות עבות של גרטן תפוחי אדמה וגבינת מוצרלה. בנוסף במהלך כל חג השבועות כל תוספת גבינה על ההמבורגר תוכפל אוטומטית לתוספת כפולה על חשבון הבית. 

מתי: שבת, ראשון ושני, 8-10 ביוני
מחיר: 75 שקלים
איפה: גורדוס

המבורגר גרטן ב"גורדוס"
המבורגר גרטן, גורדוסצילום: אפיק רגזור

קופינאס

מסעדת קופינאס שבצור משה מציעה לכבוד חג הביכורים מנעד מנות מיוחדות שיצר השף ירון שנבל וכולן שמות במוקד את התוצרת המקומית בערב החג וביום החג כמו סלטים צבעוניים מבוססי ירקות, פירות ועשבי תיבול טריים מחקלאים מקומיים, פיצות ופסטות בשילוב גבינות ממחלבות מקומיות ומנות שיותקנו עם גבינות הבוטיק הטבעוניות של "עדיקא". בין המנות: פוזילי גבינות ומנגולד – פסטה בקרם ריקוטה ופטה עם עלי מנגולד, שום ואגוז מוסקט (67 שקלים); סלקים צלויים עם גבינת בושה מקורמלת, ארוגולה, תפוח עץ, בצל סגול, עלי אורגנו ופקאן סיני בווינגרט חרדל (49 שקלים); אורטו מוצרלה – מנה ים תיכונית ובה ארטישוק, שעועית ירוקה, קישואים, זיתי קלמטה, בצל סגול, בזיליקום, שום וקרעי מוצרלה על קולי פלפלים (53 שקלים); רביולי גבינות צאן ברוטב חמאת מרווה, עגבניות שרי, בצל סגול, שום ופרמזן (68 שקלים); פיצה סלוניקי עם רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה, תרד טרי, פטה, זיתי קלמטה ופרמזן (61 שקלים), ועוד. לתפריט האוכל יצטרפו קוקטיילים קיציים שהולמים את העונה וביניהם סנגריה קרה, מבוססת יין אדום, ויסקי, תרכיז תפוחים, מיץ תפוזים, ליים, תפוחים טריים ומקל קינמון; גרין ג'ין – ג'ין, מונין למון גראס, מונין מלפפון, מונין ליצ'י, ליים ונענע, ועוד. בנוסף, כמיטב המסורת, תקושט המסעדה באווירה כפרית וברוח ארץ ישראל הישנה ואנשי הצוות ילבשו לבוש לבן כשזרי פרחים לראשם.

מתי:  ערב ויום החג, 8-9 ביוני
מחיר: משתנה לפי מנות
איפה: קופינאס

רביולי גבינות צאן ברוטב חמאת מרווה, עגבניות שרי, בצל סגול, שום ופרמזן ב"קופינאס"
רביולי גבינות צאן ברוטב חמאת מרווה, עגבניות שרי, בצל סגול, שום ופרמזן, קופינאסצילום: מירב ואס דיאס

באשר

לקראת חג השבועות יוצאת רשת מעדניות הגבינה (ועוד) בפרויקט קולינרי שנקרא "סל השפים" ובבסיסו מארז גבינות ומעדנים מהמגוון של המעדנייה, שיגיע יחד עם חוברת מתכונים שנכתבו במיוחד על ידי שפים מכל הארץ, מבוססים על המוצרים המצורפים. במארז: גבינת מאנורי, גבינה כחולה בלו ד'אוורן, גבינת פיאנקו עזים צעירה, גבינת בוש עזים, צנצנת ארטישוק א לה רומנה וצנצנת עגבניות שרי לחות מיובשות. המגוון מגיע ארוז בצידנית מיוחדת של באשר לשמירת הטריות והקור ובקבוק 375ML של יקב הרי גליל. מחיר: 269 ש"ח. השפים המשתתפים: ארז גולקו (חיפה), מיה ויונתן (תל אביב), סהר רפאל (באר שבע), טלי פרידמן (ירושלים) והצמד כולי תמאם (רעננה). 

מתי: ה-19 במאי ועד גמר המלאי
מחיר: מחירי הסלים נעים בין 199-269 שקלים
איפה: באשר פרומז'רי

מחזיק במלאי קרוב לאלף גבינות, באשר
מחזיק במלאי כאלף סוגי גבינות, באשרצילום: אייל טואג

פריים

במסעדה והסושי בר "פריים" ברמת החייל יציינו את חג הקציר עם מנות מיוחדות על טהרת הגבינה, ביניהן רול סושי איטלקי במילוי בזיליקום, מוצרלה, עגבניות מיובשות וטונה אדומה, מוגש עם בלסמי מצומצם (51 שקלים); סשימי חוף – סשימי טונה עם קציפת גבינת פטה וקוביות אבטיח בווינגרט טרגון צ'ילי ואורגנו מטוגן מעל (62 שקלים); סביצ'ה יווני – סביצ'ה מדג לברק, סלט ירקות, גבינת פטה, זעתר, אורגנו, צ'ילי וקרוטונים (68 שקלים); ולקינוח, כנאפה אישי בנוסח אסיאתי עם חמאה חומה וגבינה קשה חצי מלוחה, סירופ יוזו וקצפת הל (54 שקלים)

מתי: 7-9 ביוני 
מחיר: משתנה לפי מנות 
איפה: פריים

סשימי חוף בפריים - סשימי טונה עם קציפת גבינת פטה וקוביות אבטיח בווינגרט טרגון צ'ילי ואורגנו מטוגן מעל
סשימי חוף - סשימי טונה עם קציפת גבינת פטה וקוביות אבטיח בווינגרט טרגון צ'ילי ואורגנו מטוגן, פרייםצילום: טל פישר

יקב קסטל

כמיטב המסורת, גם השנה בחג השבועות יקב קסטל הצופה אל הרי ירושלים יפתח את שעריו לחגיגת בוקר של גבינות ויינות. באותו הבוקר יימזגו מגוון יינות היקב ולצידם מגוון מטעמים מ"משק עפאים", גבינות בעבודת-יד, לחמי שאור, פוקאצ'ות, ממרחים ומטבלים, ירקות ועוגת גבינה. החגיגות ילווו במוסיקה חיה של להקת הג'אז Divano Swing וכמובן, כפסטורליית נופי הרי ירושלים ברקע.

מתי: יום שישי ה-7 ביוני 
מחיר: 145 שקלים לאדם (זיכוי של 100 שקלים מעלות כניסה, ברכישת יין בסך 750 שקלים ומעלה)
איפה: יקב קסטל

יינות מול הרי ירושלים, יקב קסטל
יקב קסטלצילום: אייל גרניט

קראפט פיצה 

עוד לכבוד שבועות, בפיצרייה הירושלמית "קראפט" יחגגו את החג עם ספיישל בלבן: פיצה מיוחדת על טהרת הגבינות. את מקום רוטב העגבניות על הפיצה ממלא אחר כבוד רוטב שמנת עם גבינת ריקוטה, גבינת פטה, מוצרלה ופרמזן. 

מתי: 9-13 ביוני
מחיר: 100 שקלים למגש; 17 שקלים למשולש
איפה: קראפט 

משולשי פיצה ב"קראפט"
קראפט פיצהצילום: אסף קרלה

אנסטסיה

בבית הקפה הטבעוני-בריאותני "אנסטסיה" משיקים לכבוד חג הגבינות מבצע על כל מוצרי הגבינות הטבעוניים: 10% הנחה על הגבינות הטבעוניות שנמכרות בחנות, ביניהן לאבנה ופטה תוצרת בית, אודם עשבי תיבול, ברי פקאן וקרם פרש. במקום, הללו יוגשו עם ירקות טריים וטוסטונים, לחם ללא גלוטן או קרקרים חיים (במחירן הרגיל בתפריט הישיבה במקום, 54 שקלים). בנוסף, יימכרו בהנחת חג גם פסים של עוגת גבינה פירורים, עשויים גבינת שמנת על בצק פריך משקדים וקוקוס (79 שקלים במקום 90).

מתי: 8-30 ביוני  
כמה: משתנה לפי מנות 
איפה: אנסטסיה

גרנד קניון 

גם בגרנד קניון בחיפה עורכים יריד מיוחד לכבוד שבועות שכולל טעימות יין וגבינות בחינם. אורחי הקניון יוכלו להצטרף לפיקניק השבועות שעורך הקניון או לדלג בין דוכנים לממכר גבינות ויין מרחבי העולם, מעדנים שונים, מאפים טריים ותוצרת חקלאית, להתקשט בזרי פרחים ועוד. בנוסף, יוכלו המבקרים ליהנות מטעימות של מגוון סוגי יין מיקבים מובילים וגבינות מיוחדות ממיטב מחלבות מהארץ והעולם ולרכוש טנא מקושט, במבצע לימי היריד ולמלאו בכל טוב. בנוסף, יתקיימו מבצעים והנחות על גבינות, יין  וזרי פרחים לימי היריד. 

מתי: ה-5-7 ביוני, ימים רביעי עד שישי
מחיר: כניסה ללא תשלום 
איפה: גרנד קניון חיפה, היריד יתקיים בקומה א' ברחבת מקדונלד'ס.

דה קרינה

במרכז המבקרים שוקולד "דה קרינה" בעין זיוון יערכו בחג סיור במפעל הבוטיק, שכולל צפייה בתהליך ייצור השוקולד בעבודת יד, טעימות (בדגש על פרלינים משוקולד לבן) והתנסות בסדנאות חווייתיות לכל המשפחה. בבית הקפה במקום, יוצעו משקאות מיוחדים בלבן, כמו מילק שייק וניל עם קצפת ו"צוללת לבנה" עם דאבל מקופלת שוקולד לבן. בנוסף, חג השבועות, בהיותו גם חג הביכורים, הוא התקופה לקטיף הדובדבנים שמתחיל בדיוק בתקופה זו בגולן. בהתאמה, נותנים כאן מקום של כבוד לפרלין הדובדבן, שמיוצר במהדורה מוגבלת מדובדבני "בינג" שהושרו במשך שנה שלמה בליקר מתוצרת המקום, עטוף בקרם שוקולד לבן ומצופה בשוקולד מריר, שנמכר רק במרכז המבקרים (10 שקלים לפרלין).

מתי: יום שישי, 7 ביוני ויום שני (אסרו חג) ה-10 ביוני
מחיר: 25 שקלים לאדם (מגיל שלוש ומעלה) לסיור מודרך וטעימות; 69 שקלים לסיור וסדנת שוקולד למבוגר; 64 שקלים לסיור וטעימות לילד
איפה: מרכז המבקרים של דה קרינה

דובדבן מצופה שוקולד ב"דה קרינה"
דובדבן מצופה שוקולד ב"דה קרינה"צילום: עדי פרץ

המזווה

במעדניית הגבינות של "המזווה" בפרדס חנה יערכו לכבוד שבועות הפנינג חגיגי בימים חמישי ושישי, כשביום חמישי ההפנינג הוא למעשה מתנה (סט סכיני גבינות) בשווי 150 שקלים עבור כל קנייה מעל 250 שקלים ממוצרי בוטיק הגבינות. ביום שישי ההפנינג יתרחב ויכלול גם עמדת טעימות יין ברחבת המתחם, לצד עמדת טעימות של מבחר גבינות המזווה ובנוסף, השף רועי לוי יכין מנות פסטה מהן יוצעו טעימות; השף שליו פרץ יציע טעימות של מנות מבוססות דגים טריים ולקינוח, תהיה עמדת קינוחים לקנייה הביתה (עם טעימות במקום). זאת ועוד,  תיערך במקום השקה של הפודטראק, משאית המזון החדשה של המזווה, מול בוטיק הבשרים הסמוך במתחם.  

מתי: חמישי ושישי, 6-7 ביוני 
מחיר: הטעימות בדוכנים ללא עלות; 30 שקלים למנה בפודטראק
איפה: המזווה

מבחר גבינות על מדפים במעדניית הגבינות "המזווה"
מעדניית הגבינות של "המזווה"צילום: ישי קינן

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ