טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תנו לנו להתפלש בזה: קינוחי לוטוס מושחתים

לוטוס הוא אחת מהנאות החיים, אבל מה קורה כשמחברים אותו לתענוג מושחת אפילו יותר? בשביל זה אנחנו כאן. כדי לגוון את שגרת עוגות הגבינה הצחורות המסורתיות, קבלו הצעות לקינוחי גבינה ולוטוס מושחתים לשבועות

תגובות
מאפינס עם טוויסט.
 מאפינס גזר בציפוי גבינת שמנת ולוטוס
Amarita Petcharakul | Dreamstime

כל בר דעת יסכים ששבועות הוא החג השווה מכולם. אלו לא רק טקסי הביכורים שמאפשרים לנו תקשורת בלתי אמצעית עם גדי פוטוגני להפליא. זו בעיקר המסורת הקולינרית הלקטוזית שמצווה עלינו לבוא במגע עם הררי גבינות צחורות ומגרות. זו המסורתית הלבנה האפויה, לא משנה עד כמה מדויקת היא, כבר מזמן לא מסעירה את הפה, וגם מיני שידרוגים ששודכו לה, דוגמת פירות, אגוזים ושוקולד הם כבר עניין שבשגרה. אנחנו, כאמור, כאן בשביל להסעיר את החך ולכן רבה הייתה שמחתנו כשהצלחנו לשים אל הטלפיים שלנו על המתכונים היפים והנכונים האלו, שמשלבים בין שתי הנאות החיים המובהקות: מתוק ועוד קצת מתוק.

» שבועות 2018 - לכל האירועים והמתכונים
» כל הפעילויות לילדים בחג שבועות
» חוגגים במסעדות: איפה אוכלים בשבועות?
» טקסי הבאת ביכורים ברחבי הארץ
» סיורים ואטרקציות: חג שבועות במחלבות
» טיולים מומלצים בשבועות
» מעדניות הגבינה הטובות בארץ

אז אם גם אתם מיציתם את כל עוגות הגבינה המסורתיות והלבנות ללא רבב, תנו לנו לשמח לכם את החג עם מיני שילובים לוטוסיים מופרעים, דוגמת טירימסו לוטוס, מאפינס גזר עם גבינת שמנת ולוטוס, עוגת גבינה אוורירית עם טריק עוגייתי בתחתית ופנקוטת קרמל לוטוסי ענוג.

עוגת גבינה לוטוס ללא אפייה

מצרכים:

לבסיס:
1 חבילה עוגיות לוטוס
80 גרם חמאה מומסת
2 כפיות גרידת לימון

למלית:
400 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
300 מ"ל שמנת מתוקה
1 מיכל גבינת מסקרפונה
2 כפיות גרידת לימון

לעיטור:
2 כפות שבבי קוקוס
1 כף קליפת לימון או ליים

אופן ההכנה:
1. מרפדים את בסיס התבנית בנייר אפייה.
2. מכינים את הבסיס: מרסקים את העוגיות לפירורים במעבד מזון. מוסיפים את החמאה המומסת וגרידת הלימון ומערבבים. מעבירים לתבנית ומהדקים לבסיס. מעבירים את התבנית למקפיא, עד שבלילת העוגה מוכנה.
3. מכינים את המלית: ממסים את השוקולד והשמנת במיקרוגל בפולסים של 20 שניות עד שנוצר קרם אחיד וחלק. מצננים מעט ומוסיפים לשוקולד את גבינת המסקרפונה וקליפת הלימון. מערבבים לקרם חלק. יוצקים מעל הבסיס ומאחסנים לילה במקרר.
4. מפזרים קוקוס וגרידת לימון מעל העוגה ומגישים.

עוגת גבינה מיוחדת לשבועות
\ Etiennevoss | Dreamstime.com

עוגת גבינה לוטוס ללא אפייה - גרסת ההדפסה

טירמיסו לוטוס

מצרכים:

לסירופ הקפה:
3/4 כוס סוכר
1 כוס קפה נמס מוכן (ללא חלב)
2 כפות ליקר קפה

לקרם:
2 מכלים שמנת מתוקה
5 כפות אבקת סוכר
1 מכל גבינת שמנת 5% בטעם טבעי
1 מכל גבינת שמנת 30%  בטעם טבעי
1/2 חבילה עוגיות לוטוס, שבורות גס

אופן ההכנה:
1. מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את כל מרכיבי הסירופ ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות, עד שנוצר סירופ סמיך. מצננים.
2. מכינים את הקרם: שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה ואת אבקת הסוכר ומקציפים לקצפת רכה. מוסיפים את שני סוגי הגבינה ומקציפים רק עד שנוצר קרם אחיד.
3. מרכיבים את המנה: מניחים בגביעי ההגשה שכבת עוגיות לוטוס גרוסות, יוצקים עליהן כף מהסירופ ומכסים בכף גדושה מקרם הגבינה. חוזרים על סדר הפעולות ומסיימים בשכבת עוגיות נוספת. מאחסנים במקרר כשעתיים, עד שהקרם מתייצב ומגישים.

טירמיסו לוטוס - גרסת ההדפסה

טוויסט קרמלי לקינוח קלאסי. טירמיסו לוטוס
\ Dana Rothstein Dreamstime.com

מאפינס גזר עם ציפוי גבינת שמנת ולוטוס

מצרכים:

למאפינס:
1.25 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתיה
2 כפיות קינמון
1/4 כפית אבקת ג'ינג'ר (לא חובה)
1/4 כוס (25 גרם) אגוזי מלך, קצוצים גס
3/4 כוס (180 מ"ל) שמן קנולה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
1 ביצה
1 כף מיץ לימון טרי
3 כפות ממרח לוטוס
1.5 כוסות גזר, קלוף ומגורר

לציפוי:
1/2 מכל שמנת מתוקה 32%
2 כפות גבינת שמנת
2 כפות אבקת סוכר
7 עוגיות לוטוס, מפוררות

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מכינים את המאפינס: מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה, הקינמון, הג’ינג’ר והאגוזים. בקערה נפרדת טורפים היטב את יתר החומרים למעט הגזר.
3. יוצקים את הבלילה אל תערובת הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הגזר ומערבבים לעיסה הומוגנית. 
4. יוצקים את הבלילה לתבניות אישיות ואופים כ-20 דקות עד שהמאפינס שחומים וקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש. מצננים.
5. מכינים את הציפוי: מקציפים את השמנת המתוקה, גבינת השמנת ואבקת הסוכר עד קבלת קרם יציב. 
6. מרכיבים את המנה: מורחים כף מהקרם על המאפינס ומפזרים מעל פירורי עוגיות לוטוס.

מאפינס גזר בציפוי גבינת שמנת ולוטוס - גרסת ההדפסה

עוגת גבינה אפויה אוורירית בבצק לוטוס

מצרכים:

לבסיס:
1 חבילה עוגיות לוטוס
100  גרם חמאה מומסת

למלית:
1 ק"ג גבינת קרם שמנת 5% או גבינת שמנת 30%
1.5 כוסות סוכר
3 ביצים
1 כפית גרידת לימון
2 כפות קורנפלור
20 גרם חמאה לשימון התבנית
אבקת סוכר להגשה

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מניחים על בסיס התנור כלי חסין חום עם מעט מים.
2. מכינים את הבסיס: מרסקים את העוגיות לפירורים במעבד מזון. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים. מעבירים לתבנית ומהדקים לבסיס. מעבירים למקפיא עד שבלילת העוגה מוכנה.
3. מכינים את העוגה: מערבבים במיקסר את הגבינה עם מחצית מכמות הסוכר, החלמונים וקליפת הלימון, רק עד שנוצרת עיסה אחידה. מעבירים לקערה.
4. מקציפים את החלבונים עם המחצית השנייה של הסוכר עד שנוצר קצף מבריק ויציב.
5. מוסיפים את הקצף לעיסת הגבינה ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. מנפים פנימה את הקורנפלור ומערבבים שוב בעדינות.
6. מוציאים את התבנית מהמקפיא, משמנים את הדפנות בחמאה ויוצקים פנימה את בלילת הגבינה. אופים 10 דקות ב-170 מעלות, מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות ואופים 40 דקות נוספות, עד הזהבה. מצננים.
7. להגשה: מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

פנקוטה קרמלית בציפוי קרם לוטוס

מצרכים:

לפנקוטה:
3 מכלים (750 גרם) שמנת מתוקה 32%
1 3/4  כוסות (450 מ"ל) חלב
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 שקית (14 גרם) ג'לטין
4 כפות מים

לציפוי:
100 גרם אגוזי מלך
1 כף מלח גס
1 צנצנת (380 גרם) ממרח לוטוס עם שברי עוגיות

אופן ההכנה:
1. מכינים את הפנקוטה: יוצקים לסיר רחב את השמנת, החלב, הסוכר ותמצית הווניל, מערבבים מדי פעם ומביאים לרתיחה קלה. מסירים מהכיריים.
2. בכוס קטנה מניחים את הג'לטין עם המים וממתינים כ-10 דקות עד שהמים נספגים בג'לטין. מחממים במיקרוגל למספר שניות עד להמסה ולקבלת נוזל שקוף. מצננים.
3. יוצקים את הג'לטין לשמנת המתוקה והחלב ובעזרת מטרפה מערבבים היטב. יוצקים לכוסות הגשה ומאחסנים לילה במקרר.
4. מכינים את הציפוי: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים בתבנית את האגוזים, מרטיבים במעט מים ומפזרים את המלח הגס מעל. אופים כ-10 דקות ומצננים.
5. הרכבת המנה: מחממים במיקרוגל את ממרח הלוטוס כ-10 שניות, יוצקים כף מעל כל כוס פנקוטה ומפזרים את האגוזים המומלחים מלמעלה. מגישים.

פנקוטה בציפוי קרם לוטוס - גרסת ההדפסה

*#