טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החומוס של טחינה מפזרים אהבה

חומוס עם חציל מפיל, גזוז בטעם אננס וערך חברתי מוסף- חומוס הוא כבר מזמן לא רק מקום של ניגובים. הכירו את החומוסייה שמפגישה בין סטודנטים ותושבים מהדרום, ועל הדרך מציעה ארוחה שממלאת את הבטן ואווירה שמחממת את הלב

תגובות

כל חובב חומוס מכיר את הרגע שבו מתחיל להתגנב לו בשקט החשק למנה הגונה. באותו רגע הוא ילך לחומוסיה הקרובה לביתו, יחכה בתור ארוך מדי וינגב את החומוס בעוד המלצר רומז לו באמצעות תנועות ראש תכופות לפנות את השולחן לסועד הבא. בחומוס של טחינה שבשדרות, מתרגלים מאז ומתמיד נוהל הפוך לחלוטין: לא משנה כמה המסעדה עמוסה, והיא תמיד עמוסה, כמעט תמיד יתפנה מקום בין לבין אנשים, אפילו אם קצת צפוף, החומוס תמיד יהיה טרי והמלצרית לא תשלח אתכם לדרך מהר, ואולי אפילו תצטרף לשיחה ארוכה.

» האפליקציה שתקל עליכם לאתר את החומוסייה הקרובה» המלצות לחומוס בצפון הארץהחומוס הוא רק תירוץ, אבל מוצדק. המסבחה של נביל (צילום: יח"צ)

"הכל התחיל כבדיחה בין חברים", מספר שי סיגל, מבעלי המקום. "מתוך שעמום התחלנו לדבר על פתיחת חומוסיה בדרום, כי אין בסביבה מסעדות שמציעות אוכל טוב באמת, ובסוף הבדיחה הפכה לחלום והחלום למציאות". תושבי שדרות וקיבוצניקים מהנגב יודעים כמה קשה לפתוח מסעדה או עסק בעיר. לאורך השנים נפתחו באזור מסעדות ביתיות, רשתות ושאר בתי אוכל, אך רובם סיימו כדוכנים עזובים בפינת הרחוב, עברו שלבי גסיסה ונסגרו בסופו של דבר. סיגל ידע שבשביל לנהל עסק מצליח הוא יצטרך לספק הרבה יותר ממתכון מושלם לחומוס. ב-2010 הוא פתח את הסניף הראשון בשדרות, ולאחר שנתיים הצטרף לעסק השותף תומר עדס ויחד הקים הצמד שני סניפים נוספים בבאר שבע ובירושלים.

התוספת שתופסת. צ'יפס בחומוס של טחינה (צילום: יח"צ)

החומוסייה האם אמנם ממוקמת בין תחנת כיבוי האש ובין המשתלה של שדרות, בלב הפריפריה, אך שולחת את הסועדים היישר אל גסט האוס בהודו. המוזיקה שלווה, הקישוטים על הקירות צבעוניים והאווירה גורמת לסועדים לרצות לשבת על הרצפה בשאנטי ולהשתלט על גיטרה מזדמנת - והכל תוך כדי ניגוב. זמן לא רב לאחר שנפתח המקום, החומוס של טחינה הפך מבית אוכל לתופעה תרבותית-חברתית המשלבת אוכל טוב עם נקודת מפגש משמעותית עבור הסטודנטים במכללת ספיר. בהתאם לאג'נדה זו הלך והתגבש גם צוות עובדים האמון לא רק על הישרות, אלא גם על הווייב. "החזון של החומוסיה מהיום הראשון היה ליצור מקום בו אפשר למצוא חומוס איכותי ואווירה חברתית, ובעיקר לפזר אהבה", מספרת אופיר ענבל, מנהלת המקום. "אנחנו שואפים לגדול ולשמור על המשפחתיות והאנרגיות החמות ומקווים שכל לקוח ירגיש את זה".

בין שולחנות פרלמנט, שיחות שנמשכות הרבה אחרי שהחומוס נגמר, וגם כמה סיפורי אהבה שנרקמו במקום, האוכל חשוב לא פחות. בתפריט תמצאו חומוס שמכינים במקום עם מסבחה ירוקה (24 שקלים), חומוס עם שקדים קלויים (28 שקלים), מנת 'פטריות בגבוה' (31 שקלים) וגם 'חציל מפיל' (28 שקלים). את הפיתות אופים במקום מקמח מלא והפלאפל (10 כדורים ב-11 שקלים), הצ'יפס (16 שקלים) והסלט (16 שקלים) עובדים יופי כתוספת לחומוס. בגזרת הטעם של פעם תמצאו כאן גזוז בטעמים אננס ותפוח, וגם בפינוקים לא יחסכו עליכם. החמוצים הם על חשבון הבית ויש מילוי חופשי לשתייה, תה או קפה בסוף הארוחה, וכמובן, הרבה אהבה. 

מחירים שמוצאים רק בדרום. פלאפל בחומוס של טחינה (צילום: יח"צ)

השמועות על האווירה הכיפית והאוכל הטעים מגיעות לאוזני הסטודנטים הרבה לפני שהם מגיעים ללמוד באזור. מלבד החמימות והביחדנס, ממש כמו בחזונו של סיגל, במקום מונהגת מסורת קבועה: מדי שנה מחליטים בחומוסיה על יום החומוס ללא תשלום, שעושה נעים בבטן ובלב. האהבה מצד הלקוחות לא מאחרת להגיע.

החומוס של טחינה - הרצל 51, שדרות

*#