אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתחת ל-30: ארוחות זולות ומעולות באבן גבירול

לזניה איטלקית מושחתת, נקניקיית בוטיק, מנה ביתית בלתי נשכת וחמשוקה שזכתה בתארים - "אתגר ה-30" ממשיך במסעו לאיתור המנות הטובות והזולות בעיר, והפעם ברחוב אבן גבירול

תגובות

ביבי או לא, אנחנו את מחאת יוקר הלעיסה ממשיכים בעוז. הפעם חלש המדור על רחוב אבן גבירול, אחד הארוכים, הראשיים והמטוילים ביותר בעיר, וגם המלא ביותר באוכל שיש לעיר הזאת להציע. כמעט הכל אפשר למצוא בו, אבל משום מה תמיד קיימת התחושה שבשביל ליהנות מכל האורבניות הזו ועל הדרך לרפד את הקיבה, צריך להיפרד מלא מעט זוזים. אתגר ה-30 הוא מותג חזק, ועל אף המכשולים המפתים והיקרים שאורבים מכל עבר, יצא לחרף את נפשו במטרה להפיח תקווה קולינרית גם באדם שמעמדו הכלכלי ממוצע. התוצאות לא רק מפתיעות, אלא גם מגוונות להפליא ולא כוללות מזון של רשתות או כזה שמגיעים בפיתה, ממנו אפשר למצוא המון לאורך הרחוב.

» ארוחות זולות ומעולות באזור קינג ג'ורג'» אתגר ה-30 מגיע לדיזנגוף והסביבה

קשה להאמין שבמסעדה הקטנה של יום טוב החביב אפשר למצוא מגוון כל כך גדול של אוכל. הסביח, שעל שמו קרוי המקום נהדר הזה, הוא רק פסיק מהמנות, וגם אותו מהנדס יום טוב בתוך הפיתה בצורה מחושבת, כך שכל חלקת פיתה תכיל את כל מה שביס טוב צריך, אבל זה כבר לכתבה אחרת. למרות פיתוי הסביח, כדאי להתמקד בתבשילים שיוצאים מהמבטח - חלקם תושבי קבע ואחרים מתחלפים, אבל כולם נעשים עם המון כישרון בישול ואהבה. הרבה סועדים קבועים מגיעים לכאן, והם בהחלט יודעים מה הם עושים.

מה אוכלים: צלחת קציצות ואורז (30 שקלים). אם התעוררו בכם געגועים עזים לאוכל של אמא, ובמיוחד לקציצות, מצאתם את מבוקשכם. שתי קציצות גדולות ועסיסיות מתערובת של בקר והודו ברוטב עגבניות עדין במיוחד, נחות על מצע אורז לבן מדויק שסופג היטב את כל מה שמתחולל מעליו. בצד מעט חומוס, סלט ירקות טרי טרי, ומעל מפזר יום טוב קצת טחינה ואת הרוטב החריף והמיוחד שלו, שתמיד כדאי לבקש ממנו עוד. במילים אחרות, תענוג אמיתי.

מה עוד: השניצל של יום טוב טעים כמעט כמו הקציצות, ואם הגעתם ביום שני או חמישי ויש חמין, תדעו שזכיתם. אם מצאתם על הדלפק את הקובות הגדלות שמכינה אשתו, אל תוותרו גם על אחת מהן.

סביח קומפלט - אבן גבירול 99, תל אביב

האושר נמצא בקציצות, כל השאר הוא צ'ופר. סביח קומפלט (צילום: גיל גוטקין)

בזכות החמשוקה, גאוות המקום: פלאפל אבי כשמתקרבים לדוכן הפלאפל הקטן של אבי (המכונה "שחור" בפי רבים), קשה להבדיל בין המקום הצנוע הזה לבין לא מעט דוכני פלאפל אחרים הממלאים את הרחוב. אם מתקרבים רק עוד קצת, ריח השקשוקה הנהדרת שמזכירה בית שבו יודעים לבשל, מסגיר את העובדה שלא מדובר בסתם עוד מקום. פה כל מנה מקבלת יחס חם במיוחד וטיפול מקצועי ומדויק.

מה אוכלים: חומוס + שקשוקה (25 שקלים). השילוב הזה, שבהרבה מקומות אחרים נקרא חמשוקה, מבוצע פה בצורה מושלמת. זה מתחיל בחומוס טרי וטעים במיוחד, בלי עומס מחניק של טחינה, ונחתם בפיתות בשרניות ורכות. לצד החומוס המענג, גולת הכותרת היא השקשוקה המצוינת שכבר לא מוצאים בכל מקום. בשקשוקה של אבי אין מיני עגבניות מקופסה, אלא עגבניות טריות שבושולו לאורך זמן, והוא גם לא חוסך בתיבול מצוין שהופך את הרוטב מסתם רוטב אדום, לכזה שאי אפשר להפסיק לנגב. קצת טחינה מלמעלה, ולא צריך יותר מזה.

מה עוד: הטבעונים שבינינו או אלו שלא חושקים בשקשוקה, יוכלו באותו מחיר בדיוק לאכול גם חומוס ועליו פלאפל פריך, משובח ומשביע באותה מידה.פלאפל אבי - אבן גבירול 123, תל אביב

יש הרבה חמשוקות, אבל זו מדויקת מכולן. פלאפל אבי (צילום: גיל גוטקין)

הסניף המרכז תל אביבי של אבולעפיה לא יזכיר לכם כמעט בכלום את זה היפואי (אולי חוץ מכמות המאפים המסחררת), והוא משתלב היטב בעיצוב העירוני והנעים של אזור גן העיר. כאן, בשונה מהבלגן היפואי מלא החן, תוכלו למצוא לוח נאה שעליו רשומות כל המנות בצורה ברורה, ומזמן התלבטות ארוכה, בלי הלחץ והתור של סניף האם.מה אוכלים: מלוואח אפוי ממולא ברסק, ביצה וטחינה, ולקינוח מיני סמבוסק שוקולד, נוטלה ומסקרפונה (24 שקלים ביחד). מלוואח הוא כנראה הבצק התימני האהוב עלינו, והגרסה של אבולעפיה טעימה במיוחד וגם לא שמנונית עד כדי צרבת. המילוי הפשוט והטוב של רסק העגבניות עם פרוסות הביצה והטחינה יעשה לכם שמח, והקינוח הפחמימתי הנהדר, שמשלב בתוכו טעמים של שוקולד השחר ושל נוטלה, יזכיר לכם את הילדות. האם אדם צריך יותר מזה?

מה עוד: באבולעפיה כמו באבולעפיה, אפשר למצוא מגוון עצום של סמבוסקים במילויים שונים, כולל בגרסאות מיני משקיטות מצפון, ואפשר גם לקחת בטייק אווי פיתות עם לבנה ארוזה בקופסה, להשלמת החווייה היפואית גם בבית.

אבולעפיה - אבן גבירול 73, תל אביב

הבצק שמרפא כל כאב. אבועלפיה סניף אבן גבירול (צילום: גיל גוטקין)

מסעדת שמונה, שחגגה לא מזמן שנה ושוכנת ממש מול כיכר רבין, היא כנראה המקום עם האוכל המקורי והמשתלם ביותר בסביבה. אם חשקה נפשכם באוכל יצירתי של מסעדות גדולות ויקרות יותר במחיר שלא יקרע את הארנק, הגעתם למקום הנכון. האווירה החברותית היא רק בונוס כיפי לתפריט המגוון, שכמעט כל מנה בו עושה חשק עז לנסות.

מה אוכלים: סלט ירוקים ודגנים ופוקאצ'ה (30 שקלים). אמנם מדובר "רק" בסלט, אבל אל חשש, זה סלט שלא רק טבעונים יוכלו להנות ממנו. תערובת הדגנים המורכבת מחיטה, חומוס, וכוסמת, מעורבבת עם סלרי, קולורבי, פטרוזיליה ושמיר ומגובה ברוטב תפוזי ומרענן, שמכיל לא מעט גרידות משמחות של קליפת תפוז. הטחינה (ואפשר גם יוגורט) שמגיעה בצד משתדכת אליו מצוין, ויחד עם הפוקאצ'ה הגדולה שמגיעה גם כן, מדובר בארוחת צהריים משביעה במיוחד, בריאה, ולא פחות חשוב - כזו שלא תכביד על שאר יומכם.

מה עוד: כמו שאמרנו, המבחר מסחרר, ואשר לבחור בין נקניקיות ופולנטה אפויה, ניוקי לחי עגל, חריימה בורי או פסטות שונות - כולם במחירים הוגנים, ויש גם לוח ספיישלים יומי ונרחב, כדי שאף פעם לא ישעמם.

שמונה - מלכי ישראל 8, תל אביב

גם בריאה, גם יפה וגם משביעה. מסעדת שמונה (צילום: גיל גוטקין)

המוסד הותיק בן ה-15 שנה מייצר בכל יום כמות עצומה של בורקסים שנחטפים במהירות, כך שהטריות והחמימות הן חלק אינטגרלי מהאג'נדה. חוץ מזה, אין צורך להכביר במילים. באים, אוכלים בורקס בזריזות וממשיכים בסדר היום עם קצת פירורים פריכים על החולצה.

מה אוכלים: בורקס תרד עם גבינה קומפלט (20 שקלים). מכל הבורקסים, זה עם התרד והגבינה מצליח לשלב עסיסיות ושחיתות גם יחד בצורה הכי טובה. הבצק פריך ולא שמנוני מדי, המילוי נדיב, ויחד עם הביצה, המלפפון החמוץ, הטחינה ורסק העגבניות עם החריף שמגיעים בצד - מדובר באושר פחמימתי אדיר. אל תשכחו לפזר למעלה זעתר בנדיבות ואתם מסודרים.

מה עוד: אפשר גם לבחור בבורקס גבינה רגיל, או כזה עם גבינה וזיתים או תפוח אדמה עם פטריות, ומי שעוד יהיה לו מקום למתוק, יוכל לקנח במלבי, עוגת גבינה, בוואריה או מוס שוקולד. ואפשר גם לשתות איירן תורכי אמיתי, שמוריד את הכל הרבה יותר טוב.בורקס עמיקם -  אבן גבירול 21, תל אביב

פריך ושחום מאז 1999. בורקס עמיקם סניף אבן גבירול (צילום: גיל גוטקין)

נקניקיה שמשנה את הגישה: ויטרינה שמה של הויטרינה יצא למרחקים כמקום עם הנקנקיות הכי טעימות בעיר, ולא בכדי. הויטרינה על שמה נקרא המקום ממוקמת בכניסה, ובה מבחר גדול ומפתה של נקניקיות שונות ומיוחדות, שהבחירה ביניהן קשה במיוחד. התור פה כמעט תמיד ארוך, אבל האמינו לנו, לגמרי שווה את ההמתנה. כשסוף סוף תשבו על הבר הפנימי או סביב אחד השולחנות על המדרכה, תבינו גם אתם על מה כולם מדברים.

מה אוכלים: נקניקיית בוואריה בלחמניה (28 שקלים). כמעט כל בחירה פה תהיה הצלחה, אבל הנקניקיה הבווארית חביבה עלינו במיוחד. הבשר הלבן העסיסי שמתובל בעדינות באגוז מוסקט הוא ההיפך הגמור מכל נקניקיות סופרמרקט קפואה ומשלב בין מרקם מצויין ואיכותי לטעם מיוחד. הלחמניה שעוטפת את הכל נהדרת גם היא ותזכיר לכם לחמניית המבורגר רכה ואוורירית, ויחד עם הכרוב הכבוש הביתי, מדובר בשילוב מנצח.

מה עוד: שווה להתרכז גם בהמבורגר המצוין שמוגש במקום, שיש המחשיבים לטוב בעיר. לא משנה על איזה ביס אתם הולכים, אל תוותרו בשום אופן על הצ'יפס המקורי שעשוי מתערובת של תפוחי אדמה ובטטה ומתובל בפטרוזליה וגרידת לימון. ויטרינה - אבן גבירול 54, תל אביב

אהבה מביס ראשון, ואז מה אם הבהמה נמוכה. ויטרינה (צילום: גיל גוטקין)

שמה של הפיצריה הקטנה הזו  אולי יזכיר לכם פיצריות שכונתיות נוסטלגיות אך גרועות, אבל אל תטעו, מדובר בפיצריה אחות למסעדת אמורה מיו הסמוכה, והיא מגישה אוכל איטלקי פשוט ומצוין במחירים שכבר קשה למצוא. לא רק שהאוכל בפיצה פצה טעים, מדובר במקום עם לב גדול בזכות הבעלים סוזאנה ושלומי זלומון, שמאז הקמת הפיצריה בשנות ה-90, פועלים ביחד עם אגודת אקים ומעסיקים עובדים עם מוגבלויות גם במטבח וגם בצוות השירות. מה אוכלים: לזנית גבינה (29 שקלים). אל תתנו להגדרה של גודל הלזניה כ"רגיל" להטעות אתכם. מדובר במנה גדולה במיוחד שתשביע כל רעב. שילוב הגבינות המצוין, רוטב העגבניות הפשוט והקלאסי ועלי הפסטה המדויקים שמטמינים בתוכם את כל הטוב הזה, מנצח, משביע ועושה נעים בבטן. אפשר גם להוסיף ללזניה פטריות, זיתים או בצל ללא תוספת מחיר.

מה עוד: חוץ מהלזניה וממשולשי הפיצה ההכרחיים, אפשר ללכת על סוגים שונים של קלצונה, פסטות במבחר רטבים ותוספות, ואפילו לקנח בטירמיסו כהלכתו.פיצה פצה - אבן גבירול 102, תל אביב

מאמא איטליה הייתה גאה. פיצה פצה (צילום: גיל גוטקין)

*#