${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לוהט וטעים: מה אוכלים במתחם שרונה?

המבורגרים מהירים, חוויה איטלקית מקיפה, בר יין במרתפים ובוטיק קונדיטוריה צבעוני. המדריך הקולינרי המלא למתחם הכי חם בעיר

תגובות

לא כל כך בשקט, בחודש וחצי האחרונים אנחנו חוזים בפתיחה אחרי פתיחה של מקומות אוכל חדשים במתחם שרונה המסקרן. נכון, פתיחת המתחם ומקומות האוכל התעכבה בשנה או שתיים, בעיקר בגלל בעיות לוגיסטיות ותפעוליות, אבל העת הגיעה ותל אביב מתחדשת במתחם חדש ומסקרן בלב העיר, כזה שמתאים לזוגות, למשפחות ולא פחות מזה - לפודי'ז. » מתחם שרונה - לכל הפרטיםקלארו: חזרתו של רן שמואלי השף רן שמואלי אחראי למסעדה הגדולה במתחם - קלארו. אחרי 25 שנה ל מיזמים קולינריים שונים, שמואלי פותח, יחד עם בת זוגו זהר, מסעדה ראשונה. המסעדה משתרעת על פני שלוש קומות שכוללות את חלל המסעדה עצמו, קומת בר ואירועים, וחדר פרטי. התפריט של קלארו מציע מנות מאזור אגן הים התיכון בשילוב חומרי גלם טריים, שמשתנה בהתאם להיצע, לצד מנות כמו קלמרי סגול על הפלנצ'ה ברוטב סלק (48 שקלים), ניוקי ריקוטה ברוטב דלעת ופירורי עוגיות אמרטי (48 שקלים), פילה פורל בעישון קל ברוטב חזרת לבנה (92 שקלים) ותבשיל טלה ביוגורט (98 שקלים), ופוקאצ'ה מקמח מלא.קלארו - דוד אלעזר 30, תל אביבשמחים שבאת. קלארו (צילום: ארז חרודי)פיאצה רוסטיקו: הפיצות שלא הכרתם המסעדה האיטלקית הוותיקה מתחדשת בסניף נוסף ושלישי במספר במתחם שרונה, שמשלב בין טרטוריה איטלקית בכיכר הפתוחה לבין פיצרייה בסגנון רומאי אותנטי. דבר נוסף שחשוב לציין הוא שהסניף החדש נפתח בשיתוף עם רשת אליצ'ה המצליחה, המציעה פיצה בסגנון 'אל טליו' רומאי בעשרות סניפים הפרושים בסביבות בירת איטליה. בפיצריה תוכלו למצוא מנות כמו פיצה עם תפוח אדמה מוצרלה שמן זית פטרוזיליה, פיצות מתוקות עם נוטלה וריקוטה או עם תפוחים וסמבוקה, מגוון מאפים וכריכים המבוססים על בצק פיצה מסורתי, ועוד. בטרטוריה תוכלו להשלים את התמונה האיטלקית עם מנות של סקולפיני שייטל עם רוטב מרסלה ושעועית ירוקה, קרוסטיני פוקצ'ה ביאנקה עם תוספות שונות, קרפצ'ו הבשר של רוסטיקו ומנות נוספות. המחירים נעים בין 75-45 שקלים לפיצות, םסטות ומנות עיקריות ו -  120-100 שקלים למנות בשר ודגים.פיאצה רוסטיקו - דוד אלעזר 15, תל אביביושבים בתל אביב, מרגישים באיטליה. פיאצה רוסטיקו (צילום: בן יוסטר) ז'אז'ו בר יין: סטייל במרתפים  אחרי שנתיים של עבודה על המקום (וגם שינוי שמו המקורי), פתחו בני הזוג שני ועובד זיתוני את האחות הצעירה אך בעצם גדולה של הז'אז'ו וז'אז'ו וינו בנווה צדק. סוד הקסם של המקום מתחיל בעובדה שהוא ממוקם במרתף טמפלרי ומיועד להסעיד ולהשקות כ-120 סועדים. על המטבח מופקדת השפית המבטיחה עדי לוי, שעברה כבר במטבחים של כתית של מאיר אדוני ושל מסעדותיו של השף המכוכב דניאל בולו בניו יורק. לוי יצרה תפריט קלאסי עם מנות ביניים לחלוקה, כדוגמת בטן חזיר על פולנטה טרייה עם תירס חרוך, בצלים ודפי בייקון (58 שקלים), תמנון על ראגו צ'וריסו, מורסיז'ה, תפוח אדמה ושרי קונפי (67 שקלים),  קלמרי צרוב על שעועית שחורה ושמנת חמוצה עם קרם לימון (52 שקלים), ועוד.ז'אז'ו - דב אלעזר 27, מתחם שרונה, תל אביבלחיים. ז'אז'ו שרונה (צילום: פייסבוק)ליטל איטלי: איטליה זה כאן  מי צריך לטוס רומא או לניו יורק כשמתחם שרונה מציע את ליטל איטלי, מתחם קולינרי שהוקם על ידי שלושה גופים חזקים מאוד בתחום המסעדנות בארץ: קבוצה 141 (מבעלי מסעדת ויקי כריסטינה), גיורא אשכנזי (מבעלי מסעדת NG) ויוגב ירוס (השף והבעלים לשעבר של מסעדת מל ומישל). ליטל איטלי מאגד תחתיו חוויות קולינריות שונות, שוק אוכל בוטיקי וקצת תרבות איטלקית, מתוך כוונה להעביר תחושה של ביקור באיטליה באמצע תל אביב. בין היתר יהיו שם: טרטוריה - מטבח איטלקי בניחוח ים תיכוני השואב את השראתו מדרום איטליה. התפריט, שמורכב מחומרי הגלם מובחרים וטריים, ישים דגש על דגים, פירות ים ופסטות בתוצרת עצמית של ירוס. פיקניק - שילוב של דוכני אוכל גורמה איטלקי לצד שוק אוכל בוטיקי בו ניתן לרכוש מוצרים שונים מתוצרת איטליה ויפעל 24 שעות ביממה. ווינריה - בר וחנות יין בהשראה ונציאנית, עם תפריט אוכל המורכב בעיקרו מ"צ'יקטי",  סוג של טאפאס איטלקי שמקורו בוונציה וקרנבירה, קונספט ייחודי בהשראת צפון איטליה שיציע שילוב בין בשר לבירה. הארוחה בקרנבירה בנויה ממסלולי בחירה שכוללים מבחר אנטיפסטי מיוחדים, תוספות חמות וקינוחים כאשר נותני הטון הם הבשר והבירה. בקיצור, מאמא מיה.

ליטל איטלי - קפלן 20, מתחם שרונהאו סולו מיו! פיצה של ליטל איטלי (צילום: אפיק גבאי)

אחרי עשור של פעילות מוצלחת בחוץ הים של צפון תל אביב עם מסעדת סיטארה, המסעדן הראל בלו משיק פרויקט קולינרי חדש ומסקרן במרכז תל אביב, תחת השם הקצת גנרי "ברנז'ה". ברנז'ה מציעה חוויה שפונה הן לבלוטות הטעם אבל גם לאוזניים, תחת ייעוצם של חיים לרוז ושמוליק פאנקי פיש וגם לעיניים, עליו אחראים סטודיו מור והמעצב אורי בן דרור. התפריט מגלם את חיבתם של בלו ואופיר ודבסקי לשוק לה בוקרייה שבברצלונה ובמיוחד לפירות ים ותוצרת טרייה, שבאים לידי ביטוי במגוון מנות שרינג בגדלים בינוניים. התפריט מחולק למחלקות - ירקות וסלטים, פלנצ'ה, פסטות ואורז, מחלקת דגים וקרודו וכמובן בשר, והוא מציע מנות כמו כנאפה תורכי ממולא בטולום ותרד (42 שקלים), או אספרגוס של יוכי עם כמהין וביצה עלומה (44 שקלים).ברנז'ה - דוד אלעזר 15, מתחם שרונה, תל אביבחיבה לפירות ים ולפלנצ'ה. ברנז'ה (צילום: דן פרץ)

את איתן טרבלוס אין באמת צורך להציג. האיש שאחראי על רשת אגאדיר, השיק במתחם שרונה מיזם חדש שמביא את ההמבורגרים שהוא יודע לעשות כל כך טוב - רק עם טוויסט: שמו של המקום שאוב ממשקל הקציצה אבל גם ממתקן הצלייה המיוחד שיובא אליו, שמבטיח שההמבורגר יגיע ללקוח בתוך 110 שניות (למתקשים: זה אומר פחות משתי דקות). התפריט מציע כמובן המבורגר בקר (29 שקלים) והמבורגר אנטרקוט (31 שקלים), צ'יקן סנדוויץ' בלחמניה עם חזה עוף על הגריל (29 שקלים), סנדוויץ' סטייק סינטה (41 שקלים), המבורגר פטריות צמחוני (31 שקלים) ותוספות כמו צ'יפס, סלט חסה או קולסלאו.110 - אליעזר קפלן 34, תל אביבתפתחו שעון. המבורגר של  110 (צילום: יח"צ)

הקונדיטור אורן בקר התחדש במתחם שלם שכולל מסעדה שמשתרעת על פני שתי קומות וקונדיטוריה שממוקמת מתחת, בקומת המרתף. על מטבח המסעדה, שנושאת את השם וילהלמינה (על שם וילהלמינה למלה, בעליית המבנה המקורית), הופקד השף בצלאל מור יוסף (שף בץ), שחזר לארץ אחרי סיבוב בחו"ל, שם בישל במסעדות מכוכבות ואף היה השף הפרטי של טום קרוז. בהתאמה, המנות שמוגשות בוילהלמינה מגלמות את השילוב שבין עולם הבישול לקונדיטוריה, עם מנות כמו "סביצ'ה וילהלמינה" - סביצ'ה לוקוס על פנקוטה שורשים, עם כתר (טוויל) פרמזן, או מדליוני למלה שמשלבים בשר עם שוקולד ומרלו. הדרך הכי טובה לסיים את הארוחה בוילהלמינה היא עצירה ב"אורן בקר בוטיק", מרתף המתוקים הצבעוני והמשמח של בקר, שמציע כל מה שחובבי מתוק בעצם צריכים. וילהלמינה - אלוף דוד אלעזר 24 , תל אביבחכו לקינוחים. מקלות שוש עם קבבוני טלה (אפיק גבאי)

אפשר להכתיר אותה כסנונית הראשונה של המתחם, שכן הקפיטרי נפתחה לפני כשלושה חודשים. הקפיטרי מיישרת קו עם כל המקומות שהם ספק מסעדות גורמה מהירות וספק מעדניות מושקעות ברחבי עולם (בסגנון דין אנד דלוקה, קוג'ין או אוטולנגי), ששמות דגש על מזון איכותי ובריא שמוצג בוויטרינות יפהפיות ובאריזות מושקעות, במה שמכונה "פאסט פוד גורמה". בקפיטרי תוכלו למצוא קפה איטלקי (ואספרסו ב-5 שקלים), לצד פירות טריים, סלטים (28-18 שקלים), מאפי בוקר מפנקים ורולים (עם עוף או עם שרימפס), כריכים שונים בפוקצ'ות, בטורטיות מקמח תירס, בפלוטים, בלחמניות דגנים או בפיתות מחיטה מלאה, שמתחממים במצנם מיוחד שהגיע מצרפת, בתוך 40 שניות (17-28 שקלים). קפיטרי - קפלן 24, תל אביבמשנים את כללי המשחק. קפיטרי (צילום: שרית גופן)

*#